#6518993 - 04/09/2015 10:06
Re: US Open - 31.08-13.09
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Madison Keys - Agnieszka Radwańska Typ: Madison Keys Kurs: 2.34 Buk: Betsson
H2h 4-0 na korzyść Agnieszki, ale ta statystyka już wkrótce się powinna zmienić, gdyż zupełnie nie oddaje umiejętności obu zawodniczek. Głównego problemu Polki upatruję w jej słabym przygotowaniu fizycznym. Isian nie dysponuje kończącym uderzeniem, jej drugi serwis to kopalnia punktów i w sytuacji, gdy kobiecy tenis staje się coraz bardzie siłowy, jej gra choi ładna dla oka staje się powoli archaiczna. Przyszłość należy do takich zawodniczek, jak Madison Keys. Potężny serwis, potężne uderzenia, niezła gra kątowa. Madison to taka Amerykańska wersja Petry Kvitowej. O Czeszce piszę nieprzypadkowo, gdyż kilka dni temu pokonała Polkę w New Haven. W tym starciu uwydatniły sie wszystkie braki Agnieszki, która regularnie była w defensywie. Śmiem twierdzić, że dzisiejsze starcie może wyglądać podobnie i jeżeli Polka znowu będzie upatrywać swojej szansy w niewymuszonych błędach rywalki, to szanse na powodzenie mojego typu rosną. Rodzima publiczność, serwis i kończące uderzenia to trzy argumenty, które skłoniły mnie by zagrać na Keys,
|
Do góry
|
|
|
|
#6519695 - 05/09/2015 00:19
|
Carpal Tunnel
|
Rafael Nadal - Fabio Fognini Typ: Fabio Fognini Kurs: 3.75 Buk: Betsson
Rafaal Nadal jest faworytem dzisiejszego spotkania z Fabio Fogninim i co do tego pełna zgoda, ale czy powinien być aż tak nisko wyceniany, tu już tak pewny poprawnych wycen bukmacherów nie jestem. Obaj gracze ostatnio rozegrali ze sobą kilka naprawdę zaciętych pojedynków. Dość napisać, że w obecnym roku bilans bezpośrednich starć to 2:1 dla Fogniniego, zaś w przeszłości Włoch regularnie urywał seta Nadalowi. Co więcej warto podkreślić, iż Hiszpanowi daleko do formy sprzed lat. Drugi serwis to kopalnia punktów dla rywali, bekhend nie stanowi praktycznie żadnego zagrożenia, a w dodatku Byk z Manacor popełnia więcej niewymuszonych błędów niż zwykle. Oczywiście Fognini, jak to Fognini ma w zwyczaju najwięcej problemów (w szczególności tych mentalnych) ma ze samym sobą. Jednak jak pokazują wyniki tegorocznego US Open jest tu chyba dobrze nastawiony psychicznie , gdyż pokonanie Johnsona na hardzie to niezły wynik, zaś szybkie trzy sety z zawsze groźnym Cuevasem też robią wrażenie. W dodatku Fabio ma w zwyczaju szczególnie dobrze grać z graczami teoretycznie lepszymi. Taka jego natura, lubi postawić się możnym tenisowego świata. Dlatego też w dzisiejszym starciu nie wykluczam nawet jego wygranej.
|
Do góry
|
|
|
|
#6521948 - 08/09/2015 15:55
|
Carpal Tunnel
|
Jo Wilfried Tsonga - Marin Cilic Typ: Jo Wilfried Tsonga Kurs: 1.68 Buk: Betsson
Tsonga idzie przez turniej, jak burza. Jak dotąd nie stracił nawet seta. Ktoś może powiedzieć/napisać, że nie miał trudnych rywali, ale czy takowych miał Cilić. Ok. pokonał będącego w niezłej formie Kukushkina, ale z kolei Tsonga ograł Paire'a. Poza tym o wiele bardziej przekonuje mnie tenis Francuza. O wiele bardziej agresywny, z lepszym serwisem oraz większą liczbą bezpośrednio wygranych piłek. Jak słusznie zauważają obserwatorzy Cilić męczy się ze swoim tenisem. Nie ma tej świeżości i pewności siebie, która dała mu tytuł na kortach Flushing Meadows rok temu. Z kolei Francuz mam wrażenie, że nieco dojrzał i starty na Wielkich Szlemach traktuje nader poważnie, gdyż lat gry na najwyższym poziomie już tak wiele znowu mu nie zostało. H2h 4-3 na korzyść Cilica, ale myśle, że zarówno nawierzchnia styl gry, jak i aktualna forma faworyzują Jo-Wilfrieda Tsongę.
