[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba:
[qb]
Dla zmotywowania forumowiczów do podawania wyników i podliczania rankingu a także dla uniknięcia śmierci rankingu TT proponuję następujące zmiany w regulaminie TT:
1)za nie podanie wyników wprowadzić karę 25 lat pozbawienia wolności.
2)za nie podliczenie rankingu przez osobę za to odpowiedzialną w danym tygodniu wprowadzić karę śmierci.
3)wysłać petycję do sejmu z prośbą o wprowadzenie tych zmian do kodeksu karnego.
A tak na serio to proponuję poszukać firmy, która by zgodziła się sponsorować TT. Ja bym to widział tak:
Suma nagrody nie musi być duża, bo chodzi tu tylko o zmotywowanie uczestników do podawania wyników i rankingu.
1)Zawsze na koniec miesiąca wprowadzamy do swoich wyników podliczenie procentowe za dany miesiąc.
Inwestowaliśmy 100 zł., wygraliśmy 300 zł, więc nasz zysk wynosi 300%. Nie może tu być ważna kwota, jaką wygraliśmy tylko zysk procentowy z miesiąca, żeby nie dawać forów osobom z większym budżetem.Nawet osoba, która ma 100 zł na koncie może wtedy wygrać ranking miesiąca. To samo na koniec roku , osoba z największym zyskiem procentowym za okres od 1 luty do 31 grudnia wygrywa edycję roczną.Wtedy nie ma znaczenia, jaki ktoś obecnie posiada stan konta i osoba, która zacznie teraz udział w TT ma takie same szanse jak osoba z największym stanem konta.
2)aby brać udział w procentowym rankingu miesiąca trzeba podać minimum 10 typów miesięcznie i 50 typów rocznie do udziału w rocznej klasyfikacji.
3)suma wygranej za pierwsze miejsce w rankingu miesięcznym musi być bardzo malutka w porównaniu do sumy nagrody za klasyfikację roczną.Ma to na celu wyeliminowanie osób grających swoje typy za wszelką cenę na ako pozwalające na zajęcie 1 miejsca w miesiącu, tylko traktowanie swojego budżetu jak byśmy grali za niego w realu.
Bardzo dużym plusem wprowadzenia takich zmian było by podniesienie poziomu trafialności rankingu, bo uczestnicy puszczaliby tylko typy bardziej przemyślane (przynajmniej ja).
P.S
Na chacie spotkałem się z osobą, która zarzuciła mi, że zmiana taktyki w mojej grze w rankingu Hpc była spowodowana wygraniu nagrody miesiąca.Więc aby nikt mi tu tego nie musiał wypominać odpowiem od razu, że to nie prawda. Do regulaminu, jaki jest akurat na tamtym rankingu (myślę, że bardzo dobry)postanowiłem stosować akurat tą metodę i chodzi mi o zajęcie w nim tylko 1 miejsca na koniec roku.Akurat zmiana tej taktyki złożyła się ze sponsorowaniem tego rankingu, ale uwierzcie mi, że nie była spowodowana wygraną ileś tam euro (nawet nie pamiętam ile), bo ta nagroda mnie nie interesuje.
P.S 2
Swoją drogą to szkoda, że na forum jest tak mało poważnych osób, że trzeba wprowadzać sponsora, aby taka klasyfikacja TT mogła dalej istnieć.
Do Bogge.Witaj Bogge
Czy mógłbyś się wypowiedzieć, jaki są szanse na sponsorowanie rankingu przez firmę Expect na następujących zasadach:
Dla gracza, który zajmie 1 miejsce w klasy. miesięcznej nagroda 5 lub 10 euro (kwoty zależą od Expect, tu podaję przykładowe) w każdym
miesiącu dla jednej osoby lub pierwszych 3 (zależy od Expect). Analogicznie dla zwycięzcy klas. rocznej tylko kwota dużo większa (np. 50 lub 100 euro).
W regulaminie TT oczywiście wprowadzamy wtedy zakaz stosowania kursów z firmy
Unibet, bo to chyba oczywiste.[/qb][/QUOTE]
Czesc Saba,
Wypada mi życzyć w takim razie powodzenia TT, wraz z Expekt.com jako sponsorem. W najbliższym czasie, Conrad powinien zamieścić informacje o sponsorowaniu TT i o nagrodach w nowym temacie na stronie TT, wtedy tez dowiecie się o nagrodach i zasadach zabawy. Powodzenia!
Pozdrawiam z

i

iwo:
P.S.
Saba- nazwa firmy to
Expekt nie Expect