#472651 - 27/12/2005 11:28
Bet24.com - Konkurs Tenisowy - Regulamin, Dyskusja
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Witam ! Najwyższy czas na konkretną dyskusję - dzięki Goget'owi mamy sponsowra konkursu - został nim Bet24.com co uczyni nasz konkurs atrakcyjniejszym - mamy kilka spraw do omówienia - kilka jest jasnych tylko dla przypomnienia : - 250 Euro (czyli prawie 1000 zł - równowartość wpisowego 20 uczestników) do podziału , które po zakończeniu konkursu zostanie wysłane na konta graczy w Bet24.com i po 3-krotnym obróceniu będą mogły zostać wypłacone - Konkurs przejmuje nazwę "Konkurs Tenisowy - Bet24.com - mecz.pl " - w każdym temacie tygodniowym w pierwszym poście będzie informacja kto jest sponsorem konkursu + baner reklamowy wielkości ok. 500 x 100 pixeli (wzór banera otrzymam jutro) czyli wiemy co i ile oferuje Bet24.com - najważniejsze jest to, że przy typowaniu możemy korzystać z ofert innych buków jednak chciałbym, aby w miarę często podawać typy od sponsora, bo współpraca do czegoś zobowiązuje, a jeśli sponsor będzie zadowolony to ... można będzie kontynuować współpracę itp. Pozostajemy przy wpisowym 50 zł co zwiększy pulę na dodatkowe miejsca [w zależności od ilości osób biorących udział w konkursie do np. miejsc 1-5 oraz bilans 10-0 tygodniowy oraz UD Zaraz wkleję regulamin oraz propozycje do przedyskutowania i to co zostało już ustalone - cytuję to co goget zsumował: Zmiany, co do których nie było sprzeciwu,albo zdecydowana większość była za : 1. Usuwamy Expekt i Unibet dodajemy Bet365 i Millenium (i bet24 oczywiście) 2. Zostajemy przy obecnym wpisowym i nie zamykamy konkursu 3. Nie wprowadzamy superpewniaka 4. Krecze traktujemy tak jak buk (czyli tak jak do tej pory) 5. Jednoznacznie określamy co można grać - standardowe typy (1 lub 2), set betting, first set, handicap (I set i cały mecz), outrighty (w obrębie tygodnia), ilość setów 6. Typ podany po czasie traktować jako nietrafiony 7. Max 2 stopy w tygodniu (ta opcja była najbardziej popularna) --- 8. Konkurs rozpoczynamy w I tygodniu AO
Do dyskusji : 1. Max 2 typy na to samo spotkanie 2. Podnieść minimalny kurs dla naziemnych 3. Dodać dodatkowo do opcji wyboru co można grać i do dyskusji : under/over, czy będzie TB, at least one set Zapraszam do dyskusji zainteresowane osoby spragnione tenisa po przerwie 
Edited by Gregov (01/01/2006 18:38)
|
Do góry
|
|
|
|
#472652 - 27/12/2005 11:30
Re: Bet24.com - Konkurs Tenisowy - Regulamin, Dyskusja, Zapisy
|
Carpal Tunnel
|
Regulamin XIII Edycji Konkursu Tenisowego 'Bet24.com - mecz.pl'  1. Każdy z uczestników ma do dyspozycji 7 typów na tydzień. Podajemy wszystkie możliwe mecze tenisowe (single, deble, mixty). Po podaniu typu nie ma możliwości jego zamiany na inny typ. 2. Uczestnicy mogą grać tylko następujące opcje : standardowe typy (1 lub 2), set betting, first set, handicap (cały mecz i I set), outrighty (w obrębie tygodnia), ilość setów. 3.Na to samo spotkanie uczestnik może zagrać maksymalnie 2 różne opcje z powyższej listy (np. handicap i dokładny wynik). 4. Ranking będzie prowadzony na zasadzie: typ trafiony-typ nietrafiony. Do typów trafionych dodajemy punkty otrzymane za UD i dodatkowy punkt za bilans 7-0. 5. Jeżeli uczestnik poda mniej typów niż 7 - zostanie mu to zaliczone jako typ nietrafiony . Jeżeli poda więcej niż 7 - jako typ nieważny. Liczy się data wysłania pierwszych 7 typów. 6. Każda propozycja musi mieć kurs przynajmniej 1.45 ( nie mniejszy niż 1.45). 7. Korzystamy z oferty następujących bukmacherów : STS, Profesjonal, Millenium, Bet365, Gamebookers, Fonbet, Centerbet, Betandwin, 5dimes, Pinnacle. 8. Mecz typowany musi zostać podany przed jego rozpoczęciem oraz przed godziną wyznaczoną przez wybranego bukmachera. Jeżeli ktoś poda typ po czasie to zostanie mu on policzony jako typ nietrafiony. 9. Nie edytujemy postów w tym temacie ( za wyjątkiem postu z regulaminem). Każdy post edytowany będzie równoważny z typem nietrafionym. Jeżeli typ zawiera jakiś błąd (brak kursu, zły zawodnik, brak znaku stopu itp.) to uczestnik w ciągu 10 minut po wysłaniu typu powinien w kolejnym poście zacytować swój typ i poprawić błąd. 10. Mecz, który rozpoczyna się przed godziną 0.00 (niedziela/poniedziałek) ( i o tej godzinie) zaliczany jest do starego tygodnia a mecz który się rozpoczyna po 0.00 liczony jest do nowego tygodnia. Bierzemy jednak pod uwagę czas jaki obowiązuje na turniejach (niedzielne finały turniejów w USA podajemy do tygodnia poprzedniego). W przypadku niedzielnych spotkań trzeba więc spojrzeć na OOP danego turnieju i uwzględnić różnicę czasu. 