Czyli grasz u tych co rozpętali ten cały bajzel?
Najbardziej przykre jest to, że taki człowiek jak Ty pisze takie bzdury. Za założenie, tego forum na starcie masz miano autorytetu, a od czasu afery piszesz jedne z większych głupoty w tym temacie,a w dodatku okazuje się, że nic nie wiesz.
Większość z nas "graczy" spodziewało się, że znasz odpowiedz na to co zrobią bukmacherzy przynajmniej ci najpopularniejsi. Przecież masz z nimi kontakt. Ale zamiast, tego zadajesz pytania jak pierwszoroczniak.
Polscy bukmacherzy rozpętali ten bajzel? A nie przypadkiem Twój idol z PO Chlebowski i ten drugi chyba Drzewiecki? W dodatku, gdzie nie chodziło o bukmacherów?
Czas odpowiedzieć sobie na pytanie czy jesteś z nami "graczami" i "branżą" czy jesteś z PO? Bo póki co Twoi koledzy jedyne co zrobili do podwyższyli podatki, w tym także u polskiego bukmachera.
W takich momentach jak ten do od Ciebie oczekiwaliśmy najwięcej, ale nie tylko ja, ale jak czytam to i inni rozczarowaliśmy się na Tobie po całości. Mniejsza o temat "Polityka" ale w tej sprawie, miałeś być tu najbardziej wiarygodny.
A teraz czas na spojrzenie na to z większej perspektywy:
Zamysł ustawy wygląda tak :
dla twojego dobra, będziemy cię inwigilować, żebyś nie grał,
dla twojego dobra będziemy cię karać, że zagrałeś.
Ta ustawa nigdy nie miała zamysłu ekonomicznego, to czysta polityka, więc nie spodziewajcie się, że argumenty wezmą górę nad propagandą, szczególnie w roku wyborczym i po tym jak prokuratura umorzyła śledztwo w tej sprawie.
I nie słuchajcie tych idiotów, którzy piszą, że będa wam pod tym względem przeszukiwać e-mail, bo gorsze rzeczy tam się dzieją i nie mogą tego ogarnąć. Mam konta e-mail w amerykańskich serwisach, a oni maja naprawdę restrykcyjną ustawę i mogłem zawsze zakładać konta u buków i nic się nie stało.
Kilka słów odnośnie polskich bukmacherów: Coraz bardziej czytając forum mam wrażenie, że jako nieliczny wygrałem u nich solidne pieniądze. Ja nigdy nie miałem problemów z wypłatami, oprócz jednego razu kiedy miałem kwotę, która nie kwalifikowała się do odebrania w siedzibie, a była spora dla punktu więc musiałem czekać aż uzbiera się w kasie.
Są idiotami chcąc zamykać rynek dla siebie, zamiast dostać możliwość przyjmowania zakładów od graczy z poza polski. Pytanie czy taka struktura, że oni mogą a inni z UE nie mogą mieć klientów z Polski utrzyma się w Trybunale, jeśli ktoś chciałby złożyć taki wniosek.
Ofertę mają o wiele gorszą od internetowych, także możliwości dla gracza są o wiele gorsze, ale która firma nie traktuje tak polaków?? Jesteśmy ludźmi drugiej kategorii i krajem drugiej kategorii. U nas zawsze jest olewka i nikt nie dba o jakość " przecież polak i tak to weźmie"
Przyszłość: Wszystko zależy jak nas potraktują bukmacherzy, jak nas będa przyjmować, to nie wpłynie na nas ta ustawa. Niestety nie będziemy mieli się, gdzie odwoływać, bo w ogóle nie możemy grać. Bukmacher, będzie dbał tylko o reputację, traktując nas normalnie. Bo jesli nas oszuka to bardzo trudno będzie coś zrobić.
Można pozazdrościć pokerzystom, że mają taki Związek, który potrafi złożyć sprawę do sądu. My "gracze" u buka jesteśmy zdani na siebie.