#4595321 - 11/04/2011 21:25
Re: Kibice [4]
[Re: ultra1978]
|
addict
Meldunek: 08/12/2010
|
najgorsze, ze ten sektor jest przeciez wlasnie dla nich - CRACOVIA nigdy tam nie zasiadzie i do tego to wlasnie Lechia za to zaplaci A czemu Lechia ma za to odpowiadać niech wystawią fakturę wszystkim osobom zapisanym na mecz przecież mają ich dane. Problem tylko będzie ze ściągnięciem jak się okaże że 80% jest bezrobotna albo na utrzymaniu członków rodziny. W Polsce od lat działa gówniany system że za szkody wyrządzone przez kibiców danego klubu zazwyczaj odpowiada klub. a jak na sektorze bylo pinćet osob a umywalko rozjabalo 10 litarów to co ? przecież jakis piknik nie bedzie mowil nikomu że nie wolno niszczyc umywalek, i co ma placic ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4595365 - 11/04/2011 21:38
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4595370 - 11/04/2011 21:38
[Re: ultra1978]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
najgorsze, ze ten sektor jest przeciez wlasnie dla nich - CRACOVIA nigdy tam nie zasiadzie i do tego to wlasnie Lechia za to zaplaci A czemu Lechia ma za to odpowiadać niech wystawią fakturę wszystkim osobom zapisanym na mecz przecież mają ich dane. Problem tylko będzie ze ściągnięciem jak się okaże że 80% jest bezrobotna albo na utrzymaniu członków rodziny. W Polsce od lat działa gówniany system że za szkody wyrządzone przez kibiców danego klubu zazwyczaj odpowiada klub. Stowarzyszenie, a nie klub. Tak mi się wydaje.
|
Do góry
|
|
|
|
#4595449 - 11/04/2011 22:03
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
najgorsze, ze ten sektor jest przeciez wlasnie dla nich - CRACOVIA nigdy tam nie zasiadzie i do tego to wlasnie Lechia za to zaplaci A czemu Lechia ma za to odpowiadać niech wystawią fakturę wszystkim osobom zapisanym na mecz przecież mają ich dane. Problem tylko będzie ze ściągnięciem jak się okaże że 80% jest bezrobotna albo na utrzymaniu członków rodziny. W Polsce od lat działa gówniany system że za szkody wyrządzone przez kibiców danego klubu zazwyczaj odpowiada klub. Stowarzyszenie, a nie klub. Tak mi się wydaje. ultra ja bym jednak kare Lechii tez przywalil, sie zastanowia dwa razy komu bilty podem daja na wyjazd cos mi sie wydaje ze najbardziej tutaj aktywni byli kibole wisly, typowa demolka bo czemu Craxa ma miec ladne lazienki
|
Do góry
|
|
|
|
#4595456 - 11/04/2011 22:06
[Re: kazow]
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
ups..chyba jestem wpyprany przez GW chyba tak, bo inicjatywa godna tego gówna. Kazow, kiedy ostatni raz byłeś na meczu ? Czy nie chodzisz, bo boisz się, że podczas dewastacji łazienki, kibole zrobią Ci krzywdę ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4595460 - 11/04/2011 22:09
[Re: młody gniewny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
ups..chyba jestem wpyprany przez GW chyba tak, bo inicjatywa godna tego gówna. Kazow, kiedy ostatni raz byłeś na meczu ? Czy nie chodzisz, bo boisz się, że podczas dewastacji łazienki, kibole zrobią Ci krzywdę ? A wytłumaczysz mi czym różnią się kity serwowane prze GW od tych serwowanych przez stowarzyszenia kibicowskie? Bo dla mnie jedna i ta sama hipokryzja to jest. Której bronią jednie osoby związane z którąś ze stron.
