Opcje tematu
#4782566 - 10/07/2011 05:03 BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

BNP Paribas Polish Open

Miejsce : Sopot, Polska
Ranga turnieju : Challenger ATP
Data : 11.07-17.07 2011 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 106'500 € + H
Uczestnicy : 32 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.bnpparibaspolishopen.pl
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - livescore, rankingi, plany startowe
www.lshunter.tv - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - statystyki zawodników
www.tennisbetsite.com - wyniki meczów z przebiegiem punktów
www.atpworldtour.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#4788411 - 13/07/2011 14:11 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Stich Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2003
JEsli mozna, to na szybko pare słow

Rosol - Ciric - bardzo fajny meczyk, troche przeciwieństwa, u Rosola rakieta latała po korcie, Ciric opanowany, bardzo porzadny jednoreczne backhand i widac, ze forma ostatnimi czasy dopisuje, taki moj osobisty faworyt teraz. Z drugiej strony Rosol... z poczatku myslalem, ze przyjechal na 1 runde, impreza i wyjazd, ale widac było ze mu zalezy (moze jest dobrym aktorem), chodz Tiebreak 3 seta szybko mu wybił z głowy wygrana. Tiebreak w wykonaniu Serba mistrzowski, jakby tak gral to ma turniej w kieszeni.

Janowicz - Gawron - co tu duzo mówic, Janowicz lepszy miał tylko serwis, wymiany Gawron przeważał, jednak jak nie poprawi serwisu i nie zmiejszy ilości błędów to może byc cięzko. No ale trzeba kibicować jednyemu Polakowi, chodz nie było zbytniego entuzjazmu do niego, dużo rzeczy mu "przeszkadza" na korcie.

Cipolla - Przysiezny - to sie wk... niesamowicie, bo cały czas miałęm wrazenie ze Michal jest lepszy, a robił tylko głupich błędów... Flavio typowy defensor, dobra kontra, mijanki Michała przy siatce, no i to wystarczyło. Szkoda, bo była szansa, fajnie techniczne gra i na mnie osobiscie Michał zrobił o wiele lepsze wrażenie niż Gawron.

korty 1 i 2 nie zaglądałem.

jesli chodzi o typki na dzis to tylko na czuj:
Huta -hcp
Robert
Serra z hc jakims
no i Ungur nie poleciał ostatnio to chyba czas teraz

Munoz - Gicquel - dalbym Francuza

Do góry
#4790651 - 14/07/2011 13:00 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Stich Offline
Carpal Tunnel

no poza hc na Hute calkiem ok, wczoraj nieobecny, ale dzis mam zamiar byc, fajne mecze
no i zdecydowanie Ciric i Hajek... Hajka nie widzialem, no ale jak tylko zagra skuteczniej i z mniej bledami niz Przysiezny to pogodni defensora. No a Ciric tak jak mowilem moj cichy faworyt.

No a Darcis - Gawron, ciezka sprawa, ale moze hc na Polaka.

Do góry
#4790654 - 14/07/2011 13:04 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Stich Offline
Carpal Tunnel

hmm tylko czemu w planie gier nie ma meczu Cirica...

Tak po za tym to wlasnie ulewa byla nad trojmiastem i dalej pada, no ale widac, ze sie bedzie rozpogadzac ;]

Do góry
#4790662 - 14/07/2011 13:39 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Stich]
Hellraiser Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2010
Originally Posted By: Stich
hmm tylko czemu w planie gier nie ma meczu Cirica...

Tak po za tym to wlasnie ulewa byla nad trojmiastem i dalej pada, no ale widac, ze sie bedzie rozpogadzac ;]

Też to wczoraj zauważyłem na Polskiej stronie nie ma, lecz w OOP na PDFie na protennislive mecz już jest i Di Mauro gra z Ciricem o 11:00 na bocznym

Do góry
#4790666 - 14/07/2011 13:58 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Stich Offline
Carpal Tunnel

hmm dziwne, czemu tak wczesnie, niesetty sie juz rozpogadza, ale po takiej ulewie na 11 moga sie nie wyrobic ;]

Do góry
#4791718 - 15/07/2011 00:28 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Stich Offline
Carpal Tunnel

