Opcje tematu
#667293 - 18/09/2006 10:54 Carling Cup (19-21.IX)
Tom182 Offline
rzut rozny

Meldunek: 10/05/2005

Edited by Prem (19/09/2006 15:47)

Do góry
Bonus: Unibet
#667294 - 18/09/2006 12:59 Re: Curling Cup
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Temat już istnieje

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2773485&an=0&page=0#2773485

prośba do moderatorów o przeniesienie postu, bo robi się bałagan

Do góry
#667295 - 19/09/2006 00:11 Re: Curling Cup
Tom182 Offline
rzut rozny

Zanim post zostanie przeniesiony kilka słów o moich propozycjach.
Poczytałem kilka tamatów na angielskich forach, i to co zauważyłem,skłania mnie do wniosku że drużyny z Premiership czy Championship czesto odpuszczają mecze w Curling Cup(co można było zauważyć w poprzednich sezonach).Pierwsza z moich propozycji do Bolton . Kurs nawet nie zły, a ponadto drużyna z premiership jedzie na mecz w mocnym składzie.Oto kadra która pojedzie na ten mecz:
Jaaskelainen, Hunt, Speed, Nolan, Ben Haim, Meite, Stelios, Campo, Diouf, Anelka, Speed, Walker, Andranik, Fojut, Vaz Te, Tal.
Tak wiec, widać że reprezentant premiership raczej nie odpusci tego meczu.
Zresztą sam trener zdaje sobie sprawe że przez pozycje ligową bedzie trudno awansować do pucharów europejskich, wiec ewentualna wygrana w CC da taką możliwość:)
Drugim meczem który napewno znajdzie sie na moim kuponie jest mecz Portsmouth z Mansfield. W zespole Portsmouth szykuje się debiut Andy`go Cole`a.KAdra na mecz :
Kiely, Pamarot, O'Brien, Duffy, Fordyce, Wilson, Hughes, Douala, Koroman, Cole, LuaLua, Thompson, Fernandes, Kranjcar, Songo'o, Taylor, O'Neil, Davis, Ashdown
Tak wiec i Portsmouth nie zamierza odpuscić Curling Cup.Sadząc po kadrze zespołu Gospodarzy(kilka powrotów po kontuzjach) bedzie to zacięte widowisko, ale róznica klas jest zbyt duża.
W innych meczach spodziewam się zwyciestw WBA, Leeds, Fulham, i Port Vale(po niezłym kursie).

Do góry
#667296 - 19/09/2006 09:30 Re: Curling Cup
solo24 Offline
veteran

Meldunek: 02/01/2006
a zna ktoś może skład Evertonu na dzisiejszy mecz?pozdrawiam

Do góry
#667297 - 19/09/2006 11:15 Re: Curling Cup
Tom182 Offline
rzut rozny

Quote:

a zna ktoś może skład Evertonu na dzisiejszy mecz?pozdrawiam

Kadra Evertonu n adzisiejszy mecz(za stroną oficjalną): Wright, Howard, Hibbert, Lescott, Weir, Naysmith, Valente, Arteta, Cahill, Osman, Carsley, Davies, van der Meyde, Beattie, Johnson, Anichebe, Hughes.

Do góry
#667298 - 19/09/2006 11:24 Re: Curling Cup
solo24 Offline
veteran

Meldunek: 02/01/2006
dzięki wielkie:)czyli z tego wynika ,ze nie odpuszczaja tego meczu i spokojnie powinny wygrac!!pozdro

Do góry
#667299 - 19/09/2006 11:59 Re: Curling Cup
szymon0305 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2006
DOKLADNIE, DZIS BOLTON, EWERTON I PORTSMOUT MOZNA MSIALO GRAC
NIE ODPUSZCZAJA PUCHAROW

Do góry
#667300 - 19/09/2006 12:11 Re: Curling Cup
punter UK Offline
old hand

Southend - Brighton lay Southend (nie wygra) @1.85 5/10 Betfair

Do góry
#667301 - 19/09/2006 13:28 Re: Curling Cup
jinx Offline
old hand

Z tym nieodpuszczaniem to nie był bym tego taki pewien. Wystarczy spojrzeć na wyniki pierwszej rundy - dochodzę do wniosku, że drużyny które miały odgrywać wiodące role w swoich ligach szybko pozbyły się balastu w postaci rozgrywek pucharowych (np. Nottingham, Sunderland, Cardiff, Coventry, Huddersfield, Crystal Palace, Preston). A dojdą jeszcze przecież FA Cup i LDV Vans Trophy.

Ja raczej poszukam niespodzianek i under/over.

