Opcje tematu
#540182 - 24/03/2006 10:29 NBA 24.03.2006
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
NBA 24.03.2006

01:00 Philadelphia - Orlando
01:00 Toronto - Minnesota
01:00 Indiana - Detroit
01:30 Cleveland - Boston
01:30 NY Knicks - Memphis
01:30 Miami - Charlotte
02:30 Chicago - New Orleans Hornets
03:00 Denver - Seattle
04:00 Portland - SA Spurs
04:30 LA Lakers - Milwaukee

- GOSPODARZE NA 1 MIEJSCU
- INROMACJE DOTYCZACE KONTUZJI
- OBECNA TABELA
- STATYSTYKI

Prosi sie o nie pisanie suchych typow (od tego jest dzial Private Picks. Wystarczy, ze napiszecie 2 zdanie do kazdego meczu i bedzie ok

Do góry
Bonus: Unibet
#540183 - 24/03/2006 12:51 Re: NBA 24.03.2006
thunder7 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2006
1) SA , dallas dzis w nocy przegrało więc maja idealną szanse zeby odskoczyc w walce o championa zachodu
2) LA , nie po to wygrali bitwe z królami żeby teraz dać się kozłom
3) Cavs , czemu? LJ KING i wszystko jasne

Do góry
#540184 - 24/03/2006 15:14 Re: NBA 24.03.2006
Azzaro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
SA Spurs v POR Trailblazers -11/+11 [AH] 2 jak wiadomo portland najsłabsza ekipa ,ale bez przesady ,żeby dostać 12pkt u siebie. Wczoraj 17pkt dostali w phoenix ,czyli z druzyną bardzo ofensywna,a SA u siebie do 100 dojdzie ,a na wyjezdzie mało kiedy. Więc myślę ze to troszke przesadzili z handi dla mnie 80% ze SA wygra,no ale maks 5-6 pkt a nie 12 .Takie handi mogliby pokryć u siebie choć też minimalnie.Portland o play off juz dawno zpaomniało,ale nei odda meczu od tak, pozatm randolph wczoraj jedynei 4pkt :/, więc mysle ze dzis bedzie chiał sie odbic:)Jak dla mnie 7,5/10,że na wyjeżdzie handi 11 pkt nie pokryja SA:)ale to tylko moje zdanie:)pozdro:)

Do góry
#540185 - 24/03/2006 19:43 Re: NBA 24.03.2006
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

1) Philadelphia - Orlando --> 1 --> 76ers po powrocie Iversona w koncu wygrali. Musza nadrobic troche straconych punktow i dzisiaj okazja do tego doskonala. Wlasna hala, przecwinik raczej sredni. Jezeli Phila zagra tak jak ostatnio z Atlanta to napewno wygra.

2) Toronto - Minnesota --> 1 --> Ekipa Raptors u siebie bardzo grozna. Ich najgrozniejsza bronia sa rzuty za 3 pkt. W duzej mierze od ich skutecznosci w tym elemencie gry zalezy czy wygrywaja mecze, czy nie. W ekipie Minnesoty nie ma zbyt wielu graczy, ktorzy rzucaja za 3 (jedynie Davis i Jaric, czasami McCants). We wczorajszym meczu z NJ Nets zawodnicy Timberwolves na 8 prob trafili tylko raz (Davis). Natomiast w ekipie Toronto w tym elemencie bryluja: James, Peterson, Bonner, Villanueva, Graham.

3) Indiana - Detroit --> 1 --> Do skladu Pacers powrocil juz Jermaine O'Neal. Indiana u siebie bardzo grozna. Koszykarze Pacers caly czas walcza o jak najlepsze miejsce przed faza playoff. Jezeli dzisiaj wygraja wowczas zrownaja sie bilansem z ekipa Wizards. Detroit natomiast jakos ostatnio mnie nie przekonuje. 3 wygrane z rzedu, jednak bez jakis wiekszych rewelacji. Pacers juz raz pokonali Tloki we wlasnej hali i dzisiaj wydaje mi sie moga powtorzyc ten wynik.

4) Chicago - Hornets --> 1 --> Chicago 4 porazki z rzedu, jednak dzisiaj maja doskonala okazje na przerwanie tej passy. NO jest obecnie jedna z najgorzej grajacych druzyn w NBA. O playoffach wg mnie nie maja co myslec. Myslalem ze po wygranej z Clippersami zaczna odnosic kolejne zwyciestwa, jednak ich ostatni wystep i porazka u siebie z Houston dala mi do zrozumienia, ze jest to obecnie slaba druzyna.

