#543645 - 28/03/2006 06:55
NHL - (2005/2006) - cz. 6
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
spotkania od 27.03
7.00 pm | Philadelphia - Toronto
7:00 pm | Columbus - San Jose
7:30 pm | Montreal - NY Islanders
7:30 pm | Ottawa - New Jersey
9:00 pm | Colorado - Anaheim
9:00 pm | Edmonton - Minnesota
9:00 pm | phoenix - Nashville
- godz. rozpoczecia meczów , czasu amerykańskiego
|
Do góry
|
|
|
|
#543647 - 28/03/2006 18:30
Re: NHL - (2005/2006) - cz. 6
|
newbie
Meldunek: 13/01/2006
|
Witam No i doczekaliśmy się zakończenia jednej z serii Buffalo pozostaje konsekwentnie realizować plan i teraz czekać na ich win. Ale do rzeczy, dzis krótko opieram się na statystyce
Phoenix - Nashville OT Phoenix od 12 spotkań bez OT. Jest to ich najdłuższa seria Ot w tym sezonie.
Colorado - Anaheim 1 Kaczki nie miały w tym sezonie az tylu zwyciestw pod rząd bo az 6 w tym jedno po OT własnie z colorado.W najbliżynm czasie ta seria sie powinna skończyć przed nimi dwa mecze z Dallas,potem Vancouver i Los Angeles.
Pozdro Czarny
|
Do góry
|
|
|
|
#543648 - 28/03/2006 18:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Ja dzisiaj bym to widzial tak: Ottawa Senators - New Jersey Devils W ostatnim pojedynku miedzy tymi zespolami Ottawa wygrala 4-0 na lodowisku Devils. Ottawa walczy o 1 miejsce w lidze i po wczorajszej wygranej Detroit, Senators traca do lidera 3 pkt. Tak wiec, zeby zniwelowac te straty musza dzisiaj wygrac. Ottawa na wlasnym lodowisku nie przegrala od 10 lutego i wydaje mi sie, ze po dzisiejszym spotkaniu ta passa bedzie trwala dalej. Typ: Ottawa Senators (60') Phoenix Coyotes - Nashville Predators Ekipa Phoenix legitymuje sie obecnie passa 12 meczow bez remisu. Dlatego tez typ ten jest grany na przerwanie tej passy. Ekipa Nashville ostatnio OT z Detroit wiec moze dzisiaj pomoga w przerwaniu tej serii "Kojotow". W tym sezonie w meczu miedzy tymi zespolami juz raz padlo OT, wiec moze dzisiaj sytuacja sie powtorzy. Typ: X (60') Montreal Canadiens - New York Islanders Jezeli Montreal dzisiaj wygra wowczas odskoczy Atlancie, ktora zajmuje 9 miejsce na wschodzie, na 5 pkt, i moze awansowac na 6 miejsce. Tak wiec jest o co walczyc. Calkiem niedawno obie ekipy graly ze soba i wowczas w Nowym Jorku lepsi okazali sie hokeisci Islanders, tak wiec dzisiaj doskonala okazja do rewanzu. Typ: Montreal Canadiens (z OT i SH)
|
Do góry
|
|
|
|
#543649 - 28/03/2006 19:04
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
witam Columbus - San Jose - 2 Ottawa - New Jersey - 1 To takie małe podwójne uderzenie na dziś. San Jose walczy i nadal ma szansę na PO, więc daje im większe szanse od niewalczącego o nic Columbus. Ktoś wcześniej na forum nie wyobrażał sobie PO bez Thortona. Mi też cięzko sobie to wyobrazić więc dzis na Rekiny. Ottawa ma szansę na Presidents Trophy więc póki gra u siebie i ma o co walczyć stawiam na trio: Spezza - Alfredson - Heatley, że coś tam wcisną do klatki rywali. Ostatnio przegrali więc zapewne zechcąsię odkuć  pozdro all
|
Do góry
|
|
|
|
#543650 - 28/03/2006 19:26
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Podpiszę się pod tym co napisał jacky sparrow - ma to sens, ale dla mnie bardziej apetyczny wydaje się mecz z udziałem Rekinów i tam zagrałem na ich win. Dodatkowo 5-6 goli w meczach: Philadelphia-Toronto Montreal-NYIslanders Ottawa-New Jersey Na dzisiaj jakoś nie mam przeczucia co do OT i wyjątkowo, ani jednego takiego wariantu nie zaplanowałem na najbliższą noc. 
