Adamkowi sporo dawało podejście, wiara we własne możliwości w dążeniu do pasa.Kliczko nie oddał mu sztycha więc zgasił zapał Adamka.Teraz może walczyć najwyżej o dobry kontrakt na Włodka i sobie gdzieś zniknąć.
Jeśli chodzi o Adamka i jego najbliższego rywala z Bułgarii to powiem wam szczerze,ze ten Pulew nie robi na mnie wrażenia sposobem walki tak samo jak nie robił na mnie wrażenia Gerber i Sprott mi to nawet udowodnił ostatnio.Adamek po walce z Wita nie jest już tym samym pięściarzem. Pewnie każdy z was odnosi wrażenie,ze z walki na walke wygląda to coraz słabiej.Jeszcze wyglądało to jakos z Nagym potem cięzki bój z Chambersem i gdyby nie kontuzja Eddiego to Adamek mógłby to przegrać.Jeśli chodzi o Walkera to były deski i jeden celny mocny cios i Walker pozamiatałby Adamka, na szczęście zamroczony Adamek pokazał pełną palętę umiejętności i uników i jakoś doszedł do siebie a później skończył efektownie rywala.Jeśli chodzi o ostatnią walkę to była wyrównana i werdykt mógł pójść w każdą stronę.Pytanie dlaczego Adamek nie wymyślił z Rogerem czegoś nowego na rywala,który waży jak w CR.Było już widać w walce w Chambersem,ze Adamek nie daje sobie rady z lżejszym rywalem i każdy wiedział,ze Cunn nie wniesie 110 na wagę tylko lekko ponad limit no i niestety walka wyglądałą identycznie jak z Eddim.Jedyna różnica była taka,ze Adamek w końcówkach rzucał sie na rywala.Co do przyszłości Adamka i walki z Pulewem i Kliczką.Z Pulewem dobra wersja Adamka powinna sobie poradzić.Jeśli przejdzie Bułgara jest obowiązkowy dla Kliczki.Niestety Kliczko go zmasakruje jeszcze bardziej niż Vitalij.Wach był wyższy miał większy zasięg i mimo tego Wlad zrobił z niego miazgę.Kliczko go wymorduje lewym prostym jeszcze mocniej niż Cunn czy Chambers.Adamek pójdzie do walki z Kliczką tylko po ostatnią dobrą kasę, będzie ok 1 miliona dolarów pewnie.Myslę,ze Adamek po walce z Kliczką może stoczyć ostatnią walkę z Arturem Szpilką w polsacie.Coś jak walka Adamke-Gołota całą Polska oglądała kasa się zgadzałą dla obu.Adamek pewnie wszedłby bo takiej kasy by w USA nie dostał ile mu da Polsat za tą walkę.Szpilka od razu bez pytania się zgodzi.I mam nadzieje,ze Wasilewski wyraźi zgodę.Jeśli Szpilka dałby radę to dzięki Adamkowi mógłby skoczyć we wszystkich rankingach i budować swoja karierę w sposób dynamiczny tak jak to robi teraz.