Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#5447662 - 07/07/2012 00:26 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
A tak a propos to super pomysł Coronach, niech biznes się rozkręca a pub zdobywa coraz więcej stałych patronów i gości. piwo zloto toast

Jeszcze tylko dodam, że według mnie bardzo ważny jest dobry asortyment piwa. Dzisiaj często pod tym względem patrzę na to gdzie wyjść. Jeśli mają np. tylko Żywiec z nalewaka to moje szanse na pójście tam drastycznie spadają.

Natomiast podejrzewam, że wielkie koncerny wymuszają na lokalach by brały piwo tylko z ich grupy w zamian za jakieś dodatki, lepsze ceny, itd.

Dzisiaj jest bardzo mocny trend ku piwom niszowym, spoza tych dominujących brandów (nawet jeśli nie "kultowy" Ciechan to Perła, Łomża, itd), do tego nie uważam aby ten trend się szybko odwrócił. Też warto mieć na uwadze. Trafić jakieś super piwo z kija z innego regionu kraju i wtedy będzie napływ także tych klientów, którzy specjalnie będą przychodzić tylko dla tego rodzaju piwa.

Do góry
Bonus: Unibet
#5448012 - 07/07/2012 03:37 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2003
Niestety na dobór piw i podpisanie kontraktów nie miałem wpływu, zastałem jak jest, czyli grupa Żywiec ale walczę i może wywalczę zmianę mentalności biznespartnerów wink

I tak mamy spory wybór, Żywiec, Porter, Warki, Paulaner, wszysto z nalewaka, plus Specjal itp, walczę o Królewskie (niszowe w Szczecinie) ale jak to w biznesie czasem mało miejsca na negocjacje wink

Twoje pomysły ciekawe, przemyślę sprawę wink

Do góry
#5448014 - 07/07/2012 03:48 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
No, ale butelkowe inne mozesz mieć?

Do góry
#5448016 - 07/07/2012 03:52 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

No właśnie jest taka umowa, że nie

Negocjuję zmianę podejścia do tematu, bo ja również jestem wielkim zwolennikiem piw regionalnych, Kormoran, Fortuna, Koreb dla mnie rządzą,

a jeszcze czeskie: pszeniczny Primator i Krakonos, musimy się troche douczyć od braci z południa, jak dla mnie mistrzowskie piwa wink

Do góry
#5448039 - 07/07/2012 04:43 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Conrad Offline

Originally Posted By: Coronach
Niestety na dobór piw i podpisanie kontraktów nie miałem wpływu, zastałem jak jest, czyli grupa Żywiec ale walczę i może wywalczę zmianę mentalności biznespartnerów wink

I tak mamy spory wybór, Żywiec, Porter, Warki, Paulaner, wszysto z nalewaka, plus Specjal itp, walczę o Królewskie (niszowe w Szczecinie) ale jak to w biznesie czasem mało miejsca na negocjacje wink

Z Żywcem tak strzeliłem pod kątem własnych upodobań, nie wiedziałem że macie, na zdjęciach Warkę widziałem. smile Paulaner oczywiście bajka dla miłośników pszenicznego, do tego wydaje mi się że Specjał mógłby być dobry - jak on Wam schodzi względem innych brandów? Leżajsk mógłby też być dobry (i w tej samej grupie) choć z drugiej strony nie wiadomo czy młodzi w ogóle by kojarzyli.

Królewskie takie sobie jest, nie wiem czy bym ryzykował, chyba że jakieś niepasteryzowane z beczki zaczną dawać choć nie wiem czy to w ogóle możliwe.

Jeden z moich ulubionych lokali w Warszawie ma Okocim i Kasztelana z nalewaka, ale ogólnie chyba najlepiej się związać z Kompanią i mieć Tyskie, Lecha, itd. bo marketing jednak robi swoje a piwa są też całkiem dobre jak na te duże marki.

