#5632190 - 17/11/2012 04:53
Re: Barca czy Real ?
[Re: dondo]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Aha i żeby zaraz nie wyszło, że jestem za Pisem czy PO, bo ludzie to też już tego manię mają, że odmienne zdanie w innych dziedzinach życia kwalifikują do bycia lemingiem lub moherem. Tak samo jak szanuję Messiego, tak samo szanuję Ronaldo. Chłopie, nie da się obu, jesteś albo za pisem, albo za peło, albo za żelem, albo za sterydami, albo był trotyl, albo kłamią, musisz coś wybrać, nie można być trochę tu albo trochę tu, reasumując, musisz być ortodoksem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5632205 - 17/11/2012 05:05
[Re: Gaske]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
Złoty But jest za ilość bramek i tu może każdy tą nagrodę zdobyć (grający oczywiście w najlepszych ligach), natomiast wyboru do nagrody Złotej Piłki dokonują dziennikarze. Przecież nie biorą tego wyboru z dupy, nic z tego nie mają, że zagłosują na tego czy tamtego, suma sumarum wybierają zawodnika, który zaprezentował się najlepiej w danym sezonie (a nie który wygrał najwięcej trofeów), bo idąc tym tokiem rozumowania od paru lat Złotą Piłkę powinien otrzymywać tylko i wyłącznie zawodnik Barcelony, który jest Hiszpanem. Ale tak jak pisałem wcześniej, wszystkim nie dogodzisz, głosują dziennikarze, a stoję przy swoim w tym sensie, że denerwuja nie takie głosy jak ten Terrorysty, że Messi jedzie tylko na PR i wizerunku (to niech sobie poogląda mecze Barcelony, Realu jak ja od paru lat na C+ i zobaczy co robią ci kolesie, a tak to wygląda jakby czasem w streama spojrzał) i wielce modny, bo dojebał Messiemu (w sumie to też takie modne teraz chyba - dojebywanie tym najlepszym)
|
Do góry
|
|
|
|
#5632211 - 17/11/2012 05:16
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Zlota Pilka jest wybierana przez pilkarzy i trenerow jeśli dobrze kojarz, dlatego dla mnie ten plebiscyt zbytnio nie rusza.
Jeśli Ronaldo ma wśród kolegów po fachu poza zespołami gdzie grał taką opinię jak wsrod kibicow to nic dziwnego, ze przegrywa, chocby nawet strzelil o 20 wiecej od Messiego.
Poza tym, wystarczy to, że np. Casillas swoj glos oddal na Ramosa? Dlaczego? Bo nie chcial dac na Crisa, zeby nie glosowac przeciwko Iniescie, nie zaglosowal na Inieste, zeby robic konkurencje Crisowi. Zaglosowal na Ramosa, ktory wiadomo ze sie nie liczy w ogole.
|
Do góry
|
|
|
|
#5632257 - 17/11/2012 06:28
[Re: huge]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2009
|
i ze niby dobry pr nie ma znaczenia  messi zawalil najwazniejszego karnego w tym roku, najslabsza forme mial akurat w najwazniejszym momencie sezonu, ale to jemu bezapelacyjnie nalezy sie tytul najlepszego pilkarza roku, w ogole wszystkich bije w przedbiegach  i zeby nie bylo, wiem o tym, ze ronaldo tez nie strzelil byc moze najwazniejszego karnego w tym roku no wlasnie , obaj zjebali karnego wiec tutaj jest status quo pomiedzy nimi a nad reszta stawki i tak maja taka przewage ,ze musielibyz 10 waznych karnych zawalic ,aby ktos ich wyprzedzil 
|
Do góry
|
|
|
|
#5632258 - 17/11/2012 06:35
[Re: mez]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
i ze niby dobry pr nie ma znaczenia  messi zawalil najwazniejszego karnego w tym roku, najslabsza forme mial akurat w najwazniejszym momencie sezonu, ale to jemu bezapelacyjnie nalezy sie tytul najlepszego pilkarza roku, w ogole wszystkich bije w przedbiegach  i zeby nie bylo, wiem o tym, ze ronaldo tez nie strzelil byc moze najwazniejszego karnego w tym roku no wlasnie , obaj zjebali karnego wiec tutaj jest status quo pomiedzy nimi a nad reszta stawki i tak maja taka przewage ,ze musielibyz 10 waznych karnych zawalic ,aby ktos ich wyprzedzil  no ale mimo wszystko przestrzelone karne nie sa wyznacznikiem najlepszego pilkarza roku  a w tym roku to biorac pod uwage trofea to mimo wszystko lepszy jest ronaldo, a dokladajac mistrzostwa europy, to ma jeszcze wieksza przewage
|
Do góry
|
|
|
|
#5632259 - 17/11/2012 06:37
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
I tą nagrodę Messi wygrał obecnie 4 razy z rzędu, więc nie dośc, że piłkarze i trenerzy uważają, że jest najlepszy, to równiez dziennikarze sportowi mają takie samo zdanie (pewnie wszyscy się mylą :D), ale co tam przecież Messi jedzie na PR, wizerunku i faworyzowaniu go. w 2010 roku dziennikarze wybrali kogoś innego, nie jestem pewny czy Sneijdera czy Iniestę, ale na pewno nie Messiego. Jedną oszustwo już było, kiedy Messi dostał ZP w 2010, mimo że Sneijder go zdystansował na każdym polu. Teraz sytuacja nie ma prawa się powtórzyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#5632435 - 17/11/2012 12:52
[Re: podstawek]
|
Meldunek: 12/10/2003
|
dla mnie, odkąd Sneijder nie dostał Złotej Piłki w 2010 roku, ten plebiscyt jest gówno wart i w ogóle nie grzeje mnie, kto to wygra w tej chwili to nie jest konkurs na najlepszego, a na najpopularniejszego piłkarza amen
|
Do góry
|
|
|
|
#5633961 - 18/11/2012 17:54
|
member
Meldunek: 05/01/2009