Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#5859708 - 09/05/2013 15:47 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: connor]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: Experto
Pewnie stary Ferguson chory i dlatego rezygnuje, inny powod ciezko mi sobie wyobrazic.

Jeszcze chwilę wcześniej Fergie mówił, że nawet nie myśli o rezygnacji. Bardziej mi wygląda na to, że klub akurat teraz widzi szansę na wprowadzenie godnego następcy i stąd wygląda na to, że może chodzić o Mourinho. Bo za rok to będzie już po ptakach jeśli np. obejmie Chelsea. Moyes też ma kontrakt tylko do końca sezonu, ale nie wyobrażam sobie aby MU w takiej desperacji przyspieszało odejście SAF gdyby o niego chodziło.

Tak więc jeśli nie będzie to zaskakująca decyzja typu Klopp (co jak pisałem raczej byłoby odłożone w czasie z uwagi na LM) to Mourinho idealnie pasuje do tego nagłego zamieszanie.

W każdym bądź razie samo odejście Fergusona widzę jako przyciśnięcie go do muru przez władze klubowe a nie jego osobista decyzja o rezygnacji. Pytanie tylko na kim im aż tak bardzo zależy, że wszystko jest robione łapu capu, w trybie ekspresowym.

Do góry
Bonus: Unibet
#5859711 - 09/05/2013 15:50 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Ezquerro]
Conrad Offline

Originally Posted By: Ezquerro
Murinhio wraca tam gdzie go kochają, więc tą wypowiedzią raczej zamknął sobie drogę na old T.

On mówił o Anglii a nie o klubie. Tak więc kierunek jest znany. Klub do tej pory też był, ale teraz doszła pewna niewiadoma i kto wie co się dzieje za scenami. smile

Do góry
#5859715 - 09/05/2013 15:53 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
Conrad Offline

SkyBet przestał przyjmować zakłady po tym jak nawet po kursie 1.02 ludzie wciąż obstawiali Moyes'a. Ciekawie czy już pewniak czy jednak sporo osób się sparzy i to po takim kursie. crazy

Do góry
#5859719 - 09/05/2013 16:00 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2009
Originally Posted By: Experto
Pewnie stary Ferguson chory i dlatego rezygnuje, inny powod ciezko mi sobie wyobrazic.

Pewnie jest kilka powodów,
ale wątek zdrowotny też zapewne miał znaczenie.

Ferguson ma wszczepiony rozrusznik serca.
Poza tym w lato musi poddać się operacji biodra,
to by miał stracony i tak początek sezonu.

Do góry
#5859813 - 09/05/2013 19:12 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: akagi]
Conrad Offline

Originally Posted By: akagi
I zdobył w Anglii 13 mistrzostw.

Pamiętam jak mieszkałem w Anglii gdy wygrał Ligę Mistrzów z Manchesterem, a jeszcze tuż przed tym miał to być jego ostatni sezon i wydał nawet autobiografię ("Managing My Life"). Oczywiście ta wygrana wymagała małego tuningu tej książki aby stała się ona kompletna po takim wielkim sukcesie, tak więc coś tam jeszcze dopisał. Ale zamiast odejść to jakoś znalazł zapał by jeszcze kilkanaście lat po tej książce wciąż dowodzić chyba największym klubem na świecie. Niesamowity człowiek. toast

Do góry
#5859842 - 09/05/2013 19:53 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Originally Posted By: Conrad
wciąż dowodzić chyba największym klubem na świecie.

To cię poniosła fantazja teraz smile

Do góry
#5860068 - 10/05/2013 01:46 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
Ezquerro Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/11/2002
Originally Posted By: Ezquerro
Murinhio wraca tam gdzie go kochają, więc tą wypowiedzią raczej zamknął sobie drogę na old T.

On mówił o Anglii a nie o klubie. Tak więc kierunek jest znany. Klub do tej pory też był, ale teraz doszła pewna niewiadoma i kto wie co się dzieje za scenami. smile

mówił o Anglii , myślał o Chelsea tongue

tak jak pisałem szkoci nie lubią anglików, więc będzie następny szkot, ale trzeba mu przyznać ze odwalił kawal dobrej roboty w Ewertonie

Do góry
#5861155 - 11/05/2013 14:07 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
w LM fergusony graly przecietnie i z reguły był wyjazdowymi popychadłami

Do góry
#5861173 - 11/05/2013 14:53 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
SkyBet przestał przyjmować zakłady po tym jak nawet po kursie 1.02 ludzie wciąż obstawiali Moyes'a. Ciekawie czy już pewniak czy jednak sporo osób się sparzy i to po takim kursie. crazy

i to obstawiali ludzie z okolic manchesteru i liverpoolu

Do góry
#5861592 - 11/05/2013 21:33 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Goget]
Conrad Offline

Originally Posted By: Goget

Chciałbym, ale to jest największa marka w piłce nożnej. smile

Co ciekawe kiedyś widziałem jakiś ranking, w którym West Ham był nawet wysoko. wink Ale to bardziej bierze pod uwagę aspekt historyczny, a tutaj dla wielu klubów nie ma zmiłuj bo mało kto pamięta czasy, kiedy to Nottingham Forest dwa lata z rzędu wygrywał Puchar Europy.

