Strona 37 z 39 < 1 2 ... 35 36 37 38 39 >
Opcje tematu
#4661827 - 13/05/2011 01:56 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Jak to Skorpion, przeciez maja liczne sukcesy- przede wszystkim zlikwidowali dopalacze laugh

Do góry
Bonus: Unibet
#4661837 - 13/05/2011 01:59 Re: Kibice [4] [Re: Bzyku]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: Bzyku
Ot, typowy fanatyzm i mentalny beton PO.

Nie jesteś w 100% z nami? To jesteś w takim razie fanatykiem Kaczyńskiego.

Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś zobaczył, że był to żart na poziomie przedmówcy.

To co robi teraz Tusk jest dokładnie tym samym co robi(ł) np. Łukaszenka na Białorusi.

Jasne... i nie zapomnij dodać, że jeszcze wszystko przez GW. grin

Conrad, Ty nic z tego nie rozumiesz.

Tusk nie walczy z chuliganami. Gdyby to robił, to po prostu były by akcje takie jak zamykanie tych zidentyfikowanych wandali, którzy niszczyli stadion. I nic więcej.
To była jedyna sensowna akcja w całej tej nagonce. Tyle, że przeprowadzona właściwie na pokaz (cała ta otoczka z antyterrorystami i telewizją).

Bzyku, to Ty raczej niczego nie rozumiesz. Wzięli się za to od podstaw, na każdym szczeblu, zaczynając od klubów, które muszą przejąć na siebie odpowiedzialność za ludzi, których wpuszczają na własne trybuny. Już nie chodzi o jakiś jeden incydent ale zabranie się za ogół problemu. Zarówno kluby, Ekstraklasa, PZPN jak i rząd muszą wspólnie działać jeśli mają być efekty i to się właśnie zaczęło. A czy akcja na pokaz czy nie to już temat poboczny... chociaż powinna być na pokaz aby normalny kibic zobaczył, co się dzieje ze świrami...

Tusk walczy ze wszystkimi zasiadającymi na stadionach zwani ogółem jako kibice.

To już są bajeczki. Nawet kibice Wisły nie łyknęli tego kitu i wyśmiali własny młyn...

A to kara właśnie za te transparenty. Wszystko to by przykryć własną nieudolność.

Kolejna bajeczka i temat zastępczy. Pluć i powalać normalnych kibiców, po pysku dać piłkarzowi po meczu, po finale pucharu robić burdy... i na koniec zasłaniać się historyjkami, że jest na nich nagonka, że to wszystko przez te ich przygłupiaste transparenty, itd. Naprawdę trzeba mieć tupet... smirk

A swoją drogą jakaś mentalność małego komucha wkroczyła niektórym do łba: nie pasują im media, i to że ich opisują nie tak jak by sobie... życzyli. No i polityka... jest najważniejsza, a klub na dalszym miejscu, skoro głupie transparenty i hasełka są ważniejsze od czegokolwiek związanego z klubem czy danym meczem. Na szczęście większość kibiców, tak jak ci w Krakowie, też to widzą i kwitują jednym słowem: "Pajace".

Do góry
#4661846 - 13/05/2011 02:06 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Jak zrobić żeby nie widzieć postów danego użytkownika?

Do góry
#4661853 - 13/05/2011 02:15 Re: Kibice [4] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
Jak zrobić żeby nie widzieć postów danego użytkownika?

Wejdź na profil użytkownika i dodaj do listy ignorowanych wink

Do góry
#4661854 - 13/05/2011 02:16 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
TonyParker Offline
a.k.a. "Appiah"

Meldunek: 06/01/2009
U Lisa to cyrk był, a nie dyskusja. Tomaszewski i Stec pozamiatali laugh

Do góry
#4661856 - 13/05/2011 02:16 Re: Kibice [4] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004

Zajebiście nas interesuje opinia typa co chodził na Legię, a gdy Korona wybudowała nowy stadion to jeździł do Kielc płaszczyć dupę w sektorach VIP. Teraz pewnie znowu Legia wróciła do łask. Idź lepiej wzdychać do plakatu Tuska nad łóżkiem.

shocked

nawet nie wiedzialem ale to by wiele tlumaczylo grin

Conrad dlaczego wszystkich nazywasz beksalalami ???
jestes taki bohater na forum a trzesiesz dupa zeby isc na mecz ???
Bo skoro sie boisz kiboli to nie wiem jaka jest tego przyczyna ??
Albo ktos Ci nakopal kiedys do dupy i masz uraz albo masz jakies kompleksy ??

