a co zrobił Szczyler

Austria chyba kryzys konkretny ma Jutro owczy pęd na Norwegię w drużynówce

na moje Oko Norwegia i Słowenia się będzie Liczyła i Austria takie podium innego scenariusza nie ma
ale glupoty wypisujesz, Austria ma kryzyz ? chyba oszales, kazdy kto chociaz troche interesuje sie skokami wie ze Austriacy na mamutach nigdy nie blyszczeli oczywuscie nie liczac Kocha bo to prawdziwy lotnik, do tego grona mozna jeszcze zaliczyc Schiliego i to wlasnie on posiada ten kryzyz, ale jest tak wybitnym skoczkiem ze w kazdej chwili moze odpalic przeciez skakal tutaj dobrze na treningach , mysle ze nie zawiedzie w druzynowce,
Kolejnym skoczkiem jest Kofler powiem szczerze ze jestem lekko zdziwiony jego postawa na mamucie, skacze naprawde bardzo dobrze jak na kogos kto poprostu nie jest lotnikiem
Ostatni to Morgi ten to skacze rowno, ciagle skoki w granicach 200m i takiej odleglosici mozna sie po nim spodziewac,wiec o jakim kryzysie my tu mowimy? Owszem byl by kryzys gdyby skoki byly rozgrywane na normalnych skoczniach a zadnej z Austriakow nie znalazl by sie na podium nie wspominajac o top 10 ale to jest mamut panowie wiec badzmy powazny
Jestem spokojny o wygrana Austriakow a i ich glowny rywal do zlota Norwegia nie jest w stanie im zagrozic,
Norwegowie skacza tutaj na tyle dobrze ze nikt im niczego nie narzuca ale spodziewalem sie lepszej postawy Bardala oraz Romerena wiem ze ten 2 jest pod forma, daleko mu do swojej opytmalnej dyspozycji sprzed kilku lat no ale kurde skadac tak slabo na mamucie gdzie jedynie dobre a nawet bardzo dobre wyniki osiagal wlasnie tam? oczekiwalem znacznie wiecej od niego,
co do mlodych wilkow Velta i Fanemmel pozytywnie zaskoczenie szczegolnie ten 1, trafil idelanie z forma na MS ale to nie wystarczy by wygrac
tak wiec
Austria - Norwegia -1
i bez analizy bo ide spac
Czechy-Japonia 1
Niemcy- Slowenia mysle ze Niemcy ten pojedynek wygraja, Kraniec sam tego nie wygra

sry za pismo, jest juz pozno zmeczenie itd ale nie moglem przejsc obojetnie czyrajac ten post