#625735 - 29/07/2006 20:59
Re: Superliga Mecz.pl - Pytania, uwagi, komentarze
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
W rozmowie z Rivaldinho stwierdziliśmy że w tej pierwszej kolejce jest sporo zamieszania. Niektórzy nie połapali się w regulaminie, inni nie mają jak siedzieć codziennie na necie, a niektórzy w ogóle nie podali jeszcze typów.
W związku z tym może by tak potraktować tą kolejkę jako testową i anulować jej wyniki?
W tym czasie dokonałbym kilku zmian w regulaminie, żeby gra nie sprawiała że ludzie muszą się tak spieszyć, czyli głównie chodzi o wydłużenie jednej kolejki do 7 dni, czyli poniedziałek-niedziela.
Co o tym myślicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#625737 - 29/07/2006 21:06
|
enthusiast
Meldunek: 19/09/2005
|
Quote:
W rozmowie z Rivaldinho stwierdziliśmy że w tej pierwszej kolejce jest sporo zamieszania. Niektórzy nie połapali się w regulaminie, inni nie mają jak siedzieć codziennie na necie, a niektórzy w ogóle nie podali jeszcze typów.
W związku z tym może by tak potraktować tą kolejkę jako testową i anulować jej wyniki?
W tym czasie dokonałbym kilku zmian w regulaminie, żeby gra nie sprawiała że ludzie muszą się tak spieszyć, czyli głównie chodzi o wydłużenie jednej kolejki do 7 dni, czyli poniedziałek-niedziela.
Co o tym myślicie?
Zgadzam sie 
|
Do góry
|
|
|
|
#625738 - 29/07/2006 21:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
To chyba jest dobry pomysł, wiele drużyn jeszcze nic nie podała - niewiadomo jak to potem liczyć. Można jeszcze dograć i dopracować regulamin. Tu takie moje małe spostrzeżenia co by można było jeszcze pozmieniać lub sprecyzować: Quote:
ważne jest to czy wślizg będzie czysty. Jeśli będzie czysty to nic się nie dzieje, ale jeśli pierwszy wślizg będzie nie trafiony to drużyna przeciwna ma rzut wolny bezpośredni (czyli dodatkowy strzał, który wykonuje dowolna osoba z drużyny, nawet bramkarz). Przy drugim niecelnym wślizgu nie ma rzutu wolnego, ale obrońca dostaje czerwoną kartkę!
Quote:
w przypadku ostatniego dnia kolejki ostatnie strzały napastnicy i obrońcy mogą wklejać do godziny 18, tak aby obrońca miał możliwość wślizgu a bramkarz możliwość obrony w ciagu 12 godzin, czyli do 6 rano dnia następnego
czy jezeli 1 wślizg będzie czysty a drugi nie to czy należy się rzut wolny??
załóżmy, że robię swój 1 wślizg dopiero przy ostatnim strzałe przeciwnika (wybieram na wślizg np. mecz z MLB rozgrywany w nocy). Niestety nietrafiam i rywalowi należy się rzut wolny z czego w zasadzie nie jest w stanie skorzystać bo mecz zakończy sie w godzinach porannych a od 6:00 zaczynamy nową kolejkę.
Trzeba się chyba również zastanowić jak traktować stzały czy wślizgi spóźnione, czy je anulować i do powtórki czy poprostu przepadają.
Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#625739 - 29/07/2006 21:47
|
Carpal Tunnel
|
pomysł ze wślizgami wydał mi się ciekawy i go wprowadziłem do gry, ale być może będzie trzeba z tego zrezygnować.
przecież może zdarzyć się że przeciwnik odda strzały w nocy na mecz który też odbywa się w nocy kiedy obrońca sobie chrapie i nie ma szans wtedy zdążyć ze wślizgiem. A wślizg po oddaniu strzału jest jak zwykła obrona, więc to samo co byśmy grali bez obrońcy, a jedynie napastnikiem i bramkarzem.
