Już dobre 30 lat temu "bawiłem się " w coś podobnego.Rzecz nie dotyczyla klubów sportowych a firm i koncernów samochodowych.Oczywiscie zdobycie takiego adresu wcale nie było takie łatwe.Komputer w tamtych latach zaimowal tyle miejsca co dosyc duzy pokój i był rzeczą tak odległą jak np dzis Mars.
Nawet nie pamietam dokladnie w jaki sposób zdobyłem swój pierwszy adres.Z czasem ich przybywało i o dalsze było łatwiej bo już mialem mozliwosc wymiany jakiegoś adresu na nowy.O ile dobrze pamietam , mój pierwszy list był napiasny do Alfa Romeo i jakież było moje zdziwienie kiedy po około miesiącu czasu w skrzynce pocztowej znalazłem dosyć sporą przesyłkę własnie od tej firmy. W środku kilka prospektów , plakat, bryloczek itd.To mnie zachęciło do wysyłania listów do innych znanych firm.W mojej "kolekcji" znalazły sie począwszy od amerykańskiego Forda, General Motors do firm europejskich jak już wspomniana Alfa Romeo ,Fiat, VW,Rover cz Mercedes itd.
Do dnia dzisiejszego zachowaly mi się co niektóre opakowania w których mi to przysyłano.Na moje listy z prośbami o przyslanie jakis gadzetów reklamowych odpowiadalo okolo 80 - 90 % adresatów.Czas oczekiwania był różny.Najdlużej o ile dobrze pamiętam czekałem na odpowiedz od GM.Przyszla po kilku miesiącach(nie zapomnieli o mnie).
Czytając ten temat postanowiłem się z wami podzielić swoimi doswiadczeniami i życzyć wszystkim fanom(nadawcom), aby każdy wasz list czy meil miał oczekiwany przez Was odzew.
Pozdrawiam.