Do góry
#667302 - 19/09/2006 14:02 Re: Curling Cup
Tom182 Offline
rzut rozny

Zgodze się z Tobą jinx. Jednak co do trójki Bolton, Portsmouth i everton raczej jestem pewnien
A propos niespodzianek, zastanawiam się nad zwycięstwami Accrington, Carlisle, Darlington i Barnet. W jednym zestawieniu tego nie puszcze hahah, ale coś sobie wybiore

Do góry
#667303 - 19/09/2006 14:34 Re: Curling Cup
punter UK Offline
old hand

Hereford - Leicester lay Leicester (nie wygra) @2.16 5/10 Betfair

Rotherham - Norwich Rotherham @3.5 4/10 Betfair

Do góry
#667304 - 19/09/2006 15:46 Re: Curling Cup
budvar Offline
stranger

Meldunek: 18/09/2006
Z drużyn Premiership przekonuje mnie tylko Portsmouth. Puchar ten znany jest z licznych niespodzianek i myślę, że granie faworytów po kursach 1.3 - 1.4 mija się z celem. Nawet jeśli zespoły nie wystawiają rezerw, to nie wiadomo jak wygląda ich motywacja, naprawdę szkoda nerwów ( i kasy).

Nie wiem co myśleć o Southampton, co prawda oszczędzają kilku podstawowych graczy ( w tym naszego Grzesia, który ostatnio strzela gole jak na zawołanie), ale nawet bez niego są w stanie poradzić sobie z przeciętnym Millwall.

Jak już wcześniej ktoś wspomniał, po całkiem przyzwoitym kursie można zagrać Port Vale. Drużyna wystąpi dziś bez większych osłabień, fakt, że po rewelacyjnym rozpoczęciu rozgrywek dostała lekkiej zadyszki, ale przeciwnik z wyższej ligi dzisiaj mocno osłabiony i nawet jego fani niezbyt wierzą w dobry rezultat.

Jeżeli chodzi o niespodzianki to tych upatrywałbym ewentualnie grając przeciwko Norwich i Watford.

Ciężka runda, nie ma co grać na siłę. Osobiście zagrałem tylko singla na Port Vale ( small stake) i dorzuciłem Portsmouth do combo.

Do góry
#667305 - 19/09/2006 17:08 Carling Cup (19-21.IX)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Mansfield Town - Portsmouth FC
Pojedynek 16 drużyny IV ligi z sensacyjnym liderem Premiership. Gospodarze, którzy do meczu z podopiecznymi Harry'ego Redknappa przystąpia w roli kopciuszka, przegrali w miniony weekend drugi kolejny mecz wyjazdowy w swojej lidze, z Torquay 0:1. Menedżer Mansfield, Peter Shirtliff będzie mógł najprawdopodobniej ponownie skorzystać z usług kontuzjowanych do niedawna Richiego Barkera, Stephena Dawsona, Jake'a Buxtona, Alexa John-Baptiste'a oraz Garetha Jelleymana (jedyni kontuzjowani gracze w obozie gospodarzy to Simon Brown i Jon Olav Hjelde). Pomimo tego Shirtliff otwarcie przyznaje, że wynik meczu z Portsmouth jest dla niego sprawą drugorzędną. Zapowiedział także, że poprosi swoim zawodników by oszczędzali się na murawie, bowiem bo wspomnianym meczu z Torquay większość zawodników jest mocno poobijanych a rekonwalescenci nie są gotowi do gry na 100% możliwości.
Rewelacyjne Portsmouth, które lideruje w Premiership bez straty gola to twór zbudowany za pieniądze rosyjskiego multiomilionera Aleksandra Gajdamaka. W dzisiejszym meczu popularnych "The Pompeys" wzmocni obecność 35-letniego Andy'ego Cole'a. Zagrają także inne nowe nabytki klubu z Fratton Park - jedna z największych nadziei chorwackiego futbolu Niko Kranjcar, rozgrywający świetne mecze w Portugalii Rodolph Douala oraz Portugalczyk Manuel Fernandes. Davida Jamesa zastąpi w bramce Dean Kiely, dla którego siedzenie na ławce rezerwowych to nowe zjawisko, w Charltonie bowiem miał pewne miejsce między słupkami. Na mecz z Mansfieldem Redknapp nie zabrał ostoi defensywy Sola Campbella, pierwszoplanowego pomocnika Pedro Mendesa i bramkostrzelnego Nkwankwo Kanu ale ci zawodnicy, którzy otrzymają dziś od niego szansę gry będą niezwykle zmotywowani aby pokazać swoją przydatność dla zespołu.
Gdyby tabele lig angielskich ustawić jedna pod drugą, numerując kolejne pozycje od 1 w dół to Mansfield znalazłoby się na 84 miejscu, natomiast Portsmouth otwierałoby całą klasyfikację. Różnica klas na papierze jest doprawdy widoczna - oczywiście na korzyść gości, wszystko wskazuje na to, że na boisku podopieczni Redknappa będą w stanie potwierdzić to we wtorkowy wieczór na Field Mill Ground.

