Ostatnio same pozytywy w Unibecie,
taa jasne
kiedyś ktoś tu pisał, że weryfikowali mu konto ponad pół roku i przyznam nie dowierzałem w te opowieści, ale sam tego niedawno doświadczyłem...
konto zamknięte ni z gruchy ni z pietruchy bez żadnej informacji, odpowiedź na prośbę o wyjaśnienie przyczyn - "nastąpiło złamanie regulaminu" i że będą prowadzić "dochodzenie", zażądali dokumentów więc wysłałem i cisza przez 2 tygodnie, mail z mojej strony i znowu prośba o dosłanie skanów dowodu wpłaty z MB, po następnych 2-3 tygodniach po moim mailu znów, że chcą dane konta bankowego (choć żadnej wpłaty z konta nie robiłem i na dobrą sprawę konta w banku mógłbym wcale nie mieć), odpowiedzieli, że jeśli weryfikacja będzie pozytywna to wypłata będzie możliwa tylko na konto bankowe, to ja znowu do nich piszę, że w świetle nowych przepisów antyhazardowych stawiają mnie w niezręcznej sytuacji, na co oni, że "proszę się nie obawiać bo jeszcze nikogo za to nie skazali", no to ja pytam czy dają mi gwarancję, że nie będę miał kłopotów z tego tytułu w przyszłości, na to pytanie mi już nie odpowiedzieli, tylko dali do zrozumienia, że pieniądze jeśli wyślą to tylko na konto bankowe. OK, dosłałem wszystkie możliwe skany i informacje i znów cisza. Potem jeszcze kilkukrotnie prosili o dosyłanie tych samych informacji, które już im wysyłałem (dochodziło do zabawnych sytuacji bo w historii korespondencji maila wskazywałem im miejsca gdzie już była odpowiedź), potem co pewien czas pytałem jaki jest status tej sprawy więc odpowiadali w stylu, że "takich spraw nie traktują priorytetowo", "w tym miesiącu nie zajmą się tą sprawą" itp.
w końcu po ok 4 miesiącach przepychanki konto definitywnie zamknęli, z tym, że do dziś się nie dowiedziałem jaki punkt regulaminu złamałem
pieniądze wypłacili na konto bankowe
Unibet to była firma, do której miałem kiedyś najwyższe zaufanie, kiedyś...