#3669480 - 04/02/2010 00:07
Re: Co mnie wkurza? [34]
[Re: lelu]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
mnie pomogły leki (niestety na receptę) zawierające pantoprazol (podobno objawem powinna być też zgaga, ale ja nie miałem, a leki pomogły), z tego co mi moja pani doktor wyjaśniła to ten ból może być spowodowany przepukliną rozworu przełykowego, ale nie musi, mogą to być początki takiej choroby i po zjedzeniu dużej ilości jedzenia występują takie bóle, możecie sobie o tym poczytać w necie, że leczy się to właśnie pantoprazolem, a w gorszych przypadkach dopiero robi się gastroskopie i stosuje poważniejsze leczenie różnica między wrzodami a właśnie przepukliną rozworu przełykowego jest taka, że w przypadku tych pierwszych ból ustępuje po zjedzeniu, a w przypadku drugim ból ogromnie nasila się po wrzuceniu czegokolwiek do żołądka (nawet piciu wody) od razu do ekspertów medycznych i lekarzy (lub przyszłych lekarzy  ): słabo znam się na medycynie, opisałem tylko sytuację na przykładzie własnych doświadczeń
|
Do góry
|
|
|
|
#3669658 - 04/02/2010 01:20
[Re: lelu]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
mnie zoladek boli caly czas. w sumie nie wiem juz czy dlatego, ze jestem glodny, czy dlatego ze cos mu sie stalo  W ogole jakos niezle bekam ;] Dostalem jakis lactiv up i nifuroksazyd od doktorka. Mowil ze wrzody to raczej nie sa bo ... mam biegunke ;] rano..lub inaczej, pora o której wstajesz, a jeszcze inaczej zanim coś zjesz, po umyciu zębów  wypij przez pierwsze trzy, cztery dni, dwie łyżki stołowe oleju lub oliwy (z pierwszego toczenia  ) , a w następne dni już możesz tylko po jednej łyżce. Olej może byc jakikolwiek, ale najlepszy jest z dyni ... zjedz banana (powoli) najlepiej zielonego (oczywiście bez przesady zielonego, ale takiego niedojrzałego) iiiiii pamiętaj, by nie połykac jakiegokolwiek jedzenia w pośpiechu... nie "zryj" tylko jedz  bo jedzac byle jak tzn. robiąc przy tym wiele innych rzeczy naraz, łykasz za dużo powietrza po prostu.  Bedzie dobrze...a bananki jedz po jednym, tak długo aż ci sie znudzi  Olej mozesz sobie pić i pic...nie zaszkodzi a na jelita itp. itd pomoże.  ...Nie pal naczczo, nie pij kawy naczczo, unikaj mleka naczczo, boś juz duży Będzie dobrze..teraz jest taka pora, dziwna pora dla wrażliwych jelit 
|
Do góry
|
|
|
|
#3669679 - 04/02/2010 01:29
[Re: hanele]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
mnie zoladek boli caly czas. w sumie nie wiem juz czy dlatego, ze jestem glodny, czy dlatego ze cos mu sie stalo  W ogole jakos niezle bekam ;] Dostalem jakis lactiv up i nifuroksazyd od doktorka. Mowil ze wrzody to raczej nie sa bo ... mam biegunke ;] rano..lub inaczej, pora o której wstajesz, a jeszcze inaczej zanim coś zjesz, po umyciu zębów  wypij przez pierwsze trzy, cztery dni, dwie łyżki stołowe oleju lub oliwy (z pierwszego toczenia  ) , a w następne dni już możesz tylko po jednej łyżce. Olej może byc jakikolwiek, ale najlepszy jest z dyni ... zjedz banana (powoli) najlepiej zielonego (oczywiście bez przesady zielonego, ale takiego niedojrzałego) iiiiii pamiętaj, by nie połykac jakiegokolwiek jedzenia w pośpiechu... nie "zryj" tylko jedz  bo jedzac byle jak tzn. robiąc przy tym wiele innych rzeczy naraz, łykasz za dużo powietrza po prostu.  Bedzie dobrze...a bananki jedz po jednym, tak długo aż ci sie znudzi  Olej mozesz sobie pić i pic...nie zaszkodzi a na jelita itp. itd pomoże.  ...Nie pal naczczo, nie pij kawy naczczo, unikaj mleka naczczo, boś juz duży Będzie dobrze..teraz jest taka pora, dziwna pora dla wrażliwych jelit a..i jeszcze jedno, nie naczczo  , tylko na czczo 
|
Do góry
|
|
|
|
#3670958 - 04/02/2010 06:23
[Re: sh11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3677733 - 07/02/2010 19:17
[Re: th0mas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
Pójść na dyskoteke i dostać wpierdol od kilku najebanych wieśniaków za nic!!!!! Jebać wieśniaków !!!! znalazl sie miastowy  moze troche kultury?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|