Strona 13 z 16 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 >
Opcje tematu
#5248968 - 07/03/2012 02:25 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
ratayski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2010
ja chciałem sie pochwalic,

od 3 tyg na diecie i -5kg z 87 na 82 i czuje się świetnie
odrzuciłem biały chleb
nie jem po 20
kolorowe napoje zamienilem na wodę
browary walę ile wlezie, ale już nic do nich nie dogryzam
zadnych fastfoodow i czipsow, 2 razy chyba pizze zjadlem w tym czasie

no i do tego oczywiscie masa sportu- co drugi dzien biegam ok. 45min, 2 razy w tyg piłka,w weekendy dłuższe wyprawy rowerowe, i regularnie ćwiczę w domu, brzuszki pompki drążek i ćwiczenia z hantelkami do 14kg,

pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#5248970 - 07/03/2012 02:26 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
ratayski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2010
a i jeszcze zapomnialem napisac, że kumpel kupił stół do ping ponga, czasami gramy nawet 5godz dziennie ze sporą intensywnością wink

Do góry
#5249012 - 07/03/2012 02:41 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Wujek dostanie zawału jak to przeczyta wink

Do góry
#5249025 - 07/03/2012 02:48 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: ratayski]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Meldunek: 29/07/2005
Originally Posted By: ratayski
a i jeszcze zapomnialem napisac, że kumpel kupił stół do ping ponga, czasami gramy nawet 5godz dziennie ze sporą intensywnością wink

Witam w klubie kolege grin Ja mam w domu stół i też rypie aż miło smile średnio 3-4 razy w tygodniu po 2 godz jednorazowo (równe 20 setów)

U mnie również intensywna gra w pingla jest uzupełnieniem do redukcji wink

Redukuję się już 5 tyg. Wynikami się pochwalę jak tylko przekroczę magiczną granicę (w tym tygodniu powinna pęknąć hura)

Niedługo lato, powoli trzeba zmieniać zimowe opony na letnie grin piwo

Do góry
#5249819 - 07/03/2012 16:06 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: lupus]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Originally Posted By: lupus
Wujek dostanie zawału jak to przeczyta wink

Pudło, u mnie coś takiego jak zazdrość nie ma ewidencji.. smile
Ja dam radę, ciągle jestem zdeterminowany. W tym tygodniu waga spada mniej, nawet o wiele mniej..

Wczoraj pierwszy raz siłownia. Chyba ciut przesadziłem, bo dziś spałem za długo, nie mogłem wstać, troszkę boli..
A rano miał być Nordic frown

A na koniec coś, co powiedziała mi Teściowa.. "Zacznij się odchudzać, kiedy księżyc jest w takiej fazie, że go ubywa.. Wtedy lepsze będą wyniki".
Mnie ogarnia śmiech na takie "informacje", ale.. Może ktoś z Was o czymś takim czytał? Byle nie w Fakt'cie laugh

Do góry
#5249934 - 07/03/2012 18:21 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Panowie robilem klatke w poniedzialek, poczulem lekki bol w tricku przy wyciskaniu, ale cisnalem dalej na bengaju, po treningu bol byl lekki
Wczoraj trika 3 serie, francuzkie i nie dalem rady, bol jak cholera od lokcia po bark, zaprzestalem cwiczyc
Wiecorem bol maly, dzis podobnie, ale wiem, ze treningu nie ma opcji zrobic
Z tego co poczytalem na necie to pisza, ze przeciazenie tricepsa, pauza 10 dni, zakupilem diclac lipogel, mam nadzieje, ze przerwa cos da, potem opaska uciskowa, bengaj przed i jechane - ktos z Was mial podobne problemy?
Skonczylem wlasnie masowke robic, w sumie 10 dni pauzy sie przyda na regeneracje miesni - przede mna ostra redukcja - nie ma czasu kurde na zbedny odpoczynek - jak ktos ma rady albo zaleca inne masci bede wdzieczny

