panie Akhu nie widziałem i raczej nie wydaje mi się, żebym obejrzał
natomiast australijski serial "Mr Inbetween"
stanowiący połączenie czarnej komedii z kryminałem o niełatwym życiu gangstera, który obowiązki zawodowe musi łączyć z poukładaniem codzienności - relacja z byłą partnerką, wychowaniem nieletniej córki, pomoc choremu bratu etc.
dostępny na platformie Hulu albo innych miejscach w sieci
Rymo wszystko się da obejrzeć. Nawet Burbunowe filmy co z oka strzelają. Ale jak dla mnie Ci Święci 7 to zdecydowanie za wysoko. Ale każdy ma swój gust.
Nie tylko dla fanów The Wire / Prawo Ulicy, ale tematycznie zbliżone. Nie tak rozbudowane, bo produkcja liczy tylko sześć odcinków. Główna oś fabuły to korupcja w szeregach policji, mocno osadzona w realiach. I w obsadzie przewija się trochę znajomych twarzy z "The Wire".
Nie tylko dla fanów The Wire / Prawo Ulicy, ale tematycznie zbliżone. Nie tak rozbudowane, bo produkcja liczy tylko sześć odcinków. Główna oś fabuły to korupcja w szeregach policji, mocno osadzona w realiach. I w obsadzie przewija się trochę znajomych twarzy z "The Wire".
#7676243 - 15/05/202221:22Re: Film, TV, seriale [42]
[Re: rymoholik]
The Boss
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2001
Originally Posted By: rymoholik
Originally Posted By: vindom
We Own This City HBO
According to the Guinness Book of World Records, Kate Bush has broken three records thanks to Stranger Things' resurgence of her 1985 song "Running Up That Hill". The song holds the records for the longest time for a track to reach No. 1 in the UK, oldest female artist to reach No. 1, and longest gap between No. 1 spots on the UK's official singles chart
Jedyny minus to chciałoby sie obejrzeć od razu cały sezon. Serial na faktach.Ciekawe ile scenarzysta dodał od siebie bo ąz sie wierzyc nie chce w całą historie.
Po upadku Muru Berlińskiego pracująca dla Stasi zostaje zwolniona z więzienia i postanawia zemścić się na tych, którzy spowodowali jej uwięzienie. Tematycznie nawet ciekawe, tylko zbyt komiksowe podejście w realizacji. Ogląda się, o dziwo, dość dobrze. Z uwagi na posuchę w sezonie letnim na rynku serialowym można się zapoznać. Na plus też trzeba zaliczyć, że to tylko 8 odcinków.
Włączyłem na You Tube kanał z polskimi filmami. Zaznaczę ,że od wielu lat nie oglądam poskich nowych filmow /Jeden film , mnie zatrzymał (oglądałem z 15 minut_ Tyle czasu potrzebowałem ,żeby sobie uswiadomić ,że czekam na Przybylską na ekranie ,a nie na reszte filmu. Kto to finansuje? A jeszcze lepsze pytanie- kto to ogląda?
