Ależ dzisiaj triple-header się szykuje Minnesota-GB, potem Patriots-Colts, a na deser Vick-Giants...
Zagram Green Bay -3. Minnesota przypomina boksera po dwóch nokdaunach - da się wyczuć, że kolejny cios zakończy definitywnie walkę (sezon). Myślałem, że coś może jeszcze będzie z Vikings po wygranej z Arizoną, że to będzie moment zwrotny tego sezonu, bo w tamtym spotkaniu momentami można było zobaczyć Minnesotę z ubiegłego roku. Nic z tych rzeczy jednak - kolejny beznadziejny mecz w Chicago, obrona nieobecna, Favre rzuca interceptions jak rookie. Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć - stary kuń, a w ogóle nie szanuje piłki.
kurde, WNN poddałeś mnie wątpliwością bo szczerze mówiąc chciałem zagrać na gospodarzy a tutaj taka sugestia. Wg mnie największym problemem wikingów jest brak przysłowiowego szacunku do trenera co jest spowodowane jego fatalnymi decyzjami na boisku i wypowiedziami po meczach. Postawa Favre zdecydowanie poniżej oczekiwań 10TD/11INT no ale taki jego urok Trzeba nadmienić że zwycięstwo nad rywalem z NFC NORTH daje Vikings jeszcze szanse na play-off. Rice będzie grać tak więc może on pozwoli Favre poprawić niecą tą bądź co bądź kompromitującą statystykę. O ile Brett to loteria o tyle jestem spokojny o formę Adrian Peterson, który zawsze dodaje solidne wsparcie dla ofensywy wikingów.
No ale dobrze, podsumowując zmienię orientację z zwycięstwa Vikings na to że zdobędą over 20,5pkt. Favre - człowiek loteria no ale gospodarzy powinno być stać na 3TD i może coś jeszcze.
LSU +3.5 Jedno z najciekawszych dzisiaj spotkań, zapowiada się bardzo wyrównanie. Na podstawie całego sezonu więcej atutów widzę jednak po stronie LSU, a te pół punktu powyżej FG może się okazać kluczowe.
14-19-1 -51,23j jako że mało czasu to tak na szybko jeden typ
Adrian Peterson over 95.5 rushing yard 10/10 @ 1.85 Bwin tydzień temu szalał Johnson to i teraz poszaleje Peterson z nowym trenerem Vikings powinni teraz wyglądać jak Steelers i numerki AP też powinny pójść w górę;)
jako że nie ma edit to typ przegrany bo Peterson dostał kontuzji w drugiej kwarcie (nie ma to jak pech) ale za to co się dzieje w Houston gdzie na solo wyskoczyli Johnson i Finnegan więc pewnie obu przez dłuższy czas na boiskach NFL nie zobaczymy.
Tydzień temu Seymour z Oakland z Big Benem sobie dali po punchu , co uszkodziło nażelowamne włosy ..... sory , to nie ta liga. Seymour już w zeszłym sezonie miał ochotę kogoś zabić na boisku , ale w Bronws [chyba] nikt nie skończył kursu wrestlera . Wczoraj Andre Johnson [mój czarnuch ] i CB drużyny Titans Finnegan zaczęli walczyć w trakcie akcji biegowej Titans.
lupus
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
Ciekawostka z Minnnesoty. Mecz jak wiadomo został przełożony na poniedziałek, w zwiazku ze zniszczeniem dachu przez śnieg. Ujęcia z kamer w środku hali.