|
Do góry
|
|
|
|
#543651 - 28/03/2006 20:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#543652 - 29/03/2006 11:40
|
member
Meldunek: 27/12/2005
|
Fiolek80 Eastern Conference: Ottawa/Carolina/Bufflo/NYR/Tampa/Montreal/Atlanta Western Conference: Detroit/Dallas/Calgary/Colorado/Nashville/LA/Anaheim/Edmonton
Kurten Eastern Conference: Ottawa/Carolina/Bufflo/Philla/NYR/Devils/Tampa/Montreal Western Conference: Detroit/Dallas/Calgary//Nashville/Colorado/Vancouver/Anaheim/Edmonton
Raiders Eastern Conference: OTT/CAR/NYR/BUF/PHIL/TB/NJD/ATL Western Conference: DET/DAL/CAL/NAS/COL/ANA/VAN/SJ
Lemax Eastern Conference: Carolina, Ottawa, Philadelphia, Buffalo, NYR, Tampa, Montreal, NJ Western Conference: Detroit,Dallas,Colorado,Nashville,Calgary,Vancouver,Los Angeles,San Jose
Jacy Sparrow Eastern Conference: Ottawa/Carolina/NY Rangers/Bufflo/Philadelphia/New Jersey/Atlanta/ Montreal Western Conference: Detroit/Dallas/Calgary/Nashville/Colorado/Anahaim/Vancouver/Edmonton
Yzerman Eastern Conference: Ottawa/Carolina/NYR/Philla/Buffalo/NJ/Atlanta/Montreal Western Conference: Detroit/Dallas/Calgary/Nashville/Colorado/Vancover/LA/SJ
Piekny Roman Eastern Conference: OTT/CARO/ NYR/ BUF/ PHILA/ NJ/ TAMPA/ MONTREAL Western Conference: DET/DAL/CALG/ NASH/COLO/ANAH/VAN/LA
Beholder Eastern Conference: Ottawa,Carolina,Philadelphia,Rangers,Dewils,Montreal,Tampa,Buffalo Western Conference: Detroit,Dallas,Calgary,Colorado,Neshwil,Edmonton,Sharks
Ralph Eastern Conference: Ottawa/Carolina/Philla/Buffalo/NYR/Tampa/NJ/Atlanta Western Conference: Detroit/Dallas/Calgary/Nashville/Colorado/Vancover/Anaheim/LA
Rafek Eastern Conference: Carolina/Ottawa/Philla/Buffalo/NYR/Tampa/NJ/Montreal Western Conference: Detroit/Dallas/Colorado/Nashville/Calgary/Anaheim/SJ/Vancouver
Pkt przyznawane sa w taki sposob 1pkt za wytypowanie druzyny do PO i dodatkowy 1pkt za kolejnosc (1-8)
|
Do góry
|
|
|
|
#543653 - 29/03/2006 14:46
|
stranger
Meldunek: 29/03/2006
|
Buffalo - Boston Typ: 1(60') Buffalo jest po 6 porazkach z rzedu. Czuje w kosciach, ze dzisiaj skonczy sie ta fatalna seria. Bylo blisko w poniedzialek, gdy po 60' bylo 4:4 z Rangersami, ale przegrali po shootoucie. W sobote niespodziewanie przegrali wlasnie z Bostonem i byla to ich pierwsza porazka z ta druzyna w tym sezonie (Buffalo-Boston 6:1). Dzisiaj czas na rewanz. Czytajac wypowiedzi jednego z kapitanow Buffalo jaki i samego trenera, czuc, ze w druzynie nie ma "zalamki", wiedza, ze kazda seria musi sie skonczyc i "widza swiatelko w tunelu". Czuje, ze nie klamia  Carolina - Washington Typ: 1(60') Kolejny mecz z kategorii 'v like vendetta'  Ostanio te druzyny spotkaly sie w sobote(25.03) i niespodziewanie dla Caroliny  mecz zakonczyl sie ich porazka 1:3. Washington w ten sposob zakonczyl serie 8 porazek z rzedu. Carolina szybko otrzasnela sie z szoku i pokonala w poniedzialek Tampe 2:1. Washington pauzowal i czekal w Carolinie na kolejne spotkanie. I sie chyba doczekal  Coach Caroliny niezbyt dobrze przyjal postawe swojej druzyny w meczu z Capitals, wiec dzisiaj motywacja bedzie, ze ho ho  Dallas - Anaheim Typ: Under 6.5(60') lub X 9 z ostatnich 10 spotkan Dallas zakonczylo sie Under 6.5, dodatkowo z 4 ostatnich spotkan(wszystkie w domu) wygrali 3, a jedyna porazka to wlasnie sprawka Anaheim(1:2). Jako, ze nie ufam Dallas grajacym u siebie, dlatego stawiam na Under. Moze ewentualnie X.
