Strona 1 z 13 1 2 3 ... 12 13 >
Opcje tematu
#398041 - 07/09/2005 22:49 PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
b6 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/09/2003
Witam.
Jako ze jest to dzial sports indsider - czyli poniekad zwiazany z zarabianiem na bukmacherce - proponowalby dokonanie zmiany.

Naleza sie duze podziekowania adminowi forum - Conradowi - ze przez te pare lat prowadzi te forum. Z lepszym badz gorszym skutkeim ale prowadzi. Zmiany sie ciagle dokonuja, oprogramowanie jakies tam ciagle nowe powstaje itp. - juz nie ma naglego wylaczania forum bez powiadomiania uzytkownikow gdy jest backup itp.

I to sie chwali.

Ja bym jednak proponowal dokonac bardzo gruntownej zmiany - jesli chodzi o Private Picks.
I w zwiazku z tym chcialbym usklyszec opinie osob. Do tej pory dzial Private Picks to jest po prostu jeden wielki poligon i w tej kwestii przez te pare lat sie niestety - ale nic nie zmienilo. Tam jest mieszanka ludzi naprawde odwalajacych super robote, podchodzacych bardzo powaznie do typowania, analizujac bardzo dokladnie swoje kupony. Jest tez grupa ludzi (mzoe dzieciakow) - ktorzy sobie po prostu jaja robia. Istnienie mnostwo tematow typu: mam 2 zlote - ciekawe co z tego zrobie, jakies tasiemce i inne takie rozne rzeczy nie majace zwiazku z bukmacherka.
Ponadto - sa osoby, ktore tym sie odrozniaja od innych, ze w swoich tematach podaja pare najistotniejszych slow, ktore powoduja, ze graja ten typ. To jest cholernie istotna informacja - bo jesli ja widze suchy typ i takich suchych typow jest 95% - to jaka to ma wartosc?
Duza ilosc podaje w ogole typy bez zadnych stawek - nie maja zadnego budzetu - jada z suchym suchymi typami w ogole nie grajac w realu tego. Jak uzytkownik tego forum moze z tego smietnika skorzystac?

Dla mnie w chwili obecnej dzial private picks jest jedna wielka pomylka - jesli chodzi o podawane typy - i mysle ze warto cos z tym zrobic.

Moja propozycja jest taka:
- stworzyc (mysle, ze to jest dobra ilosc) - 3 dzialy na forum - nazwac je ligami typerskimi.

3 liga - tu zaczynaja wszyscy poczatkujacy. Ci co nie podaja budzetu i za ile graja - nie maja wstepu do ligi 2-giej. Tu nie widze koniecznosci podawania opisow do typow.
Np. dobra skutecznosc przez 3 miesiace - awans do 2-giej ligi.

2 liga
typy podawane, ktore sa dostepne ogolnie i mozna zagrac minimum na 1 godzine przed meczem. Typy koniecznie z budzetem i stawkowaniem - albo z zaproponowanym przez typera systemem gry. Pociagowcy nie maja wjazdu do tego dzialu (w sensie, ze tworza pociagi z AKO 30 systematycznie - od czasu do czasu mozna cos takiego dawac jak ma sie podstawy - ale nie zeby to bylo regula).
W tej lidze bylyby osoby, ktore wyrozniaja sie skutecznoscia i trafnoscia analiz - znajace sie po prostu na sporcie itp. i wiedzace kiedy warto dana kombinacje zagrac a kiedy nie. Tutaj nastepowalby awans z tej ligi wedlug pewnych okreslonych zasad - do ligi 1-szej.

1 liga
to samo co 2 liga, ale dla osob ktore w dluzszym czasie wykazaly sie dobra skutecznoscia.
Chodzi o to, zeby takie reguly wymyslec, zeby z 3-ciej ligi do 1-szej nie przejsc na farcie.

I co dodatkowo - liga 1-sza powinna gratyfikowac dobrych typerow za ich prace. Jak to zrobic? Sie pomysli i wyjdzie to w praktyce.

