Trzeba jednak przyznać,że to co udało sie dla PZPN mistrzowsko,to 
znakomity "pijar".
Propagandowo to kadrą rozegrali przez te lata super.Ludzie oszaleli.Uwierzyli we wszystko.
Nikt nie chciał widzieć,że sam awans to było szczęscie przy losowaniu,a potem megafartowne mecze w grupie.
PZPN sprzedał tę bankę mydlaną,za wielkie pieniądze.Ludzie kupili.

Nic  dodać  , nic  ująć...  tylko  dziwi  mnie  jedno...,  ile  razy  można  nabierać  sie  na  ten  sam  numer....Jak  po  losowaniu  powiedziałem  ze  nie  widzę  realnych  szans  na  wyjscie  z  grupy  w  gronie  znajomych  którzy " orientują"  sie  w  piłce  to  praktycznie  zostałem  okrzyknięty  oszołomem  i  wiecznym  pesymistą...,  wykluczony  niemalże  z  grona  znajomych...Gdy  potwierdziłem  to  3  dni  przed  rozpczeciem  mundialu  uzasadniając  słabymi  występami  wiekszości  grajków  na  wiosnę  w  swoich  klubach  lub  brakiem  gry  powtórnie  zareagowali w  ten  sam  sposób  co  wcześniej.....
Tak  jak  piszesz  PZPN  rozegrał  te  bajkę  po  mistrzowsku,  jeleni  złapali  na   setki tysięcy  którym  namącili  w  głowie  z  iście  zegarmistrzowską  precyzją....Poszła  kasa  za  reklamy ,  sprzedały  sie  gadżety  jak  bułeczki,  a  wynik  sportowy ył  akurat  najmniej  ważny  i  z  góry  wiadomy  nawet  dla  Bonka  czy  piłkarzy.....