Do góry
#5861607 - 11/05/2013 21:47 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
Conrad Offline

A tak ogólnie to piłka nożna ostatnio zwariowała:

- beton PZPNowski rozwalony, to co zawsze wydawało się nierealne stało się faktem
- mecz na stadionie z zamykanym dachem przełożony przez... ulewę, bo ktoś nie zdecydował się zamknąć dach
- Ferguson nagle rezygnuje z posady menedżera MU i za niego wchodzi człowiek z małym doświadczeniem na arenie międzynarodowej
- w finale Ligi Mistrzów wystąpią... dwa niemieckie zespoły
- co więcej trzech naszych Reprezentantów zagra w finale LM
- Beckham grający... we Francji
- Chelsea poniżający klubową legendę i dalej jedną z najważniejszych postaci w drużynie, Franka Lamparda, nie oferując mu kontraktu na przyszły sezon
- menedżer Realu Madryt, który chce odejść bo nie lubi tej ligi
- Barcelona przegrywa z kimś 0-7 w dwumeczu
- nasz Reprezentant strzela 4 bramki Realowi Madryt choć nikt wcześniej w historii Ligi Mistrzów nie wbił im nigdy nawet hattricka
- media spekulujące o transferze naszego Reprezentanta i nikt nie reaguje śmiechem gdy wymieniane są takie kluby jak Manchester United, Bayern czy Real Madryt

Pewnie jeszcze o wielu rzeczach zapomniałem, ale naprawdę dziwne rzeczy się ostatnio dzieją w świecie piłki. crazy laugh

Do góry
#5861611 - 11/05/2013 21:51 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001

Co ciekawe kiedyś widziałem jakiś ranking, w którym West Ham był nawet wysoko. wink Ale to bardziej bierze pod uwagę aspekt historyczny, a tutaj dla wielu klubów nie ma zmiłuj bo mało kto pamięta czasy, kiedy to Nottingham Forest dwa lata z rzędu wygrywał Puchar Europy.

Pamiętam wink

Do góry
#5861671 - 11/05/2013 22:36 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: [T]-error]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: [T
-error]

Pamiętam wink

to jest Nas trzech grin
ech to były czasy, z babcią wtedy co środe rozkminialiśmy totka piłkarskiego biorąc analizy z jakiejś gazety bodajże Expressu Bydgoskiego tongue
ps. czasy imiennych kuponów laugh

Do góry
#5862058 - 12/05/2013 05:24 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
[T]-error przecież Ty pamiętasz jak Anglicy wynaleźli piłke nożną, a co dopiero to :-D ...a tak powazniej to też może nie pamiętam, ale kiedyś jak czytałem o angielskich klubach to byłem mocno zdziwiony, że drużyna grająca w League Two (nie wiem gdzie grają teraz, grali tam kilka lat temu akurat jak o nich czytałem) była kiedyś takim super klubem i nie chciało mi się w to wierzyć. Ciekawe dlaczego tak się im "spadło" :-)

Do góry
#5863023 - 12/05/2013 23:57 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: gnacik]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Jakoś nie mogę Sobie wyobrazić jakiegokolwiek meczu MU na Old Trafford bez sir Alexa na ławce trenerskiej frown

Do góry
#5864278 - 14/05/2013 10:20 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: [T]-error]
Conrad Offline

Originally Posted By: [T
-error]
mało kto pamięta czasy, kiedy to Nottingham Forest dwa lata z rzędu wygrywał Puchar Europy.

Pamiętam wink

Ja niestety nie widziałem ich wtedy w akcji, ale wtedy to pewnie o nich w całej Europie mówiono, jaka to potęga, itd. Właśnie o to mi głównie chodzi, że piłka się zmienia i giganci dla jednego pokolenia mogą nawet być tylko średnimi klubami dla drugiego. smile

Do góry
#5864279 - 14/05/2013 10:29 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
Conrad Offline

Roberto Mancini zwolniony. cool

To już jest czysta ironia. Gościu wylatuje po tym jak jego drużyna traci gola w doliczonym czasie w finale Pucharu FA a ma go zastąpić trener Malagi, która niedawno straciła 2 gole w doliczonym czasie w 1/4-finale Ligi Mistrzów z Borussią Dortmund. smile

Do góry
#5864507 - 14/05/2013 18:05 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: Conrad]
LED Offline
old hand

Meldunek: 30/03/2013
Ironią jest trener który z klubem o nieograniczonym budżecie nie może wyjśc z grupy LM laugh

Do góry
#5864518 - 14/05/2013 18:11 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: LED]
Tom182 Offline
rzut rozny

Meldunek: 10/05/2005
Originally Posted By: LED
Ironią jest trener który z klubem o nieograniczonym budżecie nie może wyjśc z grupy LM laugh
oraz dobrze wie że tylko zdobycie FA Cup może uratować mu dupe laugh

Do góry
#5864734 - 14/05/2013 20:07 Re: Czy era Fergusona dobiegła końca? [Re: LED]
Conrad Offline

Originally Posted By: LED

To fakt, ale w tym roku Balotelli mu zwiał a do tego miał bardzo mocną grupę, z Realem Madryt, Borussią i Ajaxem.

Natomiast o ile dobrze pamiętam to co innego jest gorsze niż sam brak awansu. O ile dobrze pamiętam to w tej grupie Man City nie wygrał ŻADNEGO meczu. 0 zwycięstw na 6 spotkań. crazy

Jest to też najmniejszy dorobek punktowy w fazie grupowej przez angielską drużynę w historii Ligi Mistrzów. papa

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08