Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#512677 - 16/02/2006 12:35 Eredivisie - 25 kolejka (17-19.II)
krisek Offline
old hand

Meldunek: 18/01/2006
17.02.06
Nijmegen-Twente E
Arnhem-PSV Eindh.
18.02.06
Groningen-Waalwijk
Kerkrade-Heerenv.
19.02.06
Alkmaar-Utrecht
Heracles-Den Haag
Tilburg-Breda
Ajax-Roosendaal
Feyenoord-Sp.Rott

Zapraszam do sysuji gdyz ta kolejka zapowiada sie bardzo interesujaco dla nas typujacych

Proszę o poprawną pisownie nazw lig i podawanie w tytule dat oraz numerów kolejek!

Edited by Prem (17/02/2006 21:58)

Do góry
Bonus: Unibet
#512678 - 16/02/2006 14:06 Re: Eredivision 17-19
BD Offline
old hand

Meldunek: 08/02/2006
NEC Nijmegen v FC Twente Enschede

Livestream Stadsradio Nijmegen

Gabor Bobs (NEC) nie zagra; bramkaz NEC doznal kontuzji w spotkaniu z Utrechtem (1:1)

Nie wiem czy zagra Niedzielan, w spotkaniu z Utrechtem chyba 2 napastnikow NEC nie gralo; ktos ma lepsze info?

Do góry
#512679 - 16/02/2006 20:34 Re: Eredivision 17-19
gieksa Offline
newbie

Meldunek: 14/02/2006
N.E.C.
Geblesseerd: Bart van den Eede, Gábor Babos
Twijfelgevallen: -
Geschorst: Robbie Wielaert

FC Twente
Geblesseerd: Anatoli Gerk, Dmitri Shoukov
Twijfelgevallen: Giorgi Gakhokidze
Geschorst: Rahim

Do góry
#512680 - 16/02/2006 20:50 Re: Eredivision 17-19
gieksa Offline
newbie

PSV :
Bramkarze: Gomes, Zoetebier
Obrońcy: Addo, Alex, Ball, Lamey, Ooijer, Reiziger
Midfielders: Afellay, Aissati, Cocu, Culina, Lucius, Simons, Väyrynen
Napastnicy: Beasley, Farf á n, Koné, Vennegoor Hesselink

niewiem nic o składzie vitesse no ale cóż i tak myśle żeby zagrać tu 1x:/ gdyż jak wiemy psv czeka mecz w lidze mistrzów!! i to u siebie więc myśle że będą się oszczedzać żeby niezłapać jakiejś kontuzji!!!

Do góry
#512681 - 17/02/2006 11:01 Re: Eredivision 17-19
Runi Offline
addict

Meldunek: 01/12/2004
Quote:

PSV :
Bramkarze: Gomes, Zoetebier
Obrońcy: Addo, Alex, Ball, Lamey, Ooijer, Reiziger
Midfielders: Afellay, Aissati, Cocu, Culina, Lucius, Simons, Väyrynen
Napastnicy: Beasley, Farf á n, Koné, Vennegoor Hesselink

niewiem nic o składzie vitesse no ale cóż i tak myśle żeby zagrać tu 1x:/ gdyż jak wiemy psv czeka mecz w lidze mistrzów!! i to u siebie więc myśle że będą się oszczedzać żeby niezłapać jakiejś kontuzji!!!

....powiem tak: jedyny rozsądny typ w tym meczu to jest 2. PSV zagra bez żadnych osłabień, mało tego; do składu wracają kontuzjowani wcześniej Jason Culina i bardzo dobry Brazylijski obrońca Alex. Z PNA do składu wraca także Arouna Kone. W Vitesse zupełnie inna sytuacja nie zagra jednak Remco van der Schaaf, a kontuzjowani są Peter van den Berg, Michael Jansen, Etiënne Esajas i Theo Janssen. Trener będzie musiał wystawic 2-óch zawodników którzy jeszcze do końca kontuzji nie wyleczyli.

PSV ma serię 7 zwycięstw z rzędu, ostatnie 2 wygrane nie były przekonujące. Jak wszyscy wiemy każda seria się kiedyś kończy, ale nie dzisiaj. Dla G.Hiddinka każdy mecz jest ważny i ten potraktuje tak samo jak pozostałe. Owszem napewno wcześniej zdejmie Farfana i Cocu, ale panowie... ławka PSV jest obecnie bardzo długa długa.

