Opcje tematu
#5407 - 20/07/2001 19:03 Wyścigi Konne
DJ Bronek Offline
addict

Meldunek: 27/04/2001
Czy w totomixie będą wyścigi konne?
Jak tak to liczę na wasze typy. Szczególnie na hcp.

Do góry
Bonus: Unibet
#5408 - 20/07/2001 19:12 Re: Wyścigi Konne
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Tak ze swojej strony to wspone ze kiedys sie bawilem w TotoMix`ie w koniki i jest to calkiem oplacalne. Jezeli stawiamy na single ofcourse. Polecam wszystkim maniakom którzy się zechcą bawić w koniki ostatnią strone w RZECZPOSPOLITEJ i tam są typy expertów "Rp". Sprawdza się 65%. Aha typy te pojawiaja sie w dziale sport w czwartki lub w piatki - ale nie wiem od czego to zalezy.

Do góry
#5409 - 20/07/2001 19:14 Re: Wyścigi Konne
DJ Bronek Offline
addict

Meldunek: 27/04/2001
Singli nie można stawiać

Do góry
#5410 - 20/07/2001 21:04 Re: Wyścigi Konne
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
Dzięęęki za podjęcie mojego koronnego tematu
Jeśli chodzi o Mix, to w wakacje koni przyjmować nie będą na pewno. Jesienią pewnie też nie, bo wyścigi będą się zaczynać coraz wcześniej /nawet o 9.30/ i musieliby zrezygnować z przyjmowania piłki, a tam mają dużo wyższe obroty i zyski./??/jeśli mają.
Ja osobiście nie żałuję tej dezercji. Notowania mieli coraz niższe, zupełnie nie mające nic wspólnego z prawidłowym bettingiem. Wypada tylko poczekać, aż jakiś zagraniczny book zacznie trzymać nasze konie. Byłaby bajka
Póki co, wyścigi odbywają się normalnie, a wypłaty są naprawdę wysokie /telegazeta TV1 str 656/. Nomen omen właśnie w niedzielę są DERBY dla koni arabskich, a Savvanah ich przegrać nie może /wypłata maximum even/.
Na 18 weekendowych gonitw można wybrać kilka koni za które wypłaty będą dużo wyższe. Zapraszam wszystkich do kolektur i na Służewiec bo to bardzo wdzięczny sposób zarabiania pieniędzy. Jeśli chodzi o typy RZ, to jest ona jedną z wielu typujących. Jej typy tak jak i moje ukazują się w Gazecie Wyścigowej. Typujemy tam za kasę/mamy sponsora/, a mnie udało się wygrać 1 etap/maj,czerwiec/ tej typerki./+11 baniek/
Lista na stronie gradus.waw.pl. i podstronie hpc /hazard partnerclub/. Typuję pod logo gradus.

Do góry
#5411 - 31/07/2001 01:49 Re: Wyścigi Konne
hpc Offline

witam
wg. dobrze poinformowanych źródeł "Toto Mix" będzie przyjmował zakłady na wyścigi konne na Służewcu (ok40szt) i będzie je można łączyć z innymi zdarzeniami sportowymi. Start po wakacjach.

Do góry
#5412 - 31/07/2001 15:25 Re: Wyścigi Konne
Set Fisher Offline
old hand

Meldunek: 28/12/2000
Przyznam że dla mnie wyścigi koni to temat tabu, znam go jedynie z powieści J.Chmielewskiej

Hpc, zapraszasz do lektur, ale jakich lektur ? Co w pierwszej kolejności przerobić, aby mieć o tym przynajmniej zielone pojęcie ? Temat jako taki uważam za b.interesujący, myślę że Twoje doświadczenie Hpc w tej materii może być bardzo przydatne.

Przede wszystkim czy u bukmachera obstawia się tak samo jak na torze ? Czy panują te same zasady tylko różnią sie kursy ?

Z jakich książek skorzystać, stron www, innych materiałów celem wprowadzenia ?

Skąd brać bierzące informacje o koniach, ich formie ? Forma "kierowców koni" (czytaj dżokejów) też pewnie ma znaczenie.

Obstawiać konie można u wielu bukmacherów, wyścigi odbywają się w wielu krajach, na czym warto się skupić, czy konie "wędrują" po różnych torach, startując dziś np. w Polsce a za tydzień w Szwecji ?

Czy jest klasyfikacja europejska/światowa koni ?

To tylko pierwsze nasuwające mi się pytania.

Myślę że nie nadwyrężam zbytnio ?

Do góry
#5413 - 02/08/2001 03:07 Re: Wyścigi Konne
hpc Offline

witam Set Fisher
Zawsze sądziłem, że wyścigi to najprostsza z możliwych gier, ale patrząc na Twoje pytania muszę stwierdzić, że to tylko rutyna pozwalała mi tak myśleć.
Zacznijmy od rzeczy podstawowych.
W Polsce istnieje praktycznie tylko jeden tor z prawdziwego zdarzenia, w Warszawie na Służewcu. Ogólnie rzecz biorąc ściga się na nim c-a 1500 koni angielskich i arabskich podzielonych na grupy. Koń który wygra grupę np. IV przechodzi do III itd. i ściga się z mniej więcej równymi sobie. Podobna zasada jak w ligach tylko dużo szybszą rotacją.
Są również handicapy (takie swoiste puchary ligi), do których mogą być zapisane konie różnych grup, a te słabsze poprzez ulgę wagi (czyli mniej kilogramów niesionych u siodła) mają wyrównywane szanse w wyścigu.
Dopiero zacząłem a patrząc na pytania, boję się że forum nie pomieściłoby choćby części tego co tu można napisać. Więc po krótce.
1. Dżokeje są oczywiście lepsi i gorsi, ale ich forma raczej jest mniej istotna ( ważniejsza jest forma koni), chyba, że są nie do końca dysponowani ( wiadomo, praca w ciężkich czasem warunkach pogodowych), lub chcą z sobie tylko znanych powodów obniżyć szanse konia w gonitwie. Jeśli chodzi o informacja o koniach to jest tak wiele istotnych zależności ( pochodzenie, osiągane wyniki-każdy wyścig jest dokładnie mierzony,stan toru,waga,dżokej,wymiary konia
itd, itd...,że to już nie książka a biblioteka. Bardzo ważna forma konia może być zdefiniowana tak po jego wynikach, jak i po wynikach innych koni od tego samego trenera. Na ogół podnosi się lub spada forma całej stajni.
Jeśli chodzi o bardzo fachową literaturę to szczególnie w anglii istnieje całe wyścigowe wydawnictwo, które ze szczegółami bada wszystkie możliwe zależności pozwalające graczom określić możliwości poszczególnych koni w określonym czasie. Ale tego na razie bym nie polecał. Zacząłbym od książki Kuźmicza i Walczaka, która w Warszawie jest dostępna w wielu kioskach sprzedających programy wyścigowe a w internecie mają swój link od www.wyscigi.pl i dalej wyścigi w Polsce. Są tam również inne ciekawe internetowe strony.
O bookmacherach, różnicach pomiędzy grą w Polsce i w innych krajach, o sposobach gry, wypłatach itp następnym razem.

Do góry