Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#787075 - 15/12/2006 13:22 Współpraca z ziemniakami
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Orientuje się ktoś z was może (a jak mniemam ktoś taki powinien się na tym forum znaleźć) jak wyglądają zasady współpracy z polskimi bukami naziemnymi?

Konkretnie dajmy na to, że mam lokal odpowiadajacy z grubsza kryteriom, jakie powinno spełniać pomieszczenie przeznaczone pod STS-a, Toto czy innego Profa i właśnie chciałbym zawrzeć umowę z którymś polskim ziemniakiem.

Na jakiej zasadzie to wszystko funkcjonuje? Czy wyposażenie lokalu "dostaję" od firmy czy muszę za całość zapłącić? Ile? Jakie są w ogóle początkowe koszty które musiałbym ponieść zawierając umowę z bukiem? Ile i za co mu płacę?
No i najważniejsze - jak wygląda mój przyszły zarobek? Jakiś procent od obrotu zrobionego w lokalu czy może na jakichś zupełnie innych zasadach to wszystko śmiga?

No i na końcu - który z buków oferuje najlepsze warunki, współpraca z którym buczkiem powinna okazać się najkorzystniejsza?

Za wszelkie info będę dozgonnie wdzięczny.

Do góry
Bonus: Unibet
#787086 - 15/12/2006 13:29 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: tomo]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Jedyny buk z ktorym mozesz podjac wspolprace to Toto,
reszta nie jest zainteresowana czyms takim.
Toto placi (placilo) 8% od obrotu z czego Ty oplacasz lokal, media i wszystkie sprawy z tym zwiazane.

Jeszcze kwestia lokalizacji, sprawa najistotniejsza.
Im lepsza (dla nich) tym lepiej tylko maja bardzo malo jasne kryteria:]

Edited by Biszop (15/12/2006 13:30)

Do góry
#787115 - 15/12/2006 13:38 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Biszop]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
O ile dobrze pamiętam, to również była możliwość zostania ajentem Millenium, ale nie wiem jak jest obecnie.

Do góry
#787116 - 15/12/2006 13:38 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Biszop]
SenDPL Offline
old hand

Meldunek: 07/03/2005
No tak, Biszop ma rację, jednak tylko jeśli chodzi o wzięcie punktu w ajencję. Na dłuższą metę trzeba mieć jednak wielu graczy, którzy nam ten obrót zrobią, ponieważ opłacenie tego wszystkiego trochę kosztuje. Drugą metodą jest oczywiście wynajęcie lokalu danej firmie i pracowanie samemu, jednakże tylko jako pracownik. Daje to prawie 650 złotych pensji oraz to, co dostaniemy za wynajmowanie lokalu. Co na dłuższą metę się po prostu nie opłaca.

Do góry
#787133 - 15/12/2006 13:43 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: rcsade]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Originally Posted By: rcsade
O ile dobrze pamiętam, to również była możliwość zostania ajentem Millenium, ale nie wiem jak jest obecnie.

Na 95% nigdy nie bylo takiej mozliwosci, stety/niestety tylko Toto oferuje taki uklad, byly juz tematy o tym i w tym dziale i w To i Owo, wystarczy poszukac:)

Nie zbyt oplaca sie to w formie punktu, koszty sa moze niezbyt wielkie ale zrobic dobry obrot nie tak latwo, sa pewne niuanse zwiekszajace oplacalnosc;-)

Do góry
#787157 - 15/12/2006 13:52 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Biszop]
SenDPL Offline
old hand

Originally Posted By: Biszop
Originally Posted By: rcsade

Na 95% nigdy nie bylo takiej mozliwosci, stety/niestety tylko Toto oferuje taki uklad, byly juz tematy o tym i w tym dziale i w To i Owo, wystarczy poszukac:)

Nie zbyt oplaca sie to w formie punktu, koszty sa moze niezbyt wielkie ale zrobic dobry obrot nie tak latwo, sa pewne niuanse zwiekszajace oplacalnosc;-)

A ja powiedziałbym, że na jakieś 80% jest taka możliwość, znajomy prowadził toto-mixa przez długi okres, zakończył z nimi współpracę i od nowego roku otwiera nowy punkt, właśnie Milenium.