|
Do góry
|
|
|
|
#543654 - 29/03/2006 15:08
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
na dziś tylko dwa typy:
1. Buffalo - Boston Bruins Buffalo przegrywa ostatnio wszystko. Czas zwycięstwa zbliża się nieubłaganie i myślę, że to właśnie dziś to się stanie. Typ: 1
2. N.Y. Islanders - N.Y. Rangers Strażnicy ostatnie 3 mecze to OT (dwa lost i 1 win) jeszcze wcześniej porażka z Lotnikami. Czas najwyższy na zwycięstwo, a i rywal nastraja bojowo do meczu. Typ: 2
|
Do góry
|
|
|
|
#543656 - 29/03/2006 17:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Buffalo Sabres - Boston Bruins Hokeisci Buffalo nie wygrali juz od 6 spotkan. Z dzisiejszym pzreciwnikiem ostatni raz grali 26 marca i przegrali 4-5. Tak wiec dzisiaj doskonala okazja na zrewanzowanie sie i przerwanie tej fatalnej passy. Dodac nalezy, ze w tym sezonie obie ekipy spotykaly sie juz 7 razy: 6 razy wygrywali hokeisci Sabres. Typ: Buffalo Sabres New York Islanders - New York Rangers Derby Nowego Jorku. Typ ten grany jest z 2 powodow. Pierwszym z nich jest 6 meczow bez porazki na wlasnym lodowisku hokeistow Islanders. Drugi powod to passa 6 meczow wyjazdowych bez zwyciestwa ekipy Rangers. Mam nadzieje, ze dzisiaj obie passy zostana przerwane i hokeisci Rangers zjada z lodu jako zwyciezcy. W tym sezonie obie ekipy graly ze soba 5 razy: 3 zwyciestwa NYR i 2 NYI (odniesione w pazdzierniku). Ostatnie 2 spotakania rozegrane na lodowisku Islanders zdecydowanie wygrywali Rangersi 6-2 i 5-2. Licze, ze dzisiaj bedzie podobnie. Typ: New York Rangers
|
Do góry
|
|
|
|
#543657 - 29/03/2006 18:37
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Uzasadnienia do Waszych typów napewno przekonałyby mnie miesiąc temu i zgodnie z Waszymi propozycjami odnośnie Buffalo, NYRangers i Caroliny przyklasnąłbym temu chórowi. Umoczyłem jednak już zbyt wiele razy u schyłku sezonu na typowaniu w ten sposob, więc jak przegrać to przynajmniej po kursie znacznie ponad 2, a nie poniżej tej bariery. NYIslanders-NYRangers 5-6 Carolina-Washington 5-6 Pittsburgh-Florida 5-6 Calgary-Los Angeles 5-6 Na mój sterany życiem umysł jedynym kandydatem na zagranie zwycięzcy w meczu jest Vancouver. Minnesota zrobiła im już wczoraj mały prezencik, a resztę z "paczki" dostaną chyba dzisiaj. Trochę nastraszą Orki, pokażą im jak się gra, ale w końcowym efekcie 2 punkty wylądują na stanie Vancouver. Nie sądzę, aby Minnesota okazała się , aż tak "wredna" i podłożyła "świnię" obu ekipom z Kanady. O tym, że mają "coś" do Edmonton świadczą aż 4 wyjazdowe zwycięstwa Dzikich w tym sezonie i wyniki z lat ubiegłych, gdzie nie popuścili ani na chwilę Oliwiarkom. Orki w tych "bataliach" wyglądają lepiej, ale o "spacerku" nie może być mowy. Jak kto chce, ale za "złoty piątka" 1+ot+sh powinno dać parę grosików. 
|
Do góry
|
|
|
|
#543658 - 29/03/2006 19:13
|
newbie
Meldunek: 13/01/2006
|
Quote:
Uzasadnienia do Waszych typów napewno przekonałyby mnie miesiąc temu i zgodnie z Waszymi propozycjami odnośnie Buffalo, NYRangers i Caroliny przyklasnąłbym temu chórowi. Umoczyłem jednak już zbyt wiele razy u schyłku sezonu na typowaniu w ten sposob, więc jak przegrać to przynajmniej po kursie znacznie ponad 2, a nie poniżej tej bariery.