Do góry
#5448042 - 07/07/2012 04:48 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
jadanek Offline
Olimpijczyk

Meldunek: 14/05/2005
Moj elbląski Specjalek wink ,ktory juz nie jest tak dobry jak kiedys, zepsul sie ostatnimi czasy wink

Do góry
#5448231 - 07/07/2012 13:14 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Specjal? Nigdy więcej. :-)

Do góry
#5448255 - 07/07/2012 14:01 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Conrad Offline

Niesamowite, najpierw zepsuli Żywca, później to samo z EB (najlepszym wówczas piwie w Polsce), wycofali butelkowego Krakusa (świetne piwo było), teraz Specjala posyłają na dno...

Nawet flagowy Heineken do wiecznego rywala Carlsberga ma się jak Trabant do Audi.

Czy skupili jeszcze jakieś marki, których nie zdążyli zepsuć?

Robienie coraz gorszego produktu i pompowanie pieniędzy w marketing zamiast w jakość piwa doprowadziło do obecnego odejścia ludzi na rzecz browarów regionalnych. Muszę tego Kormorana trafić, choćby z butelki.

Do góry
#5448258 - 07/07/2012 14:09 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Conrad Offline

Coronach, czy macie dużo pomocy ze strony świata sportu jeśli chodzi o jakieś gadżety (np. koszulki z podpisami), itd? Czy trzeba długo walczyć o każdą rzecz?

Może na forum by się znalazło sporo ciekawych memorabiliów sportowych, które ludzie by przekazali? Też pewnie bym coś znalazł, od futbolu college'owego po koszulkę Korony z najlepszych lat z podpisami całej drużyny (choć w nas to nie wiadomo jak to jest z klubowymi rzeczami ze względu na animozje).

Z bukiem byłby fajny pomysł, ale wyłączyłbym z tego konie/pieski. Oprócz Milenium sprawdź też Etoto, ludzie z forum są blisko z nim związani tak więc miałbyś świetny kontakt wewnątrz buka, nie byłoby typowych problemów z limitami, itd.

Do góry
#5448500 - 07/07/2012 18:01 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Conrad]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

@ Conrad

O tych pamiątkach to Ci później napiszę. Teraz mam trochę zajęć wink związanych z tym:

Zapraszamy od 1430. Od razu, na dzień dobry wielkie emocje:

15:00 Finał Wimbledonu: Agnieszka Radwańska - Serena Williams

19:45 Półfinał Ligi Światowej: Polska - Bułgaria
wcześniej na rozgrzewkę drugi półfinał Kuba - USA, mamy niepowtarzalną szansę wygrać coś znaczącego w siatkówce, w sam raz na rozgrzewkę przed olimpiadą, od razu na miejscu przyjmujemy rezerwacje na finał wink

20:00 Start gal bokserskich
umknie w siatkarskiej atmosferze, ale akurat koniec meczu powinien się zbiec z walką Kliczko - Thompson

transmisje w zależności od preferencji gości

Także zamiast nad deszczową wodę, deszczowego grilla wpadać kibicować, zwłaszcza Radwańskiej

Jako bonus można się ze mną piwa napić laugh

A i dorywcze zajęcie dla mnie można zyskać/zdobyć bo potrzebuję 1 osobę, ogarniającą net, interesującą się sportem w stopniu bardziej niż zaawansowanym wink

Raczej ze Szczecina, więc pisać na priva albo tu, to się odezwę

Do góry
#5450380 - 08/07/2012 18:37 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Z pamiątkami to sam miałem taki pomysł, ale chciałem osobny temat założyć że jak ktoś, gdzieś trzyma na strychu lub w piwnicy coś fajnego to w miarę chęci, możliwość odstąpił, udostępnił w jakiejś formie, bylibyśmy bardzo widzięczni.