Mój typ 0:2 (można postawic na zwycięstwo w 1 polowie)

Pozdro!

Do góry
#512682 - 17/02/2006 11:14 Re: Eredivision 17-19
Kamillo5 Offline
addict

Meldunek: 30/12/2005
moze ktos cos napisac o meczu Groningen - Walwijk? mecz jest do grania czy nie bardzo? prosze o odpowiedz

Do góry
#512683 - 17/02/2006 12:58 Re: Eredivision 17-19
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Ja myślę,że PSV dzisiaj straci punkty z Vitesse.PSV nie gra ostatnio dobrze ale wygrywa.Vitesse nie zachwyca ale jest to tylko ligowy średniak ale to nie znaczy,że położą się na murawie i oddadzą PSV 3 punkty.To,że Vitesse ma problemy kadrowe nie oznacza wcale,że ten mecz przegra ile razy przekonaliśmy się już,że drużyna,która była osłabiona brakiem nawet 5,6 podstawowych graczy wychodziła z meczu zwycięsko.PSV musi w końcu stracić punkty,jego zwycięstwa przychodzą im z bardzo dużym trudem przpomnę niedawny mecz u siebie z Rodą Kerkrade,który Roda powinna przynajmniej zremisować ale PSV się pozbierało i zdobyło 3 punkty.Najważniejszym jednak faktem do grania w tym meczu przeciwko PSV jest jednak seria zwycięstw PSV,a jak wiemy każda seria się kiedyś kończy.Vittese na własnym stadionie z reguły wygrywa i przegrywa ma tylko jeden remis.
Wszystkie powyżej wymienione czynniki sprawiają,że stawiam w tym meczu na remis i powiem wam nawet,że obstawię to za dużą kasę.

Do góry
#512684 - 17/02/2006 15:44 Re: Eredivision 17-19
kobo Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2004
Vitesse - PSV

jesli moge swoje slowko w sprawie tego spotkania. zgadzam sie z tym co zostalo wczesniej napisane a mianowicie, ze PSV nie bryluje ostatnio forma, odnoszone zwyciastwa sa fuksiarskie, ale chcialbym zwrocic uwage na jeden fakt a mianowicie, za kilka dni PSV ma spotkanie w LM przeciwko LYON.Co to oznacza? No wiec nic innego jak to, ze forma na to spotkanie powinna wzrastac a sprzyjajaca sytuacja ku temu by tak sie stalo jest wlasnie dzisiejsze spotkanie. Dodac mozna jeszcze fakt, ze wystapia w pelnym skladzie, po kontuzji wraca obronca Alex, po pucharze narodow wraca Kone oraz Colina. Do tego mozna dodac problemy kadrowe w druzynie gospodarzy. No i nie mowie juz o trenerze Hiddinku, ktory jest zajebisty. Warto grac gosci zwlaszcza, ze u naziemnych kurs okolo 1.8. A jak bedzie to boisko pokaze bo w koncu to tylko sport
pozdro

Do góry
#512685 - 17/02/2006 15:50 Re: Eredivision 17-19
solo24 Offline
veteran

Meldunek: 02/01/2006
nie wiem jak sytuacja w drużynie NEC ale jeśli niedzielan i reszta normalnie sa w składzie i będa grac to powinni powiezc Twente!!co sądzicie??

Do góry
#512686 - 17/02/2006 16:20 Re: Eredivision 17-19
kobo Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2004
Nijmegen-Twente

Ogladalem jedno spotkanie NEC na Polsacie Sport i jedno co po tym meczu powiedzialem sobie to to, ze warto na ta druzyne grac, zwlaszcza, ze kursy wysokie a oni prezentuja ladna gre. Wtenczas chyba zremisowali pechowo z Ajaxem 1 do 1, ale pozniejsze mecze potwierdzily ich dobra gre. Chociaz ostatnie dwa spotkania moga zaprzeczac tej dobrej postawie, ale chcialbym zwrocic uwage na to, ze z Feyenordem przegrali spotkanie w ciagu kilku ostatnich minut, prowadzac przez caly mecz a z Utrechtem udalo im sie wywiezc remis co uwazam za dobry wynik zwlaszcza, ze grali bez nominalnych napastnikow. A i opinie na temat gry tej druzyny sa ciagle bardzo dobre. Nie wiem jaki sklad jest wyznaczony na dzisiejsze spotkanie, czy wroca do gry napastnicy, ktorzy byli nieobecni, lecz mimo to uwazam, ze powinni pokonac Twente a w miare pewnym wydaje sie zdarzenie ,ze tego spotkania nie przegraja