5) Lakers - Milwaukee --> 1 --> Jezeli Lakersi potrafili pokonac swoich najgrozniejszych konkurentow - Sacramento - to nie powinni miec rowniez problemow z ekipa Bucks. Zwyciestwo pozwoli ekipie LAL umocnic sie na 7 miejscu na zachodzie.

Do góry
#540186 - 24/03/2006 20:14 Re: NBA 24.03.2006
Nycek Offline
enthusiast

Meldunek: 25/05/2004
Witam po dlugiej przerwie

Na poczatku napisze, ze bardzo mnie smuci sytuacja w dziennych tematach odnosnie NBA... rozrywki wkraczaja w decydujaca faze, a tutaj nic sie nie dzieje Gdzie sie podziali amkwish, zabielany, snoopol i reszta ekipy ?

A powracajac do aktualnych wydarzen, dzisiaj dosc ciekawa nocka. Ale po kolei:

- Lakersi po tym jak wygrali w Kings wydaje sie ze nie wypuszcza kolejnego domowego spotkania i z trudem bo z trudem ale powinni wygrac z Bucks. Milwaukee na wyjazdach szalu nie robi, Lakersi swoje, szczegolnie w domu, potrafia i chcac zajac 7 miejsce na zachodzie, a co za tym idzie nie trafic na Spurs lub Mavs juz w pierwszej rundzie PO powinni przede wszystkim mecze na wlasnym parkiecie wygrywac. Oni maja cos w sobie, tam powoli rodzi sie zespol na cos wiecej... to juz nie tylko Kobe.

- Detroit po takim kursie (okolo 1,7) rzadko spotykane, wiec jak dla mnie warte zagrania. Niby 4-4 w ostatnich 8 spotkaniach, niby nie za dobry okres, niby po ASG zlapali zadyszke, ale Detroit to jest Detroit i na wazne pojedynki sie potrafia spiac. Takim bylo spotkanie z Miami, takim jest pojedynek z Indiana. Detroit niby o nic nie gra, ale w glowach zawodnikow caly czas siedzi ten pamietny brawl, ktory mial miejsce w spotkaniu tych ekip przed rokiem. Rywalizacja tych druzyn zawsze elektryzuje i zmusza zawodnikow do wzmozonego wysilku. Tak bedzie i tym razem, a jak juz wczesniej wspominalem Detroit takie mecze nawet przegrywajac po 2 kwartach 12-punktami jak z Miami dwa dni temu, wygrywa

- Philadelphia - wrocil AI wrocila dobra Philadelphia, ktora caly czas walczy o 7, czy nawet 6 pozycje przed PO. Orlando na wyjazdach tragicznie, nie wygrali chyba od 16 spotkan jesli mnie pamiec nie myli, do tego po prostu maja mlody sklad, pogodzily sie juz chyba ze straconym sezonem i dla nich kazda porazka jest jakby na reke, gdyz daje im to lepsza pozycje przed draft lottery. Jednym slowem, Phila musi walczyc, a mlodzicy z Orlando sie bawia koszykowka i tutaj jest roznica.

- Memphis - nie wierze w Nowy Jork, nie wierze ze w tym sezonie cos z tej ekipy uda sie jeszcze wykrzesac, chocby 5 zwyciestw. Po prostu sa slabi, skloceni... wlasciwie o tym spotkaniu nie ma co pisac, bo wszyscy widza jak przedstawia sie sytuacja. Mowisz Memphis, myslisz defense, a zestawiajac ow defense z atakiem druzyny z Nowego Jorku nie wyobrazam sobie innej mozliwosci niz wygrana Grizzlies, Grizzlies, ktorzy sa naprawde mocni ostatnimi czasy i ktorzy akurat takie spotkania wygrywac MUSZA.

Pozdrawiam i zycze wysokich wygranych

Do góry
#540187 - 24/03/2006 20:31 Re: NBA 24.03.2006
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Quote:

Gdzie sie podziali amkwish, zabielany, snoopol i reszta ekipy ?

amk poszedł w polityke ..

ja się ucze do matury... a snoop nie wiem ..

Wlaściwie do zgadzam sie z Tobą w prawie wszystkich kwestiach.

Phila nawet za skromne @1.4 moim zdaniem warta. PO wciąż zagrozone, wiec nie ma maowy o zadnej kalukacji.

