#5906918 - 19/06/2013 18:03
Re: Wiara
[Re: HoMiK155]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
@Conrad A co szkodzi naukę połączyć z modlitwą? Na pewno nie zaszkodzi, a przecież nikt nie jest tak głupi, żeby tylko na modlitwie bazować. Jak ktoś jest leniem to nawet pielgrzymka do Fatimy, Watykanu i Medjugorie mu nie pomoże.
Ja staram się oceniać kościół i księży przez pryzmat najbliższej okolicy/miasta/parafii, a nie nagłówki onetu. Wtedy można zauważyć, że darmowe obiady dla dzieciaków z podstawówki nie finansuje UE, ale proboszcz ode mnie z parafii. Dom dla samotnych matek w sąsiedztwie, też powstał z inicjatywy księży. Nie wspomne o hospicjum, oraz przyparafialnym klubie sportowym, gdzie młodzież ma okazję aktywnie spędzić czas. Oprócz tego jest dobrze prosperujace przyparafialne biuro podróży, które prócz pielgrzymek oferuje tanie i świetne wyjazdy komercyjne. Ja o tych księżach, którch znam mogę wypowiadać się tylko pozytywnie, bo realnie widzę ich pracę. Jednak wszystkie te biskupstwa i kurie to już niestety inna para kaloszy... caly czas probuje to wlasnie tlumaczyc ale o tym sie nie mowi bo to malo ciekawe a dzis informacja ma szokowac - im bardziej jest skurwiala tym wieksza premia dla dziennikarzyny ... o tym ma sie mowic na spacerach, przyjeciach itd... a jak ktos cos dobrego robi ??? no i co w tym ciekawego ?? napewno robi to zeby przykryc swoje kryminalne zycie lub pierze kase na lewo ... Nie ma chu.... we wsi ze ktos cos robi bez checi zysku  W taki swiat wkroczylismy 
|
Do góry
|
|
|
|
#5906975 - 19/06/2013 18:46
Wiara
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5907531 - 20/06/2013 00:54
[Re: Conrad]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2005
|
Także Conrad nie pisz takich bzdur że chrzest to ostania stacja bo przyjdzie tai dzień że nawet nie zdasz sobie sprawy jak bardzo się będziesz modlił, prosił, błagał itp.Religia to jest potężna siła. Tylko że to wszystko pic na wodę i nic nie daje. Ludzie ogłupieni kościelnymi bzdurami wysyłają swoje dzieci autokarami by się modliły przed jakimś świętym bohomazem... o zdanie matury.  To jest właśnie prymitywizm i zacofanie, zamiast siedzieć w domu i się uczyć, czyli robić to co naprawdę decyduje o tym jak im pójdzie na egzaminie... to tępacy pędzą starymi autobusami by zdrowaśki klepać, tak jak by to miało jakieś znaczenie... Conrad, piłeś? nie pisz ....