Tajemnice polskich morderstw, Viaplay, dokumentalny, obejrzałem z ciekawoscia i jest niezły. Jedną ze spraw z bankiem pamietam doskonale. Ogolnie z 2 odcinki może bym wybrał inne sprawy , ale polecam
Podobnie jak w poprzednich latach, zrobię sobie prywatne filmowe podsumowanie 2022 Zestawienie uwzględnia filmy, które miały Polską premierę w 2021 roku (samo ułożenie w danych blokach przypadkowe)
9/10 Ennio (2021)
8/10 Trzynastu (2022) Duch śniegów (2021) Córka (2021) Johnny (2022) Zdarzyło się (2022) Na pełny etat (2022) Sonata (2022) Alcarràs (2022) Gdzie śpiewają raki (2022) Ania (2022) Film balkonowy (2021) Vortex (2022) Piosenki o miłości (2021)
7/10 Pasażerowie nocy (2022) Dobry opiekun (2022) Top Gun: Maverick (2022) Glass Onion: Film z serii "Na noże" (2022) Ninjababy (2021) Rimini (2022) W głowie kota (2022) Za duży na bajki (2022) Elvis (2022) (Nie)długo i szczęśliwie (2021) Księgarnia w Paryżu (2021) Między dwoma światami (2021) Fabian albo świat schodzi na psy (2021) Jedenaste: znaj sąsiada swego (2021)
6/10 Najgorszy człowiek na świecie (2021) Belfast (2021) Mój syn (2021) Infinite Storm (2022) Red Rocket (2021) Silent Twins (2022) Stracone złudzenia (2021) Drive My Car (2021) Nitram (2021) Pies (2022) Śmierć na Nilu (2022) C'mon C'mon (2021)
5/10 Jak pokochałam gangstera (2022) Matki równoległe (2021) Cicha ziemia (2021) IO (2022)
4/10 Pani Basia (2021)
3/10 Wszystko wszędzie naraz (2022) Plan lekcji (2022) Gierek (2022) Krime Story. Love Story (2022) Ostatnia wieczerza (2022)
A tu taki bonus. Jeden użytkownik forum już to kiedyś widział. Nie sądzę, żeby kogokolwiek to zainteresowało, ale może ktoś coś choćby przez przypadek tam ciekawego znajdzie
#7724565 - 06/01/202312:31Re: Film, TV, seriale [42]
[Re: rafal08]
wHiTe_StAr
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
super Akhu ten excel, grupowanie po reżyserze szczególnie dla mnie przydatne Podobnie jak Józek lubię się posiłkować twoimi ocenami, a teraz już nie będe musiał pytać jak będe czegoś szukał na wieczór
Top Gun,tak ze 3/4 filmu dalem rady się przemęczyc
Rozumiem
Originally Posted By: Józef Małolepszy
Akhu
Często jak jestem u teściów, to pada pytanie "co dziś oglądamy ?" i wtedy posiłkuję się Twoimi ocenami/propozycjami
Mam nadzieję, że nie podpadasz za bardzo teściom przez to
Originally Posted By: wHiTe_StAr
super Akhu ten excel, grupowanie po reżyserze szczególnie dla mnie przydatne Podobnie jak Józek lubię się posiłkować twoimi ocenami, a teraz już nie będe musiał pytać jak będe czegoś szukał na wieczór
Tak, filtrowanie też uważam za mocną stronę tego pliku Podobnie jak u Józka, mam nadzieję, że te wieczory w większości okazują/okażą się udane
Originally Posted By: wHiTe_StAr
o w mordę jeszcze linki do filmweba są
Tak, to też jest
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że Wam się podoba i się przyda
U Akhu wiadomo że jak filma wysoką ocenę to jest dobry. Oczywiście nie każdemu może się podobać. Każdy ma swoje gusta. Np. Strzelanie z oka laserem. Ale lipy tam nie ma w wysokich ocenach.
Już nie chce zanudzać tym plikiem, ale wrzucam do niego link, który (jeśli się nic na dysku google nie zepsuje) będzie aktualizowany przeze mnie. Np. od wczoraj doszło 4 kolejne pozycje
lista naszego nieocenionego forumowego, filmowego Macierewicza jest bardzo interesująca, choć niepozbawiona kontrowersji - żeby "Pana Nikt" miała wyższą ocenę niż "Historia kina w Popielawach" to ja nie wiem ... słów brakuje
ps. Akhu proszę wyczyścić skrzynkę, bo się nie można skontaktować
The Offer, stworzony przez Micheala Tolkina, miał premierę swojego pierwszego odcinka 28 kwietnia 2022 roku w Paramount+. Ta seria jest dostępna w subskrypcji Voot. Jest również dostępny w spółkach zależnych Paramount+. Dzięki temu użytkownik Voot może streamować z całą przyjemnością i zabawą.
