Strona 6 z 39 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 38 39 >
Opcje tematu
#4595321 - 11/04/2011 21:25 Re: Kibice [4] [Re: ultra1978]
bącki05 Offline
addict

Meldunek: 08/12/2010
Originally Posted By: ultra1978
Originally Posted By: craax
najgorsze, ze ten sektor jest przeciez wlasnie dla nich - CRACOVIA nigdy tam nie zasiadzie i do tego to wlasnie Lechia za to zaplaci laugh

A czemu Lechia ma za to odpowiadać niech wystawią fakturę wszystkim osobom zapisanym na mecz przecież mają ich dane. Problem tylko będzie ze ściągnięciem jak się okaże że 80% jest bezrobotna albo na utrzymaniu członków rodziny.
W Polsce od lat działa gówniany system że za szkody wyrządzone przez kibiców danego klubu zazwyczaj odpowiada klub.

a jak na sektorze bylo pinćet osob a umywalko rozjabalo 10 litarów to co ? przecież jakis piknik nie bedzie mowil nikomu że nie wolno niszczyc umywalek, i co ma placic ?

Do góry
Bonus: Unibet
#4595346 - 11/04/2011 21:31 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2006
takie niby nowe stadiony itp. a w kiblach nie ma kamer? to nawet pod prysznicem w Big Brotherze byly tongue

Do góry
#4595365 - 11/04/2011 21:38 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
sa kamery w kiblach

Do góry
#4595370 - 11/04/2011 21:38 Re: Kibice [4] [Re: ultra1978]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
najgorsze, ze ten sektor jest przeciez wlasnie dla nich - CRACOVIA nigdy tam nie zasiadzie i do tego to wlasnie Lechia za to zaplaci laugh

A czemu Lechia ma za to odpowiadać niech wystawią fakturę wszystkim osobom zapisanym na mecz przecież mają ich dane. Problem tylko będzie ze ściągnięciem jak się okaże że 80% jest bezrobotna albo na utrzymaniu członków rodziny.
W Polsce od lat działa gówniany system że za szkody wyrządzone przez kibiców danego klubu zazwyczaj odpowiada klub.

Stowarzyszenie, a nie klub.
Tak mi się wydaje.

Do góry
#4595377 - 11/04/2011 21:41 Re: Kibice [4] [Re: craax]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
sa kamery w kiblach

na sektorze gości nie ma. przynajmniej nie było na poczatku rundy.

Do góry
#4595401 - 11/04/2011 21:48 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
craax Offline
Carpal Tunnel

"...Równolegle z wyceną dokonanych zniszczeń trwa zabezpieczanie dowodów. - Całe zaplecze sektora gości, z wyjątkiem toalet, jest dokładnie monitorowane. Policja zabezpieczyła już m.in. nagrania z monitoringu i pobrała odciski palców - mówi Przemysław Urbański."

Do góry
#4595403 - 11/04/2011 21:48 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
craax Offline
Carpal Tunnel

racja, toalety nie maja kamer jednak

Do góry
#4595444 - 11/04/2011 22:01 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
ja mam taka propozycje...moze troche kosztowna ale i moze sie zwroci

do kazdego stadionu doprowadzic tory, potem podstawiac specjalny pociag dla wielce szanownych kibicow (tak tak zwany bydlecym) i po dotarciu do stadionu w tym samym wagonie wtaczac ich na sektor

sektor tez mozna nazwaz bydlecym

i bedzie wszystko na swoim miejscu, bydlo w wagonie bydlecym w sektorze bydlecym ...nie otwierac wagonow, lac moga w srodku skoro pokazali ze nie wiedza do czego kibel sluzy

a tych z soboty...kazdy powinien byc byc wylapany, osadzony, zakaz stadionowy i grzywna, a jak brak pracy to odpracowac na rzecz miasta/klubu

ups..chyba jestem wpyprany przez GW

Do góry
#4595449 - 11/04/2011 22:03 Re: Kibice [4] [Re: lupus]
kazow Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: lupus

Stowarzyszenie, a nie klub.
Tak mi się wydaje.

ultra ja bym jednak kare Lechii tez przywalil, sie zastanowia dwa razy komu bilty podem daja na wyjazd

cos mi sie wydaje ze najbardziej tutaj aktywni byli kibole wisly, typowa demolka bo czemu Craxa ma miec ladne lazienki

Do góry
#4595456 - 11/04/2011 22:06 Re: Kibice [4] [Re: kazow]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
Originally Posted By: kazow

chyba tak, bo inicjatywa godna tego gówna.

Kazow, kiedy ostatni raz byłeś na meczu ? Czy nie chodzisz, bo boisz się, że podczas dewastacji łazienki, kibole zrobią Ci krzywdę ?

