#768535 - 04/12/2006 18:20
Premiership - 17 kolejka (09.12-11.12.06)
|
old hand
Meldunek: 07/01/2005
|
Manch.Utd - Manch.City 1.37 ... 4.20 ... 7.58 Blackburn - Newcastle 2.20 ... 3.20 ... 3.00 Liverpool - Fulham 1.40 ... 4.00 ... 7.37 Middlesboro - Wigan 1.95 ... 3.25 ... 3.58 Portsmouth - Everton 2.25 ... 3.20 ... 2.91 Tottenham - Charlton 1.50 ... 3.70 ... 6.13 Watford - Reading 2.55 ... 3.20 ... 2.53 Bolton - West Ham 1.75 ... 3.40 ... 4.27 Sheffield U.- Aston Villa 2.90 ... 3.20 ... 2.26 Chelsea - Arsenal 1.80 ... 3.30 ... 4.14 Witam postanowiłem reanimować ten dział bez meczow w tygodniu,po to by było więcej czasu na dyskusję.  ....zapraszam do dyskusji EDIT: Poprawka mająca na celu większą czytelność zestawu meczów.
Edited by Bzyku (04/12/2006 19:49)
|
Do góry
|
|
|
|
#768537 - 07/12/2006 18:57
Re: Premiership - 17 kolejka (09.12-11.12.06)
|
old hand
Meldunek: 07/01/2005
|
Fakt ,chelsea jest faworytem pozatym chyba Henry niezagra do końca roku,a to jest poważna strata dla gosci..dla mnie Henry jest najlepszym piłkarzem świata i duzo stracił że nieposzedł do barcy..Tam mogłby walczyc o najwyższe cele...Ja nie wiem o jakiej stawce myslisz ale według mnie chelsea wygra 1-0 pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#768538 - 07/12/2006 21:20
|
El Siete
Meldunek: 29/03/2006
|
Manchester United - Manchester City Derby. Faworytem tego spotkania jest zespół Czerwonych Diabłów, znajdujący się ostatnio w doskonałej formie. Bilans meczy lidera z Manchesteru u siebie - imponujący: 6-1-1 (remis z Chelsea i porażka z Arsenalem). Z kolei ich rywal spisuje się wręcz fatalnie na wyjazdach (1-1-6 ). Tak więc wszystko wskazuje na zwycięstwo Manu Utd, ale jest to mecz derbowy, a jak wiadomo takie spotkania rządzą się własnymi prawami. W ostatnich 5 meczach derbowych na stadionie United cztery razy padł remis a tylko raz wygrali gospodarze. Typ: 1 Tottenham - Charlton Zdecydowanym faworytem spotkania są gospodarze. Bilans Spurs na własnym boisku ma bardzo dobry 6-1-1, zaś piłkarze z Charltonu na wyjazdach zdobyli tylko 1 ptk w 8 meczach i z dorobkiem 12 ptk zajmują przedostatnie miejsce w tabeli. Dla Tottenhamu mecz ten jest szansa na odrobienie strat do czołówki (5 ptk straty do miejsca premiowanego startem w pucharze UEFA). Myślę ze Tottenham z takimi piłkarzami w składzie jak Defoe, Berbatov, Zokora czy King powinien bez problemu poradzić sobie z kiepskim w tym sezonie Charltonem. Typ: 1 Bolton - West Ham Zespól popularnych "Młotów" spisuje się w obecnych rozgrywkach poniżej oczekiwań- niska pozycja w lidze, szybkie odpadnięcie z PU, pomimo niezłego składu, wzmocnionego przed sezonem gwiazdami argentyńskiego futbolu Tevezem i Mascherano. Niestety obaj gracze nie prezentują najwyższej formy, do tego przytrafiły im się kontuzje, co po części spowodowało słabszą grę zespołu i w konsekwencji dało kiepski bilans meczy wyjazdowych 0-1-7. Bolton gra niezły futbol i podobnie jak w poprzednich sezonach, tak i w tym, piłkarze walczą o miejsce premiowane startem w PU. Wyrównana kadra, z nieobliczalnym Anelką na czele, oraz dobra gra na własnym boisku powinna wystarczyć do zagarnięcia 3 ptk w tym meczu. Typ: 1 Blackburn - Newcastle Gospodarze to solidny zespół środka tabeli, bez jakiś większych gwiazd w składzie. Newcastle zawodzi jak do tej pory, dopiero 15 miejsce tabeli, ale po kilku kiepskich meczach na początku sezonu, ostatnio zespół zaczyna się odradzać ( remis z Arsenalem na wyjeździe i dwie domowe wygrane z Portsmouth (5miejsce) i Reading (4miejsce).Typuje remis. Kadrowo na pewno