To sa tylko moje propozycje - ciekawy jestem co na to powie admin tego forum - Conrad - i czy to nie burzyloby jego interesow z poszczegolnymi bukmacherami, z ktorymi ma podpisane umowy o referal itp.

Prosilbym najpierw o wypowiedz administratora - co on na ten temat sadzi - a potem wypowiedzi reszty graczy.

Dziekuje. Do uslyszenia

Do góry
Bonus: Unibet
#398042 - 08/09/2005 18:47 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
co prawda nei jestem administratorem ale zabiorę głos jako pierwszy
pomysł dobry ale nie do zrobienia...ktoś by miał kupę roboty żeby tego pilnować..te awanse pilnowanie czy typy podane na czas..nei da rady..
raczej 2 działy..pierwszy jak teraz PP czyli bajzelek..a drugi w którym tematy byłyby sensowniejsze..awans do tego drugiego jakies kolegium by musiało zatwierdzać..jakiś konwent seniorów albo cuś niekoniecznie skuteczność by musiała być tutaj wyznacznikiem...bo jakby ktoś założył temat "graj odwrotnie niż ja" i miał skuteczność 0.1% to tez by było warto go umieścić w pierwszej lidze z korzyścią dla wszystkich

pozdrawiam
KeeP

Do góry
#398043 - 08/09/2005 21:41 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
ziomuś Offline
member

Meldunek: 16/08/2005
No ja tez jestem za podobnymi zmianami do tego co napisale KeeP. Inne rozwiazania pracochlonne i raczej nie do zrealizowania. Na wypowiedz admina to sobie jeszcze poczekasz...

Do góry
#398044 - 11/09/2005 12:15 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
mysterius man Offline
old hand

Meldunek: 16/02/2005
mozna by zrobic 2 dzialy tematow do typowania jeden z "suchymi typami" a drugi dzial z dokladna analiza meczy.

Do góry
#398045 - 11/09/2005 12:54 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Szczerze mowiac to kogo obchodza takie dzialy jak Private Picks, owszem mlodzi userzy sie tym 'jaraja' sa nowi to podaja jakies typki, ale malo kto z ludzi ktorzy byli tutaj od poczatku wchodzi w taki dzial, bo niby po co? Aby sie posmiac?
Takie zmiany nie maja najmniejszych szans, bo kogo obchodzi ze ktos awansowal o dzial wyzej, tylko tych zarejestrowanych ostatnio...

Do góry
#398046 - 16/09/2005 22:08 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
  • Jest to bardzo dobry pomysł.. ja mam mniej więcej taka wizje.. aby stworzyć dział.. do którego będą mieli dostęp wszyscy.. jednak prawo głosu będą mieli wyznaczeni typerzy.. (a pozostali tylko jako "wolni słuchacze") w tymże dziale ta "elita" byłaby zobligowana do podawania typów z jakimś uzasadnieniem, rzeczowa analiza itd. - tak, aby nie był to goły typ, jakich jest 99% w PP a tak, aby miał on jakiś przekaz i wartość merytoryczna.. tylko jest kwestia tego.. kto wybrałby ta ekipę, bo taka selekcje jednoznacznie tworzy podział na forum na tych lepszych i gorszych - a co za tym idzie może wybuchnąć z tego niezłe zamieszanie.. bo nikt nie chce być tym gorszym...

Pozdrawiam

• Do góry
    #398047 - 16/09/2005 22:25 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Barca Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 21/08/2003
    Quote:

Szczerze mowiac to kogo obchodza takie dzialy jak Private Picks, owszem mlodzi userzy sie tym 'jaraja' sa nowi to podaja jakies typki, ale malo kto z ludzi ktorzy byli tutaj od poczatku wchodzi w taki dzial, bo niby po co? Aby sie posmiac?
    Takie zmiany nie maja najmniejszych szans, bo kogo obchodzi ze ktos awansowal o dzial wyzej, tylko tych zarejestrowanych ostatnio...