Wytlumacz mi logicznie bez zbednej frustracji o co common ???

Chwytasz sie codziennie kazdej najmniejszej informacji zeby uratowac twarz i swojego Pana jak np. kibice Wisly ktorzy wygwizdali swoj mlyn

Czego to niby dowodzi ???
Brak solidarnosci to najwieksze kurestwo jakie moze byc i wszystko na ten temat ...
Zobacz ja i marcin jestesmy z klubow ktore sie zabijaja i nienawidza na amen ale jest szacunek, tak samo z podstawkiem czy craax itd... itp...

Ale co Ty mozesz o tym wiedziec jesli to co napisal WNN jest prawda smirk

Do góry
#4661895 - 13/05/2011 02:31 Re: Kibice [4] [Re: codi]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: codi
Jak to Skorpion, przeciez maja liczne sukcesy- przede wszystkim zlikwidowali dopalacze laugh

aaaa no zapomniałem o tym laugh laugh

Do góry
#4661897 - 13/05/2011 02:32 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
Akhu Offline

Meldunek: 12/10/2003
Piszesz o szacunku, a zobacz na ten wczorajszy przykład z Krakowa.

Tam 'młyn' nie miał nawet szacunku do ludzi, którzy kibicowali ich własnej drużynie.
Pokazali im, że bez nich też może istnieć doping na stadionie i to się im nie spodobało laugh

Ale nie atakuj mnie, bo ja się nie znam...tak tylko sobie pisze smile
Uprzedzając pytanie...tak, nie byłem na ani jednym wyjeździe wink

Do góry
#4661900 - 13/05/2011 02:33 Re: Kibice [4] [Re: Conrad]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Na szczęście większość kibiców, tak jak ci w Krakowie, też to widzą i kwitują jednym słowem: "Pajace". [/quote]
Większość?? Czyli oprócz tych co na WIśle to kto jeszcze?? wink

Do góry
#4661907 - 13/05/2011 02:34 Re: Kibice [4] [Re: Conrad]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Conrad
Na szczęście większość kibiców, tak jak ci w Krakowie, też to widzą i kwitują jednym słowem: "Pajace".

Większość?? Czyli oprócz tych na Wisle to kto jeszcze?

Do góry
#4661921 - 13/05/2011 02:37 Re: Kibice [4] [Re: Akhu]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Akhu
Piszesz o szacunku, a zobacz na ten wczorajszy przykład z Krakowa.

Tam 'młyn' nie miał nawet szacunku do ludzi, którzy kibicowali ich własnej drużynie.
Pokazali im, że bez nich też może istnieć doping na stadionie i to się im nie spodobało laugh

Ale nie atakuj mnie, bo ja się nie znam...tak tylko sobie pisze smile
Uprzedzając pytanie...tak, nie byłem na ani jednym wyjeździe wink

Oczywiście taki piknik może sie burzyć bo i co ma zrobic? Chodzi na mecze aby siedzieć i jemu to wystarczy. A przy porażkach pierwszy sie wypnie i przestanie łazić. Szczęście, ze kibicuje Wisle co ma sukcecy krajowe wink jakoś mi się nie chce wierzyc, ze piknik nagle weźmie w swoje ręce doping, oprawy, wyjazdy. Bez fanatyków stadiony będą świecić pustkami czy się Wam to podoba czy nie.

Do góry
#4661922 - 13/05/2011 02:37 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Originally Posted By: Jose

gdy Donek prowadził wojne z dopalaczami to GWno robiło propagande artykulami typu: "obrabował bank by miec na dopalacze"

u nich to normalne

Do góry
#4661943 - 13/05/2011 02:39 Re: Kibice [4] [Re: Skorpion BB]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Akhu

Nie mam najmniejszego zamiaru atakowac ani Ciebie ani nikogo innego piwo

Mysle ze wszyscy tutaj albo zdecydowana wiekszosc jest przeciwna bandytyzmowi na stadionach i ja rowniez jestem przeciwny temu ale chodzi o meritum sprawy czyli czy zamykanie stadionow to srodek do zwalczenia tego problemu ????

Jestem pewny ze absolutnie NIE !!!

Jesli ktos ma odmienne zdanie to z wielka ochota wyslucham jego argumentow ...