Do góry
#4595460 - 11/04/2011 22:09 Re: Kibice [4] [Re: młody gniewny]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: młody gniewny

Kazow, kiedy ostatni raz byłeś na meczu ? Czy nie chodzisz, bo boisz się, że podczas dewastacji łazienki, kibole zrobią Ci krzywdę ?

A wytłumaczysz mi czym różnią się kity serwowane prze GW od tych serwowanych przez stowarzyszenia kibicowskie? Bo dla mnie jedna i ta sama hipokryzja to jest. Której bronią jednie osoby związane z którąś ze stron.

Do góry
#4595471 - 11/04/2011 22:11 Re: Kibice [4] [Re: młody gniewny]
kazow Offline
Carpal Tunnel

oswiadczam tu i teraz .... ze nigdy nie bylem na zadnym meczy naszej kopanej, i nie ze strachu przed kibolami tylko z czystych wzgledow estetycznych.

tak wiec nawet nie jestem Januszem smile

co nie zabrania mi wyrazac swojego zdania na temat zachowania tego typu, poniewaz poniekad jestem sponsorem takich wybrykow placac podatki

tak samo bede wyrazal swoje opinie na temat rzygajacych w autobusie (mimo ze ze sam jestem trzezwy) lub srajacych na chodniku (mimo ze sam zalatwaim te potrzeby w toalecie)

Do góry
#4595476 - 11/04/2011 22:13 Re: Kibice [4] [Re: młody gniewny]
kazow Offline
Carpal Tunnel

i wytlumacz gdzie jest inicjatywa GW? czy te zniszczenia to mistyfikacja? bo jezeli tego tam nie bylo to ladnie przeprosze

Do góry
#4595481 - 11/04/2011 22:13 Re: Kibice [4] [Re: bącki05]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: bącki05

a jak na sektorze bylo pinćet osob a umywalko rozjabalo 10 litarów to co ? przecież jakis piknik nie bedzie mowil nikomu że nie wolno niszczyc umywalek, i co ma placic ?

Jak raz zapłacą za tych co demolują to będą wiedzieć że na drugi raz nie ma po co jechać skoro nie ma się wpływu na wandali i nie potrafi się ich upilnować. Poza tym skoro mogą zapłacić parę złotych za oprawę albo wrzucać kasę do puszek na bandytów siedzących w więzieniu czy na wizytę w burdelu dla swoich zgodowiczów to chyba faktura za wandalizm ich zbytnio nie zbawi.
Druga sprawa to pikiniki na meczu wyjazdowym? W Krakowie u największej kosy gdzie mogą gratisowo przeżegnać czymś ostrym po plecach.

Do góry
#4595545 - 11/04/2011 22:27 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
akagi Online   content
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2009
Ten Twój tekst - ultra1978 - bardzo mi się podoba.

Takich ludzi właśnie nam potrzeba.

Wybory niedługo, powiedz tylko z którego okręgu Cię wystawią

i już masz jeden głos.

Brawo.

Do góry
#4595548 - 11/04/2011 22:27 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
młody gniewny Offline
Krecik

Wszędzie są idioci, więc nie mam zamiaru usprawiedliwiać dewastacji łazienki, zwłaszcza, że zrobili to kibole Wisły Kraków, ale wiadomo, że i u Nas zdarzają się podobne ekscesy. Nawet to co się działo w Wilnie jest wspominane przez niektórych z rozrzewnieniem, z jednej strony problem rozdmuchany, dużo przekłamywań, a z drugiej jednak wielu kibiców mieniących się kibicami Legii zdemolowało stadion, wdało się w bójkę z policją itd. Oczywiście sporo w tym winy także organizatorów, ludzie pod wpływem robią wiele głupot, zwłaszcza jak się poczują za mocni w grupie i bezkarni. Do tego nie trzeba być kibicem.

A GW wypisuje stek bzdur, obraża i oczernia, a ostatnio to już przechodzi samą siebie niszcząc pozytywne akcenty kibiców jak pomoc dla domów dziecka.

A pomysł z pociągami to mi się kojarzy wiesz z czym ? A z tym co robili naziści, a z Nazistów do komunistów to już rzut beretem, a co by nie mówić GW ma w swoich ludzi mocno związana z tamtych okresów i dalej stosuje jak widać sztuczki z tamtych okresów.

Zresztą to by było wrzucanie wszystkich do jednego worka, bo ktoś tam zdemolował łazienkę.

Ja sam wszystkiego nie pochwalam, u Nas często jest taka umowa, że za akty wandalizmu opłaca stowarzyszenie, który organizuje akcje. A pieniądze często są od Nas np. w ramach akcji na oprawę.

A skoro nie chodzisz ze względów estetycznych (?) to nie rozumiem co Cię tak boli. Myślę, że do kary za np. rzucanie rac nie dopłacisz nawet złotówki.

