co do dąbrowy to oczywiste że trener rotuje składem,dzięki bogu dziewczyny go niezawodzą,niemówie że dzisiaj zagra juniorkami,bo tak niebedzie,ale on jak i zawodniczki będą miec w głowach że zaraz po meczu szybki prysznic,kolacja i o 3 w nocy podróż autokarem do wiednia skad maja samolot do rosji,gdzie musza jeszcze odbyc przecież jakiś trening,co chyba nastapi odrazu po wyjściu z autokaru,mecz grają w niedziele o 15 a wiec trening powinien byc w sobote tez w tych godzinach.Trener niby mówi ze narazie myślami jest przy meczu z bydgoszczą,w to niewierze.To kiedy on chce rozpracowywać drużyne z rosji,chyba że na postoju podczas drogi.Napewno trenowali kilka zagrań typowo pod zespół krasnoradu bo zdobycie pucharu cev dla polskiego zespołu to wielkie osiągniecie,tym bardziej że dąbrowianki niesą żadnym potentatem w naszej lidze,to byłby ogromny sukces,a po tak pewnej wygranej u siebie niesposób olac rewanż,nawet jesli zbytnych korzyści finansowych to może niedać.Niby tak się pisze o tym bojkocie a tu tylko częstochowa olała puchary,reszta jakos grała do końca w tych niby nieopłacalnych rozgrywkach.Wszyscy tylko gadaja po to żeby wkońcu cev zorganizował jakies pieniadze ,żeby kluby niemusiały dokłądać ze swoich budżetów.Tak pewnie niebedzie,bo czemu maja dać teraz skoro niedawali tyle lat,a liga mistrzów i inne puchary to promocja druzyny,pokazanie się na europejskim podwórku,promocja zawodników,wiadomo ze nigdy niebedzie takiego przełozenia jak w piłce noznej,ale co by znaczyła skra gdyby lałą tylko wszystkich w naszej lidze,gdyby zespoły niechiały zdobyć czegoś w europie to by niezatrudniały wielkich nazwisk choćby grozer,cernic,millar,zagumny i wielu innych.Kończąc jestem pewien że dabrowiankom zalezy na zdobyciu tego pucharu bo byłby to wielki sukces w polskiej siatkówce,bo jastrzębie raczej nic niezwojuje w champions league,ale i tak wielkie uznanie dla nich.Dzisiaj powinny się nieprzemeczać i odpuścic mecz z bydgoszczą,jednak to wszystko jest winą polskiej ligi że nieznalazły innego terminu na ten mecz,chyba nikt niewierzył ze bedzie je stać na zajscie tak daleko.Powodzenia w rosji,ja pobrałem 0-3 po kursie 12 i 1-3 po kursie 8