14-20-1 -61,23j do końca już nie całe 3 rundy + play off więc czas coś nadrobić wszystko za 10j
Minnesota Vikings - Chicago Bears MV + 7.5 @ 1.9 bet365 mecz w jednej dywizji w Minnesocie na otwartym terenie gdzie będzie strasznie zimno więc i zapowiada się na mało punktów a handicap dość duży. Nawet jeśli nie zagra Favre & Jackson to wierze w Webba i z miśkami którzy pokazali w zeszłym tygodniu jak ''tańczą na lodzie'' powinno być na styku
New England Patriots - Green Bay Packers GB + 14 @ 1.86 bet365 Rodgers raczej nie zagra ale tak czy owak mecz o życie dla Green Bay i tak ogromny handicap trzeba wziąć z pocałowaniem w rękę. NE potrzebuje jednego zwycięstwa, grają ostatnio fantastycznie ale niebezpiecznie jest wierzyć że coś trwa wiecznie. Przegrać może i nie przegrają, bo cały czas śrubują rekord meczów bez porażki w regular season na własnym boisku, ale Green Bay od porażki w dogrywce z Arizona w zeszłym sezonie nie przegrało spotkania więcej niż 4 punktami (z czego 4 właśnie tydzień temu). Wierzę że nawet jak przegrają to nie wysoko. Pittsburg Steelers - New York Jets NYJ + 5.5 @ 1.9 bet365 wiem że pierdołą jest Sanchez i ostatnio całe Jets grają jak pierdoły, ale ten typ jest tylko i wyłącznie dlatego ze nie zagra Polamalu. Jeśli dobrze pamiętam to w zeszłym sezonie nie awansowali do play off właśnie dlatego że wypadł Polamalu i bez niego w składzie przegrali 4 spotkań z rzędu z takimi tuzami jak Raiders, Chiefs czy Browns. Skoro w zeszłym sezonie bez niego wygrać z nimi mogli jedni z najsłabszych w całej lidze to i w tym troszkę lepsi Jets powinni też coś uszczknąć Tampa Bay Buccaners - Detroit Lions TB -4.5 @ 1.9 bet365 Tampa jeszcze ma jakieś szanse na play off i z kim jak z kim ale słabymi Detroit z 3 qb i u siebie powinni wygrać. New York Giants - Philadelphia Eagles over 46 @ 1.9 bet365 kiedy te dwa zespoły grają ze sobą zawsze jest ciekawie i ostatnimi czasy pada dużo punktów. Gram over bo w ostatnim spotkaniu gdzie były 44 punkty Giants znaleźli sposób na Vicka i słabo zagrał Mannning. Wierze że nic dwa razy się nie zdarza i tym razem będzie overek
#4307120 - 19/12/201010:04Re: Futbol Amerykański 2010 - NFL & NCAAF
[Re: unkn0wn]
Skiper
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
1) Favre i Jackson nie zagrają. Ten Webb miał być WR w Vikings A ile punktów będzie to ciężko wyczuć, ale jak pokazują statystyki w wszelkiej maści snow games pada dużo punktów, pytanie tylko czy będzie śnieg w sensie czy spadnie czy nie. Białe gów.. na murawie stadionu zwłaszcza pomaga kick-off/punt returnerom, tydzień temu Edelman z Pats robił z obrońcami co chciał, a ci się tylko ślizgali.
2) Rodgers jest OUT. Patriots nie biorą jeńców i spokojnie mogą wygrać różnicą 20-30p. Running game GB nie istnieje, a passing bez Aarona w zasadzie też - i jak tu grać?
Z innych aren:
Rams -3 ale jeśli by nie grał Cassell, bez którego KC tydzień temu się rozsypało. Walka o playoffy + własny stadion = go Rams.
Cowboys -7 (dobrze zmiejszyć do ok. -5) nie odpuszczają mimo straconego sezonu. Kitna stara się grać bezpiecznie, mało dlugich podań (od razu INTów mniej), sporo z Wittenem i sporo, a raczej przewaga gry biegowej. W Redskins straszny burdel, McNabb upokorzony i grać będzie nieśmiertelny Rex Grossman.
Witam, moje propozycje na dzisiaj, niestety mam ograniczony dostęp do internetu od jakiegoś miesiąca i nie mogę tak dokładnie jakbym tego chciał śledzić i analizować mojej ulubionej dyscypliny, no ale do rzeczy:
1) Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars, po raz ostatni w tym sezonie gram handi na Colts 1(-4)/1,91 w betsson, jeśli Colts nie wygrają już na nich nie postawię, i tak po tym co pokazywali w ostatnich tygodniach są na mojej czarnej liście - jak dotychczas są numerem 1 w kategorii "jak można przegrać lub doprowadzić do nerwów wygrany mecz" Dzisiaj grają ważny mecz, mecz o tytuł AFC Sout, jak najbardziej są w stanie to zrobić dobry wynik ale ... ale być może wygrają łatwiej niż można by się było tego spodziewać, liczę na to jeśli nie to trudno - to tylko gra
2) St. Louis Rams - Kansas City Chiefs 1(-2,5)/1,81 betsson - cóż walko o szansę, własne boisko, podobny poziom zespołów (moja opinia) zobaczymy, warto spróbować
3) Baltimore Ravens - New Orleans Saints : over44/1,9 betsson
4) Miami Dolphins - Buffalo Bills 2/2,95 betsson I like Bills
17-22-1 -54,63j ostatni tydzień na +6,6 więc idąc za ciosem i w tym wszystko za 10j
Oakland Raiders - Indianapolis Colts over 47 @ 1.9 bet365 must win Indiany, a że Oakland u siebie słaby nie jest wynik powinien być podobny do wyników Manninga z wyjazdów do Jacskonville, Philadelphii czy Tennesse Green Bay Packers - New York Giants GB -3 @ 1.83 bet365 Rodgers wraca, obie drużyny muszą wygrać, ale to Giants przegrali w zeszłym tygodniu prowadząc bodajże 21 punktami i grają na wyjeździe
Jacksonville Jaguars - Washington Redskins over 45 @ 1.9 bet365 dla mnie to mecz bardzo podobny do spotkania Jaguars z Raidersami czyli multum punktów i zwycięstwo Jags na koniec nawet mimo tego ze nie zagra Jones-drew
19-23-1 -47,33j drugi tydzień z rzędu na letki plus więc jest szansa zakończyć sezon w okolicach 0
Houston Texans - Jacksonville Jaguars HT -4 @ 2.0 10/10 bet365 za cały komentarz do tego spotkania powinien posłużyć brak Drew-Jonesa i Garrarda. Jeśli bez swojego rb przegrali tydzień temu to jak ma być w tym tygodniu grając dodatkowo bez swojego qb? Jaguars z teoretycznymi szansami na play-off ale raczej oni sami już w to nie wierzą.Dodatkowo mecz w jednej dywizji a tam nigdy nie jest łatwo
Detroit Lions - Minesota Vikings MV +3 @ 2.05 7/10 bet365 mecz w jednej dywizji a dodatkowym atutem za Vikings jest to że za dużo osób gra tam o swoje posady na najbliższy sezon, zaczynając od head coacha, na qb kończąc.