Można zrobić że będziemy grali bramkarzem i napasnikiem, czyli tylko 2 zawodnikami, ale z możliwością dokonania jednej lub dwóch zmian zawodnika w meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#625740 - 29/07/2006 22:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
z tym co napisałem wcześniej wiąże się kolejny problem, zakładając dalej, że robie 1 wślizg przy ostatnim strzale, jest on nieczysty, rywal wykonuje rzut wolny dodatkowy - i teraz mój bramkarz mając do dyspozycji jeszcze 1 obronę a obrońca 2 wślizg czy będą w stanie je wykorzystać??
późna pora już, niewiele osób jak na razie się wypowiedziało, może jutro w ciągu dnia pojawią się jakieś ciekawe propozycje co można by zmienić, chyba lepiej zostawić dalej w grze 3 osoby, można by tylko jakoś zmienić zasady co do obrońcy bo wydaje mi się, że chyba tu jest najwięcej niejasności
|
Do góry
|
|
|
|
#625743 - 30/07/2006 06:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2006
|
jak dla mnie to ten regulamin jest za bardzo zakręcony...będzie totalny chlew jak zaczniemy to liczyć i sprawdzać..nie prościej zrobić normalną ligę drużyn bez wślizgów, rzutów wolnych itd itp ??
|
Do góry
|
|
|
|
#625745 - 30/07/2006 12:31
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Musimy sobie odpowiedzieć już teraz czy powtarzamy kolejke czy nie ? bo pozniej gdy beda juz znane decydujace rozstrzygniecia moga byc pretensje druzyn ktore wygraly 
przygotowalem ankiete:
tak jak do tej pory (pon-czw i pt-nd)
|
|
2 (08%)
|
tydzien (pon-nd)
|
|
23 (92%)
|
|
|
NIE
|
|
7 (28%)
|
TAK
|
|
18 (72%)
|
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#625748 - 30/07/2006 15:01
|
Carpal Tunnel
|
jestem za opcją 7-dniową i taką przyjmiemy, z tym że jeszcze dochodzi sprawa czy nie podzielić ligi na 2 grupy, bo to bardzo długo będzie trwało (aż 13 tygodni)
|
Do góry
|
|
|
|
#625751 - 30/07/2006 19:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2004
|
Ankieta niedziała.....Ja jestem za kolejka całotygodniowa... Napastnik moze oddac 2 strzały dziennie ale najlepiej tylko w 3 dni !! zeby obroncy nieszukali jego typów za czesto Jestem za powtórzeniem 1 kolejki....To była rozgrzewka  Grupy tez sa fajne!!
|
Do góry
|
|
|
|
#625752 - 31/07/2006 02:45
|
enthusiast
Meldunek: 19/09/2005
|
Quote:
Ankieta niedziała.....Ja jestem za kolejka całotygodniowa... Napastnik moze oddac 2 strzały dziennie ale najlepiej tylko w 3 dni !! zeby obroncy nieszukali jego typów za czesto
Jestem za powtórzeniem 1 kolejki....To była rozgrzewka 
Grupy tez sa fajne!!
Ankieta działa: You cannot view poll results until the poll is over. "Niemozesz zobaczyć wyników głosowanie do chwili kiedy głosowanie zostanie zakończone"

|
Do góry
|
|
|
|
#625753 - 31/07/2006 10:58
|
Carpal Tunnel
|
Poszukujemy jeszcze 2 drużyn. Mogą być nawet 2-osobowe!
Będziemy grać w 2-osobowych składach + w trakcie meczu można skorzystać z rezerwowych. Z tych drużyn co mamy jeśli ktoś chce to może odejść i stworzyć nową. Mamy 14 zespołów a chcemy mieć 16 i podzielić je na 4 grupy. W grupie zagramy 3 kolejki i wtedy 2 najlepsze zespoły z każdej grupy wchodzą do 1 ligi, a 2 ostatnie do 2 ligi.
W obu ligach będzie po 8 drużyn i sezon będzie trwał 35 dni (7 kolejek po 5 dni).
Myślę że to jest najlepsza opcja.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|