11.Nagrodę (suma wpłat wszystkich osób + nagroda od sponsora) otrzyma osoba która wygra edycję, bądź też pula zostanie podzielona między 3 pierwsze osoby - zależy to od ilości osób grających. W zależności od ilości chętnych nagrody może otrzymać zwycięsca klasyfikacji UD oraz typer z bilansem tygodniowym 10-0. 12. Każdy uczestnik musi podać liczbę typów wymienionych w regulaminie. Jeżeli z jakiś przyczyn mecz podany się nie odbędzie nie ma takiej możliwości żeby przełożyć go na następny tydzień. 13. Dany typ nie może się powtórzyć więcej niż 3 razy przy typowaniu przez uczestników. Uczestnik, który podaje dany typ jako trzeci ma obowiązek postawienia obok tego typu znak : .Każdy z uczestników może "zastopować" typ maxymalnie 2 razy w tygodniu. 14. W przypadku równej ilości punktów trafionych na koniec konkursu o wyższej pozycji decyduje mniejsza liczba punktów nietrafionych, następnie lepszy bilans poszczególnych tygodni (7-0 ,6-1 itd.), a w dalszej kolejności lepszy bilans ostatniego tygodnia oraz wyższe kursy trafione w ostatnim tygodniu. 15. Wpisowe 50 zł. - termin wpłat do 16.01.2006 16. W przypadku tygodniowego bilansu 7-0 zostaje przyznany dodatkowy punkt (bonus) doliczany automatycznie od razu do całkowitego bilansu uczestnika. 17. W przypadku kreczu, któregoś z zawodników mecz traktujemy tak jak traktuje go bukmacher, z którego pochodził kurs na podane spotkanie. 18. Każdy z uczestników może w tygodniu podać jeden typ dodatkowy po kursie min. @2.3 (tzw. Underdog). Typ ten nie może być powtórzony przez innego gracza !!! Za trafienie Underdoga przyznajemy +2pkt. Za pudło -1 pkt. Przy podanym typie trzeba zaznaczyć, że jest to Underdog. 19. Jeden z typów, np. #6 nie może być grany jako typ normalny , a równocześnie jako underdog ale w przeciwną stronę , przykładowo: mecz Vinci - Sucha ( kursy 1.45 - 2.3 ). Nie mozna zagrać jednoczesnie na 1 jako typ podstawowy i na 2 jako underdog. Poprostu zasada FAIR PLAY.
Edited by THOM (11/01/2006 19:56)
|
Do góry
|
|
|
|
#472653 - 27/12/2005 12:10
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Tak jak THOM już wspomniał te 3 punkty są jeszcze do dyskusji :
1. Maksymalnie 2 typy na to samo spotkanie grane przez jednego usera (czyli np. 1 set i handi) 2. Podnieść minimalny kurs dla naziemnych 3. Dodać dodatkowo do opcji wyboru co można grać i do dyskusji : under/over, czy będzie TB, at least one set
I dla mnie :
1. Jestem za. Dlaczego : Trochę to karykaturalnie wygląda jak ktoś sprawę 7 typów załatwia dwoma spotkaniami. Przecież to oczywiste, że nikt nie gra w ten sposób w realu i nie stawia 4 czy 5 opcji przy tym samym spotkaniu. W Play-Off mecz.pl i innych konkursach również jest zapis, że można podać max 2 typy na to samo spotkanie. Jasne, że wiąże się takie granie z ryzykiem i łatwiej o bilans 0-7 ale jak konkurs ma być atrakcyjny to takie granie jest lekko bezsensu
2. Jestem za i ten kurs podnieść do @1,55. Poprostu kurs @1,45 z Profa to nie kurs @1,45 tylko dużo niższy z racji podatku jeżeli gramy to spotkanie w singlu.
3. Myślę, że standardowe opcje, czyli : standardowe typy (1 lub 2), set betting, first set, handicap (I set i cały mecz), outrighty (w obrębie tygodnia), ilość setów W zupełności wystarczą, gdyż to są najbardziej popularne opcje i ma je w ofercie więcej jak jeden buk przez co łatwiej porównać czy np. dany kurs nie jest odwrócony
Dobrze jakby reszta też zajęła jakieś stanowisko odnośnie tych 3 punktów zaznaczonych na niebiesko i już regulamin myślę, że będzie OK. Wystarczy napisać np. 1. Za, 2. Przeciwko 3. Za ... i wystarczy. Powoli czas ruszać z zapisami jeżeli chcemy zacząć od I tygodnia AO bo 3 tygodnie na zapisy i wpłaty to wbrew pozorom nie tak znowu dużo czasu.
|
Do góry
|
|
|
|
#472654 - 27/12/2005 13:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
1 Za, ale dodatkowo żeby nie było podwójnych typów, np 2-0 i 1 set.
2. Również za
3. Jest mi to obojętne
Dodatkowo wydaje mi się że trzeba jednoznacznie określić w regulaminie co decyduje o kolejności, bilans czy liczba trafionych typów.
Jeżeli dalej to drugie to po co w ogóle podawać bilans?
Termin rozpoczęcia może być, choć ja bym zaczął tydzień wcześniej.
Co do typów z Bet24, można wprowadzić zapis, że jeżeli typ jest u nich w ofercie i spełnia wymogi konkursowe to w pierwszej kolejności należy podawać ich jako źródło.
Pozdrawiam i oczywiście zgłaszam sie do kolejnej edycji ,jeżeli w dalszym ciągu THOM będzie skarbnikiem to mam dane konta, rozumiem, że 50PLN zostaje.