Ja się tutaj zgadzam z 100% z Experto,ja szczerze mówiąc ostatni raz byłem w dziale PP chyba w zeszłym roku,bo tak jak wyżej kolega napisał w zasadzie nie ma po co.Owszem kiedyś były ciekawe tematy w których odwalano kawał niezłej roboty i było widać ciężką pracę i starania użytkowników.Niestety teraz to już nie to samo co kiedyś...

Pozdro

Do góry
    #398048 - 17/09/2005 09:44 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Kucharz Offline
    addict

Meldunek: 23/05/2005
    Ja do PP zaglądałem często, ale gdy nie byłem zarejestrowany na forum (a przeglądam je ze 2 lata). Później sobie odpuściłem, bo faktycznie zrobiło się za dużo syfu. No ale pomysł "reorganizacji" tego działu nie jest chyba taki zły, a na pewno podniósłby atrakcyjność (użyteczność?) forum. Tylko istotnie będzie z tym chyba dużo roboty...

Do góry
    #398049 - 17/09/2005 10:48 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Biszop Offline
    Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
    Quote:

z jednym sie trzeba zgodzic, wiekszosc tematow jest slaba ale jest kilka ktore sa prowadzone na bardzo przyzwoitym poziomie, nie chce tu nikogo nie wymieniac aby nikogo nie urazic jesli bym go pominal,
    Rivaldinho -> chetnie zostane tym gorszym jesli bede mogl sledzic ciekawe dyskusje i wylapywac ciekawe typki
    Twoja wizja jest bardzo dobra i mysle ze po za malymi krzykaczami nikt sie nie bedzie obrazal jesli nie bedzie w elicie tylko bedzie sie staral do niej dostac, a jesli sie wypnie to trudno, widac nie byl na tyle dobry aby sie tam znajdowac ani na tyle rozsadny aby to zrozumiec.
    pomysl jak dla mn ie w "deche"
    mam nawet nazwe dla dzialu Troche lepsi niz najlepsi!

Biszop

Do góry
    #398050 - 17/09/2005 11:11 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    GregVeB Offline
    veteran

Meldunek: 15/08/2004
    Wszystko super pieknie i wogole...zgadzam sie z Rivaldinho i Biszopem tylko ze co z tego.....jesli wogole zmieni sie cos na forum to pewnie za jakies 3-4 lata...znamy juz dobrze niechec do jakich kolwiek zmian na forum naszego admina

Pewnie musialoby ze 100 osob napisac PM do Conrada by cos zaczol dzialac w tym kierunku. Wiec moze napiszemy?

Pozdrawiam

Do góry
    #398051 - 17/09/2005 12:32 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Biszop Offline
    Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
    moze napiszemy petycje i wyslemy poleconym Poczty Polskiej??
    ma ktos adres??
    cos trzeba by zrobic b6 zalozyl dobry temat ale faktycznie spotkal sie z odzewem ani publiki ani admina, tak sobie mysle ze moze temu drugiemu nie zalezy na tym (bez zlosliwosci) aby sie cos zmienilo na lepsze.

Do góry
    #398052 - 17/09/2005 13:20 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Ares96. Offline
    old hand

Meldunek: 14/02/2005
    Kolejny temat o zmianach na lepsze I kolejny olewany przez Conrada, co już chyba nie powinno dziwić. Admin ma sie dobrze z tym co jest w tej chwili, po co ma sobie zawracac głowę czytś dla niego nieistotnym, przecież cały czas ktoś nowy sie rejestruje więc w czym problem... Najwiecej uwagi wykazuje chyba tylko w dziale strony o typowaniu... i to chyba daje wiele do myslenia o co w tym wszystkim chodzi.