Do góry
#787171 - 15/12/2006 13:56 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: SenDPL]
Biszop Offline

No to dosc ciekawe info, w zeszlym roku dowiadywalem sie dokladnie, nawet pofatygowalem sie osobiscie do glownej siedziby i nie bylo takiej mozliwosci.
Jak mozesz napisz cos wiecej.

Do góry
#787186 - 15/12/2006 14:02 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Biszop]
SenDPL Offline
old hand

Nie wiem, czy jest właściwie co pisać, bo tak naprawdę wszystko jest chyba uwarunkowane miejscem, w którym ten punkt się znajduje. Po pierwsze, od 6.5 roku, a może i dłużej, istnieje tam toto-mix - najpierw w sklepie, jak był jeszcze Classic(ktoś to jeszcze pamięta?), później przeniosło się do oddzielnego lokalu. STS zwęszył swoją okazję, postawił swój punkt, który istnieje do tej pory i, co więcej, ma się całkiem dobrze. Znajomy natomiast postanowił odnająć część lokalu Milenium(nie dowiadywałem się, czy będzie ajentem czy też nie) i postawić tam punkt, czekając na to koło miesiąca(od nowego roku planowany jest start, a może już wcześniej).

Do góry
#787205 - 15/12/2006 14:11 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: SenDPL]
Biszop Offline

No wlasnie o tym pisze, punkt mozna wynajac Millenium ale zostac ajentem juz raczej nie, przynajmniej tak bylo w zeszlym roku, a nawet na poczatku obecnego.

Do góry
#787208 - 15/12/2006 14:13 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Biszop]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
Biszop, sprawdziłem swoje źródło i Millenium oferuje możliwość zostania ajentem. Mało tego, dla przykładu podam Wrocław,gdyż w tym rejonie się orientuje. Znajoma, nawet dwie pracowały u gościa,który był, ajentem Millenium, tyle że teraz zmienia punkt i nie wiem jak będzie dalej,ale przez około rok czasu to 100% był ajentem. Pozdrawiam serdecznie.

Do góry
#790827 - 16/12/2006 17:15 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: rcsade]
therror Offline
addict

Meldunek: 31/10/2005
nie wiem czy to teraz wogóle opłacalny biznes... w dobie internetu i buków internetowych (szeeeroki wachlarz ofert) to dzisiaj już tylko chyba głównie "dziadki" grają u naziemnych.

Do góry
#810254 - 25/12/2006 18:25 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: therror]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
A jakie warunki Milenium oferował ajentom? Czy dalej jest to możliwe, czy tylko chcą wynająć lokal?

W Warszawie jest punkt i gościu mi powiedział, że ma prowizję od obrotu, choć dokładniej się nie określił. Mówił też, że wcześniej prowadził właśnie punkt TM.

Jeśli chodzi o TM to oni sami prowadzą sabotaż punktów bo tylko tak można nazwać niskie limity... gdy każdy punkt zarabia właśnie z obrotu. Mają czy przynajmniej mieli też dziwny system "kar" na pojedyncze punkty. Jak ktoś trafił (fuksem) jakąś mega-zlepiankę z astronomicznym AKO to właściciel "kolektury" dostawał karę i przez jakiś czas w tym punkcie zmniejszono limity. Normalnie parodia...

Do góry
#810272 - 25/12/2006 18:41 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Conrad]
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
Toto mix to takie dno już,że nei do wiary.Ale tak czy tak te nasze nibybuki padną w przeciągu najbliższych paru lat,bo internet ma już praktycznie każdy i sto razy lepiej grać w internecei niż piepszyć sie z takim czymś.Nie chce sie im linii handicapów zmieniać to poprostu obcinają na ten handicap kurs...zajebista polityka + podatek to już wogóle \:D
Parodia ogólnie.

Jak każdy polski naziemny zresztą.Od czasu do czasu można jakiegoś kosza zagrać ,ale rzaadko i trzeba szybko wpłącać na net.

Zresztą prawa rynku ich szybko wyruchają stąd ,widzimy i tak,że jst coraz gorzej z naziemnymi ,a będzie jeszcze gorzej.I chwała Panu.
Za taka obsługe,kursy,"oferte",te handicapy itp to pozostaje tylko podziękować.

