#855571 - 12/01/2007 16:32
Re: Premiership - 23 kolejka (13-14 I)
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Blackburn RoversVSArsenal Londyn Typ: over 2,5W ostatnim sobotnim spotkaniu na Ewood Park dojdzie do bardzo ciekawiej konfrontacji pomiędzy miejscowym Blackburn Rovers a drużyną przyjezdną Arsenalem. Obydwie jedenastki w ostatnich kolejkach imponują formą, zwłaszcza strzelecką. Wystarczy zwrócić uwagę na ostatnie mecze z udziałem tych dwóch jedenastek. Blackburn w FA Cup pokonał Everton (4:1). Z kolei w lidze podopieczni menedżera Marka Hughesa nie mieli problemów z wygraniem z Wigan (3:0) i Middlesbrough (2:1). Tak jak widzimy Blackburn nie tylko odnalazło drogę do bramki, ale także straconą formę po ostatnim sezonie. Bardzo dobrze we wspomnianych meczach prezentował się Benni McCarthy, który strzelił trzy gole w trzech meczach. Po ostatnich wynikach Blackburn widzimy, że menedżer Mark Hughes stawia na futbol „na tak”. Nie gra asekuracyjnie, co przynosi bardzo dobre rezultaty. Podobnie gra Arsenal. Podopieczni menedżera Arsene Wengera także w ostatnich spotkaniach urządzają sobie istną kanonadę. Bardzo boleśnie przekonał się o tym Liverpool Jurka Dudka. W dwóch meczach rozegranych w ostatnim czasie. Arsenal pokonał "The Reds" (6:3) w półfinale Carling Cup i (3:1) w FA Cup. Coś niesamowitego tak dobra drużyna jak Liverpool straciła, aż 9 bramek w ostatnich dwóch konfrontacjach z "Kanonierami". Widzimy, że Wenger stawia na ofensywny styl gry. Formą strzelecką nie tylko imponuje Emmanuel Adebayor, Henry czy Robin van Persie, ale także defensywny pomocnik Julio Baptista. Niestety w nadchodzącej konfrontacji menedżer Arsene Wenger nie będzie mógł skorzystać z dwóch swoich podstawowych obrońców. Zabraknie Laurena i Emmanuela Eboue. Zwykle Wengerowi udaje się poskładać obronę Arsenalu, ale ciągłe zmiany na tak newralgicznej pozycji nic dobrego nie przynoszą. Mnie osobiście w defensywie nie przekonuje Philippe Senderos, który potrafi stworzyć zagrożenie pod własną bramką. Młody Szwajcar będzie musiał być bardzo ostrożny w końcu w Blackburn grają bardzo doświadczenie napastnicy jak Benni McCarthy 9 bramek w tym sezonie Premiership czy Shabani Nonda 5 bramek na koncie mogą wykorzystać błędy Senderosa. Jutrzejsza konfrontacja zapowiada się bardzo ciekawie. Stają na przeciw siebie dwie dobre jedenastki. Smaczku temu meczowi może dodać rezultat ostatniej konfrontacji na Emirates Stadium. Trzy tygodnie temu Arsenal rozbił Blackburn (6:2). Czyżby historia miałaby się powtórzyć?. Wcale niewykluczone gdyż do pierwszej jedenastki Arsenalu wraca sam Henry. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#855944 - 12/01/2007 18:37
[Re: Gedzo]
|
addict
Meldunek: 26/01/2005
|
Nie wiem w sumie dlaczego tak stawiasz na WHU bo sie przelamia czy co...spojrz na ostatnie 5 meczy Fulham : remis z the blues powinien Ci dac do myslenia. Wiesniacy maja taka latwosc strzelania jako pierwsi ale ciezko im to pozniej utrzymac w calym meczu, dlatego sa tam gdzie sa, a moim zdaniem powinni byc o wiele wyzej. Jesli chodzi o mecz WHU-ManU to jesli ktos ogladal mecz ( a ja ogladalem ) mozna bylo zobaczyc jak ManU gra na pol gwizdka, jak Chelsea z Werderem...Jesli Mloty wygraja to tylko dzieki golowi Boa Morte, taka "ironia losu". Mloty bez Ferdinada i Bowyera, do Wiesniakow wraca Frank Qeudruke. Jakbym gral Prem to bym zaryzykowal 2 bety : Fulham 0 oraz 1st goalscorer Boa Morte. Ale Prem nie gram buahahah... Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#855976 - 12/01/2007 18:51
[Re: nerti]
|
newbie
Meldunek: 19/12/2006
|
Szkoda, że nie oglądałeś meczu WHU-UTD bo byś takich bzudr nie wypisywał...