TYP: Portsmouth

Do góry
#667306 - 19/09/2006 17:15 Re: Curling Cup
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Z drużyn Premiership przekonuje mnie tylko Portsmouth. Puchar ten znany jest z licznych niespodzianek i myślę, że granie faworytów po kursach 1.3 - 1.4 mija się z celem. Nawet jeśli zespoły nie wystawiają rezerw, to nie wiadomo jak wygląda ich motywacja, naprawdę szkoda nerwów ( i kasy).

Mnie w dzisiejszym zestawie nie przekonuje żadna z drużyn Premiership a co więcej czuje dziś trzy babole z czego jeden jak wejdzie to będe szczęśliwy

Na początek:

Crewe - Wigan @3.7 Bwin

Henri Camara , Svetoslav Todorov, Lee McCulloch, Josep Skoko, Simon Webster, Antonio Valencia oraz Emmerson Boyce i David Cotterill to zawodnicy których z różnych powodów nie zobaczymy dziś w meczu na Gresty Road.
Ekipa Crewe wygrała trzy ostatnie mecze na własnym boisku i obecnie zajmuje siódme miejsce w tabeli League One.Skutecznością imponuje Nicky Maynard który dotychczas zdobył 7 bramek i po cichu liczę że dziś dołoży kolejną bramke...być może na wagę zwycięstwa gdyż pod nieobecność kilku ważnych graczy The Latics drużyna Crewe staje przed wielką szansą na sprawienie niespodzianki i wyeliminowanie zeszłorocznego finalisty.
W pierwszej rundzie Curling Cup Crewe pokonało Grimsby 3-0 po bramkach Maynard'a, O'Connor'a i Lowe'a z karnego.

Drugim meczem w którym upatruję niespodziankę to mecz:

Walsall - Bolton @5 GB albo 1X @1.99

Bolton przystąpi do meczu z drużyną League Two - Walsall bez Quintona Fortune'a i Abdoulaye Faye a więc bez swoich podstawowych defensorów.Nie jest to bez znaczenia gdyż zespół Walsall ostatnio prezentuje wysoką skuteczność zwłaszcza na Bescot Stadium gdzie od pięciu meczy są niepokonani i co ciekawsze nie stracili nawet bramki - Bilans 12-0
Jak powiedział trener Walsall "Zawodnicy chcą udowodnić że potrafią zagrać na wysokim poziomie są przekonani że swoimi umiejętnościami są w stanie powalczyć o zwycięstwo w tym meczu"...mnie już przekonali
Byłbym zapomniał...Walsall w poprzedniej rundzie na wyjezdzie wygrali skromnie bo 1-0 z zespołem Plymouth.

Z innych meczy zagrałbym Southampton - z Rasiakiem czy bez powinni spokojnie wygrać ze słabiutkim Millwall które w ostatnich dziesięciu meczach wygrało aż raz ! dwa razy remisując reszta w łeb... co by nie mówić w gazie są

Do góry
#667307 - 19/09/2006 17:18 Re: Curling Cup
nerti Offline
addict

Meldunek: 26/01/2005
Elo
Ja w sumie skusilem sie na singielek Barnet x2 za 2.7 Bwin, oraz Acrington x2, Portshmout 2, Everton 2 w combo kurs 6.29 Bwin, analizuje wiesci z wielu forow od samego rana, i generalnie nie wyglada to zle, wiele slow o odpuszczaniu meczy, rezerwowe sklady, spadajace kursy na leb na szyje, hmmm...zobaczymy jak to sie skonczy

Do góry
#667308 - 19/09/2006 18:08 Re: Curling Cup
1rotstein Offline
newbie

Meldunek: 01/09/2006
Barnsley v Milton Keynes Dons UNDER

no coz ciezko jakiekolwiek informacje szukac o curling cup, ale... pozostaja mile statystyki np na

http://www.betbase.info/?matchid=p52871

prosze zobaczyc, te zespoly nigdy ze soba grajac nie zrobily overa, jedynie remisy i to jeszcze ten sam wynik sie powtarza 1:1.
tak wiec stawiam tutaj na UNDER za 1.80

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop