Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#647025 - 15/09/2006 14:37 Re: Dlaczego krecz rozliczany jest czesto jako zwrot?
kibuc Offline
addict

Meldunek: 22/10/2005
>> juz kilka razy napisalem co sadze o zdaniu 'wyboru możemy dokonać decydując się na tego lub innego buka'

Czego w takim razie oczekujesz, skoro powyższe zdanie to jedyna rada, jaką możesz na chwilą obecną (jak i na przyszłość) otrzymać? Wprowadzenie podwójnego rozliczania w formie zaproponowanej w tym topicu jest nierealne ze względu na koszty - również czasowe - wprowadzenia zmian w strukturze baz danych oraz aplikacji do ich obsługi. Mamy to co mamy i całe mówienie świata tego nie zmieni.

Jeśli zaś chodzi o odpowiedź na pytanie "dlaczego jest tak a nie inaczej", to spróbowałem takiej udzielić. Niestety, pisząc "ZWYCIEZCA JEST ZAWODNKI, KTORY PRZECHODZI DO NASTEPNEJ RUNDY" mylisz przyczynę ze skutkiem - nie jesteśmy zwycięzcą dlatego, że awansowaliśmy, tylko awansujemy dlatego, że wygraliśmy. A jeśli zwycięzcy nie ma (w rozumieniu podanym przez mnie powyżej)? Kreczujący rezygnuje, zatem awansuje zawodnik, który pozostaje w turnieju.

Do góry
Bonus: Unibet
#647026 - 16/09/2006 18:41 Re: Dlaczego krecz rozliczany jest czesto jako zwrot?
BAHmVIP Offline
addict

Meldunek: 25/02/2006
Quote:

... - ile razy mam wyjasniac, ze chodzi mi o to dlaczego W MOMENCIE POSTAWIENIA ZAKLADU u danego buka nie mozemy wybrac, czy krecz ma byc rozliczany jako przegrana zawodnika kreczujacego, czy zwrot stawki niezaleznie kto skreczowal - ile razy mam to jeszcze napisac zebyscie to zakumali?? I nie piszcie mi, ze moge wybrac buki, gdzie krecz jest rozliczany tak jak ja chce - chodzi mi o to dlaczego u jednego buka nazwijmy go Firma A nie moge wybrac W MOMENCIE OBSTAWIANIA ZAKLADU jak ma byc rozliczany krecz.
W razie dalszych oporow ze zrozumieniem mojego pytania sluze pomoca, choc w tej chwili jeszcze nie bardzo wiem jak to wyjasnic jeszcze prosciej

Tu nie ma co wyjaśniać.
Domagasz się by gracze wybierali co wolą w wypadku kreczu.
To nie ma sensu.
Krecz w meczu to zdarzenie, które w meczu może sie zdarzyć i bukmacher uwzględnia go w kursie.

Zwłaszcza bukmache, który ma niską marżę.
Akceptowalne rozwiązanie, to dwa kursy z kreczem i bez.

Do góry
#647027 - 16/09/2006 19:02 Re: Dlaczego krecz rozliczany jest czesto jako zwrot?
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Zauwazylem ze przewaznie kreczuja zawodnicy, ktorym swieci sie przegrana w danym meczu niezaleznie od tego czy byli faworytami czy nie.
W ktora strone powinien isc kurs na faworyta jesli krecz potraktujemy jako przegrana - czy moglbys rozwinac mysl?

Do góry
#647028 - 18/09/2006 08:56 Re: Dlaczego krecz rozliczany jest czesto jako zwrot?
pietroc1908 Offline
enthusiast

Meldunek: 16/01/2005
Quote:

Zauwazylem ze przewaznie kreczuja zawodnicy, ktorym swieci sie przegrana w danym meczu niezaleznie od tego czy byli faworytami czy nie.
W ktora strone powinien isc kurs na faworyta jesli krecz potraktujemy jako przegrana - czy moglbys rozwinac mysl?

no to chyba nie jest skomplikowane. gracz jesli kreczuje to ma kontuzje ale zazwyczaj nie poddaje sie od razu tylko probuje walczyc. z powodu bolu nie jest w stanie nawiazac walki wiec "swieci mu sie przegrana" i gdy juz sie nie łudzi ze moze wygrac to kreczuje, bo poco narazac swoje zdrowie?

co do drugiego pytania: jesli krecz traktujemy jako przegrana, to wzrosnac powinny kursy na fawryta a zmalec na underdoga, gdyz krecz zwieksza ryzyko niespodzianki (Federer praktycznie nigdy nie przegra z graczem z piatej setki rankingu, a kontuzja przytrafic sie moze zawsze).

Do góry
#647029 - 19/09/2006 13:37 Re: Dlaczego krecz rozliczany jest czesto jako zwrot?
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Quote:

Quote:

no to chyba nie jest skomplikowane. gracz jesli kreczuje to ma kontuzje ale zazwyczaj nie poddaje sie od razu tylko probuje walczyc. z powodu bolu nie jest w stanie nawiazac walki wiec "swieci mu sie przegrana" i gdy juz sie nie łudzi ze moze wygrac to kreczuje, bo poco narazac swoje zdrowie?

co do drugiego pytania: jesli krecz traktujemy jako przegrana, to wzrosnac powinny kursy na fawryta a zmalec na underdoga, gdyz krecz zwieksza ryzyko niespodzianki (Federer praktycznie nigdy nie przegra z graczem z piatej setki rankingu, a kontuzja przytrafic sie moze zawsze).

Taaaa
to dlaczego Bwin (Betandwin) zaniza kursy na faworytow, mimo ze tam krecz jest traktowany jako przegrana kreczujacego...nie wiedziales o tym? ak widzisz wiec sprawa nie jest wcale taka jednoznaczna wiec chyba sposob rozliczania kreczu nie ma az takiego wplywu na kurs...

Do góry
#647030 - 19/09/2006 15:48 Re: Dlaczego krecz rozliczany jest czesto jako zwrot?
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Bwin we wszystkich dyscyplinach zaniża kursy na faworytów!

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3