|
Do góry
|
|
|
|
#5907563 - 20/06/2013 01:30
[Re: Goget]
|
I love mecz.pl
Meldunek: 12/03/2003
|
Ksiądz, który udzielał mi ślubu już nie jest księdzem, okazało się, że obracał ostro laski. Czy przez to mój ślub jest nieważny?  Co do tematu to zawsze prawda leży po środku. Wśród księzy pełno jest zwykłych skurwieli/pedofilów czy innych mentów. Ale z drugiej strony są też ludzie o jakich napisał HoMik, którzy bezinteresownie pomagają innym. Co do wiary to niech każdy wierzy w co chce. Niech tylko poprzez tą wiarę nie wyrządza krzywdy innym. Jest to proste jak bycie na letkim plusie na mecz.pl. Alleluja bracia. A teraz idźcie i rozmnażajcie się 
|
Do góry
|
|
|
|
#5907575 - 20/06/2013 01:38
|
veteran
Meldunek: 13/02/2006
|
Religia jest czescia kazdej cywilizacji, kultury czy tradycji. Cala historia ludzkosci scisle zwiazana jest z religia. Dlaczego? Bo taka jest natura ludzka ale to temat rzeka. zmierzam do tego ze mozecie zanegowac teraz wszystkie wartosci chrzescijanskie, wylaczyc kosciol chrzescijanski z waszego zycia. Mozecie nabijac sie ze straca patrzacego z gory i ludzi modlacych sie do malowanych bohomazow. Ale nie moge wprost uwierzyc w wasza glupote ze myslicie ze bedzie swiat bez wiary czy religi. Sami rozbijcie swoja historie, tradycje, kulture niszczac kosciol. Ale musicie wiedziec ze ta proznie wypelni inna religia. No i zamiast wyrywac towary bedziecie musieli ruchac kozy i juz po tygodniu ciezkiej pracy nie rozerwiecie sie w w sobote w klubie ale chyba jedynie pod amerykanska ambasada
|
Do góry
|
|
|
|
#5907576 - 20/06/2013 01:39
|
veteran
Meldunek: 16/03/2013
|
Co jak co ale domek zadbany
|
Do góry
|
|
|
|
#5907635 - 20/06/2013 02:37
[Re: magic321]
|
old hand
Meldunek: 29/05/2003
|
(...)Ale musicie wiedziec ze ta proznie wypelni inna religia. No i zamiast wyrywac towary bedziecie musieli ruchac kozy (...) Zoofilia oficjalnie jest zakazana w islamie (choc zapewne jednostki lamia zakaz) za to jest legalna w chrzescijanskiej Danii (domy...tfu...fermy publiczne), w Szwecji (pod warunkiem, ze zwierze nie cierpi) , a niedawno w ultrakatolickiej Irlandii byla afera z Reksiem, ktory byl chory i kilku paniom sie zeszlo z tego swiata. Takze bylbym ostrozny w porownaniach.
|
Do góry
|
|
|
|
#5907646 - 20/06/2013 02:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Nie chce mi się czytać wszystkiego, więc tylko tak pokrótce. Obejrzyjcie sobie ten film: http://www.filmweb.pl/film/Wiara+czyni+czuba-2008-437160#...a to w co kto wierzy to już jego własna sprawa. Ja osobiście wierzę w Boga, bo pozwala mi to zachować pewną równowagę i system wartości, ale coraz bardziej przestaje wierzyć w kościół, chociaż zdarza mi się tam chadzać. Tak po prostu, aby posłuchać, posiedzieć i w ciszy porozmyślać, a także pogadać z księdzem w konfesjonale. A skoro już temat wiary. To drażni mnie to, że państwo wtrąca się w te sprawy. Zamiast dbać o gospodarkę oraz bezpieczeństwo narodu to ciągle tylko mówią mi co ma być dla mnie moralne, a co nie :-/
|
Do góry
|
|
|
|
#5908048 - 20/06/2013 18:59
