#696726 - 08/11/2006 10:15
Re: Curling Cup 06/07
|
stranger
Meldunek: 08/10/2006
|
Everton - Arsenal
Proponowane składy:
Everton (from): Howard, Neville, Stubbs, Lescott, Weir, Valente, Davies, Beattie, Osman, Carsley, Cahill, Arteta, Johnson, Anichebe, Turner, McFadden, Hughes.
Arsenal (from): Almunia, Connolly, Senderos, Djourou, Clichy, Flamini, Song, Denilson, Randall, Walcott, Adebayor, Traore, Aliadiere, Poom, O'Cearuill, Simpson, Hoyte, Eboue.
Arsene Wenger daje szansę pograć swojej młodzieży, bo to co gra podstawowa 11-tka to czasami takie bicie głową o mur.
Niedawno, tj. 28 października w meczu ligowym, którego gospodarzem był Arsenal padł wynik 1:1. Składy z tamtego meczu: ARSENAL J.Lehmann J.Djourou W.Gallas J.Hoyte K.Toure F.Fabregas .Hleb T.Rosicky G.Silva T.Henry R.Van Persie Subs: M.Almunia P.Senderos M.Flamini J.Aliadiere T.Walcott
EVERTON T.Howard J.Lescott P.Neville A.Stubbs J.Yobo M.Arteta .Cahill L.Carsley S.Davies L.Osman A.Johnson Subs: I.Turner M.Hughes V.Anichebe J.Beattie J.McFadden
Everton w tym sezonie w lidze na własnym stadionie dotychczas niepokonany:
21/10 Everton (2-0) 2-0 Sheff.Utd 30/09 Everton (1-0) 1-1 Man.City 16/09 Everton (0-0) 2-2 Wigan 09/09 Everton (2-0) 3-0 Liverpool 19/08 Everton (1-0) 2-1 Watford
Osiągnięcia Arsenalu w tym sezonie Premier League na wyjeździe:
05/11 West Ham (0-0) 1-0 Arsenal 22/10 Reading (0-2) 0-4 Arsenal 30/09 Charlton (1-1) 1-2 Arsenal 17/09 Man.Utd (0-0) 0-1 Arsenal 26/08 Man.City (1-0) 1-0 Arsenal
Dotychczasowe mecze w Carling Cup:
Everton: October 24, 2006 Everton 4-0 Luton September 19, 2006 Peterborough 1-2 Everton
Arsenal October 24, 2006 West Brom 0-2 Arsenal
Gdyby Arsenal w dzisiejszym meczu grał swym "podstawowym" składem, to w zasadzie nie miałbym wątpliwości co do dwóch typów: zwycięstwo Evertonu, under. Jednak w Arsenalu grać dziś będzie młodzież, no i tu pojawiają się moje wątpliwości. Myślę jednak, że to gospodarze mają więcej atutów, by wyjść z tego pojedynku zwycięsko.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#696727 - 08/11/2006 11:26
|
enthusiast
Meldunek: 24/10/2006
|
no wlasnie od wczoraj interesuje sie tym meczem. oto kilka informacji ze stron o Arsenalu Londyn:
Jak wiemy Arsene Wenger ma zwyczaj w takich meczach dawania szans młodym i utalentowanym zawodnikom, co później owocuje w świetną młodzież Arsenalu. Możemy spodziewać się więc w pierwszej 11-stce Theo Walcotta, który będzie dyrygował grą The Gunners. Napewno wystąpi także Philippe Senderos, z ostatnich wypowiedzi w mediach można wywnioskować, że Arsene da szanse gry młodemu Markowi Randallowi. Everton wystąpi najprawdopodobniej w najlepszym składzie.
Ostatnie mecze drużyn między sobą:
PL, 28-10-06 Arsenal 1-1 Everton PL, 21-01-06 Everton 1-0 Arsenal PL, 19-09-05 Arsenal 2-0 Everton PL, 11-05-05 Arsenal 7-0 Everton LC, 09-11-04 Arsenal 3-1 Everton
Przed konfrontacją Arsenalu z Evertonem David Moyes wyznał, że jego drużyna nie zmierza się bronić, a wręcz przeciwnie, atakować.
Ostatnie spotkanie tych drużyn zakońcczyło się remisem 1:1, a Everton cały czas był zamknięty na swojej połowie. Ich sposób gry pozostawił wiele do życzenia i spotkał się z szeroką krytyką ze strony Arsena Wengera.
"Musiałem jako menadżer dobrać najlepsze ustawienie dla mojej drużyny. Niestety nie wszystkie zespoły w lidze anglielskiej są równie dobre i kiedy zdobyliśmy gola w 11 minucie to chciałem wywieźć z Emirates 3pkt, więc zrozumcie moje postwaienia taktyczne." - usprawiedliwa ostatni mecz Moyes.