Jeśli chodzi o zasady które przedstawił b6 są dobre, choć z niektórymi się wielu nie zgodzi, a to z racji tego, że każdy ma inne wymagania co do tego co chciałby na forum zobaczyc po zalogowaniu się. Jednemu wystarczy suchy typ (wiadomo o co chodzi) drugi musi przeczytać "Rafałkowe" opowiadanie na 3 strony. Nad tym bym pomyslał by to zmienić jeśli w dalszej kolejności będziecie jakos urzytkowników mieli zamiar klasyfikować.

Do góry
    #398053 - 17/09/2005 14:28 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    zyziek_ Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
    Mi się wydaje że takiej zmiany sie nie da przeprowadzić bo kto będzie chciał byc w tej 3 lidze. Najlepiej by było stworzyc Private Picks tych najlepszych typerów o których wiemy że dobrze typują a dla reszty temat zamknąć i dopiero pozniej ewentualnie kogoś dokoptować , zrobienie naraz 3 lig nic nie zmieni a być może zrobi większy śmietnik , większy niż obecnie w dziale Kort Tenisowy gdzie zmiany chyba poszły na gorsze , ludzie piszą coraz mniej postów bo po co jak zaraz mod skasuje. Więc mówie można stworzyć Private Picks najlepszych uznanych typerów , i obok inny temat taki zwykły Private Picks 2 ludzi ewentuealnie kandydujących.Wśród typerów z tego Private Picks 1 mogli by sie znależc Ci starzy wyjadacze np. Marcel , Don , Fozzie itp itd szkoda tu wymieniać ale troche tego jest.

Pozdrawiam

Do góry
    #398054 - 17/09/2005 17:23 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    herkules Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 26/11/2004
    Witam może mało się udzielam na forum ale wyznaje zasade jesli nie jestem czegos pewien to lepiej milczeć.Jestem na tym forum zaologowany od roku a sledze je juz od 2 lat.Faktycznie zmiany w private picks sa konieczne i bym się skłaniał do propozycji utworzenia private picks tylko dla ludzi o znaczacej renomie na tym forum kto sledzi i sie udziela to wiek kogo na co stac.Temat ten by był niedostepny w edycji dla ludzi nie poproszonych o podawanie swoich typów w tym dziale mogli by je sledzic co by dla nich w dłużeszej perspektywie mogło zaowocowac niezłym plusem w portfelu.Niestety pozostaje forma wyboru tych powiedzmy ,że lepszych typerów mysle ,ze wystarczyłoby przykleic temat a w nik kazdy kto by chciał zaproponowałby swoje kandydatury typerów którzy w ich ocenie maja natyle wystarczajacą wiedze aby podawac swoje typy.Oczywiście dany typer musi wyrazic swoja zgode na zaproszenie do tego działu (nic na siłe).Co do ludzi którzy dopiero zaczynaja typowianie i by chcieli przekonac do siebie innych forumowiczów powstał by oddzielny dział i to by było jak to nazwał b6 typowy poligon.Jesli przetrwa typer i uzna ktos ,że jego temat jest wmiare dobry to robimy awans i po problemie.A wiec reasumujac 2 działy do jednego zapraszamy najpier i oczekujemy odpowiedzi na zaproszenie a drugi temat poligon i co tam kto chce a jesli wynurzy sie z tłumu to awans do elity.Od to cała moja filozofia pisana przez człowieka który jak narazie sie ukrywa w cieniu tych wielkich ale do czasu.Najpierw nauka potem dopiero mozna sie wychylic.

Do góry
    #398055 - 17/09/2005 20:17 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Coin Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 06/09/2003
    IMHO 3 ligi to zbyt duże obciążenie. Ale podział na Private Picks - masówka (tutaj cała chmara szaro-burej masy) i Private Picks - śmietanka (tutaj typerzy, którzy w masówce odróżniali się opisami, skutecznością, pomysłem itp.). Przy czym do smietanki awansowałoby się na podstawie decyzji (czyjej ? może moderatorów, może jakiegoś jury ?) i w tej części mogliby pisać posty jedynie wybrani typerzy - reszta jedynie na zasadzie 'tylko do odczytu'.