|
Do góry
|
|
|
|
#4595471 - 11/04/2011 22:11
|
Carpal Tunnel
|
ups..chyba jestem wpyprany przez GW chyba tak, bo inicjatywa godna tego gówna. Kazow, kiedy ostatni raz byłeś na meczu ? Czy nie chodzisz, bo boisz się, że podczas dewastacji łazienki, kibole zrobią Ci krzywdę ? oswiadczam tu i teraz .... ze nigdy nie bylem na zadnym meczy naszej kopanej, i nie ze strachu przed kibolami tylko z czystych wzgledow estetycznych. tak wiec nawet nie jestem Januszem  co nie zabrania mi wyrazac swojego zdania na temat zachowania tego typu, poniewaz poniekad jestem sponsorem takich wybrykow placac podatki tak samo bede wyrazal swoje opinie na temat rzygajacych w autobusie (mimo ze ze sam jestem trzezwy) lub srajacych na chodniku (mimo ze sam zalatwaim te potrzeby w toalecie)
|
Do góry
|
|
|
|
#4595476 - 11/04/2011 22:13
|
Carpal Tunnel
|
ups..chyba jestem wpyprany przez GW chyba tak, bo inicjatywa godna tego gówna. Kazow, kiedy ostatni raz byłeś na meczu ? Czy nie chodzisz, bo boisz się, że podczas dewastacji łazienki, kibole zrobią Ci krzywdę ? i wytlumacz gdzie jest inicjatywa GW? czy te zniszczenia to mistyfikacja? bo jezeli tego tam nie bylo to ladnie przeprosze
|
Do góry
|
|
|
|
#4595481 - 11/04/2011 22:13
[Re: bącki05]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
najgorsze, ze ten sektor jest przeciez wlasnie dla nich - CRACOVIA nigdy tam nie zasiadzie i do tego to wlasnie Lechia za to zaplaci A czemu Lechia ma za to odpowiadać niech wystawią fakturę wszystkim osobom zapisanym na mecz przecież mają ich dane. Problem tylko będzie ze ściągnięciem jak się okaże że 80% jest bezrobotna albo na utrzymaniu członków rodziny. W Polsce od lat działa gówniany system że za szkody wyrządzone przez kibiców danego klubu zazwyczaj odpowiada klub. a jak na sektorze bylo pinćet osob a umywalko rozjabalo 10 litarów to co ? przecież jakis piknik nie bedzie mowil nikomu że nie wolno niszczyc umywalek, i co ma placic ? Jak raz zapłacą za tych co demolują to będą wiedzieć że na drugi raz nie ma po co jechać skoro nie ma się wpływu na wandali i nie potrafi się ich upilnować. Poza tym skoro mogą zapłacić parę złotych za oprawę albo wrzucać kasę do puszek na bandytów siedzących w więzieniu czy na wizytę w burdelu dla swoich zgodowiczów to chyba faktura za wandalizm ich zbytnio nie zbawi. Druga sprawa to pikiniki na meczu wyjazdowym? W Krakowie u największej kosy gdzie mogą gratisowo przeżegnać czymś ostrym po plecach.
|
Do góry
|
|
|
|
#4595548 - 11/04/2011 22:27
|
Krecik
|
Wszędzie są idioci, więc nie mam zamiaru usprawiedliwiać dewastacji łazienki, zwłaszcza, że zrobili to kibole Wisły Kraków, ale wiadomo, że i u Nas zdarzają się podobne ekscesy. Nawet to co się działo w Wilnie jest wspominane przez niektórych z rozrzewnieniem, z jednej strony problem rozdmuchany, dużo przekłamywań, a z drugiej jednak wielu kibiców mieniących się kibicami Legii zdemolowało stadion, wdało się w bójkę z policją itd. Oczywiście sporo w tym winy także organizatorów, ludzie pod wpływem robią wiele głupot, zwłaszcza jak się poczują za mocni w grupie i bezkarni. Do tego nie trzeba być kibicem.
A GW wypisuje stek bzdur, obraża i oczernia, a ostatnio to już przechodzi samą siebie niszcząc pozytywne akcenty kibiców jak pomoc dla domów dziecka.
A pomysł z pociągami to mi się kojarzy wiesz z czym ? A z tym co robili naziści, a z Nazistów do komunistów to już rzut beretem, a co by nie mówić GW ma w swoich ludzi mocno związana z tamtych okresów i dalej stosuje jak widać sztuczki z tamtych okresów.
Zresztą to by było wrzucanie wszystkich do jednego worka, bo ktoś tam zdemolował łazienkę.
Ja sam wszystkiego nie pochwalam, u Nas często jest taka umowa, że za akty wandalizmu opłaca stowarzyszenie, który organizuje akcje. A pieniądze często są od Nas np. w ramach akcji na oprawę.