Pzdr

Do góry
#5255257 - 10/03/2012 22:15 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: HAGIi]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Panowie jak tam przygotowania do sezonu letniego? smile

Ja chciałbym się pochwalić (a jak! grin )

Redukuje się od 5 tyg.
Wzrost ok 191-193
Waga początkowa ok 107-108kg
Cel ok 90 kg (a więc do redukcji ok 15-17 kg)
Nie byłem ani gruby ani chudy i w zasadzie gdyby nie powiększająca się oponka to bym nawet się nie brał za redukcję. No ale była wiec trzeba się pozbyć przed sezonem plażowym smile

Wynik po 5 tygodniach: dzisiaj waga wybiła 99,8 kg aplauz a więc ok. -7kg. Może nie rewelacja ale właśnie na takim tempie utraty wagi mi zależało. Tym bardziej, że nie forsuję się jakoś specjalnie zarówno z wysiłkiem jak i dietą.

Jeżeli chodzi o wysiłek fizyczny:

- Bieg interwałowy co drugi dzień po 25 minut (30 sekund trucht, 15 sekund sprint) od następnego tygodnia zmieniam proporcję na odpowiednio 30s - 20s.
- po każdym treningu 5 minut programu na brzuch
- ok 3 razy w tygodniu intensywnie tenis stołowy po 2h jednorazowo

Na początku przez pierwsze 2 tyg biegałem długie dystanse jednym tempem (2h co drugi dzień). Potem przyszedł tydzień przerwy spowodowany chorobą a teraz od 2 tyg trening interwałowy. Efekt taki sam (o ile nie lepszy) ale za to ile mniej czasu zajmuje (25min to nie 2 godz.)

Biegam na czczo lub ok 1,5h-2h po śniadaniu (w zależności od czasu)

Co do diety (nic wyszukanego):

- I Śniadanie: płatki zbożowe z kawałkami owoców lub musli, owsianka i to wszystko zalane kefirem 0%
- II Śniadnaie: jakieś owoce (banan, jabłko) + jogurt naturalny lub kefir 0%. Jajka na twardo. (oczywiście na zmiane z owocami)
- Obiad: mięcho z kurczaka przeważnie albo inne tego typu (na parze) + pekinka
- Podwieczorek: podobnie jak II sniadanie
- Kolacja: tutaj nie szarżuje. Jakiś banan albo chudy twaróg, jabłka, coś wrzuce na chleb razowy

Oczywiście wprowadziłem takie zmiany jak:
- pieczywo ciemne za jasne
- zielona herbata (duże ilości) zamiast zwykłej (oczywiście bez cukru)
- woda mineralna niegazowana zamiast kolorowych napojów

Bezpośrednio po treningu piję kefirek albo mleko w wersji light. No i jak najszybciej coś jem + kawka (bez cukru i smietanek)

Generalnie jak widać nie forsuję się zbytnio, staram się przestrzegać przynajmniej niektórych podstawowych zasad.
1-2 razy w tygodniu pozwalam sobie na coś "fajnego" (pizza w barze, cos na slodko etc.)
Piwa nie traktuję jako zło konieczne. Na szczęście zima sprzyja umiarowi wink 1-2 w tygodniu się zdarza smile

Jest to moja pierwsza redukcja w życiu więc zapewne popełniam jeszcze wiele błędów i bardzo dużo eksperymentuje. Fajnie, że widać efekty. Nawet pasek do spodni to zauważył wink

Plan:

Dobić do ok. 90-93kg a raczej aż zniweluję oponkę. Chciałbym to osiągnąć za 8-10 tyg (max 12). Jeśli uda się szybciej to super smile

Reasumująć: Zachęcam "oponiarzy" do wzięcia się za siebie przed sezonem smile Dużo nie trzeba a efektem jest nie tylko brak opony od traktora na brzuchu ale też dużo lepsze samopoczucie (zwłaszcza w dniach treningu) i kondycja smile

Do góry
#5255556 - 11/03/2012 00:17 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: jpl]
mazik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2008
Po co Ci banan na noc?

