Strona 6 z 10 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 >
Opcje tematu
#4291205 - 11/12/2010 19:39 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: amkwish
Originally Posted By: GaloGalo
Ci co pożyczają też są sami sobie winni. Mnie nie tak dawno kolega (całkiem dobry) poprosił o pożyczkę 20 tys. złotych. Dokładnie tyle mu brakowało, żeby jak to twierdzi spłacić siostry jeśli chodzi o sprawy spadkowe. Twierdził, że razem ze swoją dziewczyną będą mi oddawali 1000 zł miesięcznie. On był wtedy na stażu za 600 zł a ona pracowała gdzieś za 1600 zł. Nie zgodziłem się. Na początku oczywiście się na mnie zawiódł. Zresztą mnie też było z tym źle że go trochę zawiodłem. Ale prawda jest taka że na dzień dzisiejszy byłbym w czarnej du.. . On już jest po stażu i nie ma pracy, a ona straciła prace i też siedzi na bezrobociu.

Ciekawe dlaczego nie umowil sie z siostrami, ze to im bedzie splacal po 1000 PLN miesiecznie ? smile

Michał to jest akurat logiczne tongue
każdy wolałby 20 koła od ręki a nie po tysiaczku co miesiąc szczególnie rodzinka laugh

Do góry
Bonus: Unibet
#4291248 - 11/12/2010 20:15 Re: Ku przestrodze. [Re: AGASSI]
bącki05 Offline
addict

Meldunek: 08/12/2010
Podaj tutaj dane kontaktowe z nim i nie będzie problemu, ktoś z jego miasta sie rozejrzy zobaczy jaka jest sytuacja i po problemie smile jak nie odzyskasz kasy to może pare zółtych zębów, zawsze to coś

Do góry
#4291260 - 11/12/2010 20:23 Re: Ku przestrodze. [Re: bącki05]
bącki05 Offline
addict

Meldunek: 08/12/2010
Originally Posted By: bącki05
Podaj tutaj dane kontaktowe do niego i nie będzie problemu, ktoś z jego miasta sie rozejrzy zobaczy jaka jest sytuacja i po problemie smile jak nie odzyskasz kasy to może pare zółtych zębów, zawsze to coś

Do góry
#4291283 - 11/12/2010 20:38 Re: Ku przestrodze. [Re: AGASSI]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: AGASSI

każdy wolałby 20 koła od ręki a nie po tysiaczku co miesiąc szczególnie rodzinka laugh

Heh, czy logiczne to zależy od tego, jaką sie ma rodzinę grin

Do góry
#4291285 - 11/12/2010 20:40 Re: Ku przestrodze. [Re: codi]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: codi
Originally Posted By: andegawen

ja tam mam jakas stlumiona sympatie dla tych co wykiwuja reszte juz moja nauczycielka od WOS mowila ze Bagsikowi to by ona dala nagrode za wykorzystanie luk w prawie a nie karala wiezieniem wiec takie skrzywienie mam juz

Gratuluje, zrob mu jeszcze loda kurwa. Co za kretyn shocked

Moze ten babsztyl powinien uczyć innego przedmiotu.
Biorac pod uwage podziw dla tego pejsatego sqrwysyna to może ...historia judaizmu ?

Do góry
#4291289 - 11/12/2010 20:41 Re: Ku przestrodze. [Re: AGASSI]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
Dobra najwyższy czas abym i ja coś napisał, bo przeczytałem właśnie wszystkie posty w tym temacie i oliwę do ognia dolał "konkurs NBA" który prowadzę smile

Z Benem było tak, że ja go namówiłem do wzięcia udziału w konkursie (bo wiedziałem że się interesuje NBA). Jeśli chodzi o wpisowe, to przypuszczałem że nie ma na nie teraz kasy, tak więc ja poręczyłem za niego i dałem mu czas do końca trwania. Nie chciałem żeby dowiedzieli się o tym inni uczestnicy, bo prawda jest taka że to była sprawa między nim a mną, a innych to nie dotyczyło, ponieważ dla innych ważne jest tylko to, aby pula końcowa się zgadzała. A tak będzie, bo w najgorszym wypadku, przy rozliczaniu po zakończeniu konkursu ja dorzucę jego wpisowe!

Piszę to tylko dlatego, żeby inni wiedzieli, że to nie jest tak, że gość mający taki dług (o który oczywiście nie miałem pojęcia) wpłaca sobie wpisowe i bawi się w najlepsze!

Onde bardzo szanuje i zawszę z nim miałem dobre kontakty na forum (wydaje mi się że On też to może powiedzieć i mam nadzieję że w końcu przyjadę do Was na jakiś zlot) i mam nadzieję że Ben odda mu resztę kasy. Bo skoro mu już część oddał, to i resztę mu odda.
Benie, zadzwoń do Ondy i powiedz jak sprawa stoi i ile jesteś mu w stanie oddawać miesięcznie, a ja wierzę że Onda przystanie na taki układ (spłata w ratach) i będzie po sprawie.

