#4220641 - 08/11/2010 19:39
Re: Football Manager 2011
[Re: garate_cepa]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/12/2008
|
Sciagnalem sobie grę, ale jak wypakowywuje to nie ma pliku z instalacją czy tez obrazu plyty tylko jakies kolejne pliki do wypakowywania... I nic się nie dzieje ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#4220700 - 08/11/2010 20:11
[Re: pescar]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/12/2008
|
Wypakowywuje i pojawia się kolejny plik RAr i gdy to chcę wypakować to wyskakuje "Nie znalazlem archiwów" ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#4220787 - 08/11/2010 21:16
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
może ktoś sprawdzić czy na tym patchu 11.1 w lidze hiszpańskiej pauzuje się po 5 kartkach? Sprawdzić można wchodząc w tabele ligi hiszpańskiej i wybrać zakładkę zasady. "kara 1 meczu z 5. żółtą kartkę" nie wiem skad ci sie to wzielo, ale u mnie juz po wgraniu patcha zawieszenie jest po ... 2 zoltych, co totalnie psuje/zniecheca do grania po 3-4 zawodnikow pauzuje co kolejke, a zagrozonia maja chyba wszyscy procz bramkarza 
|
Do góry
|
|
|
|
#4220814 - 08/11/2010 21:33
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
|
biorac pod uwage, ze co mecz sedziowie pokazywali w meczach z moim udzialem po 8-10 zoltych kartek(nie dlatego, ze gralem agresywnie, nazwalbym to raczej kolejnym bugiem), latwo wyliczyc co sie dzialo jesli chodzi o pauzowanie za zolte kartki zdazylem poklepac tottenhamem, bilbao i lechem i musze przyznac, ze po raz kolejny wyszla gra przepelniona bledami, silnik meczowy dalej kuleje, nie jestem pewny czy przed patchem bylo dobrze, ale po wgraniu patcha pilkarze biegaja ... bokiem na starcie gry 5/6 wszystkich pilkarzy ma praktycznie te sama wartosc, oscylujaca wokol 5/6 mln funtow wczoraj grajac bilbao moim oczom ukazal sie komunikat, ze sergio ramos przechodzi do manchesteru united za 8 mln funtow, co mnie rozbroilo, tym bardziej za chwile kupia pedro leona za ... 20 grajac tottenhamem, szejkowie puszczali mi teveza za 13 mln, tyle, ze za podpis zawodnik a raczej jego agent chcial kolejne 12,agent zadal 13 dla siebie i musialem odpuscic - kolejna smieszna sprawa, kupujesz zawodnika za 13 i 2xtyle musisz przygotowac na podpisy dla niego i jego agenta - juz pomijam cene teveza, bo to kolejny irytujacy blad w grze  mozna wymieniac dalej, ale nawet mi sie nie chce, tego jest tak duzo i tak duzych bledow, ze gra traci sens ... pozdrawiamy Si Games 
|
Do góry
|
|
|
|
#4220822 - 08/11/2010 21:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/07/2009
|
może ktoś sprawdzić czy na tym patchu 11.1 w lidze hiszpańskiej pauzuje się po 5 kartkach? Sprawdzić można wchodząc w tabele ligi hiszpańskiej i wybrać zakładkę zasady. "kara 1 meczu z 5. żółtą kartkę" nie wiem skad ci sie to wzielo, ale u mnie juz po wgraniu patcha zawieszenie jest po ... 2 zoltych, co totalnie psuje/zniecheca do grania po 3-4 zawodnikow pauzuje co kolejke, a zagrozonia maja chyba wszyscy procz bramkarza jesli zawieszenie jest po 2 meczach to niezla lipa.Sprawdze u siebie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4220825 - 08/11/2010 21:44
[Re: garate_cepa]
|
enthusiast
Meldunek: 04/02/2008
|
dajcie jakies rady jak taktyki ustawiacie pod zawodnikow
na co zwracac uwage, dopiero sie zaczynam bawic w te managery i nie wiem jak oceniac przydatnosc pilkarzy, a nie chce zaczynac od bogatych klubow , tylko wlasnie od biednych i z byle jakich pilkarzy probowac dopasowac taktyke i zgranie zespolu.