"Po końcowym gwizdku w meczu ligowym zamieniłem kilka słów z Arsenem i powiedziałem mu, że chciałbym jeszcze kiedyś wrócić na ten stadion, ale z podobnie dobrą ekipą co Arsenal" - wyznał David.
"Podziwiam styl gry Arsenalu i jego menadżera, Arsena Wengera, nie ukrywam, że chciałbym mieć równie dobrą ekipę i jestem pewien, że gdyby on był na moim miejscu postąpił by tak samo w potyczce na Emirates." - mówi menadżer Evertonu.
Już w tą środę drużyny te zmierzą się ponownie, ale tym razem w Pucharze ligi i Everton nie będzie w stanie wygrać kiedy nie strzeli bramki.
"To dla nas bardzo ważne spotkanie, gramy w domu i bez wątpienia spróbujemy zaatakować rywala" - deklaruje Moyes.
21:00 / 08-11 Everton FC 2.35 X 3.20 Arsenal FC 2.70
i teraz wlasnie cos mi sie wydaje ze Wenger daje sobie spokoj z Carling Cup. z calym szacunkiem Arsenal ma zdolna mlodziez jednak nie da rady pierwszoligowym wyjadacza. ogladalem ostatnie 3 mecze Arsenalu. graja slabo. w meczu z Evertonem nie mieli zupelnie pomsylu na gre. mimo ze grali u siebie. a Everton caly czas kontry i i msie udalo uzyskac wynik na ciezkim terenie 1:1. w meczu ligi mistrzow Arsenal oddal 21 strzalow na bramke i tylko 5 celnych. szkoda gadac. a na koniec przegrali z WHU. beznadziaja. a Everton potrafil w tym sezonie wygrac juz z Liverpoolem 3:0. ja stawiam na Everton bo jest super kurs.
|
Do góry
|
|
|
|
#797213 - 19/12/2006 11:42
[Re: konstruktor1]
|
enthusiast
Meldunek: 24/10/2006
|
istotenie dzisiaj i jutro mamy bardzo ciekawe spotkania dla mnie szlagierem do obstawiania jest Liverpool ktory ostanio prezentuje znakomita forme. Arsenal gra jednak w kratke co prawda ostatnio nie przegrywa ale tez i nie wygrywa a Liverpool jest druzyna wlasnego boiska. ich ostatnie mecze u siebie: Dec 09, 2006 Premiership Liverpool Fulham 4 - 0 Nov 29, 2006 Premiership Liverpool Portsmouth 0 - 0 Nov 25, 2006 Premiership Liverpool Manchester C 1 - 0 Nov 22, 2006 UEFA Champions League Liverpool PSV 2 - 0 Nov 04, 2006 Premiership Liverpool Reading 2 - 0 Oct 31, 2006 UEFA Champions League Liverpool Bordeaux 3 - 0 Oct 28, 2006 Premiership Liverpool Aston Villa 3 - 1 Oct 25, 2006 League Cup Liverpool Reading 4 - 3 ale istotne jest jak napisal konstruktor1 w jakich skladach wystapia druzyny. wiec oto kilka informacji z 1 i 2 obozu: Benitez: "Arsenal to dobry zespół i nie zapominamy o tym. Przegraliśmy z nimi na ich stadionie i teraz chcemy wygrać." "Arsenal ma bardzo dużo dobrych młodych zawodników, za których płacili spore pieniądze." "Puchar Ligi może być postrzegana jako najmniej ważne trofeum na Wyspach, ale chcemy wygrać w tych rozgrywkach." "To jasne, że będziemy potrzebować kilku zmian w składzie, nie wiem jeszcze ilu." "Potrzebujemy skorzystać z usług wielu piłkarzy, gdyż w najbliższym czasie czeka Nas sporo spotkań w Premiership, szczególnie w okresie Świąt." "Arsenal także może zmieniać skład i wykorzystać młodych piłkarzy. Kiedy płacisz miliony za 17-letniego Theo Walcotta to musisz dać mu grać." ze strony Arsenalu mozemy wyczytac ze byc moze w tym meczu wystapia juz Rosicy a moze nawet i Henry. ja jednak stawiam na Liverpool i jak zawsze asekuracyjnie -0&-0,5 po kursie 1.51zastanawiam sie jeszcze nad 2 spotkaniem Charlton-Wycombe po kursie 1.52 Charlton to co prawda koncowka tabeli premiership jednak Wycombe to tylko 5 miejsce w League Two. po drodze Wycombe pokonalo Notts Country i Dancaster jednak dopiero po karnych. natomiast Charlton po drodze silny w tym sezonie Bolton. oto kilka wypowiedzi managera Charltonu: http://www.charlton-athletic.co.uk/newsview.ink?nid=30128
|
Do góry
|
|
|
|
#797278 - 19/12/2006 13:06
[Re: mumin]
|
HT2/FT1
Meldunek: 23/05/2003
|
Słady obu zespołów :
Liverpool (from): Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Agger, Riise, Aurelio, Luis Garcia, Pennant, Gerrard, Alonso, Gonzalez, Crouch, Fowler, Bellamy, Kuyt, Dudek, Paletta, Peltier.