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys over 43 @ 1.9 8/10 bet365 między zespołami w tej dywizji zawsze padają wysokie wyniki i biorę ten bet mimo tego ze w obu zespołach nie zagrają wyjściowi qb. Kolb miał być starterem w tym sezonie więc ma szanse coś udowodnić a Mcgee to typowy rezerwowy który po pierwszym słabym meczu powinien spisać się o niebo lepiej mając szanse trenować z pierwszą drużyną jako starting qb przez cały tydzień.
Czołem wiara Sezon zasadniczy się skończył, więc pora coś napisać. Trochę czasu mnie nie było, ale obiecałem sobie, że w tym roku nie będę podawał nieprzemyślanych solidnie typów. A różne inne zajęcia oderwały mnie trochę od NFL i od forum, stąd brak typów w drugiej części sezonu. Ostateczny bilans: 8-2-1 +589,8 j.
Wracając do tematu, to nie jestem specjalnie zaskoczony awansami do playoffów. Jedyną niespodzianką jak dla mnie jest awans Chicago i brak NY Giants. Jakoś nie mogę się do Bearsów przekonać. Nie wiem z czego to wynika, ale nie kupuję ich zwycięstw. Playoffy to jednak zupełnie inna bajka, co udowodniła Arizona dwa lata temu. Dlatego wcale ich nie skreślam, ale z drużyn, które mają wolną 1 rundę są raczej najsłabsi. Nad brakiem Giantsów w PO osobiście ubolewam. Słabszy początek sezonu się na nich zemścił, no i później Phila okazała się ich katem. Trudno, powalczą za rok.
Żałuję też, że zamiast Ramsów zagra ta beznadziejna drużyna z Seattle. W tak słabej dywizji mieć więcej porażek niż zwycięstw to raczej nie przystoi playoffowej drużynie. Dom bym zastawił na to, że odpadną w pierwszej rundzie, gdyby nie to, że Święci w tym sezonie nie takie numery już wywijali. Mimo wszystko inny rezultat niż zwycięstwo Saints spowoduje u mnie głęboki szok Zachód w ogóle znów słaby jak nie wiem co, ale cieszy mnie, że trochę się ruszyło w Oakland, co najważniejsze wygrali wszystkie 6 meczów w swojej dywizji! Może jeszcze coś z nich będzie
Jeśli chodzi o typy na playoffy, to będę chyba atakował Jets. Koniec ery Peytona nadchodzi! Trochę mnie jednak niepokoją te porażki w końcówce sezonu, więc jeszcze się zastanawiam. Jakieś przemyślenia na playoffy?
#4336483 - 05/01/201101:47Re: Futbol Amerykański 2010 - NFL & NCAAF
[Re: Ghost]
Skiper
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
Też Bearsów nie kupuję. Obronę mają dobrą, zwłaszcza linię natomiast secondary można spokojnie atakować...Do tego Cutler, QB typu IN-OUT, mecz dobry przeplata z tragicznymi, szczytem było jak wysłał 4 INT do DeAngelo Halla, i potem to skomentował że w sumie to podejmował dobre decyzje. Świetny Hester na returnie, ale te co lepsze ekipy potrafią go omijać, kosztem straty 10-12y yardów na puncie, wiadomo lepiej grać bezpiecznie.
