#974105 - 19/02/2007 18:15
Re: Betfair [7]
[Re: rafal08]
|
stranger
Meldunek: 17/02/2007
|
Moze mi ktos wytłumaczyc o co chodzi w betfair z kursem niewygra. Np jest mecz tenisa Lourdes Dominguez Lino - Sara Errani I na Sara Errani jest kurs wygra 4.00 a niewygra 4.10. jak postawie 100zl ze niewygra to ile dostane wygranej kasy ?
|
Do góry
|
|
|
|
#974182 - 19/02/2007 18:30
[Re: haven]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Punter,
Jeśli chodzi o "wybiórcze" traktowanie meczów w ramach jednej klasy rozgrywkowej jednej federacji, to poniekąd betfair samo różnicuje podejście do różnych meczów, co objawia się różną liczbą rynków dostępnych do typowania dla poszczególnych meczów tej samej kolejki (przykładem może być właśnie ostatnia kolejka Szkockiej PL). I jakkolwiek mogę się zgodzić, że wyniki "egzotycznych" latynoskich lig należy sprawdzić dwa razy zanim rozliczy się dany rynek, to trudno do mnie dociera, że giełda zarabiająca znaczące (jak nie dominujące) pieniądze na brytyjskiej piłce nożnej nie może uzyskać bardzo szybko wiarygodnego źródła wyniku właśnie z brytyjskiej, pierwszej klasy rozgrywkowej.
Dlatego uważam, że szybsze rozliczenie poszczególnych rynków meczu, który i tak serwis traktuje priorytetowo poprzez liczbę dostępnych rynków (nawet jak nie jest in-play), nie stanowi żadnego niebezpiecznego precedensu. Przecież ewentualny błąd w rozliczeniu meczu, który nie jest in-play nie jest bardziej brzemienny w skutki niż błąd popełniony w rozliczeniu meczu, który był właśnie in-play. Zamieszanie jest takie samo, a nawet mniejsze, ponieważ w meczach nie bedących in-play jest przecież mniej uczestników poszczególnych rynków.
A jeśli chodzi o inne Twoje wypowiedzi w tematach betfair, to moja ocena jest zbieżna z Twoją, sam wielokrotnie pośrednio korzystałem z informacji zawartych w Twoich postach i nie ma dla mnie żadnego znaczenia czy pracujesz dla betfair, czy też nie. Po prostu przy okazji kwestii, o której dyskutujemy mam trochę inne zdanie i tylko tyle ...
|
Do góry
|
|
|
|
#975577 - 20/02/2007 13:37
[Re: viali]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
jaka jest minimalna stawka zagrania zakładu. poniewaz jak chce zagrac dane spotkanie to zawsze inna stawka minimalna mi sie wyswietla.o co z tym chodzi?? na WYGRA minumalna stawka 4 euro, na NIE WYGRA to i za 0,01 zagrasz
|
Do góry
|
|
|
|
#975752 - 20/02/2007 14:49
[Re: panedzio]
|
enthusiast
Meldunek: 05/07/2006
|
Moze mi ktos wytłumaczyc o co chodzi w betfair z kursem niewygra. Np jest mecz tenisa Lourdes Dominguez Lino - Sara Errani I na Sara Errani jest kurs wygra 4.00 a niewygra 4.10. jak postawie 100zl ze niewygra to ile dostane wygranej kasy ?
Jesli chcesz miec bardziej "przystepny" kurs na nie wygra to wykonaj 4,10/(4,10-1)= okolo 1,32 Pamietaj takze, ze w nie wygra wpisywana stawka oznacza Twoj potencjalny zysk. Czyli jesli wpiszesz tam 100 to tak naprawde ryzykujesz 310, co masz napisane obok jako Twoje zobowiazanie. Jesli chcialbys ryzykowac 100 to musisz wpisac 32,26 (Twoje zobowiazanie wyniesie 100,01). W takim przypadku jesli wygra Erani to stracisz 100,01, a jesli przegra zarobisz 32,26(-prowizja).
|
Do góry
|
|
|
|
#976072 - 20/02/2007 16:32
[Re: zmarcin]
|
newbie
Meldunek: 12/03/2005
|
witam mam już konto w euro- czy mogę założyć konto w funtach brytyjskich? czy mogę wpłacać z tego samego konta, z tej samej karty kredytowej czy mogę używać jednocześnie obu kont? dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich graczy
|
Do góry
|
|
|
|
#976122 - 20/02/2007 16:46
[Re: sahib]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
witam mam już konto w euro- czy mogę założyć konto w funtach brytyjskich? czy mogę wpłacać z tego samego konta, z tej samej karty kredytowej czy mogę używać jednocześnie obu kont? dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich graczy 1. tak 2. nie, bo majac konto w funtach karta nie wplacisz 3. tak 4. rowniez pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#976236 - 20/02/2007 17:11
[Re: yaaho]
|
newbie
Meldunek: 12/03/2005
|
yaaho dzięki pytanie pomocnicze czy konto w funtach mogę obsługiwać za pomocą MB,ewentualnie przelewów bankowych? gdzie to jest wyjaśnione na stronie bo nie mogę znaleźć? dzięki za odpowiedź
|
Do góry
|
|
|
|
#976271 - 20/02/2007 17:18
[Re: yaaho]
|
addict
Meldunek: 26/12/2006
|
witam mam już konto w euro- czy mogę założyć konto w funtach brytyjskich? czy mogę wpłacać z tego samego konta, z tej samej karty kredytowej czy mogę używać jednocześnie obu kont? dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich graczy 1. tak 2. nie, bo majac konto w funtach karta nie wplacisz A co za różnica dla polskiej karty nominowanej w złotych czy to dolary, funty czy euro? - obciążą po kursie dnia i koniec. Natomiast kartę zarejestrowana na jednym koncie nie użyjesz na drugim, chyba że tam ją wyrejestrujesz i zarejestrujesz na tym drugim koncie.
|
Do góry
|
|
|
|
#976325 - 20/02/2007 17:30
[Re: bizonik]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
A co za różnica dla polskiej karty nominowanej w złotych czy to dolary, funty czy euro? - obciążą po kursie dnia i koniec.
głównie chodzi tutaj o to, ze system nie akceptuje depozytow na konta Betfair w funtach z kart nie będących stricte kredytowymi Natomiast kartę zarejestrowana na jednym koncie nie użyjesz na drugim, chyba że tam ją wyrejestrujesz i zarejestrujesz na tym drugim koncie.
sam tego nie mozesz zrobić, system odrzuci ponowną rejestrację tej samej karty na innym koncie Betfair. to może zrobić tylko Biuro Obsługi Klienta.
|
Do góry
|
|
|
|
#980498 - 21/02/2007 23:16
[Re: Lokus]
|
stranger
Meldunek: 09/02/2007
|
Witam! Mam taki problem, otoz zapomnialem hasla do bf i na moje nieszczescie nie pamietam rowniez odpowiedzi na pomocnicze pytania. Korzystam z maila podanego przy rejestracji, wie ktos co musze zrobic zeby odzyskac haslo? Wystarczy wyslac do nich maila? pozdrawiam Ja bym na twoim miejscu napisa do Betfair maila. Jesli wysylales im ksero dowodu to po przedstawieniu swoich danych napewno Ci pomoga. A moze wczesniej przypomnisz sobie jakims cudem odpowiedzi na pytania.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|