lepiej wyglądają "Sroki" (indywidualności w postaci Martinsa, Emre czy Givena) ale za to zespół Blackburn posiada ważny atut w postaci własnego boiska. Typ X Watford - Reading Tutaj krótko. Mecz dwóch beniaminków. W poprzednim sezonie w meczach obu ekip padły dwa remisy 0-0. Póki co lepsze wrażenie sprawiają piłkarze Reading (rewelacja rozgrywek), ale jest to mimo wszystko team, który walczy o utrzymanie (środek tabeli). Watford potrzebuje punktów, a gdzie je zdobywać jak nie u siebie w domu (?). Ostatni niezły mecz z City sugeruje, że powalczą w sobotę o drugie zwycięstwo w sezonie, jednak wg mnie stać ich będzie tylko na remis. Mecz powinien być zacięty, żadna z ekip nie będzie chciała przegrać wiec prawdopodobnie będzie też under 2,5 goli. Typ X Liverpool - Fulham Liverpool ,podbudowany pierwszym ligowym zwycięstwem na wyjeździe (4-0 z Wigan) nie powinien mieć kłopotów z przeciętnym Fulham. Wypoczęty lider zespołu Steven Gerrard (nie grał w Stambule w LM) poprowadzi zespól The Reds do 7 zwycięstwa w tym sezonie na Anfield Road. Typ 1 pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#768539 - 07/12/2006 23:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Witam... Manchester United - Manchester City 1 Mimo iz mecze derbowe rzadza sie swoimi prawami uwazam ze druzyna gospodarzy powinna bez wiekszych problemow wygrac to spotkanie. Nie moze pozwolic sobie na strate punktow, gdyz w lidze goni ich Chelsea. W zespole Czerwonyc diablow z bardzo dobrej strony pokazuja sie "dziadki"  , czyli Giggs i Scholes. Do nich dolacza szereg mlodych i zdolnych zawodnikow(m.in.Saha czy Evra). Tak sobie mysle, ze narazie graczem ktory nie spelnia w pelni oczekiwan jest Carrick. Mial on zastapic na tej pozycji Keane'a,ale jak widac troche mu brakuje do bylego gracza MU. Manchester United jest druzyna bardzo dobrze zorganizowana, dobrze poukladana taktycznie. Widac tutaj reke sir Alexa Fergusona. Uwazam ze w tym roku jest duza szansa aby mistrzostwo Anglii powedrowalo do teamu Czerwonych Diablow. Manchester United - Manchester City 1 kurs 1.37 Chelsea Londyn - Arsenal Londyn Kolejny ciekawy mecz. Tutaj rowniez uwazam ze druzyna gospodarzy powinna wygrac to spotkanie. Co ciekawsze gazety rozpisuja sie na temat ewentualnego powrotu Andrija do Wloch. Trzeba otwarcie przyznac ze jak narazie Ukrainiec nie spelnia pokladanych w nim nadziei. Moze ostatnia strzelona bramka w LM go odblokuje;) Z drugiej strony jest znajomym Abramowicza, tak wiec Jose Mourinho bedzie mial ciezki orzech do zgryzienia co zrobic z graczem zza wschodu... Chelsea na wlasnym stadionie jak do tej pory niepokonane, Arsenal na obcym boisku ma bilans 3-0-4. 5 ostatnich spotkan pomiedzy tymi zespolami: Dec 18, 2005 Premiership Arsenal Chelsea 0 - 2 Aug 21, 2005 Premiership Chelsea Arsenal 1 - 0 Aug 07, 2005 Super Cup Chelsea Arsenal 2 - 1 Apr 20, 2005 Premiership Chelsea Arsenal 0 - 0 Dec 12, 2004 Premiership Arsenal Chelsea 2 - 2 Ostatnie spotkania nie obfitowaly w jakas szczegolna ilosc bramek.Mysle ze tym razem bedzie podobnie... Chelsea - Arsenal 1 kurs 1.8 Liverpool - Fulham 1 W tym meczu znowu stawiam na gospodarzy. Liverpool przed wlasna publicznoscia gra dobrze. Bilans 6-2-0. Dodatkowym atutem przemawiajacym za druzyna Jerzego Dudka jest fakt ze w ostatnim meczu w Lidze Mistrzow podopieczni Rafa Beniteza zagrali w rezerwowym skladzie... Liverpool - Fulham 1 kurs 1.4 Z innych meczow mozna sprobowac gre na Bolton po kursie 1.7 i na Tottenham po kursie 1.5...Mecze ten omowil Rafael86, tak wiec nie bede sie powtarzal...
