#4937593 - 24/09/2011 23:05
Re: Film, TV, seriale [30]
[Re: Nickel]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4938535 - 25/09/2011 05:49
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Obejrzałem sobie pilot serialu Person of Interest i muszę przyznać, że serial ma potencjał, pomysł ujdzie, realizacja porządna, zobaczymy czy starczy pary na cały sezon. I jak to ostatnimi czasy popularne coraz poważniejsi aktorzy w TV się pokazują. James Caviezel, dla mnie pierwsza liga, dlatego też mam nadzieję, że serial wart uwagi się okaże;) Przesłaniem jest, że warto się z pilotem zapoznać, szykuje się jedna z ciekawszych premier tego sezonu. New Girl Obejrzałem i jak dla mnie totalne rozczarowanie, o ile Zoe Deschanel nie można odmówić uroku i urody, to kiedy usiłuje być "zabawna" czy też "szalona" w tym serialu to mi się rzygać chce  także pierwszy odcinek skutecznie mnie zraził i wątpię czy skuszę na kolejne odcinki. Obiecałem kilka słów o Skóra, w której żyję. Jak dla mnie totalne nieporozumienie, Almodovar na równi pochyłej w dół, nie rozumiem pochlebnych, niemal entuzjastycznych recenzji. Fabuła kiepska, emocje żadne, postaci płytkie i banalne, aktorzy raczej oskarów nie zgarną. Zdjęcia i montaż przyzwoite. Almodovar chyba zapomniał jak się robi filmy. Jak czytam recenzje o tym czego można się w tym filmie doszukać, jakimże to arcydziełem jest pełnym ą i ę, to dochodzę do wniosku że zblazowane środowiska krytyków sztuki, w tym wypadku filmu, będą się zachwycać nawet obsraną rolką papieru toaletowego na postumencie, o ile twórca będzie cool, trendy i jazzy. Na salonach chyba nie wypada źle się o tym filmie wypowiadać. Ostrzegam film słaby, nudny, przewidywalny, ale chyba można zaszpanować przeżywając jaki to on cudny. Tym miłym akcentem zakończmy przyjemną sobotę. Jutro kolejna porcji seriali, to napiszę co warto a co nie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4938547 - 25/09/2011 06:53
[Re: Coronach]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Ostrzegam film słaby, nudny, przewidywalny, ale chyba można zaszpanować przeżywając jaki to on cu...
no to nie ide  Almodovar to wg mnie bazujacy na tanich instynktach przereklamowany dewiant uważający, że mocny szokujący, balasnujący na krawędzi dobrego smaku scenariusz załatwi sprawę. Gdyby seks nie sprzedawał się tak dobrze ten człowiek nie miałby co do garnka włozyć. Może trochę przeszadzam, ale bardziej przereklamowanego reżysera dzisiaj nie ma. Obrzydliwości, odchyły, zboczenia- trudno szukać u niego czegos więcej. Wracjąc. Byłem oczywiście sceptycznie nastawiony, ale widziałem kilka pozytywnych recenzji filmu nawet w periodykach w których bym się tego zupełnie nie spodziewał. Teraz słyszę coraz więcej głosów, że to kolejna kaszana. Poczekam na darmową wersje i przeczytam opowiadanie od któerego ponoc film jest lepszy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4938792 - 25/09/2011 17:42
[Re: Piostar]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Smerfy- - irytuje mnie wyrabianie sobie opinii o czymś, na podstawie opinie innych  No chyba, że: "Proszę pana, ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę.|
|
Do góry
|
|
|
|
#4940047 - 26/09/2011 04:24
[Re: vindom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/03/2011
|
Edited by Piostar (27/09/2011 00:48)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941072 - 27/09/2011 04:01
[Re: Nickel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/11/2010
|
Jest i nowy odcinek Supernatural. I tak, to było to! W końcu. Julian Richings jako Śmierć  rządzi jak tylko się pojawia ; D
|
Do góry
|
|
|
|
|
|