Postanowilem podzielic sie swoim doswiadczeniem...
Strategie, systemy itd... Pytanie jakie sobie zadalem na poczatku przygody z bukmach. bylo takie:
Czy jestem dobrym analitykiem? I czy w dluzszym okresie bede na +?
Latwo to przetestowac, oceniasz % szanse wejscia danego typu i porownujesz z kursami bukow, gdy juz masz wyniki, jestes w stanie ocenic gdzie przy 100 typach bedzie zysk, a gdzie nie, wtedy decydujesz sie na dana dziedzine i rozwijasz w tym kierunku. Pozniej nie interesuja cie pojedyncze typy ktore dla przykladu nie wchodza, bo i tak wiesz ze w dluzszym okresie bedziesz na plusie.
Przynajmniej taka strategie stosuje od dawna, w czerwcu wyprodukowalem az 300 pickow co jest moim rekordem, kosmiczne obroty, a yield utrzymuje od kilku lat na poziomie 10-20% i gra muzyka

Dlatego istotny jest dla mnie wysoki obrot. Przyklad? 10 pickow, stawka na kazdy typ 1j. y.20% i jak to sie ma do 100 pickow przy takim samym y.?

Co do dyscypliny grania i stawek nie bede sie tutaj rozpisywal, bo to nie jest takie proste.
Ludzie dosc czesto pytaja mnie lub proponuja jakies zamkniete grupy ktore teoretycznie moga mnie odciazyc, bede analiowal mniej zdarzen, a korzystal z innych, jednak dla mnie jest to zbedne, mam kilka sprawdzonych osob, glownie moja gra opiera sie na 85% wlasnej produkcji i nie narzekam, oczywiscie bogiem nie jestem i zdaje sobie sprawe ze yield 10-20% jestem w stanie utrzymac przy srednio 200 pickach miesiecznie, ale nie wyzszy.
Dyscyplina gry to cos co rozni zawodowych graczy od amatorow, naprawde sa ludzie ktorzy maja swietne picki, ale jeszcze sie 'nie oblowili' a wszystko przez te dyscypline gry, glownie trzeba spojrzec na budzet jak na jednostki, nie zastanawiac sie nad suma ktora wlasnie jest w grze, patrzymy na te kase jak na jednostki i wtedy jest o wile latwiej sie wylaczyc, przy powazniejszym graniu nikt tutaj nam nie pomoze, trzeba samemu chlodno spojrzec.
Dodam jeszcze ze przy masowej produkcji typow mozemy grac 'smieci' czyli mixowane rozne, spalone itp. Stawki na takie zaklady maja pewne ograniczenia jednak przy masowej produkcji pickow nie powinno byc problemow, zawsze twierdzilem ze lepsze to niz 10 pickow w ciagu miesiaca ktore aby zagrac trzeba obstawic u kilku bukow...
Nie gramy typow ktore gra caly swiat, czemu? Poniewaz wiekszosc ludzi traci w dluzszym okresie, a skoro wiekszosc traci to trzeba unikac pociagow.
Najlepiej uczyc sie na bledach- ale innych ludzi