Co do koszulek to znając mentalność raczej Korona Kielce na ścianie by nie przeszła, zwłaszcza że mecze Pogoni są dość ważnym elementem naszego działania wink

Dzisiaj wieczorem Liga Światowa, siatkówka leci od 1630
Także zapraszam wszysktich

Do góry
#5451445 - 09/07/2012 01:26 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Piecia Offline
podwórkowy attaché

Meldunek: 23/11/2004
Jeśli jesteś zainteresowany to mogę ofiarować szalik Legii Warszawa który kiedyś wygrałem tu na forum... oczywiście wstępnie go za darmo go nie oddam ale moje warunki są śmiesznie łatwe do przyjęcia wink

Do góry
#5451650 - 09/07/2012 13:18 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
ice18 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2006
tyskie/lech to podstawa

Do góry
#5452261 - 10/07/2012 00:33 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
skunkss Offline
enthusiast

Meldunek: 21/12/2010
Świetna sprawa świetny lokal oby tak dalej. Widzę że z reklamą jakoś działacie chociażby poprzez byłego eurotypera na ligowcu smile

Do góry
#5452853 - 10/07/2012 17:04 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Z ligowcem w miarę fajnie się współpraca układa wink

Od wczoraj już tak normalnie, dla klientów mamy wystawionego XBOXA (nie do końca legalnie ale raczej nas ścigać nie będą)

Można wpaść i sobie pograć, gra jest jako dodatek do "konsumpcji"

Na dzisiaj mamy takie gry, bez szaleństw, ale myślę że pobawić się można, zwłaszcza że podłączony pod rzutnik i to porządny wink

Aktualna lista gier:

FIFA 2012
PES 2010
NBA LIVE 2008
PGR3 (Gotham Racing)
NFS PRO STREET
UFC 2009
SMACKDOWN RAW 09

Myślę że pobawić się można wink

Do góry
#5452880 - 10/07/2012 17:18 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Mikstat Offline
stranger

Meldunek: 10/07/2012
Jeśli chodzi o piwo, to dobrze by było żebyś się postarał o Tyskie z Tanka. ZUpełnie inny smak niż lane z nalewaka zwykłego. Bardziej soczyste i swieże. Jak dla mnie rewelacja.

No i najważniejsze żebyś nie poddał się chciwości i nie dolewał wody do piwa ludziom..bo to prędzej czy później się mści...

ale w twoim przypadku można być dobrej myśli..w koncu dobry pomysł na klub który prowadzi człowiek z pasją do sportu i hazardu. czego chcieć więcej. Polece znajomym żeby wyprobowali, ja sam może kiedyś nawiedze. pozdrawiam

Do góry
#5453269 - 10/07/2012 21:51 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: ice18]
Conrad Offline

Originally Posted By: ice18
tyskie/lech to podstawa

Trochę nad tym myślałem i dla pubu to rzeczywiście najlepszy kierunek gdyż Carlsberg/Okocim/Kasztelan jako grupa chyba nie ma takiego popularnego wzięcia jak "Tyskie & Co." mimo iż jest to super trio (międzynarodowy brand/dobre krajowe piwo z tych dużych/niszowo-regionalne).

Natomiast jeśli jest kontrakt z grupą heinekeno-żywiecką to trzeba go do końca wypełnić, choć nie ukrywam że w pierwszej możliwej chwili bym się ich wyzbył w mignięciu oka.

Trzeba będzie do Szczecina się wybrać w te lato, kilka lat temu byłem to piwo się lało non-stop, bardzo przyjemne miejsce (no i rodzina blisko). piwo

Do góry
#5453270 - 10/07/2012 21:54 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Conrad Offline

myślę że pobawić się można, zwłaszcza że podłączony pod rzutnik i to porządny wink

Właśnie miałem się spytać jak stoicie pod względem "technologicznym" jeśli chodzi o rzutnik oraz telewizory w lokalu, czy macie też przekaz w Full-HD?

Ostatnio byłem w fajnym lokalu w Warszawie, dobre piwo, wszystko super, ale jak włączyli rzutnik to nie dość, że obraz był mało ostry to jeszcze kolor murawy nawet nie przypominał zielonego...

Do góry
#5453301 - 10/07/2012 22:30 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Całość Full-HD wink

Do góry
#5453320 - 10/07/2012 23:06 Re: Szczecin - SportBar LIVE [Re: Coronach]
Conrad Offline