Do góry
#512687 - 17/02/2006 17:09 Re: Eredivision 17-19
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Jak juz zostało wspomnaine powyżej w NEC nie zagra bramkarz Babor Babos (out na 1,5 miecha)- mocny punkt drużyny a także Wielaert. Zgodzam się z Kobo. Ja tą drużynę śledzę juz od jakiegoś czasu i naprawde są silną drużyną. Jesli zagra sprzodu Deneboom i Wtorek to mozna zastanowic sie nad 1. Ale nie mam takich info niestety... Pozdrawiam!

Do góry
#512688 - 17/02/2006 17:17 Re: Eredivision 17-19
Runi Offline
addict

Meldunek: 01/12/2004
Powiem wam jedno panowie: mylicie się, oj mylicie. Dzisiaj Psv pyknie Vitesse łatwo, gaładko i przyjemnie. Nie ma żadnych argumentów aby obstawic przeciwko drużenie Gussa Hiddinka. Oczywiście można biadolic że wymęczone zwycięstwa, że grają w najbliższym tygodniu ligę mistrzów, blabla blablabla... Prawdziwych mistrzów poznaje się nie po tym że wygrywają jak są w formie, ale wygrywają jak nic nie wychodzi i to właśnie pokazuje PSV! Nawet jeśli drużyna Mistrza Holandii nie jest w formie to i tak powinna strzelic co najmniej jedną bramke i żadnej nie stracic. No dobra to by było na tyle, a wszystko się wyjaśni o godzinie 20:30!

Pozdro!

Do góry
#512689 - 17/02/2006 17:19 Re: Eredivision 17-19
live99 Offline
addict

Meldunek: 07/06/2005
Arnhem-PSV Eindh.
Ja sie przylaczam do tych co graja przeciwko PSV zagralem 1x na Vitesse wsumie nawet nie wiem do konca czemu ale ostatniio coraz bardziej sceptycznie patrzylem na stawianie na Eindhoven coraz bardziej mecza wyniki jakby wychodzila zmeczenie... Do tego jeszcze ten mecz w LM... Nie polecam jednak szczegolnie tego typu i nie analizowalem go zbyt mocno... a tak gram se niespodzianke dla wiekszych meocji przy ogladaniu w tv ... Wczoraj weszlo x2 na Boro to moze dzis Vitesse? passa PSV musi kiedys sie skonczyc, czy dzis? zoabczymy pozdro

Do góry
#512690 - 17/02/2006 18:18 Re: Eredivision 17-19
jabol Offline
newbie

Meldunek: 15/02/2006
Quote:

Wczoraj weszlo x2 na Boro to moze dzis Vitesse? passa PSV musi kiedys sie skonczyc, czy dzis? zoabczymy pozdro

Boro weszlo bo Stuttgard to szmaty i mecz Boro nie ma nic do tego.
Passa PSV moze sie skonczyc - w maju 2006r.

Powodzenia

Do góry
#512691 - 17/02/2006 18:25 Re: Eredivision 17-19
jabol Offline
newbie

Jakis dzisiaj widze lekki owczy ped na bande Niedzielana.
Zagram czysta 2-jke na Twente - bardzo rzadko wygrywalo NEC z nimi u siebie a dodatkowo - nowy trener w Twente - 4,20 w Expekt - wejdzie jak Boro - 2:1!!!
Twente tez ostatnio bardzo dobrze gra i nie widze powodu dlaczego tak NEC jest faworyzowane.

