ja tam gram Wisle x2, widze ze na forum rozgorzala dyskusja jaki to niby Litex jest mocny a jaka Wisła slaba. Jak dla mnie obie druzyny pozomem zblizone, powiedzialbym nawet ze Wisła pilkarsko lepsza (jest kilku naprawde przyzwoitych ogranych graczy: Jaliens, Kirm, Iliev, Melikson), cos Ci gracze soba prezentuja i jak dla mnie to plus dla krakowian. Mecz w bulgarii wiec tu maly plusik dla Litexa, choc obiekt to raczej taki kurnik wiec na wislakach wrazenia to aczej nie zrobi, poza tym pewnie tez troche kibicow bialej gwiazdy tam sie zjedzie. Sam bulgarow nigdy w akcji nie widzialem (no moze gdzies tam przez przypadek) ale ptega to oni nie sa zeby sie az tak bardzo ich gry obawiac. Pisanie ze Wisła ze Skonto nie zachwycila to zeden agument, wg mnie wislacy z meczu na mecz forme beda mieli tylko wyzsza, a rywali z poprzedniej ryndy i tak bez problemow pykneli wiec po co mieli to robic wiekszym wysilkiem, przesli dalej i o to chodzi. Jak mowilem mecze ze skonto byly 2 tyg i tydzien temu, forma wg mnie bedzie rosla. Tlumaczenie ze polskie dryzyny zawsze w pucharach zawodzily tez jest nciagane, Lech w zeszlym roku dawal rade, Slask tez ostatio pokazal ze mozna walczyc, poza tym wisla to w wiekszsci najemnicy, obcokrajowcy ktorzy maja cel cos zdobyc i awansowac do tej LM, a nie minimalisci pokroju Brozków czy Pawelków. Jak dla mnie mecz na remis co zreszta kursy wg mnie odzwierciedlaja, faworyci to bulgarzy wg buków pewnie ze wzgledy na atut wlsnego boiska. Kurs jednak w granicach 1,7 na X2 Wisly napewno wg mnie atrakcyjny i go pobiore za srednia stawke.
skad wiesz, ze poziomem zblizone jak zaraz sam piszesz, ze Litexu w akcji nigdy nie widziales ?
forma Litexu tez zapewne bedzie rosla, stosunkowo niedawno rowniez skompletowany caly sklad - potrzebuja tez czasu
piszesz o obcokrajowcach, w Litexie ich nie brakuje - 5 Brazylijczykow, 3 Francuzow, Urugwaj, Slowenia, Serbia, Bosnia - myslisz, ze oni nie maja ambicji i nie chca awansowac do LM ?
Litex rowniez walczy o sponsoring - fajna dyskusja wynika z tego wszystkiego - ciekawie i o to chodzi