Do góry
#4661965 - 13/05/2011 02:45 Re: Kibice [4] [Re: Inzaghi78]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005

Do góry
#4661968 - 13/05/2011 02:46 Re: Kibice [4] [Re: Conrad]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Jasne... i nie zapomnij dodać, że jeszcze wszystko przez GW. grin

GóWno to raczej tuba propagandowa rządu niż "kierownik" całej tej akcji.

Wzięli się za to od podstaw, na każdym szczeblu, zaczynając od klubów, które muszą przejąć na siebie odpowiedzialność za ludzi, których wpuszczają na własne trybuny. Już nie chodzi o jakiś jeden incydent ale zabranie się za ogół problemu. Zarówno kluby, Ekstraklasa, PZPN jak i rząd muszą wspólnie działać jeśli mają być efekty i to się właśnie zaczęło.

Czyli jak w szkole się pobije dwóch uczniów, to należy zamknąć szkołę. To będzie cudowna praca u podstaw.

Kluby na przestrzeni lat są chyba najmniej winne. Na przestrzeni lat wchodziły coraz ostrzejsze przepisy dotyczące bezpieczeństwa. A to wszystkie miejsca musiały być siedzące. A to monitoring. A to kamery. A to rejestracja kibiców. A to kołowrotki i masa innych rzeczy.

WSZYSTKO BYŁO NA BARKACH KLUBÓW. Same musiały sobie z tym radzić. Nikt im nie pomagał, a już na pewno nie PZPN, który jest zainteresowany tylko karaniem. Zwłaszcza za kadencji Laty karzą za wszystko za co mogą żeby zapełnić pustki w kasie (którą Lato trwoni).
Więc nie opowiadaj tu bredni, że PZPN w czymkolwiek pomoże klubom. Nie pomoże bo leśne dziady mają to w dupie. Interesują ich tylko wycieczki do Kanady i utrzymanie stołków.

Na przestrzeni lat kluby identyfikowały zadymiarzy, współpracowały z policją, podawały dane, taśmy z kamer itp. Co mogły to robiły.
A zadymiarze i tak dostawali parę złotych grzywny i meldowali się na następnym meczu gotowi do rozrób. Kluby nie były w stanie same wytępić chuliganów bo nie mają ku temu instrumentów. Te mają policja i sądy, które albo sprawy olewały albo nie mogły nic zrobić ze względu na złe prawo.

Więc kluby widząc, że walki z wiatrakami nie wygrają zaczęły współpracować z "kibolami". Efekt całokształtu jest zdecydowanie lepszy niż kiedyś. Rozrób jest dużo mniej, kibice (a raczej ich stowarzyszenia) biorą odpowiedzialność za różne rzeczy.
Jest spokojniej choć i tak czasem zdarzają się burdy i incydenty. A zdarzają się głównie dlatego, że nasze prawo jest tak ułomne, że nie potrafi wyeliminować chuliganów ze stadionów.

Jeszcze raz posłużę się przykładem "Starucha". Legia dała mu zakaz stadionowy - czyli w praktyce wszystko co mogła zrobić żeby uniemożliwić mu obecność na meczach Legii.
Reszta leży w gestii policji i sądów.

I co? Staruch jest na trybunach w Bydgoszczy na meczu Legii, mimo, że klub zrobił co mógł aby na meczach Legii go nie było.
A żeby tam był jeszcze wstawia się za nim policja.

I co? Legia jest winna, że ma takiego "kibola"?

Na tej samej zasadzie pewnie pojawia się wielu innych ludzi, którzy ze stadionów powinni być wyautowani. A pojawiają się bo przez lata system prawny w Polsce nic im nie zrobił.

--

Teraz znów zaczyna się zwalanie wszystkiego na kluby.

Lata zaniedbań w kwestii prawnej to oczywistość. A jakoś rząd nie poczuwa się do odpowiedzialności za to.
Karane są kluby, które tracą miliony po decyzjach o zamykaniu stadionów. Kluby te tracą wizerunkową, a kto wie ile stracą po odejściu sponsorów.

Ukarano Lecha i Legię za zadymę w Bydgoszczy mimo, że organizatorem meczu był PZPN. Dlaczego karze się uczestników, a nie organizatora?

Piszesz bzdury o współpracy PZPN i klubów. To PZPN właśnie "współpracuje" zakazując WSZYSTKIM klubom wyjazdów ich kibiców. To jest współpraca?
To jest dobijanie leżącego.