Do góry
#5255580 - 11/03/2012 00:36 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: mazik]
panKa$a Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/02/2005
Straszna głodówka.

Do góry
#5255587 - 11/03/2012 00:39 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Wynik ładny, ale patrząc na Twoją dietę niestety powiem Ci jedno: efekt yoyo masz murowany przy powrocie do normalnego jedzenia ! To nie jest dieta na redukcję, to jest katowanie organizmu.
Poczytaj na sfd.pl o układaniu diety (zresztą w tym temacie już te linki padły) i porównaj ze swoją. Owszem, przy Twojej diecie kilogramy lecą, bo muszą. Ale wrócą i to w większej ilości.

Do góry
#5255696 - 11/03/2012 02:06 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: panKa$a]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Originally Posted By: panKa$a
Straszna głodówka.

Nie bardzo rozumiem. Szczerze mówiąc to i tak jem teraz więcej niż kiedykolwiek. Zawsze jadłem 3 posiłki dziennie a pomiędzy nimi to dogryzałem słodyczami, ciastkami i innymi zagryzkami. W sumie to wcześniej, jeżeli chodzi o wartości odżywcze to odżywiałem się 100x gorzej.

Jeszcze 2 lata temu nie miałem problemu z waga ani z oponką. Potem doszła praca siedząca, brak ruchu poza wsiadaniem do samochodu + dużo fast foodów z cola. Dlatego też myślałem, że wystarczy dodać aktywność fizyczną + zdrowsze rzeczy + zmiana niektórych nawyków i będzie OK. A jak doszły wyniki na wadze to tym bardziej mnie w tym to utwierdziło.

Teraz nie ma godziny żebym miał uczucie głodu. No chyba, że jak trenuje na czczo.

Originally Posted By: majner
Wynik ładny, ale patrząc na Twoją dietę niestety powiem Ci jedno: efekt yoyo masz murowany przy powrocie do normalnego jedzenia ! To nie jest dieta na redukcję, to jest katowanie organizmu.
Poczytaj na sfd.pl o układaniu diety (zresztą w tym temacie już te linki padły) i porównaj ze swoją. Owszem, przy Twojej diecie kilogramy lecą, bo muszą. Ale wrócą i to w większej ilości.

Tak jak napisałem, zarówno dieta nie jest wyszukana jak i ja pierwszy raz zbijam wagę.
Ciągle coś dodaje, zmieniam, eksperymentuję a powyższa konfiguracja jest wynikiem jakichś tam zlepków informacji wyczytanych w necie (a jest tego sporo i jedna drugiej zaprzecza).

W wolnych chwilach gdzieś zaglądam(m. in sfd) i na bieżąco aktualizuję jadłospis. Za tydzień jadłospis może wyglądać zupełnie inaczej.

Chociaż szczerze się przyznam trochę mnie zaskoczyliście wink Myślałem że nie jest najgorzej z tym u mnie a tu się okazuje, że jest coś nie tak smile Jeszcze nie wiem co ale widzę, że muszę jeszcze zgłębić wiedzę w tym temacie wink

Oczywiście nie pogardzę żadną radą wink

Do góry
#5255713 - 11/03/2012 02:14 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Nie czujesz ssania?

Do góry
#5255763 - 11/03/2012 02:46 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: lupus]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Originally Posted By: lupus
Nie czujesz ssania?

Tak jak napisałem, nigdy wcześniej więcej nie jadłem. Teraz ciągle chodzę pełny bo jem częściej.

Swoją drogą to czytałem w innym temacie Twoja wypowiedź Lupus i jak napisałeś, że jesz 3 obiady to się za głowę złapałem laugh Szacun, ja bym nie wmusił w siebie tyle wink

Dla porównania dam śniadanie:

Kiedyś jadłem np kiełbache z białym pieczywem i jakis keczup do tego.

Teraz jem np sporawą miche owsianki z owocami + kefir 0%.

