#669752 - 20/09/2006 19:53
W jakich bukach nie tracimy na przewalutowaniu??
|
stranger
Meldunek: 29/03/2005
|
Witam, W poniedziałek dokonałem mojej piewszej wypłaty z GB. Co prawda tylko 90zł, ale zawsze coś  . Dzisiaj sprawdzam konto, a tam od GB doszło 72zł. Domyślam się ze chodzi o przewalutowanie?? Do jakiego bukmachera wpłacić pieniądze, żeby nie mieć takiego problemu?
|
Do góry
|
|
|
|
#669753 - 20/09/2006 21:34
Re: W jakich bukach nie tracimy na przewalutowaniu??
|
veteran
Meldunek: 29/12/2004
|
Quote:
Witam, W poniedziałek dokonałem mojej piewszej wypłaty z GB. Co prawda tylko 90zł, ale zawsze coś . Dzisiaj sprawdzam konto, a tam od GB doszło 72zł. Domyślam się ze chodzi o przewalutowanie?? Do jakiego bukmachera wpłacić pieniądze, żeby nie mieć takiego problemu?
sadze ze to nie przewalutowanie tylko koszt wyplaty ale ze twierdzisz ze to 1 wyplata wiec nie wiem:) bo koszt drugiej wyplaty wynosi wlasnie 18 zloty:)
|
Do góry
|
|
|
|
#669755 - 21/09/2006 05:56
|
addict
Meldunek: 25/02/2006
|
Quote:
Przy wypłacaniu pieniędzy z GB również doznałem dużej straty na przewalutowaniu czy czymś takim, ponieważ na moje konto doszła smuma o 10%! mniejsza nisz zlecona przy wypłacie.
Tak się dzieje jak Bukmacher wypłaca w EUR.
Np w GB masz konto w PLN, to przeliczają to na EUR i po zabraniu swojej prowizji (1 EUR,za 1-sza wypłate) przesyłają do banku. Jeśli w banku masz konto w PL, to bank kupuje (niski kurs) EUR i zmienia na PLN. Dodatkowe straty generuje spadek kursu.
W takich przypadkach korzystniejszy jest zwrot na kartę. Czasem gdy kurs spada, to warto poczekać na odwrócenie tendencji.
W GB stosują kurs EBC (z dnia poprzedniego) Mozna przynajmniej przeliczyć czy jutro (zlecenie wypłaty po północy) dostaniemy więcej EUR czy też lepiej zlecić przed północą. 
|
Do góry
|
|
|
|
#669757 - 21/09/2006 16:24
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
Przy wypłacaniu pieniędzy z GB również doznałem dużej straty na przewalutowaniu czy czymś takim, ponieważ na moje konto doszła smuma o 10%! mniejsza nisz zlecona przy wypłacie.
Zależy gdzie masz konto. Niektóre banki okradają swoich klientów na wszystkim, włącznie z opłatami od samego przylewu.
Z tego co wiem to klienci mBanku są bardzo zadowoleni, a klienci Inteligo mają raczej odmienne zdanie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#669761 - 22/09/2006 13:07
|
addict
Meldunek: 25/02/2006
|
Quote:
Zgadzam się z Conradem że banki kroją nas jak mogą....
Banki mają swoje zasady i korzystajac z nich trzeba je znać. Jak ktoś ma instynkt stadny i leci na każdy bonus, to moze sobie w sposób nieprzemyślany zafundować dodatkowe koszty. Nad przepływami pieniężnymi należy panować.
Należy wiedzieć jak do buka wpłacić ale i jak z niego wypłacać.
Np. - Jak ma się MB, KK w EUR, to nie ma co wybierać GBP. - Jak są problemy z MC, to po co ich używać do płacenia w sieci ? (skoro nie mozna tanio wypłacić). - Jak MB zwraca EUR na kartę, to nie ma sensu wypłacać na konto. - jak u buka następuje przewalutowanioe (czasem podwójnie), to moze lepiej poszykać surebeta i przelać do buka który nam wypłaci PLN na konto w PLN.
Na pewno nalezy omijać szerokim łukiem "pazerne" banki.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|