|
Do góry
|
|
|
|
#472655 - 27/12/2005 13:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
1. tak
2. nie
3. nie
4. bilans (podawanie bilansu jest dla Gregova by było mu łatwiej)
5. tak (chodzi o rozpoczecie)
6. nie
propozycja: podawanie typów w tygodniu (max 2 "stopy", koniecznie 2 własne typy, a reszta to podczepianie się pod innych)
|
Do góry
|
|
|
|
#472656 - 27/12/2005 13:52
|
Tenis Trader
|
Coronach w poprzednim temacie wyjaśniłem, że obie tabele praktycznie niczym się nie różnią (małe przetasowania mogą być jeżeli będą większe różnice w punktach za dogi). Osobiście wolę obecną wersję, czyli branie pod uwagę trafionych typów, żeby dogi miały większy wpływ na końcową klasyfikacje. Po co podawać bilans ? Po to żeby Gregov czy ktoś inny sporządzający tabelę, mógł porównać swoje obliczenia z bilansem podanym przez usera i upewnić się rozliczył typera dobrze. Typy nietrafione też mają wpływ, bo przy równej ilości typów trafionych o kolejności decyduje mniejsza liczba typów nietrafionych. Co do Bet24.com myślałem o tym samym. Jeżeli ktoś szuka kursu na dane spotkanie to fajnie jakby najpierw zajrzał do Bet24.com i jeżeli tam nie będzie takiego kursu to może spokojnie podać kurs z innego buka. Zresztą umowa z tą firmą jest taka, że ich nazwa pojawia się w nazwie konkursu + baner w każdym temacie i to wszystko. Napewno nie będzie problemu z tym jak żaden kurs nie pojawi się od nich. Przy ew. negocjacjach przy okazji kolejnej edycji i tak głównie będzie się liczyć skuteczność reklamy Bet24.com poprzez nasz konkurs. Baner reklamowy będzie interaktywny i będzie zliczał ilość wejść na strone Bet24.com więc fajnie jakby każdy tam parę razy kliknął (szczególnie liczę na tych ze zmiennym IP  ). Wracając do sedna czekamy dalej na zajęcie stanowiska dotyczących tych kwestii : 1. Maksymalnie 2 typy na to samo spotkanie grane przez jednego usera (czyli np. 1 set i handi) 2. Podnieść minimalny kurs dla naziemnych 3. Dodać dodatkowo do opcji wyboru co można grać i do dyskusji : under/over, czy będzie TB, at least one set
|
Do góry
|
|
|
|
#472657 - 27/12/2005 14:23
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472658 - 27/12/2005 14:34
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
1. tak 2. tak 3. nie wiem JEstem też za tym aby za drugim tym samym typem był 'stop' a nie jak było do tej pory, że dopiero za trzecim. Myślę że w tym wypadku byłoby mniejsze zamieszanie ze stopowaniem zdarzenia. Typy nietrafione nie mają większego znaczenia, wystarczy zajrzeć do poprzednich edycji i sprawdzić ile razy ktoś miał podobną ilośc typów nietrafionych.. niewiele. Szkoda że bilans nie wejdzie w życie, wg mnie wcale UD na tym nie straci, a konkurs z pewnością byłby bardziej wyrównany. Szkoda że 'User 2' nie wygra  Dalej sądzę, że powinniśmy skrócić z 7 typów do 5 jeśli ilość chętnych przekroczy 25 osób. Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#472659 - 27/12/2005 14:38
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
1. tak
2. zdecydowanie TAK (jak dla mnie moze byc 1.50, ale zdecydowanie jestem za 1.55)
3. nie
|
Do góry
|
|
|
|
#472661 - 27/12/2005 15:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
moje zdanie juz przedstawialem ale w skrocie powtorze  1.Tak 2.Nie 3.Tak Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#472662 - 27/12/2005 16:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
1. tak 2. jest mi obojetne , ale powiedzmy że głosuje na nie 3. nie
|
Do góry
|
|
|
|
#472663 - 27/12/2005 17:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
1. tak 2. podobnie jak Gregov, raczej mi to obojetne, dostosuje sie do wiekszoci 3. tez mi obojetne, ale raczej bym juz nic nie dodawal.
Co do "stopowania" to naprawde by trzeba bylo poczekac na liczbe osob ktore sie zglosza.. jelsi by bylo duzo, to wtedy tak jak bylo, ale kazdy moze tylko raz zastopowac, taka moja opcja.
i dla mnie bardzo wazne, bilans czy trafione typy... od zawsze uwazalem, ze bilans, ale teraz naprawde nie wiem, jestem w kropce, jeszcze jak Goget napisal, ze duzo sie nie roznia, to w sumie mozna zostac tak jak bylo...
|
Do góry
|
|
|
|
#472664 - 27/12/2005 17:21
|
Carpal Tunnel
|
Ja jednak jestem za bilansem, i moim zdaniem trafione typy dodatkowo faworyzują UD (nie dość że możesz podać dodatkowy typ, nie dość że za dwa punkty, to jeszcze jest sprzyjający sposób ustalania końcowej klasyfikacji), a w pewnym sensie zmuszają do podawania UD na siłę, musisz je podawać żeby się liczyć w klasyfikacji trafionych typów. Tabela się nie różniła zbytnio w poprzedniej edycji bo większość podawała UD. Ilu podawało z pełnym przekonaniem, a ilu z chęci pozostania w grze tego nie wie nikt. Ja jestem zdecydowanie za "Userem 2" i z tego co widzę nie ja jeden. Także myślę że ta kwestia też powinna być ustalona. Hipotetycznie po 10 tygodniach: User 1 71-19 (+20 UD) +52 User 2 70-0 +70 Sorry ale jeżeli wygrywa User 1 to śmiech na sali  Jest demokracja, więc w tej kwestii również prosiłbym o wypowiedź.
|
Do góry
|
|
|
|
#472670 - 27/12/2005 21:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472671 - 27/12/2005 23:02
|
Tenis Trader
|
Małe podsumowanie dzisiejszej dyskusji 1. Maksymalnie 2 typy na to samo spotkanie grane przez jednego usera (czyli np. 1 set i handi)Tak - 11 / Nie - 1 Tutaj więc chyba wszystko jasne 2. Podnieść minimalny kurs dla naziemnychTak - 5 / Nie - 5 / Obojętnie - 1 / Pixies - 1  Tutaj największy problem. Myślę jednak, że lepiej jak zostanie tak jak jest bo w przypadku wprowadzenia nowej zmiany powinna być zgodność a tutaj jej nie ma. Zresztą naziemne ostatnio i tak nie oferują jakiś kursowych rodzynków a w Pinnacle zwykle kursy są i tak lepsze  . Mimo, że taki sam limit dla naziemnych i internetowych to lekkie oderwanie od rzeczywistości to jednak zostanie tak jak było przez 12 edycji... 3. Dodać dodatkowo do opcji wyboru co można grać i do dyskusji : under/over, czy będzie TB, at least one set Nie - 7 / Tak - 2 / Obojętnie - 3 Tu też już raczej nie ma co kombinować. Myślę, że opcje najbardziej popularne czyli : standardowe typy (1 lub 2), set betting, first set, handicap (I set i cały mecz), outrighty (w obrębie tygodnia), ilość setów....w zupełności wystarczą. To jak panowie rozpoczynamy zapisy ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#472672 - 27/12/2005 23:14
|
Tenis Trader
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472673 - 28/12/2005 03:48
|
aka Schranzer
|
Goget gdzie Ty sondy jeszcze nie założysz?  Ciekawi mnie bardziej drugie pytanie a raczej odpowiedzi i czy w ogóle będzie to brane pod jakąkolwiek uwagę przy zbliżającej się edycji. Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#472674 - 28/12/2005 08:17
|
Carpal Tunnel
|
ale czy ta sonda cos odzwierciedla? przeciez kazdy moze zaglosowac?  , a chyba dotyczy to tylko waskiej grupy by sie wypowiedzieli, tmy nie mniej przewaza jednak roznica traf/nietraf...
|
Do góry
|
|
|
|
#472676 - 28/12/2005 12:29
|
Tenis Trader
|
Quote:
ale czy ta sonda cos odzwierciedla? przeciez kazdy moze zaglosowac? , a chyba dotyczy to tylko waskiej grupy by sie wypowiedzieli, tmy nie mniej przewaza jednak roznica traf/nietraf...
Bo Schranzer założył kilka nowych kont 
Wątpie czy ktoś tu zagląda oprócz samych zainteresowanych. Może 2-3 osoby z nudów tu zajrzą i zagłosują ale prawie wszystkie głosy i tak są naszym udziałem. Zawsze możemy znowu zadać pytanie i znowu każdy nabije posta i napisze swoją wersję 
Nazwę konkursu przejmiemy taką jaka opcja przeważy a w tej drugiej ważniejszej kwestii można przeprowadzić otwarte śledztwo gdzie każdy się wypowie znowu.
|
Do góry
|
|
|
|
#472678 - 28/12/2005 13:43
|
Tenis Trader
|
Dobra olać sonde i tak widać, że coś jest nie tak (przynajmniej przy tej drugiej kwestii)  Co do nazwy konkursu to musze wysłać priva do Conrada, żeby pozmieniał nazwę poddziału i opcja, która wygra w sondzie zostanie zaadoptowana. Co do drugiej kwestii to widze, że bez pisemnej deklaracji każdego się nie obejdzie. Tak więc żeby już ostatecznie zamknąć sprawę regulaminu : Jaki czynnik przy sporządzaniu tabeli powinien być decydujący - liczba trafionych punktów (czyli tak jak do tej pory) czy różnica trafione/nietrafione (user 2) ? Wystarczy, że każdy napisze opcja 1 lub opcja 2. Ja głosuję na opcję 1 
|
Do góry
|
|
|
|
#472679 - 28/12/2005 13:48
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472680 - 28/12/2005 14:08
|
aka Schranzer
|
opcja 2 (opcja 2 2:1 opcja 1  ) Goget skoro olać sonde to czemu bierzec pod uwage wyniki z pierwszego pytania? Skoro większość osób głosuje spoza konkurowiczów (a może tylu nowych chętnych mamy?) to sami zdecydujmy jak ma wyglądać opis, dla mnie najlepiej prezentuje się 'Bet24.com - Konkurs Tenisowy' i tak bym to zostawił. Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#472681 - 28/12/2005 14:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472683 - 28/12/2005 15:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472684 - 28/12/2005 16:16
|
Tenis Trader
|
18 głosów w sondzie faktycznie coś tu nie gra. Aż 3 albo 4 osoby zagłosowały z poza naszego grona więc nie mamy co się sugerować sondą  Tak więc żeby nie było, że ktoś się wtrąca do konkursu niech każdy oprócz zajęcia stanowiska w kwestii -> opcja 1 (tak jak do tej pory, czyli skuteczność Dogów ma wpływ na końcowy układ tabeli) bądź opcja 2 (różnica trafione/nietrafione - czyli głównie skuteczność typów podstawowych) poda swoją propozycję nazwy naszego poddziału konkursowego. Moja propozycja : Konkurs Tenisowy -bet24.com- mecz.pl (taką nazwę zaproponowałem zresztą sponsorowi i na nią przystał)
|
Do góry
|
|
|
|
#472686 - 28/12/2005 17:25
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472688 - 28/12/2005 21:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#472689 - 28/12/2005 22:38
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Witam Panowie! (Pań nie zauważyłem  ) Z pewnych przyczyn, poważnych i niepoważnych, przez kilka miesięcy nie było mnie na forum, jak i nic nie obstawiałem. Jednakże starałem się śledzić wyniki tenisowych turniejów i mam nadzieję, że z obiegu jeszcze nie wypadłem. Jako, że teraz będę miał więcej czasu na tenisowe hobby, więc spróbuję swoich sił w tej edycji konkursu. Mam nadzieję, że wytrwam do końca i uda sie osiągnąć przyzwoity wynik. Tyle wstępu, a teraz do rzeczy. Przejrzałem ostatnie dyskusje na temat konkursu i moje zdanie na temat ostatnich kwestii jest takie: 1. Tak - chyba najbardziej racjonalna propozycja 2. Tak - podwyższyć do 1,55 - tak chyba byłoby uczciwiej 3. Nie - U/O, czy będzie TB i inne tego typu wydają mi się dość loteryjne Jeśli chodzi o liczenie punktów to jestem za opcją 1 (liczenie tylko trafionych), z pewną propozycją o której piszę niżej. Co do nazwy to Konkurs Tenisowy - bet24.com - mecz.pl wydaje mi się najlepsze. I na koniec mam 2 propozycje, być może sprawa jest już zamknięta, ale uważam, że warto się nad tym jeszcze zastanowić. Schranzer pisał żeby przy większej liczbie uczestników zmniejszyć liczbę typów do 5 tygodniowo. Moja propozycja jest taka aby określić liczbę typów na minimum 5 a maksimum 7 tygodniowo + 1 nieobowiązkowy dog. Dałoby to pewnien zapas luzu dla tych, którzy nie zawsze mają czas/dostęp do netu itp. No i myślę, że przy takim układzie uniknelibyśmy grania na siłę, gdy pod koniec tygodnia zostanie mały wybór spotkań, a wcześniej podaliśmy tylko 5 typów. Druga propozycja to danie każdemu uczestnikowi możliwości "nieobecności" (jak na studiach  ). Wiadomo, że czasem każdemu może się przydażyć jakiś "przypadek losowy" i nie będzie w stanie podać jednego czy dwóch typów. Wtedy zamiast dawać punkt ujemny, można "usprawiedliwić" nieobecność typu  Liczbę "usprawiedliwień" możnaby ustalić na powiedzmy 3 w cełej edycji. Obie powyższe opcje są tylko propozycjami, które poddaje pod dalszą dyskusję wszystkim przyszłym uczestnikom konkursu i liczę na jakiś odzew - pozytywny czy krytyczny - każdy głos się liczy  No i już naprawdę na koniec oficjalnie informuję, że zgłaszam się i czekam na numerek konta od skarbnika.
|
Do góry
|
|
|
|
#472690 - 28/12/2005 23:00
|
Tenis Trader
|
Witamy grabtom  Faktycznie te max 3 typy do powtórki z przyczyn losowych możnaby wprowadzić. Jednak od razu musielibyśmy zaznaczyć, że "nieobecny" typ trzeba nadrobić w kolejnym tygodniu, żeby nikt sobie ich nie zostawiał na ostatni tydzień. Z drugiej jednak strony w poprzedniej edycji przypadków nie podania typów aż do końcówki Konkursu, gdzie niektórzy nie walczyli już o wygraną i tak praktycznie nie było. Opcja minimum 5 typów maximum 7 odpada od razu bo wprowadziłaby za dużo zamieszania. 7 typów wychodzi jeden typ dziennie więc to nie jest tak dużo. Ewentualnie gdy liczba uczestników przekroczy liczbę 30 dobrym pomysłem byłoby zmniejszenie liczby typów do 6. Jednak nad tym pozastanawiamy się jak będzie znana liczba graczy biorących udział w konkursie. Zapisy chyba można już rozpocząć. Równie dobrze możemy resztę spraw dograć w trakcie zapisów, a większość kwestii już i tak praktycznie ustalona.
|
Do góry
|
|
|
|
#472692 - 29/12/2005 12:05
|
Carpal Tunnel
|
ja jestem za opcja z bilansem,
bez sensu jak dla mnie wprowadzac od 5 do 7 typow,stala ilosc i koniec, a co do mozliwosci nie podania typow, to gora 1 raz, i tez nie wuiem czy to wogole dobry pomysl, wydaje mi sie ze nie, zreszta wiekszego klopotu chyba nigdy z tym nie bylo..
|
Do góry
|
|
|
|
#472693 - 29/12/2005 12:35
|
old hand
|
Trochę mnie wczoraj zaćmiło i niejako walnąłem głupotę z tymi typami od 5 do 7. Bo w sumie przy opcji 1 ustalania klasyfikacjie, punkty ujemne nie mają znaczenia i na jedno wychodzi. Także sorry za zamieszanie.
Natomiast nadal obstaję za możliwością 3-krotnego przeniesienia typu na kolejny tydzień.
Pozdrawiam, grabtom
|
Do góry
|
|
|
|
#472694 - 29/12/2005 23:01
|
aka Schranzer
|
Potrzebna jest reklama Konkursu, pewnie 95% osób na forum nie wie o nagrodzie. Macie może jakieś pomysły? Najpierw powinniśmy zmienić opis poddziału a potem... jakiś szybki spam  Powinien być temat w To i Owo 'Czas na reklamę' gdzie można by reklamować różne ciekawe miejsca na forum. Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#472697 - 30/12/2005 00:09
|
Tenis Trader
|
Spokojnie Schranzer nikt nie przeoczy  W przeciągu dwóch tygodni zapisów napewno każdy zainteresowany odwiedzi dział Kort Tenisowy. Już na stronie głównej forum będzie się rzucało w oczy " Konkurs Tenisowy -Bet24.com- mecz.pl" ... Wysłałem rano priv do Conrada żeby zmienił nazwę poddziału, jak tylko pojawi się na forum to napewno to zmieni. Reklamą mogę się zająć bo okazało się, że nie taki ze mnie zły negocjator i przekonywacz Otworzę tematy w ATP, WTA, Rankingu i się je poprzykleja. W pierwszym tygodniu Rankingu typy podało prawie 100 osób więc napewno zagląda tu prawie każdy kto się tenisem interesuję. Wiadomo sezon tenisowy się zacznie to wszyscy z powrotem tu zaczną zaglądać i siłą rzeczy odwiedzą nasz konkurs. Niestety spora liczba potencjalnych userów, których chętnie bym tutaj zobaczył tygodniowo przegrywa kilkukrotnie więcej niż 50 zł ale na wydanie na wpisowe im żal  .
|
Do góry
|
|
|
|
#472698 - 01/01/2006 16:00
|
2fast 2furious
|
Quote:
...W praktyce oznacza to, że łączna pula nagród (z uwzględnieniem wpisowego uczestników) będzie najwyższa w historii tego Konkursu i aktualnie poziomem będzie ustępować jedynie największemu turniejowi na naszym forum czyli Play-Off mecz.pl. ...
goget, z calym szacunkiem dla ciebie i twoich pogladow, ale tym haslem, ktore pozwolilem sobie pogrubic, pojechales po bandzie  moze i jest to konkurs najstarszy, moze najpopularniejszy, ale czy tam jest wysoki poziom ? i don`t think so :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#472701 - 01/01/2006 22:17
|
2fast 2furious
|
Quote:
Heh to chyba wynika z konstrukcji zdania majner, że chodzi o pulę nagród
wiadomo jaki dzisiaj jest dzien, wiec chcac niechcac musisz mi wybaczyc 
|
Do góry
|
|
|
|
#472703 - 01/01/2006 22:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
1. nie 2. nie 3. nie 
|
Do góry
|
|
|
|
#472704 - 01/01/2006 23:19
|
Tenis Trader
|
Quote:
za pół godziny pełną parą rusza 5 turniejów, plus hofman cup. a oni nie mają nawet jednego zdarzenia w ofercie nie żebym był jakiś złośliwy drogi sponsorze KONKURSU TENISOWEGO, weź się w garść jak gracze mają brać kursy z Waszej oferty?