Ciric Hajek zgodnie z planem smile

Do góry
#4795485 - 17/07/2011 02:14 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Wreszczie dotarłem dziś ze Stoinem do Sopotu. Rozsiadłem się wygodnie niedaleko Wojtka Fibaka i pooglądałem meczyk Hajka z Prodonem. Wcześniej jeszcze w TV widziałem fragmenty meczu Ciric - Gicquel. Ciric zdecydowanie najlepiej serwujący z czwórki półfinalistów. Klasyczny zawodnik jak na Jugoli wink przystało. Mocny serwis, porządne uderzenie z fh. Gicquel miał jakieś problemy zdrowotne pod koniec drugiego seta. Serb jak siedzi mu serwis bardzo trudny do złamania. Nie będę się rozpisywał o tym meczu bo widziałem w TV i nie w całości.

Za to drugi pojedynek miał przedziwny przebieg. Jak wchodziłem na trybuny to Hajek odłamywał na 3-3 właśnie w 1 secie. Potem grał bardzo regularnie, ładnie rozrzucał Prodona przy swoich podaniach. Bardzo zbalansowany tenis - dobry zarówno z bh (oburęcznego) jak i fh. Wybiegany i w dziesiątym gemie złamał kolejny raz Francuza wygrywając seta. W 2 secie sytuacja identyczna niemalże jak w secie 1. Znowu początek dla Prodona, ale znowu odłamanie Czecha i w 10 gemie miał dwa meczbole przy serwisie rywala, których nie wykorzystał. Doszło do TB, którego wygrał Francuz. W trzeciej partii łeb w łeb do stanu 3-3, gdzie Czech zagrał cztery fenomenalne piłki pod rząd i przełamał rywala po czym zaraz poprawił na 5-3. Prodon nie załamał się i wygrał swoje podanie po czym odłamał na po 5. Znowu przełamanie i znowu Hajek serwował na mecz i znowu dał się złamać blush W TB Czech nie istniał, a Prodon grał na poziomie top 20 ATP. Nie ukrywam, że opuszczałem kort zawiedziony (Czech kończył kupon), Hajek przegrał wygrany mecz. Na pewno technicznie lepiej wyglądał Prodon. Jednoręczny bh, z którego nie tylko slajsował, ale często grał winnersy po linii. Lepiej serwował, czym dłużej trwał mecz tym odważniej wchodził w 2 serwis Hajka. Nie wiem tylko czemu Hajek zamiast grać swoje czyli wdawać się w długie wymiany, które przynosiły mu mnóstwo punktów zaczął kombinować i grający na dużym ryzyku Prodon odrabiał straty. Prodon na korcie jest nonszalancki, niecierpliwy, momentami wygląda na loosera pogodzonego z losem. Jednak to właśnie ten looser wygrał dziś mecz, którego wygrać nie miał prawa...

Finał trudny do typowania. Ciric będzie trzymał swoje podania, a Prodon jest strasznie nieregularny momentami. Tenis Francuza ładniejszy dla oka, ale nie widzę go jako zwycięzcy. Chyba poczekam na linie under/over i pomyśle o overze.

Do góry
#4797525 - 18/07/2011 16:07 Re: BNP Paribas Polish Open - Sopot - 11-17.07 [Re: Goget]
Stich Offline
Carpal Tunnel

No a final to znow zupelna zmiana... Ciric nerwowy, niecierpliwy i looser pogodzony z losem wink
Swoja droga, nie widzialem niestety wczesniej Prodona, ale w finale zrobil na mnie duze wrazenie, a nie ukrywam, ze Ciric od poczatku to moj faworyt.
Nie wiem czy faktycznie ta jego gra byla w finale spowodowana trema, czy moze jako ze to koledzey to dogadali sie smile
Final w kazdym badz razie bardzo slaby, nie byla to dobra reklama na zkaonczenie turnieju, Rysiu Kalisz napewno byl zawiedziony smile
No ale teraz warto na Prodona zwrocic uwage, jest juz w TOP 100 no i napewno aspiracje moze na wyzsze miejsce miec.

Jeszcze kilka słów o dyr turnieju, kim jest tan Archutowski, jego wystąpienie po turnieju to ZENADA, nastepnym razem lepiej zeby ktoś wystąpił w jego imieniu.

Do góry

Moderator:  rafal08