Ja bym to tak widział. Technicznie to chyba żaden problem. Kwestia chęci.

Do góry
    #398056 - 17/09/2005 20:46 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Ares96. Offline
    old hand

Meldunek: 14/02/2005
    Quote:

Ja bym to tak widział. Technicznie to chyba żaden problem. Kwestia chęci.

To chyba za wiele (bold). A umiera nie tylko PP, ale po kolei każdy dział, Tak naprawdę przydatny jest tylko dział "bukmacherzy". Progres zarejestrowanych tylko się zgadza. Conrad jakby chciał dawno by wyraził swoją TECHNICZNĄ opinie, widać po kolejnym takim wątku, że ma to w dupie, tak jak Ci co juz odeszli mają JEGO.

Do góry
    #398057 - 17/09/2005 20:47 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    bcn1899 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
    niepokoi mnie troche, choc moze to nie moj interes, ze byc moze dojdzie do tego, ze w PP wieksza wage przylozy sie do formy a nie tresci, moze jestem w bledzie, ale - poprawcie mnie jesli sie myle - wychodzi mi ze bardziej ceniony bedzie "typer", ktory ladnie i obszernie [co nie znaczy sensownie] uzasadnii swoj typ z kursem co najmniej 1,8 [nawet jesli jego skutecznosc bedzie niska] od "szarego grajka", ktory bedzie bez glebszej analizy podawal typy za 1,2 [ktorego skutecznosc bedzie bardzo wysoka]

moze sie myle, na pewno troche przekolorowalem, ale w kazdym razie miejcie to na uwadze, bo czasem takie wnioski wyciagam z obserwacji rozmow niekoniecznie tylko w PP

--
    pzdr.bcn1899 *tots unit fem forca*

Do góry
    #398058 - 17/09/2005 22:24 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    D_M Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 30/01/2005
    Wiecie co Panowie wszystko fajnie wszystko pieknie tylko mi sie jedno nasuwa

"nadogrliwosc jest gorsza od faszyzmu"

nie wiem czy ja tylko to tak odbieram ale szanowny wlasciciel chyba ma to wszystko w dupie, cenne sa wasze uwagi chcecie cos zorbic zeby bylo fajnie, milo, konkretnie i dochodowo ale odzewu brak ..... ktory to juz tego typu temat 3,4 nie wiem dokladnie ....

poprzednia akcja w stadionie pilkarskim skonczyla sie bez odzewu wlasciciela, jedyne jego czyny (bo raczej nie ducha swietego) to uprawnienia modow dla Bzyk-a i Rivaldinho (chyba ze sami sobie je nadali)

moze wywolamy szefa do odpowiedzi niech sie wypowie

czy to jego forum i mu sie podoba w takiej formie jak jest czy tez zgadza sie zeby zaszly pewnie zmainy (no bez niego na pewno nie zajda)

PS przepraszam z gory jezeli ktos poczul sie dotkniety moim postem, lub sie komus nie spodobal

Do góry
    #398059 - 17/09/2005 22:59 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    shiva Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 26/01/2005
    jeśli zmiany nie wychodzą od człowieka trzymającego władzę czyli Del Condrada to nie mają one racji bytu
    po co władzy zmiany?
    władza będzie miała więcej poddanych?
    pomysły ciekawe mające na celu uporządkować forum wyjmując z syfu i brudu resztki jakości i czystość

taka mała sugestia

Do góry
    #398060 - 17/09/2005 23:18 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    D_M Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 30/01/2005
    wlazlem do dzialu kort tenisowy 1 raz strach tam sie odezwac ale moze i to dobrze, czysto tam nawet milo

ja bym od siebie podzielil Uefe LM i wieksze ligi plus polska na pojedyncze tematy o kazdym meczu bo czasem szukam info o konkretnym meczu a trzeba sie przez gaszcz przedzierac ale to tak odemnie....

Do góry
    Strona 1 z 13 1 2 3 ... 12 13 >