Onda zakładając temat, chciał dać do zrozumienia innym (ok i ja to rozumiem), ale jak czytam wypowiedzi innych forumowiczów, którzy kur... nic o tej sprawie nie wiedzą, ale zakładają, że to na granie (hazard) to mi się puke chcę.
Ja pier... skoro ktoś nie wie na co pożyczał, to niech się kur... nie odzywa, proste! Ja nie wiem o sprawie kompletnie nic, więc milczę.

Mam nadzieję że sprawa znajdzie swój szczęśliwy koniec i Onda otrzyma całą kasę + jakiś silny alkohol w butelce w co najmniej 5l w przeprosinach za zaistniała sytuację!

Do góry
#4291310 - 11/12/2010 20:53 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: AGASSI

Heh, czy logiczne to zależy od tego, jaką sie ma rodzinę grin

akurat mam na myśli Moją "ukochaną" szwagierkę czyli siostrunie żonki i jej mężusia puke

Do góry
#4291502 - 11/12/2010 22:39 Re: Ku przestrodze. [Re: AGASSI]
nitros16 Offline
member

Meldunek: 28/04/2005
Na gębę to jedynie napluć można także o odzyskaniu tej kasy na drodze prawnej można zapomnieć bo jest to nierealne. Nawet jak będą ślady w postaci przelewu itd. Ludzie mają jako dowód podpisaną umowę, fakturę,często weksle a nie potrafią poradzić sobie ze ściągnięciem należności a tu się wciska kity że zawierając umowę słowną są szansę na odzyskanie kasy.

Do góry
#4291516 - 11/12/2010 22:46 Re: Ku przestrodze. [Re: nitros16]
Hardchorusss Offline
stranger

Meldunek: 21/05/2010
3 lata rządów pisuaru zostały zmarnowane i teraz mamy efekty ich zaniedbań.Na szczęście teraz rządzi nami liberalna partia która załatwi również takie błahe sprawy jak ta.Trzeba im tylko dac troche czasu i spokoju a nie ujadać pod krzyżem co miesiąc

Do góry
#4291526 - 11/12/2010 22:50 Re: Ku przestrodze. [Re: Hardchorusss]
JuN Offline
ATP & WTA Tour

Meldunek: 28/10/2004
Widze ze sporo glosow zabieraja userzy nowi... hmm

Do góry
#4291588 - 11/12/2010 23:05 Re: Ku przestrodze. [Re: JuN]
nitros16 Offline
member

Co to znaczy nowy ?

Do góry
#4291614 - 11/12/2010 23:10 Re: Ku przestrodze. [Re: JuN]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: JuN
Widze ze sporo glosow zabieraja userzy nowi... hmm

jacy nowi ? wszystko multi

Do góry
#4291615 - 11/12/2010 23:10 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Originally Posted By: codi
Originally Posted By: andegawen

ja tam mam jakas stlumiona sympatie dla tych co wykiwuja reszte juz moja nauczycielka od WOS mowila ze Bagsikowi to by ona dala nagrode za wykorzystanie luk w prawie a nie karala wiezieniem wiec takie skrzywienie mam juz

Gratuluje, zrob mu jeszcze loda kurwa. Co za kretyn shocked

Moze ten babsztyl powinien uczyć innego przedmiotu.
Biorac pod uwage podziw dla tego pejsatego sqrwysyna to może ...historia judaizmu ?

przypominam że sam Kisielewski osobiście nagordził Bagsika ze ten przekręt jako nagrode zapokazanie dziury w systemie

ale nie widze zeby Big Ben jakąś dziure tu miał pokazać...
okantował na kase i tyle

Do góry
#4291645 - 11/12/2010 23:21 Re: Ku przestrodze. [Re: Hardchorusss]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Originally Posted By: Hardchorusss
3 lata rządów pisuaru zostały zmarnowane i teraz mamy efekty ich zaniedbań.Na szczęście teraz rządzi nami liberalna partia która załatwi również takie błahe sprawy jak ta.Trzeba im tylko dac troche czasu i spokoju a nie ujadać pod krzyżem co miesiąc

O kurwa ... laugh

Idź chłopie na mróz ochłonąć ...