Pitons o nic nie gra ? Tutaj błąd. O ile zwyciestwo w konferecnji jest prawie pewne, o tyle najlepszy bilans w nba wciaz zagrozny. Tylko 2 porazki wiecej ma SA. Nie musze chyba pisac o hanidacpach jakie ma za soba najlepszy bilans w perespektywie ewentualnego finalu. Zawsze Pistons - Pacers... to były mecze ze smaczkiem. Za @2.5 grać przeciwko Pistons ? ehhh średnio. Ja skorzystalem @!.75 w millenium na tłuczki.

no i jeziorowcy. jackson + kobe + garstka solidnych rzemislnikow ... moim zdaniem na PO wystarczy. Dizisiaj Kozły do golenia.

Na zachodzie w koncówce sezonu moze byc spora kalkulacja. Z pewnoscia nikt nie bedzie chcial zajac miejsca 5 i 8. O wiele bardziej atrakcyjne bedzie pozycja numer 6 i 7.

Do góry
#540188 - 24/03/2006 21:43 Re: NBA 24.03.2006
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
NY-Memphis 2

już się rozpisywałem o Knicks, więc nie bede się powtarzał,solidne misie kontra niezgrana zbieranina eks gwiazdek,tutaj razcej nie moze byc inaczej niż wysoka wygrana gości.

Chicago-NO 1

Byki coprawda ostatnio seria wtop,ale Szerszenie tez wyraźnie spuśili z tonu i dziś razcej nie wygrają w Chicago.

Indiana-Detroit 1

Tutaj jednak na Pacers,Tłuki chyba zaczynają łapac zadyszke(ile mozna wygrywac w 6??),albo już zaczynają kalkulować i oszczędzać siły przed PO.
indiana w prawie pełnym składzie jest w stanie ograć tłuków i dziś w nocy powinni dać rade,napewno się zmobilizują na ten mecz,raz już ich walneli u siebie, drugi raz też mogą

Do góry
#540189 - 24/03/2006 21:44 Re: NBA 24.03.2006
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
aha w meczu Indiany oczywiscie underek 180,5 -spodziewam się tutaj tradycyjnej obrony z obydwu stron i wlaki o każda piłke.

Do góry
#540190 - 24/03/2006 21:59 Re: NBA 24.03.2006
Azzaro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Quote:

SA Spurs v POR Trailblazers -11/+11 [AH] 2 jak wiadomo portland najsłabsza ekipa ,ale bez przesady ,żeby dostać 12pkt u siebie. Wczoraj 17pkt dostali w phoenix ,czyli z druzyną bardzo ofensywna,a SA u siebie do 100 dojdzie ,a na wyjezdzie mało kiedy. Więc myślę ze to troszke przesadzili z handi dla mnie 80% ze SA wygra,no ale maks 5-6 pkt a nie 12 .Takie handi mogliby pokryć u siebie choć też minimalnie.Portland o play off juz dawno zpaomniało,ale nei odda meczu od tak, pozatm randolph wczoraj jedynei 4pkt :/, więc mysle ze dzis bedzie chiał sie odbic:)Jak dla mnie 7,5/10,że na wyjeżdzie handi 11 pkt nie pokryja SA:)ale to tylko moje zdanie:)pozdro:)

cisza na temat mojego meczu?:Pmoze ktos sie wypowie bo ciekawi mnie zdanie innych:)tak sie zlozylo ze ten mecz konczy mi dzis kupon:)wiec portland c;mon:)

Do góry
#540191 - 24/03/2006 22:13 Re: NBA 24.03.2006
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

cisza na temat mojego meczu?:Pmoze ktos sie wypowie bo ciekawi mnie zdanie innych:)tak sie zlozylo ze ten mecz konczy mi dzis kupon:)wiec portland c;mon:)

W tym sezonie obie ekipy graly ze soba 3 razy:
4.01. San Antonio - Portland 106-75
1.02. Portland - San Antonio 82-86
4.03 San Antonio - Portland 101-86

Tak wiec w meczu rozegranym w Portland roznica tylko 4 pkt, w pozostalych dwoch meczach dzisiejsze handi przekroczone. Portland po 6 porazkach z rzedu moze dzisiaj troche powalczyc. San Antonio zapewne wygra ten mecz, ale raczej roznica 5-6 pkt. Zreszta wczorajszy przyklad Golden State pokazuje, ze wszystko jest mozliwe. W tym meczu mozna by sie jeszcze zastanowic nad under 182,5.

Do góry

Moderator:  rafal08