Wrócić na szczyt
Futbol24.com sugeruje, że mecz jest przełożony, ale przyznam, że nic na ten temat nie znalazłem,
bet365 daje kursy, więc uderzam, nim wyruszę w miasto.
14. kolejka ligi kostarykańskiej to szansa dla Los Florenses by powrócić na szczyt tabeli. Ten jeden z najbardziej utytułowanych klubów Kostaryki od kilku lat pozostaje w cieniu Alajuelense i Saprissy, ale w klubie mają spory apetyt na dwudziesty drugi tytuł mistrzowski na 90. lecie zespołu. Banałem będzie stwierdzenie, że aby to osiągnąć trzeba wygrywać w domu z takimi ekipami jak beniaminek Orion. Statystyki przemawiają za wygraną gospodarzy, Herediano to najlepsza ekipa własnego podwórka, a że pożegnali się już z CCL to mogą koncentrować się tylko na jednych rozgrywkach. Orion z kolei zdobył już pięć punktów na wyjazdach, ale nie były to zespoły z pierwszej półki. To tylko Kostaryka, logika tam nie zawsze wygrywa. Kurs nie zachęca, ale myślę, że da radę.
Werdykt: Herediano
Długo też myślałem o meczu w Hondurasie, Olimpia - Motagua. Kursy znowu zachęcają na granie przeciw Olimpii, szczególnie, że miejsce w tabeli dzisiejszych gości może wprowadzać w błąd. Zespół z Tegucigalpy walczył w CCL, poświęcając rozgrywki krajowe. Jak to często tam bywa przecież. No i myślałem i myślałem, ale jedni i drudzy mają tak grube roszady w składach, że co najwyżej z fusów można wróżyć jak to się skończy. Na oko pasuje remis, ale nie ruszam.