[Re: magic321]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Sami rozbijcie swoja historie, tradycje, kulture niszczac kosciol. Ale musicie wiedziec ze ta proznie wypelni inna religia. No i zamiast wyrywac towary bedziecie musieli ruchac kozy i juz po tygodniu ciezkiej pracy nie rozerwiecie sie w w sobote w klubie ale chyba jedynie pod amerykanska ambasada Kościół to nic innego jak zbrodnicza, złodziejska organizacja o międzynarodowym zasięgu. Niestety żeruje na ludziach i państwach, głównie na biednych i głupich. Stąd celem #1 kościoła jest by społeczeństwo nie było zbyt mądre i aby było biedne. Bo wbrew pozorom głupi biedak będzie ich jeszcze finansowo wspierał (a o to tylko chodzi) choć mu się nie przelewa, a ktoś zamożniejszy i potrafiący samodzielnie myśleć, nieobarczony religijnym "bagażem", już nie będzie taki podatny na ich manipulacje. Dzieciom móżdżki chcą prać już od młodego i stąd ta wściekła walka by wpychać się do szkół jak najwcześniej i na żadnym etapie nie odpuścić, stąd nawet do matury się wpierdolili. Denerwuje ich strasznie bogacące się społeczeństwo, które zamiast tkwić w biedzie i szukać nadziei w "przedstawicielach od Pana Boga" to wydaje ciężko zarobione pieniądze na siebie (zamiast na nich), wybiera się w niedzielę do centrum handlowego zamiast do świątyni na "seans ogłupiania", itd. Kościół to nie Polska. Tradycje, historię, kulturę mamy swoją, a nie narzuconą przez watykańskiego okupanta. Gdyby oni o wszystkim decydowali i mieli taką siłę jak dawniej to dalej byśmy mieli wmawiane, że cały kosmos krąży wokół ziemi, a kto powie inaczej zostanie spalony żywcem na stosie. Oczywiście w ramach miłosierdzia bożego, bo to przecież religia miłości i prawowitości. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5908272 - 20/06/2013 23:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
Tylko takiego tematu brakowało na mecz.pl  Poczytajcie ludzie jakieś książki, chociażby Dawkinsa czy Singera przed wypowiadaniem takich bzdur A co szkodzi naukę połączyć z modlitwą? Na pewno nie zaszkodzi, Zaszkodzi. 1. Strata czasu (koszt czasowy), 2. Później dzieci łykają, że to nie od nich wszystko zależy tylko: "wszystko w rękach [jakiegoś tam] boga" i się mogą nie (lub mniej) uczyć 3. Czasem modły do jakiegoś bytu nadprzyrodzonego mogą bezpośrednio zaszkodzić http://en.wikipedia.org/wiki/Studies_on_intercessory_prayer#The_STEP_projectZ mojej strony eot, takie rozmowy nie na forum : )
|
Do góry
|
|
|
|
#5908738 - 21/06/2013 04:51
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Jestem Nowo Narodzonym Chrześcijaninem, który pod wpływem obejrzenego dokumentu "Duch Epoki" (w 2007 max 2008) właściwie zwątpił w Syna Bożego Naszego Zbawiciela Isusa / Jezusa Chrystusa. Nigdy nie kochałem tego Świata. Ale miłowałem bliźniego jak siebie samego. Prawo i przykazania Boże były dla mnie najważniejsze. Boga nigdy się nie wyparłem. Zresztą od małego miałem przeświadczenie, że mnie obserwuje i wie wszystko o mnie. Celem nad celami było stawanie się coraz lepszym dobrym człowiekiem, ku świętości. Może to był mój błąd, ale nie chciałem mu zawracać głowy i nawet w nieszczęściach się mu nie żaliłem i nigdy o nic nie prosiłem. Ale rok temu byłem w totalnej rozpaczy i nieszczęściu, i pierwszy raz poprosiłem o coś co jest niezwykle ważne dla Braci i Sióstr. Od około 7roku życia mam 2główne zasady "Myśl pozytywnie" i "Piepsze system w tym jestem Mistrzem" oraz moją ulubioną liczbą jest 44 czego po dzień dzisiejszy nie mogę sam wytłumaczyć czemu. Co do tej liczby to nawet jedną zabawkę określałem tą liczbą i wszystkie bitwy wygrywała z inny zabawkami. XD Nie ma co ukrywać, moją największą słabością było picie alkoholu. Ale od dawna rozwiązany już jest ten temat. Z okresu 0-5lat (tylko te wydarzenie pamiętam z tego okresu życia, jakby to było wczoraj) w pewien piękny słoneczny dzień będąc na łące coś mi się wydarzyło / objawiło, ale jeszcze nie czas o tym pisać. Od małego nie ufałem mass mediom, tv, prasie. Byłem zagorzałym ministrantem (nawet wiele osób mi mówiło, że będę księdzem), ale przyszedł taki czas (introspekcja), że muszę przestać służyć i nie chodzić do kościoła oraz przestać słuchać rocku i metalu, więc tak zrobiłem po skończeniu 6podstawówki. Lecz jeszcze w jak w gimnazjum byłem to jeszcze chodziłem do kościoła co jakiś czas stojąc na końcu kościoła, by jeszcze obadać tą kwestie i dzień bierzmowania (przyjąłem imię Paweł z nadzieją, że w przyszłości się nawrócę) był moją ostatnią wizytą z mojej inicjatywy w kościele. Nie liczę pogrzebów i ślubów, gdzie raczej człowiek zmuszony jest, by być w kościele. Jak dotąd, żyję to nie przypominam sobie bym słyszał w kościele, na religii czy w mediach coś na temat Biblii, gdzie głównym tematem jest Królestwo Boże. Albo na przykład mój główny autorytet z ludzi co kiedyś żyli Nikola Tesla i też w szkołach/mediach o nim nic nie ma. A on się opierał na Biblii na swoich wynalazkach i nie było większego geniusza i wynalazcy niż on w historii ludzkości. On chciał dać ludzkości darmową energie, która prawdopodobnie jest przed nami skrywana. Choć nie wielką mam moc to miewałem wizje dotyczące mnie i Polski, a nawet 'katastrofy' Smoleńskiej, bo w od tamtego dnia moje zdrowie zaczeło szwankować w tym dniu pierwszy raz bardzo poważnie zachorowałem (ponad tydzień ciągłych wymiotów, bólów brzucha, pierwsze zachorowanie było najgorsze, ledwno przeżyłem to). Ale to jeszcze nie czas bym o tym mówił. Proroctwa z Biblii wszystkie co do jaty się spełniły i już zostało ich zdecydowanie mniej, więc zbliżamy się do czasów ostatecznych. Rozmiary kłamstw, rzezi, pedofilii, rozpusty, przestępstw, homoseksualizmu oraz bałwochwalstwa są na takim poziomie, jak w przysłowiowej Sodomie i Gomorze. Do tego dochodzi propagowanie aborcji, że rodzina i małżeństwo jest złe, zmuszanie do szczepień (Afryka w ten sposób jest zabijana), ukrywanie przed społeczeństwem szkodliwości w produktach spożywczych takich składników jak aspartam i inne. Watykan, czyli Wielki Babilon wielbi największego wroga ludzkości czyli diabła, kościół rzymsko-katolicki to samo też czyni. Nigdy nie byłem za żadnymi organizacjami typu ONZ, NATO i nie chciałem wejścia Polski do UE. Świat zmierza ku szatańskiej globalizacji (NWO, New Age), gdzie będziemy zniewoleni finansowo i będziemy zapiepszać za pajdę chleba i taniej zupy, by tylko przetrwać. Ja nigdy nie żyłem w wyścigu szczurów, a system nas do tego zmusza byśmy nie mieli czasu nad zastanowiniem się nad sobą i nad światem. Tyle mamy technologii i dobrodziejstw, a jakoś większość populacji nie stać na potomstwo, a jakoś wiele wieków temu z tym nie było problemu. Maklerzy władzy chcą do 95% populacji zamordować. Głównym problemem nieszczęść tego Świata są Ci ludzie hybrydy (pozbawini wszelkich uczuć, moralności, miłości) co zarządzają Rezerwą Federalną w USA i Bankiem Światowym. Jest nagonka na Boga, Biblię i Chrześcijan. Jedynie biały człowiek może być rasistą, według tzw. politycznej poprawności. Co mnie najbardziej boli to, że najbardziej bezbronnymi i niewinnymi ofiarami są dzieci. Manipuluje się je, a w samym USA około 50000 dzieci co roku znika, prawdopodobnie na ofiarę dla szatana. USA i Izrael (Synagoga Szatana) mają najwięcej głowic nuklearnych. Ogółem jest taki zapas broni, że cała Ziemia mogła by pójść w pył. III wojna światowa jest realna, ale nie koniecznie musi się wydarzyć. Jeśli zobaczycie znaki na niebie i ktoś do Was zacznie przemawiać to nie dajcie się zmanipulować! Wzywajcie Boga i Jego Syna! Ja nie mówię, że mam monopol na prawdę. Bo tylko monopol na prawdę ma Bóg i Jego Słowo oraz Jego Syn Isus/Jezus Chrystus.
Najlepsze jest to, że miałem wizje i rożne przeżycia (po bierzmowaniu wiedziałem, że mam czytać Biblię, ale jej nie ruszyłem, zdając się na intuicję i przeznacznie) zarejestrowałem w maju według mnie poteżne domeny internetowe (wydałem wszystkie swoje pieniądze na nie), a dopiero w czerwcu zacząłem karmić się Słowem Bożym. Jak w tym miesiącu otworzyłem Biblię w ciemno to otworzyła mi się pierwsza strona Księgi Izajasza, a ona rozpoczyna proroctwa. Ale ta Biblia co mam to jest Biblia Tysiąclecia z bierzmowania od kościoła, więc nie bardzo ufam jej. Najlepiej by było sprawdzić najwcześniejsze wydania np. Septuaginta LXX bo prawdopodobnie Jezus jej używał. Ogółem sami szukajcie Prawdy. Co mnie właściwie trochę irytuje (bo tych wszystkich władców/polityków świata się nie boję) to to, że nie mam zbytnio czasu na to by ruszyć z Rewolucją z powodu tego że muszę coś robić/poświęcać czas swój, by mieć na przetrwanie i podstawowe potrzeby do życia. Moja wizja/myśl była bym wstępnie ostrzegł z początkiem tego lata, więc nie usuwajcie tego postu. W niczym tutaj nie kłamie, bo na kłamstwie się nigdy nie opierałem, a szukałem Prawdy i na niej się opieram przez całe swoje życie! Jeśli coś mi się stanie, a DNA i odcisków palców (nawet wszystkie swoje śmieci palę) od bardzo dawna nie zostawiam w świecie realnym to za tym stoi policja, lekarze albo Ci co służą szatanowi. A wystarczy głupi pet od papierosa podrzucony na miejsce zbrodni i człowiek idzie do więzienia za niewinność.
Zamiast bluźnierczych Amen i Alleluja stosujcie w modlitwach "Niech tak się stanie"! I do Matki Boskiej, królowej niebios to się nie zwracajcie! Tylko Bóg i Jego Syn Isus/Jezus Chrystus!!! Oni są tylko naszą Zbawcami i Władcami!!!
Czytanie Biblii i stosowanie Prawa Bożego jest najmądrzejszą rzeczą, jaką człowiek może uczynić. Jedynie Prawo Boga jest mądre, sprawiedliwe i pożyteczne.
"poznacie Prawdę a ona was wyswobodzi." Jana 8:32
"Mateusza 4:4 A On odpowiadając, rzekł: Napisano: Nie samym chlebem żyje człowiek, ale każdym słowem, które pochodzi z ust Bożych."
Jana 3:16 - "Bóg jest miłością."
"Jana 5:21 Albowiem jak Ojciec wskrzesza umarłych i ożywia, tak również i Syn ożywia tych, których chce. 22 Ojciec bowiem nie sądzi nikogo, lecz cały sąd przekazał Synowi, 23 aby wszyscy oddawali cześć Synowi, tak jak oddają cześć Ojcu. Kto nie oddaje czci Synowi, nie oddaje czci Ojcu, który Go posłał."
Łukasza 21:8 Jezus odpowiedział: «Strzeżcie się, żeby was nie zwiedziono. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: "Ja jestem" oraz: "Nadszedł czas".
"Dzieje 4: 11 On to jest owym kamieniem odrzuconym przez was, budujących, On stał się kamieniem węgielnym. (12) I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni."
"Jak w Adamie wszyscy umierają, tak też w Chrystusie wszyscy ożywieni będą" (1Kor. 15:22). !!!
"Mateusza 7:14 Każdy, kto wytrwa do końca, będzie zbawiony."
|
Do góry
|
|
|
|
#5908756 - 21/06/2013 05:03
[Re: Izajasza53]
|
GRILL MASTER