Opcje tematu
#4385355 - 20/01/2011 16:21 Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN
Radio1234 Offline
stranger

Meldunek: 20/01/2011
witam

dzisiaj o godzinie 00:40 postawilem kupon

Oklahoma City u Denver Nuggets (Dojdzie do dogrywki?) tak

Memphis Grizzels u New Orleans (Dojdzie do dogrywki?) tak

Portland Trailblazers u Sacramento Kings (Dojdzie do dogrywki?) tak

Washington Wizards u Milwaakee Bucks (Dojdzie do dogrywki?) tak

byl to system 2 z 4 za 11,66 zl za kazda kombinacje

gdy wylogowywalem sie zaklad zostal zaakceptowany pieniadze z konta zostaly pobrane

dzisiaj rano budze sie sprawdzam wyniki i zaklad zostal wygrany, gdy wchodze na strone B SH#T win nie moge sie nadziwic gdyz zakladu nie ma - wyparowal, w historii nic nie zostalo odnotowane, a na moim koncie pozostawala kwota ktora wczesniej zostala pobrana z mojego konta tj 66,96.

teraz moje pytanie czy jestem w stanie jakos odzyskac dane z mojego komputera ze zaklad zostal zawarty? gdyz jak wiadomo strony https nie mozna przywrocic?

czy jestem w stanie jakos odzyskac kwote za wygrany zaklad??

Do góry
Bonus: Unibet
#4385410 - 20/01/2011 17:14 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: Radio1234]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Dużo miałeś na tym do wygrania?

Z doświadczenia wiem, że "znikające" zakłady zdarzają się do momentu gdy wprowadzisz żelazną zasadę sprawdzania kuponu w historii i zapisywania nr zakładu.

Oprócz historii sprawdź jeszcze transakcje. Jeśli był void to powinno to być gdzieś odnotowane. Może jednak został anulowany z konkretnego powodu. Kontaktowałeś się z nimi?

Wątpię by po zakładzie zostało coś na lokalnym komputerze. Tak czy inaczej, wykorzystaj najpierw standardowe ścieżki.

Do góry
#4385494 - 20/01/2011 17:50 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: z o ® r o]
Radio1234 Offline
stranger

za ta kombinacje do wygrania 2623 pln

niestety nie zapisalem numeru tego zakladu i to jest moj blad:(

w historii, ani w operacjach zakladow nie ma zadnego sladu

kontaktowalem sie - odpisali:

"Jak już wielokrotnie był Pan informowany, jeżeli wykonałby Pan jakąkolwiek operację na koncie Bwin (np. zakupił żetony w kasynie, zlecił wypłatę, zawarł zakład), wszystkie te transakcje byłyby widoczne w zakładce "Operacje na koncie""

gram juz kilka lat i pierwszy raz zdarza mi sie taki bulls##t, na unibecie jak zaklad zostaje anulowany to w historii pokazuje sie chociaz zaklad niezaakceptowany, a tutaj czarna dziura tak jakby nigdy nic

zglosilem sprawe do ecogra i egba ale nie sadze, ze cos wskoraja jak nie mam potwierdzenia:(

Do góry
#4385540 - 20/01/2011 18:07 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: Radio1234]
yazsm Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004
W expekcie kiedyś bylo tak, że jak wprowadali bodajże wynik, to zakład znikał z 'w trakcie' 'historia' tak jakby go nie było ale po paru minutach już był smile Nie wiem jak w Bwin bo nie gram u tych złodziei ale wg mnie nikłe szanse masz na dojście swojej racji...

Do góry
#4385668 - 20/01/2011 19:14 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: yazsm]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Dałbyś sobie rękę uciąć, że nie było na przykład tak, że kliknąłeś "Dalej" a potem "Zatwierdź" (czy co tam jest), po czym odszedłeś na chwilę od kompa, bądź przełączyłeś się na inne okno przeglądarki, a po powrocie zobaczyłeś coś, co wziąłeś za potwierdzenie a co, w rzeczywistości, było kuponem z ciągle aktywnym przyciskiem "Zatwierdź"? Bo czasem zdarza się, że kliknięcie niczego nie powoduje, sam u nich przypominam sobie taką sytuację niedawno. Mogła to być nawet wina przeglądarki.

Nie sądzę by chciało im się kraść takie kwoty i to bez wyraźnego powodu i żadnego pretekstu (jak jest pretekst buki lubią kraść najbardziej). Niestety Twój błąd wydaje mi się na ten moment najprawdopodobniejszym scenariuszem. Druga możliwość to jakiś bug w ich systemie (niewykluczone, że się wkradł, zakłady systemowe nie są popularne). Wtedy mogli by mieć to w logach - pytanie czy je dobrze sprawdzili, czy sprawa zaszła dalej niż do "pani Joli" z supportu. Kradzież z premedytacją także wchodzi oczywiście w rachubę ale osobiście uważam ją za bardzo mało prawdopodobną.

