Konczy sie powoli faza grupowa MŚ w Niemczech, myslę że warto by bylo przetestować kilka nowych progresji, poza tym jezeli ktoś dotychczas grał ww. sposobami to niech napisze kilka słow od siebie

.
PROPOZYCJA NR 1 - PROGRESJA NA GOL SAMOBÓJCZY
Kurs na to, że pierwsza bramka padnie po golu samobójczym wynosi 26, natomiast na to, że następne bramki padną w ten sam sposób wynosi aż 34 (BAW). Moim zdaniem są to kursy bardzo atrakcyjne. Proponuję 20-sto poziomową progresję na stały zysk - koszt progresji 200 PLN - pierwszy poziom gramy za 7.11 PLN - bez względu na to na, którym poziomie trafimy wygrywamy 200 PLN. Oczywiście można zwiększyć liczbę poziomów nawet do 40 - wtedy taka progresja wydaje się być bardzo bezpieczna, tylko trzeba obliczyć ile dokładnie trzeba przeznaczyć na dalsze etapy bo moja tabelka przewiduje max 20 poziomów

PROPOZYCJA NR 2 - ZMIANA W PIERWSZEJ POłOWIE SPOTKANIA
Kursy na to wynosiły aż 4.00 w BAW, ale teraz spadły juz do 3.00 - moim zdaniem to jest odpowiednio dużo żeby zacząć stosować progresję. Myślę, że zmiana w pierwszej połowie gry jest bardziej prawdopodobna niż remis na koniec meczu.
PROPOZYCJA NR 3 - STRZAł W SłUPEK I POPRZECZKĘ
Tutaj kurs jest nieco niższy bo ok. 1.80 (obstawiamy zarówno jedną jak i drugą drużynę). Wygrywamy wtedy gdy piłka chociaż raz trafi w słupek lub poprzeczkę

. Mozna tutaj zagrać np. D`alembertem.
PROPOZYCJA NR 4 - GRACZ ZMIENIONY STRZELI GOLA
Tutaj zawsze mamy kurs ok. 4.00. Obstawiamy, że zawodnik rezerwowy po wejściu na boisko strzeli bramkę. Jest to myślę dobra opcja bo często trenerzy ryzykują pod koniec meczu, stawiają wszystko na jedna kartę, wprowadzając napastników z myślą o strzeleniu bramki.
Wszelkie ciekawe komentarze mile widziane

.