To jest najlepsze, że nie musimy 
Tak naprawdę, to nie będzie to miało wielkiego znaczenia jeżeli ani jeden kurs nie będzie pochodził od nich. Ważne, żeby jak najwięcej osób wchodziło na ich stronę z banera, który sie tu pojawi lub z linka umiejscowionego w opisie poddziału. Szczególnie liczę tu na tych ze zmiennym IP, żeby od czasu do czasu weszli sobie przez ten link i złożyli krótką wizytę na stronie tego buka.
|
Do góry
|
|
|
|
#472705 - 02/01/2006 11:56
|
Carpal Tunnel
|
Sponsor sponsorem SUPER , FAJNIE ale czy ktos próbował rejestrować sie w Bet24, bo z tego co widze nie ma innej opcji aniżeli podanie danych karty kredytowej przy rejestracji, aczkolwiek znalazłem takie info: If you dont have a creditcard, we can help you opening an account manually and then you will be able to transfer money to our bankaccount. Send the following to support@bet24.com: Full name and adress. Username and password. By doing this, you are at the same time confirming you are uver 18 years old. więc nie wiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#472707 - 02/01/2006 14:08
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ja się rejestrowałem, ale faktycznie podawałem numer karty...
Spytam gościa, z którym załatwiałem sprawy sponsoringu jak to wygląda i jak to ominąć.
napisałem wyżej trzeba po prostu podac imię nazwisko Nazwe uzytkownika i hasło , wtedy oni stworzą konto (mi własnie tak załozyli) 
|
Do góry
|
|
|
|
#472710 - 03/01/2006 11:24
|
Carpal Tunnel
|
zdecydowanie jestem za 7 typami, a co do tych 30 osob to poczekajmy spokojnie ile faktycznie bedzie z tym wpisowym, jakos nie jestem az takim optymista, no ale moze faktycznie ponad 30 bedzie:), ale w takim razie trzeba jednack zostac przy tmy by za 3 razem byl STOP, no ale powiedzmy kazdy moze dac jeden czy 2 STOPY w tygodniu
|
Do góry
|
|
|
|
#472716 - 04/01/2006 10:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Wiecie tez mi sie wydaje ze w momencie sporej frekwencji a na taka sie zanosi (oby) moznaby zmniejszyc liczbe typow w tygodniu do 6 a nawet 5... Glowna idea konkursu oprocz dobrej zabawy jest pomoc sobie wzajemnie i pomoc userom odwiedzajacym tematy konkursowe a nie bioracym udzialy (altruista ze mnie  7 typow to duzo.. 30 potencjalnych uczestnikow to 210 typow + 30 ewentualnych underdogow... sporo.. Idzmy w strone jakosci i takie jest moje zdanie.. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#472720 - 09/01/2006 20:27
|
Tenis Trader
|
Jak już będzie znana liczba chętnych to zrobimy szybkie rozeznanie kto jest za zmniejszeniem liczby typów, a kto woli zostać przy obecnym stanie czyli 7 typów tygodniowo. Tak jak mówi Fro jak ktoś sobie zostawia 5 typów na niedzielę to nie może mieć pretensji do reszty  . Jak w życiu mniejszość musi dostosować się do większości.
|
Do góry
|
|
|
|
#472721 - 09/01/2006 20:33
|
aka Schranzer
|
Quote:
Schranzer jak będziesz podawać typy w tygodniu, a nie w sobotę-niedzielę to spokojnie zdążysz wybrać te najlepsze
Bo widzisz czasem w środku tygodnia chciałem tutaj dotrzec, ale na klęczkach miałem utrudnione zadanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#472724 - 11/01/2006 09:38
|
Carpal Tunnel
|
Hmm można tak powiedziec - pewne aspekty zależą od ilości osób tzn. jeśli będzie ich ponad 20 to np. można zmniejszyc ilośc typów podstawowych do 6 oraz ilośc stopów zostawic w niezmienionej formie tzn. 3 osoby lub jak zaproponowano 2 osoby - te szczegóły wyjaśnione zostaną w ostatniej chwili - tzn. w weekend  - wówczas będziemy już wiedzieli ile osób będzie uczestniczyło w nadchodzącej edycji. P.S. Reszta zmian, która była dyskutowana została już wprowadzona do regulaminu, który jest na 1 stronie tematu.