Arsenal (from): Almunia, Poom, Hoyte, Lauren, Senderos, Djourou, Flamini, Walcott, Song, Denilson, Randall, Traore, Aliadiere, Connolly, Garry, Perez.
|
Do góry
|
|
|
|
#797374 - 19/12/2006 15:11
[Re: ro.bercik]
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
a ja tam znow na dzis wierze w sile ataku Easter - Mooney i awans Wycombe do kolejnej rundy. obaj bramkostrzelni napastnicy jeszcze mnie zawiedli , gram w zasadzie nie tyle na Wycombe ile wlasnie bardziej na nich. Charlton bez Curbishleya to juz nie ten sam wielki klub, ktory pewnie utrzymywal sie w Premiership. teraz juz nie maja tego swojego charakteru, tej werwy i gry typowej dla Athletic. Wycombe ostatnio w lidze zagralo nieco slabiej, ale wierze ze bylo to spowodowane przygotowaniami do meczu sezonu dla kibicow Wycombe. poza tym to spotkanie pucharowe i rzadzi sie swoimi prawami. takze ja moge rowniez porzadzic swoimi przypuszczeniami jak chce, a tym bardziej swoim kapitalem. lokuje go w awans Wycombe po kursie 4. do tego nie ma sie co rozdrabniac i trza grac Liverpool. wystarczy przykryc Theo i bedzie po zawodach. znow licze na dobry wystep Robbiego Fowlera. tak wiec Wycombe awans @4 Liverpool @1.8 i pewnie jeszcze beda dzis dwie jedyneczki na Wyspach w League One to tak off topic 
|
Do góry
|
|
|
|
#797480 - 19/12/2006 16:41
|
HT2/FT1
|
|
Do góry
|
|
|
|
#798408 - 19/12/2006 20:54
[Re: Feel-Tsu]
|
addict
Meldunek: 26/01/2005
|
Mam pytanko odnośnie arsenalu, a dokładniej chodzi o HENRY-go kiedy bedzie mogł juz grać? [quote=Feel-Tsu]a ja tam znow na dzis wierze w sile ataku Easter - Mooney i awans Wycombe do kolejnej rundy. obaj bramkostrzelni napastnicy jeszcze mnie zawiedli , gram w zasadzie nie tyle na Wycombe ile wlasnie bardziej na nich. No Feel-Tsu mam nadzieje ze zagrales 1st goalscorer Easter albo Mooney. Mam nadzieje ze conajmniej z 5/1 dzis wyciagnales. Bravo
|
Do góry
|
|
|
|
#798477 - 19/12/2006 21:11
|
addict
Meldunek: 26/01/2005
|
nerti - cos ci sie porąbało. odpisałes mi nie na ten temat.bywa. pozdro sorry . chodzilo mi o post feel-tsu. pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#798747 - 20/12/2006 06:03
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
a ja tam znow na dzis wierze w sile ataku Easter - Mooney i awans Wycombe do kolejnej rundy. obaj bramkostrzelni napastnicy jeszcze mnie zawiedli , gram w zasadzie nie tyle na Wycombe ile wlasnie bardziej na nich. Charlton bez Curbishleya to juz nie ten sam wielki klub, ktory pewnie utrzymywal sie w Premiership. teraz juz nie maja tego swojego charakteru, tej werwy i gry typowej dla Athletic. Wycombe ostatnio w lidze zagralo nieco slabiej, ale wierze ze bylo to spowodowane przygotowaniami do meczu sezonu dla kibicow Wycombe. poza tym to spotkanie pucharowe i rzadzi sie swoimi prawami. takze ja moge rowniez porzadzic swoimi przypuszczeniami jak chce, a tym bardziej swoim kapitalem. lokuje go w awans Wycombe po kursie 4. tak wiec Wycombe awans @4
Brawo brawo. Też mam drobną satysfakcję po tym meczu, gdyż wczoraj w Profie szukaliśmy ciekawych typów z kolegą, wskazywałem właśnie na takie rozstrzygnięcie wspominając o parze Easter - Mooney. Włączył się w to jakiś gostek mówiąc do mnie "nie masz pan pojęcia o angielskiej piłce, widział pan gdzie oni grają ???" Będąc skromną osobą odpowiedziałem mu iż "może i nie mam o tej lidze pojęcia, ponieważ ja się tą ligą tylko interesuję". Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#798798 - 20/12/2006 08:22
[Re: jinx]
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