Jakby to napisał kto inny to bym sie tak bardzo nie przejął, ale jak pisze człowiek z kilkuletnim doświadczeniem "NHLelowskim" no to zacząłem sie właśnie zastanawiać czy nie zaprzestac tych progresji póki jeszcze za daleko nie zabrnąłem. Pisze odnośnie Buffalo bo też poluje na ich win. Do końca sezownu mają jeszcze 11 meczy myśle ze raz to powinni wygrac tylko czy kasy starczy. A tak dolewając oliwy to St Louis nie wygrało w regulaminowym czasie od 11 spotkań ,a od 7 w ogóle. Tez by wypadało grac ich win tym bardziej ze kurs zachecające (3,3 expekt). Tyle moich typów, ale zamin je zagram to najpierw sie musze podliczyć Czarny
|
Do góry
|
|
|
|
#543660 - 29/03/2006 20:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
witam Odp do czarnyn'a Hehe lemex dobrze mowi i wie co mowi,on gra na bramki, co go wlasciwie w zaden sposob nie ogranicza i interesuje go tylko to ile razy krazek w meczu wpadnie do siatki. Nie wiem czy zauwazyles ale moja aktywnosc w tym dziale spadla troche w dół wynika to z kilku rzeczy ale m.in. jedna z tych ktore o tym decyduja jest wlasnie fakt iz nhl ma sie ku koncowi i niewarto sie wpedzac w "zgliszcza" tym bardziej ze nie wie sie nigdy czy sie z "nich" wyjdzie. Tak wiec ja gralem tylko rekiny od polowy marca...pisalem o tym kiedys. Teraz juz ich nie gram ale kibicuje im z calego serca i licze na chee choo i spolke ze znjada sie w "8" swojej konferencji Pozdrawiam i zycze zakonczenia wszystkich progresji przed 18 kwietnia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#543661 - 29/03/2006 22:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Nie ma co się oszukiwać. Myślicie, że skończyć sezon z seria porażek dobrze działa na psychikę? pewność siebie? przecież każdy sportowiec od strony mentalnej po kolejnej z rzędu porażce traci pewność siebie! Taki stan na pewno nie może trwac do końca sezonu zasadniczego. Buffalo, które jest moim cichym faworytem do namieszania w stawce bardziej potężnych klubów NHL dziś swój mecz wygrają. Boję się tylko o to, że moze to przyjść po dogrywce lub karnych.. Fakt jest taki. Szable są zdecydowanie lepsze od dzisiejszego rywala i kolejne porażki na pewno nie wprowadzą ich do play offów z nastawieniem na sukces! Każdy ma jakiś lekki dołek w tej lidze. Tyle spotkań, napięty terminarz) trzeba kiedyś poluzować pasa:) Dzis Buffalo Sabres powinno wygrać, żeby nie zobić sobie bigosu we łbie. Dobre spotkanie z Rangersami przez 2 kwarty, mysleli chyba ze gospodarze odpuszcza, ale jednak doszli i polegli po regulaminowym czasie. Jak powtarzam Bruins ostatnio wygrali z Buffalo 5-4, moze i dobrze, bo troszke poprawili i tak slabiutkie h2h obu zespołów. Nie będę wklejał statystyk dziś, bo każdy może sobie sam zobaczyć. Buffalo dziś wygrywa nie tylko, że prawo serii musi zachować równowagę, przeciwnik w sam raz i tak samo miejsce i czas... BUFFFFFFFALLLO 
|
Do góry
|
|
|
|
#543663 - 30/03/2006 09:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#543664 - 30/03/2006 12:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Quote:
Dallas+Vancouver i tak ma byc . a dzisiaj troche "ciezka" sytuacja meczowa ,bardzo wyrownane mecze i zwyciezce naprawde ciezko wskazac.Ale do wieczora cos sie powinno urodzic
.... gdy mecze bardzo wyrownane graj na bramki... bo tak lepiej, albo nie graj wogole . pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|