|
Do góry
|
|
|
|
#6522324 - 08/09/2015 23:42
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Serena - Venus TB @ 4.50 i cs 2:1 @ 4.50 wchodze w TB u siostr @ 4.50 zacny kurs.. jak zagraja wiedza tylko one, troche szopki ze siotry nie cha grac ze soba etc, presja jaka ciazy na Syrenie, pewnie Venus pchnie ja do dalej ;] ale 1.10 smiech na sali probouje tez Syrene 2:1 @ 4.50 powodzenia !
|
Do góry
|
|
|
|
#6522542 - 09/09/2015 12:49
|
Carpal Tunnel
|
Stanislas Wawrinka - Kevin Anderson Typ: Wawrinka -1.5 seta AH Kurs: 2.25 Buk: Betsson
H2H 4-3 na korzyść Andersona, który w dodatku rozgrywa chyba najlepszy sezon w karierze. Czemu więc aż tak zdecydowanie idę w stronę Wawrinki. Ano przede wszystkim dlatego, że Szwajcar rozkolec się z meczu na mecz. W starciach z Chungiem, czy Ramosem-Vinolasem nie grał zjawiskowo, ale w starciu z Youngiem poza jedynym przegranym setem Stan przypominał zawodnika, który wygrał ostatnią lewę Wielkiego Szlema. Szwajcar w końcu był agresywny, zaś z serwisu leciały kolejne bomby. Jednocześnie Wawrinka ma coś czego Andersonowi bezwzględnie brakuje. Doświadczenie na tym etapie rozgrywek oraz chłodna głowa. Anderson w przeszłości wielokrotnie przegrywał wygrane spotkania. Do dziś pamiętam Mastersa z Dimitrovem, gdzie w decydującym tiebreaku miał 3mp z czego dwa przy własnym serwisie i kończyło to się autami bądź waleniem w siatkę z woleja z odległości 1/2 metra. Ok reprezentant RPA zrobił wielki wynik ogrywając Murray, ale spodziewam się, że pomny doświadczeń Szkota Szwajcar przygotuje taktykę na dzisiejsze starcie, która zneutralizuje atuty rywala. Co więcej myślę, że jak Szwajcar wygra pierwszego seta i będzie umiejętnie wywierał presję na rywalu to spotkanie skończy się po rozegraniu trzech setów.
|
Do góry
|
|
|
|
#6523459 - 11/09/2015 10:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/08/2010
|
Pennetta Flavia - Halep Simona Typ: over 20.5 gema @ 1.76 Betsson
Kurs zjechał z 1.92 i teraz nie przedstawia już takiej wartości. Tym niemniej uważam, że jest to dobry typ. Flavia jest w kapitalnej formie. Ostatnie dwa starcie oglądałem i byłem pod sporym wrażeniem. Stosur zmiażdżyła, zaś z Kvitovą po tym, jak przetrwała czeską nawałnicę, pięknie wypunktowała rywalkę. Dzisiaj starcie najtrudniejsze z trudnych, choć wciąż spory znak zapytania pod kątem zdrowia Halep. Rumunka już od kilku tygodni uskarża się na różne urazy. W Toronto były bóle brzucha, tutaj problemy z udem i bieganiem. Zapewne Simona nieco podkoloryzowuje co dodatkowo deprymuje rywalki. Jednak Flavia to inteligentna dziewczyna i nie powinna dać, się w to wciągnąć. Włoszka zapewne skupi się na swoim tenisie. Bilans bezpośrednich pojedynków 3-1 dla Włoszki, ale ostatnie starcie to pewna wygrana Halep. Spodziewam się zaciętego spotkania i nawet jeśli nie będzie trzech setów co automatycznie gwarantowałoby wygranie typu, to myślę, że jeden z setów (najpewniej pierwszy) przeciągnie się do stanu 7-5 lub nawet 7-6.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|