|
Do góry
|
|
|
|
#855988 - 12/01/2007 18:57
[Re: marvellus]
|
addict
Meldunek: 26/01/2005
|
Ogladalem w necie w satelitarnej lelewizji RTS...Szaraczku
|
Do góry
|
|
|
|
#857998 - 13/01/2007 11:47
[Re: Poetik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Podzielam zdanie przedmówcy że granie na Liverpool na wyjeździe bo tak mocno zaniżonym kursie po prostu nie ma sensu. Osobiście oprócz lekkiego zagrania Boltonu pobrałem jeszcze w bet365 takie coś: Didier Drogba to score first and Chelsea 2-0 @ 13.00 1/10 Didier Drogba to score first and Chelsea 3-0 @ 17.00 1/10 Didier Drogba to score first and Chelsea 2-1 @ 19.00 1/10 
|
Do góry
|
|
|
|
#857999 - 13/01/2007 11:47
|
veteran
Meldunek: 02/02/2004
|
nie wiem jaki jest sens grania BARDZO SŁABEGO na wyjazdach liverpoolu, który nie dość, że ostatnio prezentował się fatalnie. po takim kursie to trzeba miec cos nie tak pod sufitem. LFC slabo sie prezentowal na wyjazdach na poczatku sezonu, ale ostatnio zdecydowanie poprawil swoja gre na obcych boiskach. Trzeba tez zauwazyc jak sie prezentuje Watford u siebie (na wyjazdach zreszta tez ;)) który nie dość, że ostatnio prezentował się fatalnie. po takim kursie to trzeba miec cos nie tak pod sufitem. Stwierdzenie ze "ostatnio" spisywali sie slabo to chyba lekka przesada. Oczywiscie zagrali slabo z Arsenalem ale dwa slabe mecze w przeciagu tygodnia z czolowa druzyna Premiership nie swiadcza o slabej formie, tymbardziej ze LFC w ostatnich meczach w Premier prezentowal najlepsza forme. W 10 meczach stracili raptem 1 bramke. Ciezko stwierdzic forme Liverpoolu ale mysle ze po przegranach z Arsenalem beda szybko chcieli pokazac sie z dobrej strony i ten mecz wygraja, tymbardziej ze przeciwnik niezbyt wymagajacy. Kurs ~1.5 na Liverpool z ostatnia druzyna ligi - czemu nie 
|
Do góry
|
|
|
|
#858065 - 13/01/2007 12:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2004
|
nie wiem jaki jest sens grania BARDZO SŁABEGO na wyjazdach liverpoolu, który nie dość, że ostatnio prezentował się fatalnie. po takim kursie to trzeba miec cos nie tak pod sufitem. Jeżeli Liverpool jest wg Ciebie bardzo słaby jak określisz Watford ??? Wg mnie conajmniej 2 klasy różnicy miedzy zespołami. Dodatkowo Liverpool podrażniony ostatnimi przegranymi z Arsenalem. Może kurs nie powala, lecz juz AH -1 @ 2,05 jak najbardziej do przyjęcia. Osobiscie poza wspomnianym handicapem skleiłem dubelek z Chelsea (@ 1,95), która powinna sobie dzis spokojnie poradzic z Wigan Athletic (szansa na odrobienie strat do ManU spora, przewiduje dziś spore problemy dla druzyny z Manchesteru) Tyle pokrótce i na szybko.... ....Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#858073 - 13/01/2007 12:27
[Re: woytass]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Witam.A ja spróbuje zagrać delikatnie over Watford.Fakt druzyna słaba ale gdzie ma walczyc jak nie u siebie.Myśle ze bramke jedną strzela.Faworytem jest Liverpool który bedzie chciał zmazać kiepskie wrażenie po ostatnich meczach z Arsenalem i będzie walczył o wygraną.Wychodzi mi over:) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#858428 - 13/01/2007 14:11
|
old hand
Meldunek: 07/01/2005
|
witam ,myśle że większość już obstawiła..Co myślicie o jutrzejszych meczach premieschip na gospodarzy? Everton 1 Tottecham 1 Czekam na wasze opinie pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|