Edited by THOM (11/01/2006 09:58)
|
Do góry
|
|
|
|
#472725 - 11/01/2006 17:41
|
Tenis Trader
|
Pozwoliłem sobie zamieścić regulamin z uwzględnieniem tych punktów, które tutaj przegłosowaliśmy. Jakby były jakieś niejasności to można się tu poskarżyć  . Wkleiłem również banner, który otrzymałem od Bet24.com. Właśnie taki banner będzie w każdym temacie tygodniowym i mam nadzieję, że będziecie w niego klikać (szczególnie liczę na tych ze zmiennym IP). Oczywiście dobrze jakby każdy z uczestników się zarejestrował z tego linka bo jak wiadomo nagrody i tak zostaną przelane na konto buka. THOM jak znajdziesz czas to odklej ten stary Regulamin i przyklej ten nowy  .
|
Do góry
|
|
|
|
#472726 - 13/01/2006 13:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
w poniedziałek startujemy, mam dziwne przeczucie że mimo sponsora liczba osób która wystartuje w konkursie nie bedzie zbyt duza, moze się okazac iz bedzie ona mniejsza niz w edycji XII - THOM ile osób wpłaciło?
|
Do góry
|
|
|
|
#472728 - 15/01/2006 13:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/07/2003
|
Wiadomo juz, ze jest ponad 20 uczestnikow? Czy liczba typow pozostaje bez zmian, czy podajemy np. 6 typow tygodniowo?  Pozdrawiam, Exp
|
Do góry
|
|
|
|
#472731 - 20/01/2006 13:29
|
Carpal Tunnel
|
Ja mam 2 sprawy: 1. Co ostatecznie decyduje o kolejności: bilans czy liczba punktów? Jest mi to już obojętne ale chciałbym wiedzieć  2. Propozycja podziału nagród - nudziło mi się trochę  1 kolumna gotówka - 2 kolumna wirtualne Euro  IM 650 PLN + 125 EURO IIM 300 PLN + 50 EURO IIIM 100 PLN + 25 EURO IVM 50 PLN (zwrot kosztów, można by to rozciągnąć na miejsca 5 i 6 z rezerwy; przy tylu uczestnikach dłużej będą zainteresowani walką  UD 100 PLN Rezerwa 100 PLN Pozdrawiam, jak ktoś ma inne, lepsze propzycje to niech przedstawi.
|
Do góry
|
|
|
|
#472732 - 20/01/2006 13:33
|
Carpal Tunnel
|
Ad 1 już doczytałem z poprawionego regulaminu, niejednoznacznie, ale wynika że decydują punkty  pozdrawiam punkt 2 aktualny
|
Do góry
|
|
|
|
#472733 - 20/01/2006 15:40
|
Carpal Tunnel
|
1. 600 + 100 2. 300 + 50 3. 100 + 25 4: 50 + 10 5 0 + 10 6. 0 + 5 Ud: 1. 100 2. 50 rezerwa: 100 oczywiscie do dyskusji, ale wychpdze z zalozenie, ze mozna wiecej osob jakos nagrodzic, chociaz okazjonalnie jelsi o te 5 i 6 miejsce chodzi, wiec zgadzam sie z Coronachem co do rozkladu tyle ze zabralem troche "1" a dodalem do miejsc kolejnych  pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#472734 - 21/01/2006 11:24
|
Tenis Trader
|
Sorry panowie ale co komu po 5 Euro  Poza tym zapomnieliście chyba o nagrodach za bilans 10-0... Z tych 1300 zł proponuje 1000 zł przeznaczyć na pierwszą trójkę a 300 zł na nagrody za 10-0 i za UD. Dla mnie wystarczy jak kase dostanie pierwsza piątka,z tym założeniem, że miejsca 1-5 dostanie coś od Bet24.com a pierwsza trójka podzieli się dodatkowo kasą z wpisowego. Widze to tak : 1. 550 zł + 100 E 2. 300 zł + 50 E 3. 150 zł + 40 E 4. 000 zł + 35 E 5. 000 zł + 25 E Zostaje 300 zł z wpisowego i proponuje 100 zł zarezerwować dla zwycięscy UD. 200 zł zostaje na bilans 10-0 i każdorazowo jak ktoś trafi taki bilans to dostaje 50 zł. Jeżeli będzie więcej niż 4 takie bilanse to wtedy bierzemy pod uwagę iloczyn kursów trafionych (albo druga opcja w pierwszej kolejności bierzemy pod uwagę osoby, które nie załapały się do innych nagród - czyli ci z miejsc poza 1-5). Jeżeli będzie mniej niż 4 przypadki to pozostała kwota przeszła by w poczet nagród za UD. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#472735 - 21/01/2006 11:36
|
Carpal Tunnel
|
trzeba do jutra rozpisac podział nagród i tyle. Nie wiem jak to liczycie , ale rozpisaliscie tylko 200 E , czyżby 50 poszło na jakies koszty obsługi konkursu czy coś???  Moja oficjalna propozycja, liczę na akceptację  1. 500 + 110 2. 250 + 65 3. 150 + 45 4. 100 + 30 UD: 1. 100 2. 50 Bilans 10-0 w tygodniu: pula 100 PLN i jej podział, jeżeli będzie kilka takich wyników tygodniowych Rezerwa: 50 PLN rezerwe mozna wykorzystac zwiększając pule dla bilansu 10-0 jezeli bedzie ich odpowiednio dużo czyli np. 3 i więcej . Jeśli będzie 1 lub 2 to te 50 przeznaczymy na I miejsce w konkursie. Jak nie będzie 10-0 ( w co nie wierzę ) to 100 i 50 rezerwy rozpisze się do miejsc 1-4 według klucza 60-40-30-20. edit. pisząc nie widziałem postu Gogeta 
Edited by Gregov (21/01/2006 11:39)
|
Do góry
|
|
|
|
#472736 - 21/01/2006 20:07
|
Carpal Tunnel
|
ok, Goget przkeonales mnie, jestem za Twoim podzialem  pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#472738 - 21/01/2006 22:06
|
Carpal Tunnel
|
no ja bym dodal za 1 i 2 miejsca za UD, ale lepszy chyba podzial Gogeta, aczkolwiek to do dyskusji czy piewrsza 3 czy 5 dostaje pieniadze.
|
Do góry
|
|
|
|
#472740 - 22/01/2006 09:58
|
Carpal Tunnel
|
wszystkie mecze które miały być rozgrywane minionej nocy zostały odwołane z powodu upałów i przeniesione na jutro. Typy podane do konkursu za pierwszy tydzeiń będą normalnie podliczone , to jest sytuacja niezależna od nas. Zresztą w poprzednim sezonie było podobnie przy okazji innych turniejów wielkiego szlema ( deszcz na Wimbie i RG ) . edit troche pomieszałem , jednak nie wszystkie odwołali  , część meczy własnie jest rozgrywana a wszystko przez to ze sie zapatrzyłem na mecz Danieli 
Edited by Gregov (22/01/2006 10:18)
|
Do góry
|
|
|
|
#472742 - 22/01/2006 14:43
|
Carpal Tunnel
|
mi pasuje  , a takie pytanie, jesli np. o UD chodzi to liczy sie tez ilosc trafionych ? czy bilans...
