Opcje tematu
#666627 - 17/09/2006 11:00 Zestawienie oplat za wplaty/wyplaty
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Witam wszystkich - na forum siedze juz jakis czas ale nie widzialem takiego tematu jak zestawienie oplat pobieranych przez bukow od wplat i wyplat na nasze konta u nich w zaleznosci od metody. Wielu forumowiczom z pewnoscia otworzyloby to oczy, przesloniete przez 'wysokie kursy' no i pokazaloby, ze 3 % - owy surebet jest jednak zakladem, do ktorego dolozymy. Na forum w odpowiednim dziale jest w bardzo fajny sposob zestawione zachowanie bukow w tenisie w wypadku kreczu (krecza?) - marzy mi sie podobne zestawienie oplat jakie ponosi grajacy w zaleznosci od buka i sposobu wplaty.
Proponowalbym zatem uwzglednic nastepujace rodzaje wplat:
1. Karta debetowa
2. Karta kredytowa (wbrew pozorom moga byc roznice!!)
3. Przelew
4. Moneybookers
5. Neteller
6. Paypal

no i oczywiscie oplaty od wyplat

Jesli np pierwsza wyplata w miesiacu tylko jest bezplatna prosilbym o napisanie jaka jest oplata od nastepnych wyplat.

Na dobry poczatek zla wiadomosc - Interwetten pobiera prowizje juz od pierwszej wplaty na konto z karty debetowej - jest to 3% od wplaty, kwota odjeta z rachunku jest o 3% wieksza niz wplata Interwetten niezaleznie od waluty. Ladbrokes z tego co pamietam jak gralem nie pobieral zadnych oplat ani od wplat, ani od wyplat przynajmniej kartami - kompensuja to sobie wysokimi marzami niestety.
Prosze o dopisywanie kolejnych pozycji do tej listy badz przekierowanie mnie do niej jesli takowa juz jest jak rowniez o aktualizacje i tendencje wsrod bukow w tym zakresie (wydaje mi sie ze coraz czesciej przerzucaja one na grajacego oplaty zwiazane z wplatami i wyplatami).
Z gory dziekuje wszystkim wpisujacym sie i pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#666628 - 17/09/2006 18:23 Re: Zestawienie oplat za wplaty/wyplaty
SebaKoza Offline
member

Meldunek: 25/07/2006
Jeżeli chodzi o BetFair wszystko pięknie rozpisane jest w tym miejscu: http://www.betfairpromo.com/polish/payment.html

Do góry
#666629 - 18/09/2006 15:29 Re: Zestawienie oplat za wplaty/wyplaty
wiqtor Offline
member

Meldunek: 06/11/2005
siema

doadam od siebie ze w betgun nie pobieraja oplat za wplaty i wyplaty przez moneybooers. (dowolna ilosc wplat i wyplat bez oplat)

nastepnie jezeli chodzi o gamebookers: nie ma limitu na wplaty i wyplaty. Oplaty za wplaty mogą być pobierane jedynie od przedstawiciela metody platniczej. Kazda pierwsza wyplata miesiaca kosztuje 1 euro. Kazda nastepna 5 euro. Nie ma wyplat przez neteller. Wplacac można. Ale do wyplat moneybookers.

betway: min.wplaty i wyplaty 5 euro.nie ma gornej granicy. Jest neteler i moneybookers. Nie ma oplat za kilka wyplat w miesiacu netelerem i moneybookers. Nie pobieraja oplat za depozyt poprzez neteller i moneybookers.

betandwin: min wplaty 40zl a wyplaty 120zl. Przez neteler transakcje w euro tylko. Jedna darmowa wyplata na miesiac przez przelew chyba ze wyplata wiecej niż 1tys. Euro.wplata netellerem obciazona 2%. Wplata przez moneybookers nie obciazona. Wyplaty moneybookers i netellerem za darmo nawet kilka razy w miesiacu.

Bet-at-home: min wplaty przelewm 5zl.karta 50zl. Min wyplaty 10zl.mozna wyplacac kilka krotnie w miesiacu na konto bankowe bez oplat.Nie ma mozliwosci wplat i wyplat poprzez neteller. Nie ma oplat przy wplacie za pomoca Moneybookers, dwie wyplaty w danym miesiacu sa wolne od oplat dodatkowych. Za kazde kolejne zlecenie wyplaty w danym miesiacu pobierana zostaje prowizja w wysokosci 5 PLN.

pozdro

Do góry
#666630 - 19/09/2006 09:20 Re: Zestawienie oplat za wplaty/wyplaty
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Kiedyś zrobiłem taką tabelkę:

http://www.mecz.pl/index.php?dzial=zestaw

W najbliższym czasie postaram się stworzyć nową, aktualnioną listę.

Do góry
#666631 - 19/09/2006 11:32 Re: Zestawienie oplat za wplaty/wyplaty
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Quote:

doadam od siebie ze w betgun nie pobieraja oplat za wplaty i wyplaty przez moneybooers. (dowolna ilosc wplat i wyplat bez oplat)

Małe sprostowanie , pobierają i to 2 % za wpłatę i wypłatę.
Przy 1000 PLN to już tracisz 20 PLN w obydwie strony.

Może to ochrona przed surebetowcami ? Bo w betgun rzeczywiscie można wpłacić szybko i zaraz po meczu szybciutko wypłacić. Nie raz dadzą naprawdę ciekawy kurs, i nawet nie wiem czy wogóle kursy zmieniają, bo jakoś nie zauważyłem ...

Do góry
#666632 - 30/09/2006 20:29 Re: Zestawienie oplat za wplaty/wyplaty
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Quote:

Małe sprostowanie , pobierają i to 2 % za wpłatę i wypłatę.
Przy 1000 PLN to już tracisz 20 PLN w obydwie strony.

Może to ochrona przed surebetowcami ? Bo w betgun rzeczywiscie można wpłacić szybko i zaraz po meczu szybciutko wypłacić. Nie raz dadzą naprawdę ciekawy kurs, i nawet nie wiem czy wogóle kursy zmieniają, bo jakoś nie zauważyłem ...

ochrona przed surebetowcami to napewno nie jest, kursy sie na 100% zmieniaja, ta oplata wynika byc moze z umowy miedzy mb a betgunem (betgun musi placic 2% za wplaty/wyplaty i przezuca ta oplate na uzytkownika,ale to sa tylko moje domysly )

Do góry