Po kiełbasie mijała godzina i byłem głodny - teraz po obecnym śniadaniu mógłbym 3-4 godziny chodzić na tym zanim poczułbym głód wink

Tak więc w porównaniu z dietą jaką miałem przez całe życie to i tak progres moim zdaniem zdecydowanie in+ pod każdym względem, nie tylko biorąc pod uwagę odchudzanie.

Biorąc pod uwagę znajomość swojego organizmu wydaje mi się, że jak osiągnąłbym swój cel wagowy i do jadłospisu wróciłyby niektóre rzeczy ze starej diety to przy ruchu typu siłka, bieganie, sport (nawet w bardziej okrojonym wydaniu niż teraz) nie powinienem mieć problemu z utrzymaniem wagi. Tym bardziej, że wiele nawyków żywieniowych weszło mi już w krew i bardziej smakują mi niż ich "mniej zdrowe" odpowiedniki.

Jakieś 4 lata temu ważyłem 87-90kg i to była stała waga od długiego czasu. Potem robiłem sobie mase + siłka (miałem odpowiednią do tego dietę, brałem suple, gainery itd) i dobiłem do 100kg. Niestety nabawiłem się kontuzji ręki i przerwałem to a waga już została. Potem pare kilo doszło z powodów opisanych powyżej.

Zobaczymy jak to będzie. Na dniach poczytam jeszcze troche na sfd, może znajdę i zmienię to co jest nie tak w mojej diecie.

Do góry
#5256174 - 11/03/2012 05:05 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Co jest?! Wszystko jak było, dieta bez zmian.. Doszedł rano Nordic 40 minut + siłownia wieczorem, a waga w miejscu, wieczorami nawet +1 :((((

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Do góry
#5256221 - 11/03/2012 05:14 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Waż się rano jak sie wypróżnisz.

Do góry
#5256389 - 11/03/2012 06:18 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: wwwujek]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Originally Posted By: wwwujek
Co jest?! Wszystko jak było, dieta bez zmian.. Doszedł rano Nordic 40 minut + siłownia wieczorem, a waga w miejscu, wieczorami nawet +1 :((((

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Ja tak miałem jak biegałem 6 dni w tygodniu codziennie. Zmieniłem na bieganie co drugi dzień i ruszyłem dalej z wagą w dół.

Możesz też zwrócić uwagę na to czy ważysz się z takim samym obciążeniem na sobie w postaci ubrania wink
Ważenie w samych slipach, bez butów/klapek a ważenie w ubraniu to różnica nawet do 2kg wink (tak, przetestowałem laugh )

Poza tym, tak jak mówił lupus - waż się najlepiej rano na czczo po wizycie w wc (najbardziej miarodajne)

Do góry
#5257112 - 11/03/2012 21:15 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
Gowysp Offline
old hand

Meldunek: 17/03/2006
Ćwiczę sobie na masę i dalej sobie zamierzam ćwiczyć.
Mam 184cm i 80kg. Tylko ostatnio zaczyna się robić oponka na brzuchu. Nigdzie nie mam tłuszczu tylko tam. Da się to jakoś zatrzymać/pomniejszyć dalej jadąc na masę, jakieś areoby dodać, pobiegać czasem, brzuch częściej? Czy robić dalej swoje i potem redukcja?

Do góry
#5257238 - 11/03/2012 22:24 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Wyrzuc węgle przed treningiem.
Dawaj tylko w potreningowym.

Do góry
#5257259 - 11/03/2012 22:32 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
Gowysp Offline
old hand

Meldunek: 17/03/2006
Dzięki za odpowiedź.
A areoby jakieś dodać czy bez sensu?

Do góry
#5257335 - 11/03/2012 22:20 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Jak chcesz to mozesz robić, sam zobaczysz co dla Ciebie najlepsze.
Mozesz krecic interwaly miedzy dniami treningu, mozesz biegac po treningu 20-30 min, ale raczej nie po mocnym treningu nog.

Do góry
Strona 13 z 16 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 >

Moderator:  Biszop, rafal08