Do góry
#4385673 - 20/01/2011 19:20 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: z o ® r o]
dave84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2010
Dla nich 2 czy 3 tys. to nic, więc umyślnie tego nie zrobili na pewno. Ja jak miałem przygody u innych bukmacherów (np. w Expekt - złe wyniki, kupony przegrane a były wygrane itp.) to po napisaniu do supportu sprawy się szybko wyjaśniały.

Do góry
#4385678 - 20/01/2011 19:21 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: z o ® r o]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Radio1234 nie ma szans aby taki gigant jak Bwin chcial cie skroic na takie marne grosze. Jesli zaklad bylby zatwierdzony to nie ma mozliwosci go usunac, po prostu go nie potwierdziles i tyle.

Do góry
#4385696 - 20/01/2011 19:34 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: connor]
GBocian84 Offline
veteran

Meldunek: 18/08/2009
Originally Posted By: Experto
Radio1234 nie ma szans aby taki gigant jak bwin chcial cie skroic na takie marne grosze. Jesli zaklad bylby zatwierdzony to nie ma mozliwosci go usunac, po prostu go nie potwierdziles i tyle.

To chyba nie zdajesz sobie sprawy na jak marne grosze ten gigant reaguje zamknięciem konta.

Do góry
#4385706 - 20/01/2011 19:37 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: connor]
Radio1234 Offline
stranger

@ Zorro

zaklad zostal potwierdzony, a siano zeszlo z konta. rano sie obudzilem i tak jakgdyby nic sie nie wydarzylo

"Wtedy mogli by mieć to w logach" - jak moge to sprawdzic??

skoro support pisze ze NIE MA BO NIE

@ Experto

sorry ze staram sie o takie marne grosze, nawet jakby to bylo 10 groszy to jest ich zasranym obowiazkiem wyplacic ta kase a nie leciec w ... kulki

aha i nie pierwszy raz mam problemy z tym pseudo gigantem

Do góry
#4385782 - 20/01/2011 20:23 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: Radio1234]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Radio1234
support pisze ze NIE MA BO NIE
No właśnie. Niestety "Pani Jola" mogła zostać poinstruowana:

"Jeśli zgłosi się klient, który będzie się upierał, że postawił zakład proszę pisać to i to a nam nie zawracać głowy".

Pewnie raz na 300-400 zakładów ktoś taki się odzywa. Policz ile muszą mieć takich maili miesięcznie jeśli mają w tym czasie na przykład 100 000 zakładów. 95% takich spraw odbija się od supportu, jak od ściany, po tym jak "Pani Jola" sprawdzi historię zakładów i operacje na koncie klienta. Także stoisz przed niełatwym zadaniem zapytania "Pani Joli" czy przekazała sprawę dalej i ewentualnego przekonania jej, że powinna tak zrobić. Musisz ją też przekonać, że Twój przypadek jest wyjątkowy. Bo jeśli to był bug, to tylko oni mogą się do tego dokopać, ale najpierw trzeba przejść "Panią Jolę". Wyzywanie jej od złodziejek na pewno nie pomoże więc przede wszystkim - zimny ręcznik na głowę.

I cały czas pamiętaj, że dla człowieka z zewnątrz sprawa przedstawia się tak:
92% - błąd po twojej stronie,
7% - błąd po stronie Bwin,
1% - celowa kradzież.

Do góry
#4385801 - 20/01/2011 20:37 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: Radio1234]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
"Prosze o pomoc w sprawie oszustwa Bwin"

Udzielam Ci pomocy w postaci porady : Nie graj tam więcej !

Ja do Bwin nie wpłaciłem i nie wpłacę nigdy złotówki.

Zbyt dużo niepochlebnych opinii. Masz na runku dużo poważniejsze firmy u których nie znikają w magiczny sposób kupony.

Pinn , Bet365, Tobet, Ladbrokes, Sportingbet, Unibet, Expekt, Betsson, 188bet, Sbobet, M88

Do góry
#4385841 - 20/01/2011 20:58 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: GBocian84]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Originally Posted By: GBocian84

To chyba nie zdajesz sobie sprawy na jak marne grosze ten gigant reaguje zamknięciem konta.

Mylisz pojecia. Jesli ktos jest bonus abuserem albo gra sobie zupelnie przypadkiem spadki, najwyzsze kursy na rynku to nic dziwnego ze buk nie chce takiego gracza, ale ze wygrane kupony znikaja z historii laugh w takie bajki nie uwierze.

Originally Posted By: z o R r o
Wyzywanie jej od złodziejek na pewno nie pomoże więc przede wszystkim - zimny ręcznik na głowę

Wyzywanie jej od idiotki da taki efekt ze zleje sprawe calkowicie i bedzie miec wyjebanie na takiego klienta i wcale jej sie nie dziwie.

Do góry
#4385900 - 20/01/2011 21:15 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: connor]
Radio1234 Offline
stranger

nie uwierzysz bo sprawa nie dotyczy Ciebie bezposrenio kolego

Do góry
#4385945 - 20/01/2011 21:43 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: connor]
huge Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2007
Originally Posted By: Experto
Originally Posted By: GBocian84

Mylisz pojecia. Jesli ktos jest bonus abuserem albo gra sobie zupelnie przypadkiem spadki, najwyzsze kursy na rynku to nic dziwnego ze buk nie chce takiego gracza, ale ze wygrane kupony znikaja z historii laugh w takie bajki nie uwierze.