|
Do góry
|
|
|
|
#768540 - 07/12/2006 23:37
|
newbie
Meldunek: 29/07/2006
|
-----Thierry Henry to niejedyny powód do zmartwienia Arsena Wengera , który ma bardzo poważne problemy z blokiem obronnym.Kolo Toure, William Gallas oraz Johan Djorou nie wystąpia w meczu z The Blues. Jakby tego było mało Tomas Rosicky wypadł ze składu na ok 3 tygodnie... Dostałem info na temat konfliktu na lini Wenger-Henry nie jest jeszcze potwierdzone więc nie spekuluje...
|
Do góry
|
|
|
|
#768542 - 08/12/2006 15:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Informacje dotyczace ligi angielskiej: http://www.angielskapilka.com.plPozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#768543 - 08/12/2006 15:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Chelsea Londyn VSArsenal Londyn Typ: Chelsea Londyn (-0,5) Hitem 17 kolejki angielskiej Premiership będzie zdecydowanie konfrontacja pomiędzy dwiema stołecznymi jedenastkami - Chelsea i Arsenalem. Dla "The Blues" niedzielny mecz będzie bardzo ważny z dwóch powodów. Po pierwsze ekipa Jose Mourinho nie może już tracić punktów do uciekającego Manchesteru United. Po drugie Arsenal jest bezpośrednim rywalem do tytułu. Co prawda ekipa Arsene Wengera traci dziesięć punktów, ale sezon w Anglii jest bardzo długi i trzeba pokonać bezpośredniego przeciwnika w walce o prymat w kraju. Największym problem Chelsea przed zbliżającym się meczem będą kontuzje bramkarzy tego klubu. Wiadomo, że od dawna nie dysponowany jest Petr Cech. Niestety do Cecha dołączył także rezerwowy bramkarz "The Blues" - Carlo Cudicini. Wobec tych wydarzeń Jose Mourinho będzie zmuszony postawić na trzeciego bramkarza Chelsea - Hilario. Na szczęście Portugalczyk wywiązuje się bardzo dobrze ze swoich obowiązków. Na pewno pomagają mu w tym obrońcy, bo który bramkarz nie chciałby mieć przed sobą takich obrońców jak John Terry czy Ricardo Carvalho. Prócz defensywy największym atutem "The Blues" będzie ofensywa. Tutaj królem polowania pozostaje Dider Drogba, który może stać się bohaterem nadchodzącej konfrontacji. Wszystko przez problemy kadrowe Arsenalu. Menadżer Arsene Wenger w meczu z Chelsea nie będzie mógł skorzystać z trzech swoich nominalnych obrońców. Zabraknie Kolo Toure, Williama Gallasa i Johana Djourou. Oczywiście to nie są wszyscy piłkarzy, których zabraknie. Od dłuższego czasu kontuzjowany jest Tomas Rosicky i Thierry Henry. Menadżer "Kanonierów" ma naprawdę spory ból głowy przed tym spotkaniem. Jak poskładać defensywę aby Chelsea nie miała za wiele do powiedzenia. Nawet w wypowiedziach przed meczowych Arsene Wenger podkreślał, że kluczem do dobrego wyniku będzie gra środkowych obrońców. Przy szybkim Drogbie i Shevczence zawodnicy muszą stanąć na wysokości zadania, aby uchronić swój zespół przed stratą bramki. Tak jak wspominałem może być o to wyjątkowo ciężko. Zwłaszcza brak Gallasa i Toure powinien być bardzo widoczny. Faworytem tej nadchodzącej konfrontacji będzie Chelsea, która nie może już tracić dystansu do Manchesteru United, jeśli myśli o skutecznej obronie tytułu mistrzowskiego. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#768545 - 09/12/2006 00:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
Quote:
Uważajcie na MU. Czerwone diabły mają za sobą mecz ligi mostrzów z benfica! Dlatego uważam, że mecz z City nie będzie "spacerkiem" po trzy pkt. Kurs 1.3 też jest śmieszny więc ja mecz odpuszczam ten mecz. Za rozsądną stawkę można sprubować remis.
pozdr.