I chyba tylko samobójca chciałby zacząć teraz z jakimkkolwiek ziemniakiem współprace...to totalnei nei ma przyszłości w obecnej potaci w Polsce.Chyba,że ktoś szuka interesu na chwile,ale wtedy to już totalnie żadne koszta sie nei zwróca ani nic.A w lecie znowu zacznie sie kampania reklamowa buków na billboardach,betking itp i znowu obroty ziemniakom spadną \:D

Ogólnie nei warto sie pchać w taki "biznes".Bo tendencja jest tylko jedna.Zresztą jak wygląda polityka w tej kwestii w europie wiadomo,także tym bardziej naziemnym nie ma co wróżyć świetlanej przyszłości bo każdy rozumny człowiek idzie w internet

Do góry
#810280 - 25/12/2006 18:46 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Kacpro]
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Ba,kampania netowych bedzie jeszcze większa,założe sie,bo tak,Kubia i f1,otylia niedługo znowu poważne starty,reprezentacja itp..mysle,że agresywna kampanai na billboardach buków netowych zacznie sie nawet wczesniej.Ziemniaki w Polce nie maja żadnego plusu ani przewagi w stosunku do rzetelnych netowych (nie jakichś syfach,ael tych sprawdzonych)

Do góry
#810281 - 25/12/2006 18:47 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Kacpro]
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Kubica *

PS.Konrad,załatw edytowanie ?;)naprawde tego brakuje

Do góry
#810283 - 25/12/2006 18:48 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Kacpro]
Poetik Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
zgadzam sie z kacpro w 100%, jakies 4-5 lat temu to mialoby sens dzisiaj juz raczej nie.

Do góry
#810345 - 25/12/2006 19:59 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Poetik]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Najkorzystniejsza jest współpraca z bukiem który ma najbardziej opłacalne mecze do gry jakby nie było.

STS -całkowicie odpada
Mix - dobry
Prof - lepszy od Mixa
Millenium - raczej cienko ,szybka reakcja na spadki ,mało rk
Tip sport - dobry ale oni chcą punkty w barach (spelunach)
Betako - bardzo dobre ale ,wysyłałem do nich maile dzwoniłem -raczej nie są zainteresowani współpracą maja kilkanaście punktów i tego się trzymają

Niedawno byłem zaintereseowany otwarciem Millenium ale dałem sobie spokój. 8 % mi zaoferowali od obrotu więc co jak co na koszta trzeba robić 50 tys obrotu na miesiąc co w początkowych miesiącach mogłoby być ciężko wykręcić z samych dziadków + klientów bez własnej pomocy.

Lokal ,ZUS ,pracowników opłacasz sam ,oni udostępniają ci komputery ,opłacają łącze internetowe + wszystkie reklamy ,tablice ,lady ,ołówki karteczki itd

Jeśli chodzi o Millenium oni są bardzo napaleni na nowe punkty współpraca opiera sie na tym że dają 8 % od obrotu (myśle że ile % to kwestia ustalenia). Było parę rzeczy w umowie które mi się bardzo nie podobało ,min to że w umowie nie ma nic napisane o tym co będzie jeśli punkt będzie przynosił straty .Z góry zakładają kokosy -rzeczywistość bywa jednak czasem inna.

Ogólnie rzecz biorąc punkt bukmacherski przy wysokim 10 % podatku w Polsce to nie najlepszy pomysł ,kwoty w granicach 2-3 tys na m-c myśle że do osiągnięcia ale sporo z tym zachodu.

Do góry
#810355 - 25/12/2006 20:06 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Conrad]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Toto-Mix haha ,zastanawiające czemu Mix w wynikach finansowych z roku na rok ma minusy rzędu 1 -2 mln a np STS około 10 mln na plusie

Tam naprawdę dzieją się niesamowite wałki.

Tak to jest jeśli dostaje sie kasę z budżetu i coś nie jest w 100 % prywatne.

Do góry
#810662 - 26/12/2006 05:20 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Maciek]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Punkt Milenium by się opłacał gdyby nie było tego 10% od stawki oraz wszechobecnych problemów u nas z limitami.

Wtedy można byłoby samemu surebety grać we własnym punkcie, podbijając sobie obrót, i każdy byłby zadowolony.

Do góry
#810667 - 26/12/2006 07:26 Re: Współpraca z ziemniakami [Re: Conrad]
wolfiks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2006
a Powiecie ile gdzies iledzie w sts zarobic na miesiac bo jets unas oferta pracy własnien tam ??

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08