|
Do góry
|
|
|
|
#472750 - 23/01/2006 22:35
|
old hand
|
A dla mnie generalnie wszystko jedno, grunt żeby była fajna zabawa. Co zostanie ustalone w pełni akceptuję.
|
Do góry
|
|
|
|
#472752 - 26/01/2006 13:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Uznalem ze jak nic nie pisze to znaczy ze sie zgadzam.. ale napisze.. ZGADZAM SIE  Nawet wiem na co sie zgadzam  Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#472755 - 02/02/2006 09:25
|
Carpal Tunnel
|
Poogoo tutaj zazwycj dyskusje  moze ktos wierzyc lub nie.. ale zwrocilem na to uwage, ze wlasnie jestes poszkodowany, bo mialem jak si enie myle w tamtym tygodniu wlasnie taka sytuacje i raczej sobie nie przypominam zeby ktos Cie informowal, jednak mysle, ze blednie uwazasz o jakichs podzialach, wtedy moze po prostu niedopatrzenie.. lub cokolwiek to spowodowalo, mimo wszystko z informowaniem o tym stopie.. to tez dziwne, bo w koncu kazdy sam musi znac regulamin i go wypelniac bez pomocy innych, takie moje zdanie wiec Poogoo powodzenia w typowaniu i tak jak mowisz, niech to bedzie zdrowa i dobra zabawa  pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#472756 - 02/02/2006 09:30
|
old hand
Meldunek: 24/10/2002
|
dzięki Stich za odpowiedź  nie chodzi mi o podziały, układy tego nie miałem na myśli, czy o mnie, bo to moje błędy, chodzi mi o przyszłość, żeby takie sytuacje nie miały miejsca, bo takie pomaganie jest miłe, koleżeńskie, ale nie wobec WSZYSTKICH, o to mi chodziło. Pozdrawam, Pooggoo
|
Do góry
|
|
|
|
#472758 - 02/02/2006 10:11
|
Carpal Tunnel
|
przeniosłem swój post z tematu z typami
Pooggoo, jest dokładnie tak jak napisał Thom. Typy staram się zliczać na bieżąco ( w I tyg. tego nie zrobiłem, a np. yaqb podał 5 razy typy jako trzeci i uwagi na to nie zwróciłem ), i będę informował każdego uczestnika konkursu o powtórzeniu danego typu , jeśli tylko będą takie przypadki, chyba że większość opowie się przeciwko takiej formie "pomocy". Jeżeli ktoś jest przeciwny to proszę o informację w tym temacie.
Ja się ustosunkuję do głosu większości, mnie to nie zrobi praktycznie róźnicy , bo i tak zliczam typy, a napisanie informacji zainteresowanej osobie nie sprawia problemów.
Tak więc proszę o wypowiedź konkursowiczów w kwestii zwracania uwagi w przypadku naruszenia regulaminu.
|
Do góry
|
|
|
|
#472759 - 02/02/2006 10:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/07/2003
|
Witam, tak sie sklada, ze o ja naruszylem w jakis sposob regulamin, oczywiscie nie umyslnie. Rowniez z poprzednich edycji konkursu wiem, ze zawsze jesli ktorys z bioracych osob w konkursie zauwazyl blad innego uczestnika - czy to nie postawiony znak  czy tez jakas inna niescislosc, taka wlasnie "pomoc" byla udzielana. Nie mysle, ze Gregov zwrocil mi uwage z jakis konkretnych powodow, tylko mysle, ze poprostu zauwazyl moj blad, gdyby nie zauwazyl to niestety ja bym za to poniosl konsekwencje w postaci minusowych punktow. Jestem przekonany, ze gdyby ktos zauwazyl Twoj blad rowniez by zwrocil bezposrednio Ci uwage. W temacie jest tyle typow, ze czasami mozna przeoczyc je, i mysle, ze taka pomoc jest bardzo na miejscu bo tu przeciez chodzi o dobra zabawe, przedewszystkim fair. Pozdrawiam, Exp
|
Do góry
|
|
|
|
#472760 - 02/02/2006 10:45
|
old hand
Meldunek: 24/10/2002
|
proszę Was nie zrozumcie mnie dosłownie, wiem, że słownie to brzmi inaczej niż na żywo  nie mam pretensji, czy zarzutów o jakieś układy, konszachty itd. nikomu nic nie zarzucam, poprostu napisałem, że jest to troche niesprawiedliwe, bo wiadomo, że jak się kogoś zna, to się bardziej zwraca uwagę na daną osobę. Gregov i inni tu obecni, według mnie świetnie wywiązuja się ze swoich zadań i nic tylko im podziękować za ich dokonania, chodzi mi tylko o to,że czasami można kogoś pominąć, niechcący zupełnie i mogą byc przykrości, niedomównia. Myślę, że na przyszłość powinnismy zrezygnować z liczenia stopów, kreczy i innych meczy do poprawki, WSZYSTKIM uczestnikom i będzie po kłopocie  Naprawdę konkurs i ludzie w nim biorący udział, są na wysokim poziomie, nikomu nie mam nic do zarzucenia, więc bawmy się dalej  Pozdrawiam Pooggoo
|
Do góry
|
|
|
|
#472761 - 06/02/2006 09:20
|
Carpal Tunnel
|
ponawiam pytanie w klasyfikacji UD liczy sie bilans czy ilosc trafionych ?
|
Do góry
|
|
|
|
#472763 - 06/02/2006 09:45
|
Carpal Tunnel
|
Gregov a czemu sie maja trafic?  akurat przy UD no to raczej oczywiste, ze bilans ma sie liczyc, ale chcialem sie upewnic, o nigdzie o tymnie jest napisane. pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
|
|