Kolejna bajeczka i temat zastępczy.

Twierdzisz więc, że cała ta historia nie ma związku z polityką?

Więc wytłumacz proszę jedną rzecz dotyczącą stadionu Lecha.

- Jednego dnia policja uznaje stadion za bezpieczny i pozwala na rozegranie meczu (Lech vs Górnik)
- Następnego dnia już po zadymie w Bydgoszczy policja zmienia zdanie i uznaje STADION za niebezpieczny. Nie kibiców, tylko stadion, który notabene spełnia ostre wymogi UEFA.
- Niebezpieczny jest tylko w sobotę gdy ma grać Lech.
- Ale w niedzielę gry ma grać Warta jest już bezpieczny.

Przekonaj kogokolwiek, że to nie była kara dla Lecha, a jedynie działanie wynikające z walki z chuligaństwem laugh

Do góry
#4661979 - 13/05/2011 02:49 Re: Kibice [4] [Re: Inzaghi78]
Akhu Offline

Meldunek: 12/10/2003
Originally Posted By: Inzaghi78
Akhu

Nie mam najmniejszego zamiaru atakowac ani Ciebie ani nikogo innego piwo

Mysle ze wszyscy tutaj albo zdecydowana wiekszosc jest przeciwna bandytyzmowi na stadionach i ja rowniez jestem przeciwny temu ale chodzi o meritum sprawy czyli czy zamykanie stadionow to srodek do zwalczenia tego problemu ????

Jestem pewny ze absolutnie NIE !!!

Jesli ktos ma odmienne zdanie to z wielka ochota wyslucham jego argumentow ...

Z tym to ja się zgadzam, też wyśmiałem tę decyzję.
Wkurzam się tylko na robienie niewiniątek ze wszystkich, a na mówienie, że jeśli młyn się wykurzy ze stadionu to nie będzie dopingu i będą pustki, to ja reaguję tak --> laugh
A dlaczego? A dlatego, że nikt nie zabrania ludziom z młynu stać i drzeć mordę przez 90 minut. Mają się jedynie zachowywać jak na cywilizowanych ludzi przystało, a nie jak na bydło wink

Do góry
#4661981 - 13/05/2011 02:49 Re: Kibice [4] [Re: Inzaghi78]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Jezeli chodzi o media a zwlaszcza "gw" to mam pytanie do obroncow

Kiedy ostatnio byly pokazywane jakies fajne oprawy meczowe , doping kibicow, zabawy na sektorach rodzinnych ????

Nie trzeba byc bieglym psychologiem zeby wyczuc ze opisywane jest to co sie lepiej sprzedaje , co jest chwytliwe , co pozwoli wywolac sensacje i byc lepszym od konkurencji ...

Zobaczcie na ostatni tydzien i nie chodzi ot oze opisuja problemy ale w jaki sposob ...
Kazda informacja jak chocby teraz aktualna o zakazie dla Radomiaka jest opatrzona zdjeciem z palacymi sie szalikami, podobnie jak ostatnio byla informacja o Widzewie to bylo zdjecie z derbow jak Łks pali szaliki Widzewa, to samo dotyczy Poznania czy Warszawy gdzie pokazywane sa glownie karki z wytatulowanymi karczychami ...

Do góry
#4661985 - 13/05/2011 02:49 Re: Kibice [4] [Re: Llama]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Jak to? kibice Wisly wyzywali swoich wlasnych kibicow? ktos tu pisal ze razem wszyscy sie trzymaja w walce z POjebami?

Do góry
#4662002 - 13/05/2011 02:52 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
T eraz czekamy na artykół GWna "obrabował bankomat by mieć na race i szaliki"

Do góry
#4662013 - 13/05/2011 02:53 Re: Kibice [4] [Re: Inzaghi78]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004

Zajebiście nas interesuje opinia typa co chodził na Legię, a gdy Korona wybudowała nowy stadion to jeździł do Kielc płaszczyć dupę w sektorach VIP. Teraz pewnie znowu Legia wróciła do łask. Idź lepiej wzdychać do plakatu Tuska nad łóżkiem.

I sam pewnie chuliganił grin
Poznałem po oczach. laugh

piwo

Do góry
Strona 37 z 39 < 1 2 ... 35 36 37 38 39 >

Moderator:  Biszop, rafal08