Do góry
#4595562 - 11/04/2011 22:37 Re: Kibice [4] [Re: Piostar]
kazow Offline
Carpal Tunnel

mlody .. ty mnie traktujesz jak jakiegos naczelnego GW

ja mam w dup.ie co pisze GW, pierze mozg az milo, to samo robi gazeta polska czy gosc niedzielny, po prostu kazdy pierze w swoja strone

od tego jest mozg zeby wiedziec co jest dobre a co nie, GW, GP czy GN nie musi mi tego wykladac na tacy

dla mnie akty wandalizmu sa zle, akty osmieszajace Polske (vide Wilno) sa zle,

wagony bydlece byly przejaskrawienie, chyab wiadomo po co

a co do czego doplacam...widziales ile policji eskortuje jeden autokar z ekipa na wyjezdzie? caly dzien kilkunastu z nimi sie buja

kto za to placi? kto placi za sady jak nei ma z czego placic taki "biedak" ?

bardzo sie ciesze ze placicie ze swoich skladek za zniszczenia, ze robicie akcje w domach dzieci ..super fajnie i szanuje to

ale to sie tak nie liczy rozwalony stadion, to jedziemy do domu dziecka i jestesmy kwita, stowarzysenie powinno dazyc do wyeliminowania bydla ze swojego szerego dla wlasnego dobra, takie jest moje zdanie

Do góry
#4595581 - 11/04/2011 22:44 Re: Kibice [4] [Re: kazow]
młody gniewny Offline
Krecik

stowarzysenie powinno dazyc do wyeliminowania bydla ze swojego szerego dla wlasnego dobra, takie jest moje zdanie

tu się zgadzam, ale nie dąży. Ci powiedzmy najbardziej krewcy kibice mają sporo do powiedzenia i nie da się ich wyrzucić, SKLW z Nimi trzyma. Walter próbował wymienić publikę, ale na tym cierpi doping. Nawet, jeśli większość jest normalna to inni się muszą solidaryzować z tymi co nie potrafią kontrolować emocji.

A przez to co robi GW, takie akcje czy pisanie, że na stadion chodzą chuligani, bandziory i dilerzy narkotyków to tylko pogłębia więź między kibicami.

Ja Cię nie mam za redaktora naczelnego z GW, pamiętam jak kiedyś nawet rozmawialiśmy o polityce, a ze mną, wiem, że nie jest to proste wink

ale jednak masz chyba więcej informacji o tym co się rzekomo dzieje na stadionach z Wyborczej i TVNu niż z doświadczenia, bo sam nie chodzisz. Ja uczęszczam od lat, a nigdy nie spotkało mnie nic złego, dilerów też nie widziałem wink

Do góry
#4595623 - 11/04/2011 23:09 Re: Kibice [4] [Re: craax]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
i pobrała odciski palców - mówi Przemysław Urbański."

z kibli i kaloryferów? grin

Do góry
#4595655 - 11/04/2011 23:19 Re: Kibice [4] [Re: młody gniewny]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Cytat:
młody gniewny
A przez to co robi GW, takie akcje czy pisanie, że na stadion chodzą chuligani, bandziory i dilerzy narkotyków to tylko pogłębia więź między kibicami.

wiesz, polski kibic, to nie owijając w bawełnę, frajer wszech czasów.
1. rucha go klub, z działaczami i piłkarzami - którzy sprzedawali, sprzedają i będą sprzedawać
2. ruchają ich sędziowie - bo kurwa, to co oni wyrabiają, to pożal się boże kompromitacja
3. ruchają ich znów piłkarze, którzy swym podejściem do treningów grają na poziomie mniej niż zero, pozostaje na trybunach odmówić zdrowaśkę, aby dany jełop doturlał się z piłką pod bramkę i umieścił ją gdzie trzeba
4. rucha ich policja, co prowokuje i jest niekompetentna w zakresie swych działań.
5. ruchają ich znów trenerzy, bo wystarczy przegrać 3-4 spotkania z rzędu, i jedziemy do kolejnego miasta, normalnie jak na parafii.

biedni Ci kibice, że im się na to dalej chce chodzić. naprawdę, podziw.

jakby nie było promocji w sklepach, rozbojów, demolek stadionów, pkp i rozrób (co z tego, że w weekend mamy powiedzmy 60 spotkań ligowowych e,1,2,3,4 liga - wystarczy 1dna, 2wie, trzy zadymy w miesiącu, a przeciętny obywatel zaczyna 'czuć' zagrożenie, że nie warto dziś wychodzić wieczorem, bo z meczu wracają) to można powiedzieć, anioły.

cop

Do góry
Strona 6 z 39 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 38 39 >

Moderator:  Biszop, rafal08