Originally Posted By: z o R r o
Wyzywanie jej od złodziejek na pewno nie pomoże więc przede wszystkim - zimny ręcznik na głowę

Wyzywanie jej od idiotki da taki efekt ze zleje sprawe calkowicie i bedzie miec wyjebanie na takiego klienta i wcale jej sie nie dziwie.

kolego, miales to szczescie, ze nigdy nie zostales oszukany. niestety ja sam wiem na swoim przykladzie, ze takie Bwin potrafi nie wyplacic kasy NIE PODAJAC PRZYCZYNY. oczywiscie maja do tego prawo zgodnie z regulaminem, ale co im szkodzi podac przyczyne? przeciez jakas chyba musiala byc nie?

Do góry
#4386021 - 20/01/2011 22:48 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: huge]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Być może. Gdyby anulowali zakład i powiedzieli, że został unieważniony i nie muszą podawać przyczyny to sytuacja byłaby jednak nieco inna niż ta nasza, nie sądzisz? Każdy kto gra przez n lat u n buków kiedyś został przez kogoś oszukany. Experto pewnie też. A mnie na przykład znacznie częściej zdarzało się być święcie przekonanym, że coś zagrałem, podczas gdy w rzeczywistości zlecenie nie opuściło mojego komputera. O dziwo od kiedy sprawdzam historię i wynotowuję potwierdzenia problem zniknął - jak ręką odjął.

Wiele było afer na tym forum, czy na SBR ale o "znikających" zakładach nikt jeszcze nie słyszał. Zresztą większość firm używa softu zewnętrznego (nie wiem jak jest w Bwin) i przypuszczam, że mogą nawet nie mieć możliwości całkowitego usunięcia z zakładu - jedynie anulowanie, po którym pojawi się jako void (to tylko moja hipoteza).

Ja bym wątku celowego działania Bwin na szkodę klienta nie ciągnął. W tym przypadku to prawie s-f.

Do góry
#4386066 - 20/01/2011 23:19 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: z o ® r o]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Mnie tez sie zdarzalo ze bylem przekonany ze cos zagralem, zwlaszcza to cos co pozniej okazalo sie typem trafionym, prawda taka ze dosc czesto nie sprawdzalem w historii czy obstawiony zostal dany zaklad poprawnie, ale raz udalo mi sie uniknac w ten sposob przegranej. Czlowiek popelnia bledy, system ktory zatwierdzil zaklad zdecydownie rzadziej laugh

Natomiast gdy juz mam cos do zalatwienia z obsluga klienta to jestem mily, bo teraz jesli trafie na osobe kumata to ona albo opozni mi moja sprawe jak bede arogancki albo zalatwi na moja niekorzysc gdy beda takie mozliwosci, a takie osoby maja takich spraw pelno i znaja procedury na wylot, wiec rozbrajaja mnie tacy ludzie ktorzy wyzywaja jakas panienke od idiotek i mysla ze ona mu pomoze, bo jestem pewny ze opozni sprawe na maxa aby nie zalatwic od razu lub tez przedstawi wyzej tak sprawe aby nic nie dalo sie zrobic.

Do góry
#4386130 - 20/01/2011 23:46 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: connor]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Dokładnie, wyzywanie supportu niczego nie daje i nie przybliża do rozwiązania sprawy. Czemu ktoś nie drukuje potwierdzenia lub nie robi printscreen'a? Ja tak kiedyś robiłem i raz też nie miałem rozliczonej wygranej i pomyślałem sobie: "Chyba chcą mnie wyrolować...". Sprawdziłem printscreen'a a tu rzeczywiście, byłem na ostatnim etapie przed zatwierdzeniem zakładu i stąd wina była po mojej stronie.

Do góry
#4393411 - 23/01/2011 03:48 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: Conrad]
piko1981 Offline
enthusiast

Meldunek: 21/07/2010
A jesli jestes w 100% pewien, ze zaklad zawarles, napisz do LGA, dokladnie opisz sytuacje i juz.. Moj znajomy mial problemy z wyplata wygranej, postraszyl ich LGA i zrealizowali wyplate, z tym, ze zamkneli mu konto permanentnie...

Do góry
#4402928 - 26/01/2011 19:40 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: piko1981]
Gandhi Offline
addict

Meldunek: 19/01/2007
Bwinowi od czasu do czasu zdarza się taki feler, że nie widać historii zakładów. Zakłady są w systemie zarejestrowane, są rozliczane poprawnie, ale za cholerę nie można ich zobaczyć - i co gorsza nie ma komunikatu o błędzie, tylko system twierdzi, że żadne zakłady nie zostały zawarte. Zdarzyło mi się ze 3 razy, trwało po parę godzin.

Do góry
#4402932 - 26/01/2011 19:42 Re: Prosze o pomoc w sprawie oszustwa BWIN [Re: Gandhi]
maxxey Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/04/2005
najczęściej w godzinach nocnych. Potwierdzam Gandhi.

Do góry

Moderator:  rafal08