Co do PO, to chyba każdemu się rzuca w oczy linia na Baltimore wynosząca zaledwie -1.5p, oczekiwałem spokojnie z 3-3.5p. Zderzenie głównie będzie na ziemi, gdzie są mocne punkty zarówno BAL (obrona, nr 8 wg YPC, nr 5 Y per game, nr 1 w redzone - wg TD allowed, razem z podaniami: nr 3) jak i Chiefs (atak, nr 4 Y per attempt, nr 1 Y per game). KC tragicznie się zaprezentowali w ostatnim meczu z Raiders (jeszcze jestem przed obejrzeniem taśmy) i pytanie czy się będą potrafili odbudować? Baltimore świetny sezon, 12-4 z czego 3 porażki mieli z PIT, ATL i NE - wszystko to jeszcze wyżej od nich notowane zespoły, plus jedna wpadka z Bengals. KC 10-6, wtopy 2x z OAK, DEN, SDG, IND i HOU, tylko 2 ekipy teoretycznie "lepsze" (SDG i IND), reszta "wpadki". Trafił im się łatwy kalendarz, totalna zapaść w special teams Chargersów - głównego rywala w dywizji, no i ją wygrali. Do tego ich koordynator ofensywy już podpisał kontrakt na nowy sezon, i to z drużyną futbolu "akademickiego", więc się z Chiefsami żegna...
#4346719 - 08/01/201106:46Re: Futbol Amerykański 2010 - NFL & NCAAF
[Re: Skiper]
lupus
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
Chcialbym tylko przypomniec, ze od tego sezonuw PO obowiazuja nowe zasady dogrywki. Tylko zdobyty TD konczy mecz. Jesli ktoras z druzyn trafi FG, gra sie dalej, druga ekipa nadal ma szanse wygrać
"Since 1980, the NFL has seen 26 times when a team was a home underdog in the postseason. In those games, the underdog is 17-9 SU and a stunning 18-7-1 against the spread. Maybe homefield does still matter. The past several seasons that stat has come back to earth a little; since 2004, home dogs are just 3-5 SU but 4-4 ATS."
Myślę, że NO powinien wygrać jednak Seahawks około +10pkt w związku z tym co wyżej napisał kolega Ghost "Święci w tym sezonie nie takie numery już wywijali" oraz przytoczonym cytatem z covers może mieć sens. Dwa lata temu popełniłem kilka błędów grając dość wysoko na "papierowych" faworytów i trochę obawiam się tegorocznego dzikiego weekendu, raczej pozostanę przy średnich stawkach na kursu 1,9 - będzie lekka adrenalina przed monitorem a może jeszcze coś się ugra.
Na pewno zagram PHL Eagles -3pkt gdyż życie lubi takie trochę filmowe scenariusze gdzie zły buntownik i czarna owca powraca jako superbohater, a to przecież sport amerykański więc porażka Vicka na tym etapie nie wchodzi w grę Analizę ze statystyką napiszę jutro lecz na dziś dzień to mój najmocniejszy typ reszta dość zamglona.
Piszcie co gracie/myślicie , bo dobre rady zawsze w cenie. Pozdrawiam
#4346846 - 08/01/201107:55Re: Futbol Amerykański 2010 - NFL & NCAAF
[Re: kamil#15]
APOLLYON
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
Mnie też podobają sie Eagles w konfrontacji z GBP. Nie wyobrażam sobie też, żeby w głównej fazie, mogło zabraknąć obrońców tytułu - NO Saints. Meczu Colts - Jets nie ruszam. Ale za to Ravens jak najbardziej. "Typ wieczoru" - tak bym nazwał Baltimore.
20-25-1 -52,33j czas na play off więc krótko i na temat bo już za chwilkę pierwszy mecz
Triple header: Seahawks +17.5 & Jets +9.5 & Kansas +10 @ 2.39 10/10 Bwin Święci są największym faworytem, a co za tym idzie jest największy handicap w historii wild card games a jeśli się nie mylę to całych play offów. Grają na wyjeździe gdzie już wtopy im się zdarzały , ale tym razem pewnie wygrają choć pogromu się nie spodziewam. W zeszłym sezonie Manning miał Colliego i Clarka a Jets tylko Revisa. Teraz nie dość że nie ma wymienionej dwójki to i oprócz Revisa który będzie pewnie krył Wayne jest Cromartie który powinien zająć się Garconem ( do którego w zeszłym sezonie poszło aż 15 podań) i mecz do końca powinien być na styku nawet jeśli jak zwykle pierdołowato zagra Sanchez. Chiefs u siebie 7-1 gdzie ostatnia porażka była kompletnie bez znaczenia, u siebie są bardzo mocni i wierze że nawet jeśli przegrają to nie za wysoko.
Joseph Addai under 55.5 rushing yard @ 1.91 10/10 Skybet Jedna z najlepszych obron przeciwko biegowi kontra jedna z najgorszych drużyn które biegają. Ten mecz to tylko i wyłącznie passing Manninga