#7726553 - 16/01/202322:03Re: Film, TV, seriale [42]
[Re: TEO]
rafal08 Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: TEO
Originally Posted By: latajaca_holenderka
przypomnę Ci ten tekst jak sam będziesz czegoś szukał
Mam wszystkie platformy, ale Canal+ tez nie mam odkad Player zmienił sobie pakiety. Nie wykupilem bo na Canal+ wszystko juz obejrzałem co mnie interesowało. Kruka bym obejrzał wiadomo, ale jak sie da bez opłat to dlaczego nie. Dawniej w tym nic dziwnego nie było
Usunąłem xx postów. Kolejny dzisiaj nie w temacie odpoczynek na 24 godziny
Odpowiadając na liczne prosby-gdzie obejrzeć "The Offer" i "Tulsa King" odpowiadam. Na Skyshowtime. Przy rejestracji do 11 04 cena za ten serwis 12 PLZ.tak tak 12 PLZ miesiecznie.I to na zawsze
Twórczość Dołęgi-Mostowicza na małym i wielkim ekranie to nie tylko "Kariera Nikodema Dyzmy" czy "Znachor" to także właśnie nieco zapomniany serial o perypetiach niesłusznie zwolnionego uczciwego człowieka, który usiłuje odnaleźć się w trudnej rzeczywistości II RP w okresie wielkiego kryzysu. Interesujące studium upadku i walki o byt jednostki w świecie pełnym korupcji, wyzysku i oszustwa.
Ja to się dziwię ,że są Dołęgi rzeczy nie przeniesione na ekran. Przecież tam nawet nie trzeba scenarzysty zatrudniac. Albo Sergiusza-Piaseckiego ,to samograje.Szkoda gadać.
"Tytuł-(Zderzenie / Clash / Eshtebak) . Kair, lato 2013 - dwa lata po egipskiej rewolucji. Trwają zamieszki po ustąpieniu islamistycznego prezydenta Muhhamada Mursiego z ugrupowania Bracia Muzułmańscy. Miasto pogrąża się w bezprawiu i chaosie. Do policyjnego transportera trafiają kolejni demonstranci i bojownicy. Trzydzieści osób z różnych obozów politycznych, pochodzących z różnych środowisk religijnych nagle znajduje się na wspólnej niewielkiej przestrzeni. Czy są w stanie współdziałać, żeby przetrwać? "
Ogląda się naprawdę dobrze, bez poczucia straconego czasu. No i daje trochę do myślenia. Trochę kino polityczne, ale nakręcone z wyczuciem bez przeginania w jedną czy drugą stronę.
Jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat.
Jeśli ktoś jest odrobinę chociaż myślącym lub czującym człowiekiem to nie znajdzie tam tych bredni, którymi politykierzy próbują skłócać ludzi. Zobaczy tam raczej film o tym, że zawsze warto być "człowiekiem". Ci bardziej wrażliwi i empatycznie będą poruszeni tym obrazem i zostaną z tymi uczuciami jeszcze chwile po seansie.
Fakt, są ze dwie sceny polityczne i jeśli to tych scen tak się boją nasi rządzący to tylko można się uśmiechnąć z politowaniem.
Polecam obejrzeć każdemu. Do końca, a nie tylko zwiastun.
A wracając do roli polityków jaką wykonali swoimi głupotami, które już zdążyli wypowiedzieć, to... wypada tylko podziękować za promocję jaką zrobili temu filmowi. Rekord otwarcia wśród polskich filmów w tym roku
PS. ja byłem w kinie na zwykłym pokazie, w zwykły dzień, ze zwykłymi ludźmi (jak kto woli - świniami) w sztukach ok. 50 i wiecie co się wydarzyło na napisach końcowych...brawa. Normalne zwykłe brawa. Byłem w kinie ponad 300 razy w swoim życiu i poza pokazami z autorami danych filmów, braw nikt nigdy nie bił. Taka ciekawostka.