pozdro jinx do mnie tez tak nawijaja czasem jak gram sobie cos z 3 czy 4 angielskiej. ze po co grywam jakies pierdoly z niszych lig skoro np. Juventus albo Bayern albo Celtiki sa pewniejsze  i teksty typu Panie a tam w Anglii to mecze sprzedaja i nie wiadomo kto tam gra, nawet w tej drugiej angielskiej. troche sie raz uspokoily jak im powiedzialem o pewnych absencjach w Preston ze nie graja ten i tamten i ze to jest np. wysoki blondyn napastnik albo cos w tym stylu oczywiscie wszystkie dane fizyczne tych pilkarzy byly prawdziwe. potem okazalo sie ze typ wszedl to wiesz teraz kolejeczki sie ustawiaja, ktore puszczaja zurawia  a co do Wycombe to trafilem sobie i awans i win tej druzyny. strzelcow nie gralem bo na ziemi tego nie ma a na necie szczerze nie chce mi sie grac. musze jednak cos zmienic w systemie swojej gry, bo co z tego ze wielokrotnie trafiam perełki skoro nie moge znalezc dla siebie odpowiedniego systemu gry. moze ktos mi wskaze odpowiedni dobor systemu do angielskich lig  tak tak wiem single i dubelki izzzii ale cos poza tym? co do dzisiejszych spotkan to wydaje mi sie ze Tottenham powinien bez wiekszych problemow zanotowac awans do polfinalu, ale mozna pomyslec nad takim rozwiazaniem. mianowicie jak wszyscy wiemy Southend jest zespolem latarniowym w Championship i choc wyeliminowali MU nie daje im szans na White Hart Lane. Warto pryzjrzec sie jednak jednemu zawodnikowi Eastwoodowi z zespolu gosci. moim zdaniem chlopak w najblizszym okienku transferowym odejdzie z Southend i teraz kazda chwile bedzie wykorzystywal na promocje swoich umiejetnosci. skutecznie udaje mu sie to w lidze ale konfrontacja z zespolem z Londynu moze byc dla niego jeszcze duzo bardziej warta. to wlasnie z jego storny bedzie najwieksze zagrozenie dla Kogutow. dlatego wlasnie smiem twierdzic iz jesli Southend strzeli bramke to uczyni to Eastwood ktory bedzie dwoil sie i troil aby cos ukluc. w ataku bedzie mial wsparcie ze strony Bradbury'ego i moze razem cos wymysla. to tylko propozycja , tak sobie wlasnie wymyslilem i nie traktujcie tego jako cos w stylu value bet albo nawet typ - to moze byc niezla zabawa i tyle  Tottenham - Southend 3-1 a bramke dla gosci strzela Eastwood co Wy na to?? :0 pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#798878 - 20/12/2006 10:21
|
HT2/FT1
|
co do meczu tottehnam- southend to nie wiem czy on sie wogóle odbędzie z powodu mgły która od poniedziałku panuje w anglii zwłaszcza w środkowej części półwyspu. według prognozy pogody dziś wieczorem w londynie ma być - jak to okreslono "thick fog". Co do pozostałego meczu ćwierć-finałowego pogoda również nie dopisuje ale wszytsko wskazuje na dobra widocznośc. oto fotka ze stadionu anfield: [img] http://img223.imageshack.us/img223/8922/42370853fog416ac2.th.jpg [/img]
|
Do góry
|
|
|
|
#798895 - 20/12/2006 10:36
[Re: beton]
|
addict
Meldunek: 11/12/2006
|
Forrest to dziwna druzyna. pamietasz jak grali jeszcze w championship. bronili si eprzed spadkiem, a przed waznym meczem polowa zespolu w brarze  wogole ich nioe interesowalo to , ze ten zespol ma za soba piekne lata gry w pilke. a teraz gdziue oni sa. przeciez nie powiecie mi ze league one to swietna pilka. to dalekie zaplecze premiership. wiem ze mozna czasem wypatrzec dobryt kursik, ale wydaje mi sier ze takie zespoly powinny cois grac, a nie pozwalac nam zeby dobry kursik na nich wyjac  exeter???? ten zespol zostal stworzony do konferencji. ciekaw jestem czy dozyje ich awansu. dlatego na ten zespol albo przeciwko niemuy nie gram, gdyz ci chlopacy graja jak im sie chce. siedzialem 3 miesiace obok exeteri generalnie wytypowac ich wyniik to sztuka. jesli8 tobie beton to sie udaje to gratulacje  ja nie ruszam  pzdr. ps. freddy dzisiaj na pewno cos ukuje:) dzieki niemu w zeszlytm sezonie udalo mi sie pare ladnych funciakow wyciagnac 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|