na jakie parametry zwracac uwage, jak laczyc pilkarzy w formacjach, jakie im dawac polecenia, zeby to sie kupy trzymalo
|
Do góry
|
|
|
|
#4220845 - 08/11/2010 21:55
[Re: byczydzien]
|
Carpal Tunnel
|
zawsze ustawiasz taktyke pod zawodnikow a nie zawodnikow pod taktyke musisz przejrzec sklad i ocenic czy optymalna bedzie 3-5-2 czy moze 4-4-2 a moze jeszcze inna, z duza iloscia dobrych napastnikow i np brakiem klasycznych skrzydlowych odrazu ladowalbym 4-3-3 co do polecen, to jak np srodkowemu pomocnikowi ustawisz jakies polecenie(pierwsze z brzegu: srodkowy pomocnik wsparcie), podswietli ci automatycznie te atrybuty ktore beda najwazniejsze, to jest ulatwienie, ktorego kiedys nie bylo 
|
Do góry
|
|
|
|
#4220862 - 08/11/2010 22:03
|
enthusiast
|
tych poradnikow jest od groma, wzialem sobie zespol z 6 ligi angielskiej
parametrow tez jest od groma
i nie wiem, czy srodkowy obronca z atrybutem odbior "9" jest ok? co z innymi atrybutami glowkowanie, skocznosc, ustawianie sie, przewidywanie, rownowaga? jak je oceniac, ktore sa wazniejsze? jak oceniac przydatnosc pilkarza? nawet nie wiem, ktorych pilkarzy wywalic a ktorych zostawic, patrzac na innych pilkarzy tez za bardzo nie wiem, czy sa lepsi czy gorsi i do jakiej koncepcji moga sie przydawac
chodzi o wypisanie pewnych paradygmatow, tylko troche bardziej szczegolowo
cos w stylu
1. wysocy, barylowaci, skoczni z glowkowaniem na srodek obrony i wbieganie w pole karne przy rzutach roznych, wolnych
2. niscy, zwinni szybcy z dobrymi podaniami, technika, wyrzutami z autu
a) jesli maja dobry odbior, umieja sie dobrze ustawiac to na bok obrony
b) jesli maja szybkosc, dobre dosrodkowania, decyzyjnosc, blyskotliwosc to graja jako defensywni pomocnicy bardziej lub mniej wysunieci
itp, itd
|
Do góry
|
|
|
|
#4220883 - 08/11/2010 22:09
|
enthusiast
|
tak, mi zdecydowanie chodzi, ze mam jakis randomowych zawodnikow, z ktorych trzeba jakos do siebie dopasowac, budzet jest w zasadzie zerowy, conajwyzej z wolnego transferu, badz wypozyczenia i chcialbym za pomoca wlasnej koncepcji cos budowac, tak zeby to bylo przemyslane i co najwyzej modyfkowac ustawienie OBSERWUJAC zawodnikow w kolejnych meczach, modyfikujac im trening, czyli klasyczne "robienie bata z gowna"
tylko mecz sie konczy a ja nie wiem w zasadzie na co zwracac uwage, jakie wnioski wyciagac ze statystyk itd, itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#4220909 - 08/11/2010 22:25
|
Carpal Tunnel
|
trzeba ogladac mecze w 3d, wtedy bedziesz widzial kto jak gra  z ta 6 liga to przesadziles, wez sobie jakiegos sredniaka europejskiego, to bedzie w sam raz na dobry poczatek wnioskow ze statystyk za ciebie napewno nie wyciagne, wiadomo, z czego sie rozlicza obroncow, z czego napastnikow a z czego pomocnikow
|
Do góry
|
|
|
|
#4220942 - 08/11/2010 22:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
może ktoś sprawdzić czy na tym patchu 11.1 w lidze hiszpańskiej pauzuje się po 5 kartkach? Sprawdzić można wchodząc w tabele ligi hiszpańskiej i wybrać zakładkę zasady. "kara 1 meczu z 5. żółtą kartkę" nie wiem skad ci sie to wzielo, ale u mnie juz po wgraniu patcha zawieszenie jest po ... 2 zoltych, co totalnie psuje/zniecheca do grania po 3-4 zawodnikow pauzuje co kolejke, a zagrozonia maja chyba wszyscy procz bramkarza Podobno w tym tygodniu ma wyjść fix do patcha, który to naprawia. tak gdzieś czytałem. nie wiem na ile to prawda
|
Do góry
|
|
|
|
#4221024 - 09/11/2010 00:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
może ktoś sprawdzić czy na tym patchu 11.1 w lidze hiszpańskiej pauzuje się po 5 kartkach? Sprawdzić można wchodząc w tabele ligi hiszpańskiej i wybrać zakładkę zasady. "kara 1 meczu z 5. żółtą kartkę" nie wiem skad ci sie to wzielo, ale u mnie juz po wgraniu patcha zawieszenie jest po ... 2 zoltych, co totalnie psuje/zniecheca do grania po 3-4 zawodnikow pauzuje co kolejke, a zagrozonia maja chyba wszyscy procz bramkarza skad mi sie wzielo ? Tak po prostu mam wpisane w zasadach Primera Division. Jak jest w praktyce - nie wiem - gram zespolem z EPL. Do tego, ja nie zauwazylem poki co jakis powazniejszych bledow. Patcha mam i zawodnicy nie biegaja mi bokiem, tylko normalnie, prosto  Transferow jakis dziwnych tez nie odnotowalem, bo to ze CFC wydala na transfery prawie 80 mln wcale mnie wielce jakos nie zdziwilo (m.in. Senna, Fred, Danny, Schennikov). Moje wrazenie poki co zdecydowanie na "+"
|
Do góry
|
|
|
|
|
|