A skoro nie chodzisz ze względów estetycznych (?) to nie rozumiem co Cię tak boli. Myślę, że do kary za np. rzucanie rac nie dopłacisz nawet złotówki.
|
Do góry
|
|
|
|
#4595562 - 11/04/2011 22:37
|
Carpal Tunnel
|
mlody .. ty mnie traktujesz jak jakiegos naczelnego GW
ja mam w dup.ie co pisze GW, pierze mozg az milo, to samo robi gazeta polska czy gosc niedzielny, po prostu kazdy pierze w swoja strone
od tego jest mozg zeby wiedziec co jest dobre a co nie, GW, GP czy GN nie musi mi tego wykladac na tacy
dla mnie akty wandalizmu sa zle, akty osmieszajace Polske (vide Wilno) sa zle,
wagony bydlece byly przejaskrawienie, chyab wiadomo po co
a co do czego doplacam...widziales ile policji eskortuje jeden autokar z ekipa na wyjezdzie? caly dzien kilkunastu z nimi sie buja
kto za to placi? kto placi za sady jak nei ma z czego placic taki "biedak" ?
bardzo sie ciesze ze placicie ze swoich skladek za zniszczenia, ze robicie akcje w domach dzieci ..super fajnie i szanuje to
ale to sie tak nie liczy rozwalony stadion, to jedziemy do domu dziecka i jestesmy kwita, stowarzysenie powinno dazyc do wyeliminowania bydla ze swojego szerego dla wlasnego dobra, takie jest moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#4595581 - 11/04/2011 22:44
[Re: kazow]
|
Krecik
|
stowarzysenie powinno dazyc do wyeliminowania bydla ze swojego szerego dla wlasnego dobra, takie jest moje zdanie tu się zgadzam, ale nie dąży. Ci powiedzmy najbardziej krewcy kibice mają sporo do powiedzenia i nie da się ich wyrzucić, SKLW z Nimi trzyma. Walter próbował wymienić publikę, ale na tym cierpi doping. Nawet, jeśli większość jest normalna to inni się muszą solidaryzować z tymi co nie potrafią kontrolować emocji. A przez to co robi GW, takie akcje czy pisanie, że na stadion chodzą chuligani, bandziory i dilerzy narkotyków to tylko pogłębia więź między kibicami. Ja Cię nie mam za redaktora naczelnego z GW, pamiętam jak kiedyś nawet rozmawialiśmy o polityce, a ze mną, wiem, że nie jest to proste  ale jednak masz chyba więcej informacji o tym co się rzekomo dzieje na stadionach z Wyborczej i TVNu niż z doświadczenia, bo sam nie chodzisz. Ja uczęszczam od lat, a nigdy nie spotkało mnie nic złego, dilerów też nie widziałem 
|
Do góry
|
|
|
|
#4595655 - 11/04/2011 23:19
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
młody gniewny A przez to co robi GW, takie akcje czy pisanie, że na stadion chodzą chuligani, bandziory i dilerzy narkotyków to tylko pogłębia więź między kibicami.
wiesz, polski kibic, to nie owijając w bawełnę, frajer wszech czasów. 1. rucha go klub, z działaczami i piłkarzami - którzy sprzedawali, sprzedają i będą sprzedawać 2. ruchają ich sędziowie - bo kurwa, to co oni wyrabiają, to pożal się boże kompromitacja 3. ruchają ich znów piłkarze, którzy swym podejściem do treningów grają na poziomie mniej niż zero, pozostaje na trybunach odmówić zdrowaśkę, aby dany jełop doturlał się z piłką pod bramkę i umieścił ją gdzie trzeba 4. rucha ich policja, co prowokuje i jest niekompetentna w zakresie swych działań. 5. ruchają ich znów trenerzy, bo wystarczy przegrać 3-4 spotkania z rzędu, i jedziemy do kolejnego miasta, normalnie jak na parafii. biedni Ci kibice, że im się na to dalej chce chodzić. naprawdę, podziw. jakby nie było promocji w sklepach, rozbojów, demolek stadionów, pkp i rozrób (co z tego, że w weekend mamy powiedzmy 60 spotkań ligowowych e,1,2,3,4 liga - wystarczy 1dna, 2wie, trzy zadymy w miesiącu, a przeciętny obywatel zaczyna 'czuć' zagrożenie, że nie warto dziś wychodzić wieczorem, bo z meczu wracają) to można powiedzieć, anioły. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|