No i co z tego ze MU ma za soba mecz w LM? Po pierwsze ta sa profesjonalisci którzy przywykli grac mecze systemem sroda - weekend. Po drugie miałem wrazenie ze w spotkaniu z Benfika Czerwone diabły grały na pól gwizdka chcąc wygrac spotkanie najmniejszym nakładem sił. Gdy tylko przyspieszyli gre po straconej bramce, robili wówczas z Benfiką co tylko chcieli. Co do Manchesteru City to w meczu z Watford zagrali fatalnie i mysle ze z taka forma za wiele nie zdziałają z Diabełkami które beda chciały za wszelka cene przechylic szale zwyciestwa derbowego na własną strone. Jedyne co przemawia na niekorzysc MU to wiekszosć remisowych wyników z poprzednich lat miedzy zainteresowanymi druzynami:
Manchester United Manchester City 1:1 Sat 10-09-2005 Manchester United Manchester City 0:0 Sun 07-11-2004 Manchester United Manchester City 3:1 Sat 13-12-2003 Manchester United Manchester City 1:1 Sun 09-02-2003 Manchester United Manchester City 1:1 Sat 21-04-2001
Reasumując mysle ze kurs 1,35 jest adekwatny do stopnia ryzyka chociaz mysle ze powinien byc ciut wiekszy. Pozdr
PS Rysiu czy nie razi Cie w oczy słowo sprubowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#768546 - 09/12/2006 10:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
Odnosnie meczu kogutow: nie zagraja Robbie Keane, Jermaine Jenas, iDidier Zokora. Wraca Mido
kadry na mecz:
Tottenham (from): Robinson, Cerny, Chimbonda, Dawson, Lee, King, Assou-Ekotto, Davenport, Huddlestone, Stalteri, Ziegler, Murphy, Malbranque, Tainio, Lennon, Ghaly, Berbatov, Mido, Defoe.
Charlton (from): Carson, Young, Hreidarsson, El Karkouri, Diawara, Faye, Kishishev, Hughes, Reid, D Bent, Sam, Hasselbaink, M Bent, Rommedahl, Ambrose, Holland, Thomas.
|
Do góry
|
|
|
|
#768547 - 09/12/2006 14:34
|
stranger
Meldunek: 19/11/2004
|
Chelsea Londyn - Arsenal Londyn
Mecz dwóch drużyn o wysokim potencjale, jednak od razu nasuwa się faworyt. Goście zagrają bez Henry'ego i Gallasa co stanowi poważne osłabienia. Chelsea jeśli nie chce tracić dystansu do Manchesteru musi wygrywać nawet trudne mecze.
Typ: Chelsea Kurs: 1.75 Stawka: 9/10
FC Liverpool - Fulham FC
W drużynie Liverpoolu nie ma mowy o zmęczeniu po meczu Ligi Mistrzów gdyż grali rezerwowym składem, piłkarze byli oszczędzani na Premiership, "The Reds" to typowa drużyna własnego podwórka z solidną defensywą i dużym potencjałem ofensywnym. Fulham nie błyszczy, typuję pewne zwycięstwo gospodarzy.
Typ: Liverpool (-1) Kurs: 1.85 Stawka: 6/10
Portsmouth - Everton
Typ opieram na brakach kadrowych w drużynie Evertonu, nie zagra wielu kluczowych: Arteta, Osman, Cahill, Pistone, Naysmith, Hibbert. Kurs na gospodarzy zachęcający, nie sposób ominąć.
Typ: Portsmouth Kurs: 2.1 Stawka: 8/10
Tottenham - Charlton
Derby Londynu, Tottenham zdecydowanym faworytem ze względu na bilans meczy u siebie gra z teoretycznie o wiele słabszym przeciwnikiem. Spotkania derbowe jak wiadomo rządzą się swoimi prawami, myślę że Charlton będzie zdeterminowany i przy odrobinie szczęścia uda im się urwać punkty gospodarzom, co jak pokazuje historia ostatnich meczów udawało im się kilkukrotnie.
Typ: Charlton (+1) Kurs: 2.3 Stawka: 3/10
powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#778334 - 11/12/2006 10:13
[Re: blysk]
|
stranger
Meldunek: 04/12/2006
|
błysk ja grałem derby Londynu na x więc zarobiłem :)a na dziś chyba zagram również x w meczu Sheffield Utd-Aston Villa
|
Do góry
|
|
|
|
#778338 - 11/12/2006 10:16
[Re: krzysiek74]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
błysk ja grałem derby Londynu na x więc zarobiłem :)a na dziś chyba zagram również x w meczu Sheffield Utd-Aston Villa Jakos nie widac Twojego wpisu co grales w derbach Londynu:] Wiec odpusc takie pomeczowe "komentarze" bo nic nie wnosisz, po meczu kazdy moze napisac co gral, sztuka jest napisac przed meczem.
|
Do góry
|
|
|
|
#778347 - 11/12/2006 10:19
[Re: Biszop]
|
stranger
Meldunek: 04/12/2006
|
Bo nie siedze na forum często ale czasem tu będę zaglądał i wpisywał swoje typy a Ty nie cwaniakuj bo nic tym tutaj "nie wnosisz" Ile zarobiłes w tym miesiącu w bukmacherke?!Ja gram w Bwin, Bet-at-home i Profesjonalu i w tym miesiacu juz prawie 900 pln na czysto jestem pozdrawiam i życzę dobrych typowań.
|
Do góry
|
|
|
|
#778360 - 11/12/2006 10:30
Re: Premiership - 17 kolejka (09.12-11.12.06) *DELETED*
[Re: krzysiek74]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005