Do góry
#512692 - 17/02/2006 18:43 Re: Eredivision 17-19
live99 Offline
addict

Quote:

Quote:

Wczoraj weszlo x2 na Boro to moze dzis Vitesse? passa PSV musi kiedys sie skonczyc, czy dzis? zoabczymy pozdro

Powodzenia

zal mi ciebie koles ... szkoda oczu na czytanie twojego posta
A czy ja pisze ze VFB ma cos do tego meczu tak sobie napisalem ze moze kolejna niespodzianka... I cos mi sie wydaje ze zagrales na PSV :]...
PS I na nastpeny raz to milcz jak do mnie mowisz

Do góry
#512693 - 17/02/2006 18:48 Re: Eredivision 17-19
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Vitesse Arnhem - PSV Eindhoven

Z bólem głowy do tego meczu będzie przystępował trener gospodarzy Gertjan Verbeek ponieważ lista kontuzjowanych na tem mecz jest bardzo długa.Dlatego dzisiaj do gry od pierwszych minut musi wystawić do gry dwóch graczy którzy są jeszcze nie w pełni zdrowi.(M.Dingstag i R.Knol).Za kartki nie zagra : Remco van der Schaaf a kontuzjowani są : Peter van den Berg, Michael Jansen, Etiënne Esajas i Theo Janssen. Najbardziej brakowało będzie zapewne tego ostatniego, który w tym sezonie zdobył już sześć bramek.
PSV w bardzo wysokiej formie i jeszcze jakby tego było mało dzis do gry wraca Culina i Alex i Arouna Kone.Dziś zwycięstwo PSV

Vitesse Arnhem - PSV Eindhoven ---> 2 ... 1.80 || 5/10

przewidywalny wynik : 0-2

Do góry
#512694 - 17/02/2006 19:22 Re: Eredivision 17-19
jabol Offline
newbie

Quote:

Quote:

Quote:

Powodzenia

zal mi ciebie koles ... szkoda oczu na czytanie twojego posta
A czy ja pisze ze VFB ma cos do tego meczu tak sobie napisalem ze moze kolejna niespodzianka...

Pieprzysz glupoty. Boro to wczoraj nie byla zadna niespodzianka. Tylko frajer gral na Stuttgard po tym jak Boro pojechalo Chelsea u siebie 3:0
Quote:

I cos mi sie wydaje ze zagrales na PSV :]...

Tak - zagralem. Poczytaj sobie o kontuzjach w Vitesse - PSV w najsilniejszym skladzie - powodzenia w przelamaniach
Quote:

PS I na nastpeny raz to milcz jak do mnie mowisz

Jak piszesz na forum to nie pal trawy - bo cos ci w mozgu szwankuje

Do góry
#512695 - 17/02/2006 21:20 Re: Eredivision 17-19
gieksa Offline
newbie

ej czy w meczu: Groningen - Walwijk
nieszykuje się jakis wałek:>? bo kurs dziwnie wysoki tak mi sie wydaje i jeszcze z 1,75 podbił do 1,80 kurde macie info o składach z góry dzięki:D

Do góry
#512696 - 17/02/2006 21:36 Re: Eredivision 17-19
live99 Offline
addict

Co do "frajerow" grajacych to znalazl bym ci ich bardzo duzo... Wiem ze nie byla to duza niespodzianka (choc mozna nazwac wynik tego spotkania niespodzianka) ale juz nie chcialem mieszac w poscie i pisac w poscie ze tamta byla mniejsza a dzis typuje wieksza bo to byloby bez sesnu. Piszac tamten post chcialem zwrocic uwage na inna strone tego meczu bo niektorzy typujac faowrytow maja bardzo gorace glowy a zawsze trzeba rozpatrzyc wszystkie za i przeciw i to chcialem pokazac... to nawet nie byla analiza ani az konkretny typ

Co do samego meczu to nie ma co PSV strasznie cisnelo gdyby nie ta fartowna bramka z85min...
Dla mnie koles jests zerem i nie wiem po co sie rejstrowales na 4um bo nie wnosisz totalnie nic a nawet jeszcze mniej...i nie chce mi sie pisac dlaczego tak sadze bo kazdy rozumny user widzac twoje wypowiedzi wie o co mi chodzi... Wiec jak juz ci pisalem wez sie do mnie nie odzywaj

Ja mecz ogladalem na spoko bo gdyby gospodarze zdobyli chocby pkt wyszedlbym na 0 a w przypadku wygranej PSV na nawet niezly plus- wszytsko dzieki temu ze zagralem w ostatnie chwili grubiej na PSV dzieki Marcinowi przekonal mnie swoim krutkim lecz rzeczowym postem i o to tu chodzi i za to mu mocno dziekuje pozdro Marcin

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop