#4741010 - 20/06/2011 21:28
Re: WTA - Wimbledon - 20.06-2.07
[Re: Goget]
|
member
Meldunek: 13/01/2008
|
Sciavone - Dokic 2:0 2,5@ ladbrokes 5/10
Bez wątpienia typ dnia... Kurs spowodowany zapewne tym,że Dokic prowadzi 3-0 w bezpośrednich pojedynkach z włoszką,ale nie sugerował bym się tym tym bardziej że nie grały obie panie ze sobą nigdy na trawie. Włoszka na turnieje wielkoszlemowe się podwójnie mobilizuje nie ma dla niej przegranych punktów natomiast jelena po serii przegranych piłek z rzędu zwiesza głowę i nie walczy. Jest słaba psychicznie. Dokić ostatnio doszła do półfinału w Holandii, więc raczej będzie zmęczona. Schiavone w formie i ten kurs to promocja, polecam. Nie widzę tutaj innej opcji jak awans Schiavone do kolejnej rundy.Stawiam na pewne zwycięstwo Włoszki.
Vamos FRANCESCA !
|
Do góry
|
|
|
|
#4741338 - 20/06/2011 22:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
 Jelena Janković - Maria-Jose Martinez Sanchez  Typ: 2:0 (dokładny wynik)  Kurs: 2.1  Bukmacher Ladbrokes W pierwszej rundzie kobiecego turnieju wimbledońskiego Jelena Janković zmierzy się z Hiszpanką Martinez Sanchez. Serbka po średnim sezonie na nawierzchni ziemnej ma szansę na dobry wynik w Londynie. Martinez Sanchez to na pewno niewygodna rywalka, która potrafi radzić sobie z grze kombinacyjnej, jednak Janković to dla niej za wysokie progi. Jeżeli tylko Serbka szybko zaadaptuje się do gry na trawie, powinna rozpocząć Wimbledon od zwycięstwa bez straty seta.
|
Do góry
|
|
|
|
#4745057 - 22/06/2011 16:55
|
Carpal Tunnel
|
 Venus Williams - Kimiko Date Krumm  Typ: poniżej 17,5 gemów  Kurs: 2.0  Bukmacher: Ladbrokes Wracająca do formy Venus Williams w drugiej rundzie Wimbledonu zagra z 40-letnią już Japonką. Amerykanka gra bardzo fizyczny tenis, imponuje atomowym (jak na kobiecie standardy) serwisem. Tenis Date Krumm jest stosunkowo delikatny, w mojej opinii - zbyt delikatny jak na ten mecz. Japonka po prostu nie przebije się przez siłową grę Amerykanki. To, na ile swojej rywalce pozwoli Williams, określą jej niewymuszone błędy. Akgul Amanmuradovej oddała cztery gemy. Myślę, że teraz będzie podobnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4747618 - 23/06/2011 19:34
[Re: Radek_89]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Na Li - Sabine Lisicki
Mimo ze h2h jest za Niemka (wygrala 2-0 w Stuttgarcie) to ja sie sklaniam ku Chince. Nawet kursy nie przemawiaja dla mnie aby postawic przeciwko Li. Nie przecze, Sabina w dobrej formie jest, ale to moze byc troche za malo jak na zwyciezczynie z Paryza.
1 runda Na Li: WIN A. Kudryavtseva 6-3 6-3 1 runda S. Liscki: WIN A. Sevastova 6-1 6-1
Jesli mialbym cos dodatkowo obstawiac to widze tutaj 3 sety i over gemowy. Jednak nie widze wygranej Niemki. Li doswiadczona, i nawet pod presja porazki powinna walczyc. Sam jestem ciekaw, jak daleko w tym turnieju zajdzie obywatelka panstwa srodka. Trawa to nie jest jej glowny 'teren', ale ma dodatni bilans W/L np. rok 2010 9-2! a ogolnie 22-9 cala kariera. Lisicki w samym 2011 ma juz: 7-0 (jeden mecz na Wimbie + 6 w Birmingham). Ja jednak zostaje przy swoim. Wygra Na Li!
Wygra pierwszego seta i cały mecz? NA LI @ 2,0 LB
|
Do góry
|
|
|
|
#4747668 - 23/06/2011 19:43
[Re: allesandros]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/04/2006
|
Na Li - Sabine Lisicki Typ: Lisicki wygra przynajmniej jednego seta
Ogolnie uwazam z Niemka ma duze szanse na wygrana. Wygrana w niedawnym turnieju w Birmingham (trawa), gdzie w finale pokonala Hantuchowa. Z ta ze Hantuchowa na Li przegrala tydzien pozniej w Eastbourne. Na Li cos mi sie zdaje ze za dlugo swietowala i nie przestawila sie na trawe. Olala treningi i sa tego efekty. Wiadomo jednak ze napewno pewnoosc siebie po wygraniu szlema jest stad asekuracyjny bet na wygranie jednego seta przez Lisicki. Mysle ze to raczej pewka dnia.
Jako ze Ojro wyprzedzil mnie z typem to robie mala modyfikacje konkursowego typu Na Li - Sabine Lisicki Typ: Lisicki
|
Do góry
|
|
|
|
#4749985 - 24/06/2011 18:12
|
Arka Gdynia!
Meldunek: 09/07/2009
|
Venus Williams - Maria Jose Maertinez Sanchez 2 3.75Drugie spotkanie dzisiejszego dnia na korcie nr 1. Venus Williams wróciła ale widać że nie jest oczywiście w życiowej formie, nie grała bardzo długo i trochę zajmie jej jeszcze powrót do normlanej dyspozycji. Miała szczęście że do tej pory trafiła na beznadziejną Amanmuradovą i Japońską weterankę bo jeśli trafiła by na kogoś nieco lepszego śmiem twierdzić że nie było by jej już w tym turnieju. A dziś w pojedynku trzeciej rundy trafia właśnie na taką rywalkę, która jest w stanie zakończyć jej tegoroczną przygodę na Wimbledońskiej trawie. Maria Jose Martinez Sanchez to nietypowa Hiszpanka, która potrafi odnaleźć się na każdej nawierzchni, jest leworęczna, dysponuje niezłym serwisem, potrafi grać przy siatce, świetnie operuje też skrótami, gdy jest w formie jej tenis ogląda się z przyjemnością. Potrafiła pokonać Jankovic pomimo przegrania pierwszego seta, pierwsze podanie działa dobrze, więc są podstawy by podjąć dziś rękawice i wysłać Amerykankę do domu 
|
Do góry
|
|
|
|
#4752325 - 25/06/2011 18:59
[Re: luki3232]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2011
|
# 8 5W/2L +710 24.06.2011 16:00 M Kirilenko vs S Williams Typ: M Kirilenko wygra przynajmniej 1 seta Kurs: 2,62 Tenis, Wimbledon Kobiety
No i jeszcze raz będę grał taki sam typ ze przeciwniczka Amerykanki urwie jej seta, po raz kolejny bukmacherzy wystawiają taki kurs na win jak by Rosjanka w tym meczu nie miała nic do powiedzenia. Serena we wczorajszym spotkaniu nadal nie zaprezentowała się pozytywnie według mnie ma tylko przewagę kondycyjna nad zawodniczkami, Halep miała dużą szanse na wygranie ale nie dała rady utrzymać stałego poziomu jaki zaprezentowała w 1 secie. W dzisiejszym spotkaniu przeciwniczka już bardziej wymagającą i nie wyobrażam sobie żeby nie wygrała 1 seta jak nie meczu data oczywiście 25
|
Do góry
|
|
|
|
#4755416 - 27/06/2011 02:17
|
Carpal Tunnel
|
 Serena Williams - Marion Bartoli  Typ: 2  Kurs: 4.33  Bukmacher: Ladbrokes Wygląda na to, że bukmacherzy już na dobre uwierzyli w powrót do formy Sereny Williams. Mam jednak wrażenie, że trochę przesadzili, bowiem nie uważam, żeby Marion Bartoli w starciu z Amerykanką była bez szans. Francuzka to sprytna tenisistka, która gra dość nietypowy, ale inteligentny tenis. Potrafiła wygrać turniej w Eastbourne, gdzie dwa ostatnie mecze musiała rozgrywać w bardzo trudnych warunkach. Na Wimbledonie wygrała już trzy spotkania, chociaż męczyła się i z Dominguez-Lino, i z Pennettą. Z drugiej strony, Williams z Rezai i Halep też nie wygrywała mocno przekonująco. Co więcej, jej tenis aż tak bardzo mnie nie zachwyca i Bartoli na pewno jest w stanie zwyciężyć ubiegłoroczną triumfatorkę Wimbledonu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4755637 - 27/06/2011 03:17
|
journeyman
Meldunek: 10/03/2011
|
Spotkanie: Marion Bartoli - Serena Williams typ: 1 kurs: 4.33
Analiza: W jednym z najciekawiej zapowiadającym się pojedynku jutrzejszych kobiecych gier na Wimbledonie spotkają się będąca w bardzo dobrej formie Bartoli z wracającą do pełni sił i swoich dawnych umiejętności Sereną Williams. Kursy na Bartoli oscylują w granicach 4.00 zaś na Williams około 1.25. Uważam że kursy na ten mecz powinny być wyrównane, przecież Francuzka pokazała że potrafi grać na kortach trawiastych osiągając finał w Eastbourne w którym po 3 setowej walce poległa czeszce Kvitovej. Williams jak wiemy wraca do gry po roku przerwy, nie jest w zbyt dobrej kondycji, w przeciwieństwie do Bartoli, im dłużej będzie rozgrywany mecz tym większe szanse na zwycięstwo ma Bartoli. Jeśli chodzi o serwis który jest bardzo ważny na trawie to moim zdanie poziom jest zbliżony, Bartoli posiada bardzo niewygodny, mocny płaski serwis, a Williams jak wiemy jej serwis jest bardzo silny potrafi nawet zaserwować w okolicach 200 km/h, ale za to popełnia też dużo podwójnych błedow serwisowych, a Bartoli posiada świetny return, zapewne dużo punktów zdobędzie po drugim serwisie Sereny. Niewymuszone błędy to również jej bolączka Williams. Bartoli już od dłuższego czasu pokazuje że jest wścisłej światowej czołówce, pokonała można powiedzieć że już wszystkie najlepsze tenisistki z touru. Jutro moim zdaniem ona jest faworytką, ja z pewnością napewno na nią zagram.
|
Do góry
|
|
|
|
#4758532 - 28/06/2011 18:37
|
journeyman
Meldunek: 10/03/2011
|
Lisicki - Bartoli typ: 2
Bartoli moim zdaniem jest faworytką tego pojedynku, zagrała wczoraj świetny mecz z Sereną Williams, we wcześniejszych meczach w Wimbledonie może nie wychodziło jej wszystko tak jak chciała, ale widocznie jest to zawodniczka typowo turniejowa, która z meczu na mecz się rozkręca, uważam że dzisiaj spotkanie z Lisicki nie powinno dla niej być trudniejszą przeprawą niż spotkanie z Williams. Lisicki również tak jak Williams posiada piekielnie mocny serwis, jej uderzenia są przede wszystkim siłowe, Bartoli natomiast oprócz siły często zagrywa piłki kątowe z którymi Lisicki napewno będzie miałe spore kłopoty. Bartoli we wczorajszym spotkaniu bardzo dobrze utrzymywała swoje podanie, jedynie drugi serwis momentami był słabszy. Bartoli jest rozpędzona i myślę że może nawet wygrać Wimbledon, a dzisiaj napewno pokona Lisicki, kurs warty zagrania za średnią stawkę, polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|