Do góry
#4291998 - 12/12/2010 00:51 Re: Ku przestrodze. [Re: connor]
Hardchorusss Offline
stranger

Meldunek: 21/05/2010
Tak juz jest z hazardzistami,pewnie ciągle liczy że odrobi,odda i będzie zył jak w bajce.
Ciekawi mnie jak zaczynał.Mogę sie założyć że na początku lub po niedługim okresie zabawy w hazard pojawiły sie automaty na jego horyzoncie.Dobrze że Donald Tusk i PO się tym zajeli jak należy.Ilu młodych ludzi wpadało w kłopoty przez automaty,ehhh.A pisuary jeszcze śmia gadać o jakiejś aferze hazardowej

Do góry
#4292015 - 12/12/2010 00:56 Re: Ku przestrodze. [Re: Hardchorusss]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
ja zvonkovi kasy nie pożyczałem - przegrał ją w jakimś konkursie i sie nie wywiązał. jak zobaczyłem, że znów chce się zakładać z kimś na kasę to założyłem temat i lawina poszła. wyszlo jaki z niego 'profesjonalista'. nie wiem na jakim nicku siedzi tutaj, ale bynajmniej ze swoją tożsamością nie kryje się na jednym z portali. spróchniał nie tylko pseudonim.

Do góry
#4292037 - 12/12/2010 01:04 Re: Ku przestrodze. [Re: Marian]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Marian
... ale jak czytam wypowiedzi innych forumowiczów, którzy kur... nic o tej sprawie nie wiedzą, ale zakładają, że to na granie (hazard) to mi się puke chcę.
Ja pier... skoro ktoś nie wie na co pożyczał, to niech się kur... nie odzywa, proste! Ja nie wiem o sprawie kompletnie nic, więc milczę.

Marian, a moze Ty zamilcz, zamiast jechac po tych "innych" ?

Pożycza pieniadze i potem przez pare miesiecy obstawia, informujac o tym bardzo czesto w swoich postach, pieniedzy zas nie oddaje.

Jaki z tego wniosek ?

Pokretnie tez tłumaczysz niewplacenie wpisowego.
Nie jest wazne, ze Ty za lolka zapłacisz, pomyśl tylko, ze inni, którzy wpłacili i dotrzymali słowa czuja sie chyba troszke nieswojo, ja przynajmniej tak bym sie poczuł.

Niemniej jednak jak chcesz bawic sie w sponsorowanie łachudrów to masz do tego prawo, Onda tak sie bawic nie chce, stad problem spłaty długu.

Do góry
#4292115 - 12/12/2010 01:37 Re: Ku przestrodze. [Re: Marian]
HoMiK155 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/11/2005
Originally Posted By: Marian
Z Benem było tak, że ja go namówiłem do wzięcia udziału w konkursie (bo wiedziałem że się interesuje NBA). Jeśli chodzi o wpisowe, to przypuszczałem że nie ma na nie teraz kasy, tak więc ja poręczyłem za niego i dałem mu czas do końca trwania. Nie chciałem żeby dowiedzieli się o tym inni uczestnicy, bo prawda jest taka że to była sprawa między nim a mną, a innych to nie dotyczyło, ponieważ dla innych ważne jest tylko to, aby pula końcowa się zgadzała.

Marian, ja się na tobie zawiodłem... to co było trąbić o wpisowym i perfidnie kłamać że ktoś wpłacił, jak wystarczyło się "interesować" koszykówką i sprawa byłaby załatwiona blush

Wbrew temu co piszesz dla mnie nie jest ważne tylko to by "kasa sie zgadzała" bo nie staruje w tym konkursie dla kasy a dla rywalizacji i dobrej zabawy. Ważna jest uczciwość i fakt że wszyscy są równi (a nie równiejsi) i startują na tych samych zasadach. Zastanawiam się czy dalej brać w tym udział...

Do góry
#4292117 - 12/12/2010 01:38 Re: Ku przestrodze. [Re: Hardchorusss]
nitros16 Offline
member

Tak juz jest z hazardzistami,pewnie ciągle liczy że odrobi,odda i będzie zył jak w bajce.
Ciekawi mnie jak zaczynał.Mogę sie założyć że na początku lub po niedługim okresie zabawy w hazard pojawiły sie automaty na jego horyzoncie.Dobrze że Donald Tusk i PO się tym zajeli jak należy.Ilu młodych ludzi wpadało w kłopoty przez automaty,ehhh.A pisuary jeszcze śmia gadać o jakiejś aferze hazardowej

Potwierdzasz tylko że jak inni oceniasz rzeczywistość siedząc w domu przed kopmem bo pytam jaki porządek z maszynami ?

Do góry
#4293219 - 12/12/2010 15:32 Re: Ku przestrodze. [Re: Hardchorusss]
andegawen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/04/2010

laugh

On z pewnoscia jeszcze uzywal dopalacze jak to dobrze ze rycerz na białym koniu jednym machnieciem miecza uwolnil nas od szpon uzaleznien a Tadeusz Gocłowski jeszcze nas pobłogosławi gratis albo Sławoj Leszek Głódź ale ten to z 'prawdziwych Polaków' wiec niepewny

Do góry
Strona 6 z 10 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 >

Moderator:  Biszop, rafal08