Opcje tematu
#864340 - 15/01/2007 20:38 Morten - dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą...
Morten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Typki przede wszystkim z tenisa i kosza \:\) Zapraszam do przeglądania.

X. Malisse - A. Clement 1.467

Mój główny typ na drugi dzień Australian Open. Nie wiem na dobrą sprawę co może zaprezentować Clement.. Na hardzie potrafi radzić sobie nieźle, ale po tym jaką formę zaprezentował ostatnio Belg, bez wahania postanowiłem mu zaufać. Uważam, że warto, bo raczej z dnia na dzień takiej formy się nie traci.. X-man jest w rytmie i bardzo dobrze wprowadził się do australijskiego klimatu... Widzę same plusy...

Do góry
Bonus: Unibet
#878096 - 19/01/2007 21:50 Re: Morten - dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą... [Re: Morten]
Morten Offline
Carpal Tunnel

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 1.847

Niezwykle ciekawe spotkanie.. 15 stycznia drużyny te grały ze sobą mecz w Detroit.. Tam, po dogrywce zwyciężyła drużyna Leśnych Wilków.. Jednak teraz sprawa ma się zupełnie inaczej.. Minęły zaledwie 4 dni.. A jednak.. Do drużyny Tłoków wraca Chauncey Billups, mózg tej drużyny, którego zabrakło w niedawnym meczu. Do ekipy dołączył też wyjadacz parkietów NBA, Chris Webber. Urodzony właśnie w Detroit 33-letni koszykarz może okazać się doskonałym uzupełnieniem kadry Pistons. Minnesota to zespół nieobliczalny, nie gra równo, może zagrać bardzo dobry mecz, tak jak 4 dni temu w Detroit, ale może też zagrać dużo gorzej, jak 2 dni temu z Atlantą, kiedy to przeciętni Hawks odprawili ich różnicą 17 punktów.. W tej drużynie wciąż zbyt wiele zależy od KG i moim zdaniem okoliczności meczu, a więc możliwość szybkiego rewanżu Tłoków, powrót Billupsa i włączenie do zespołu Webbera przechylą szalę zwycięstwa na stronę Detroit.

Do góry
#880807 - 20/01/2007 17:56 Re: Morten - dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą... [Re: Morten]
Morten Offline
Carpal Tunnel

Gasquet R. v Robredo T. 1.763

Wkraczamy (co prawda powoli ze względu na pogodę) w moją ulubioną fazę w turniejach Wielkiego Szlema.. Kursy coraz ciekawsze, mecze coraz ciekawsze, typowanie coraz ciekawsze. W opisywanym przeze mnie meczu spotka się jeden z moich ulubieńców Richard Gasquet z Tommym Robredo. Hiszpan to zawodnik bardzo groźny, potrafi sprawić niejedną niespodziankę, ale to jednak clay jest jego ulubioną nawierzchnią. To na kortach Rolanda Garrosa osiągnął swój najlepszy wynik w turniejach Wielkiego Szlema.. Ćwierćfinał. Nie oznacza to jednak, że na kortach twardych nie jest groźny.. Mimo to Francuza cenię wyżej. Talent, wielka ambicja (przykład mecz z Hewittem na US OPEN 2006, kto nie widział, polecam zobaczyć piłki meczowe dla Kangura, można je zobaczyć w internecie), atomowe uderzenie.. Naprawdę potrafi przyspieszyć grę i jego strzały robią wrażenie.. Doskonały jednoręczny backhand.. Świetnie potrafi zawinąć nadgarstkiem, do Rogera oczywiście jeszcze brakuje, ale Rysiu też potrafi zagrać na takim kącie, że mało kto ruszy do piłki.. Mam nadzieję, że będzie możliwość obejrzenia transmisji z tego meczu. Stawiam na Francuza i liczę, że w kolejnej rundzie zobaczymy pojedynek Gasquet - Federer.

Do góry

Moderator:  rafal08