#3654689 - 28/01/2010 04:36
Re: Co mnie wkurza? [34]
[Re: Llama]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
Niom Artek, dałeś czadu. Równasz nieudolność naszych władz i brak rozwiązań systemowych w kraju z dramatem zrównania z ziemią sporego kawałka kraju i śmiercią tysięcy ludzi. Pomoc naszego państwa dla Haiti = 2-3 km wałów przeciwpowodziowych. Solidarność świata w takich sytuacjach jest wyznacznikiem człowieczeństwa. ja się polityką nie interesuje zbytnio, widzę tylko co się dzieje, a z jakiego powodu tak jest to mnie nie interesuje, dla mnie jeśli mamy swoje kłopoty w kraju to najpierw finansujemy pomoc dla rodaków a później ewentualnie jeśli jesteśmy tacy bogaci to MOŻEMY (a nie musimy !) solidarnie z całym światem pomóc innemu państwu dotkniętego katastrofą @sh11 ja nie jestem przeciw pomaganiu tamtym ludziom, ale skoro u nas wewnątrz mamy własne katastrofy związane z ciągłymi ostrymi mrozami to najpierw powinniśmy zrobić wszystko co w naszej (czyt. państwa, ludzi, organizacji charytatywnych, itp.) mocy, żeby pomóc "naszym", a dopiero później (skoro jesteśmy tacy bogaci) solidaryzować się ze światem w pomocy innym
|
Do góry
|
|
|
|
#3654706 - 28/01/2010 04:40
[Re: sh11]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3654726 - 28/01/2010 04:46
[Re: ArtekPotito]
|
old hand
Meldunek: 05/02/2009
|
Niom Artek, dałeś czadu. Równasz nieudolność naszych władz i brak rozwiązań systemowych w kraju z dramatem zrównania z ziemią sporego kawałka kraju i śmiercią tysięcy ludzi. Pomoc naszego państwa dla Haiti = 2-3 km wałów przeciwpowodziowych. Solidarność świata w takich sytuacjach jest wyznacznikiem człowieczeństwa. ja się polityką nie interesuje zbytnio, widzę tylko co się dzieje, a z jakiego powodu tak jest to mnie nie interesuje, dla mnie jeśli mamy swoje kłopoty w kraju to najpierw finansujemy pomoc dla rodaków a później ewentualnie jeśli jesteśmy tacy bogaci to MOŻEMY (a nie musimy !) solidarnie z całym światem pomóc innemu państwu dotkniętego katastrofą @sh11 ja nie jestem przeciw pomaganiu tamtym ludziom, ale skoro u nas wewnątrz mamy własne katastrofy związane z ciągłymi ostrymi mrozami to najpierw powinniśmy zrobić wszystko co w naszej (czyt. państwa, ludzi, organizacji charytatywnych, itp.) mocy, żeby pomóc "naszym", a dopiero później (skoro jesteśmy tacy bogaci) solidaryzować się ze światem w pomocy innym idąc twoim tokiem rozumowania chyba nigdy nie będziemy na tyle bogaci. W Szwecji, Szwajcarii czy innym tzw. bogatym kraju pewnie też są bezdomni, i pewnie też część z nich przypłaca życiem sytuację w jakiej się znaleźli. nie chce być posądzony o populizm, ale ile państwowych pieniędzy jest w jawny sposób marnowanych ? przecież to pewnie idzie znacznie wyższe sumy. inna sprawa, że chyba się w tym kraju zapomina, ile Euro przypłynęło do nas w ostatnich latach "z Brukseli" , te pieniądze się z sufitu nie biorą
|
Do góry
|
|
|
|
#3655159 - 28/01/2010 08:04
[Re: sh11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
akurat wysłanie ratowników uważam nie do końca za rozsądne, po tak długim czasie, ale na prawdę żal Ci tych kilkunastu baniek ?
w Polsce raczej nikt, kto nie odmawia pomocy z głodu nie umrze, a tam takie rzeczy mają miejsce.
W obliczu takiej tragedii człowiek to dla mnie człowiek i nie znajduje tutaj zrozumienia dla waszego "patriotyzmu".
Mnie, szczerze mówiąc, nie interesuje ile państwo pomaga innym. Dopóki ma pieniądze na radzenie sobie u siebie, niech wysyła ratowników. I o to tu chodziło.
|
Do góry
|
|
|
|
#3655220 - 28/01/2010 10:52
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
odechciewa mi się udzielać na forum, coraz mniej jest tu osób znających się na danej dyscyplinie, mających ścisłe specjalizacje, a nawet jak są to mało się udzielają..
ja sam w pełni oddaję się basketowi i lekkiej (w sezonie) i wiem, że jestem w tym dobry
więc po co mi podawanie typów na forum publicznym?
kiedyś fajnie było usłyszeć: "Big Ben dobry z Ciebie typer" itp., może to głupie i szczeniackie, ale tak było
teraz mi to wisi, znam swoją wartość i nie potrzebuję poklasku wśród ludu
dochodzę do tego samego wniosku... Jeszcze mi ludzie wypominają, że sobie celowo kursy zawyżam.  Krew człowieka zalewa, gdy tak sobie spojrzy na jakiś temat a tam prowadzony monolog. Cóż polityka forum doprowadziła do obecnej postaci. Więcej gówniarstwa (mówię o zachowaniu, bo wiekowo sam do najstarszych nie należę), niż profesjonalizmu. Aż dziwne, że na innych forach idzie utrzymać jakiś porządek i poziom. Ale co by nie było, sentyment do mecz.pl zawsze będzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3655910 - 28/01/2010 22:28
[Re: shane]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2005
|
Baby to chuje. dzien chlopaka. laska daje swojemu kolsiowi prezent. otwiera go i widzie "plyn do higieny intymnej" on-kochanie co to za prezent mi dajesz ona-a bo cipa jestes
|
Do góry
|
|
|
|
#3656901 - 29/01/2010 04:09
[Re: czubek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
Urząd Miasta Bydgoszczy bardzo mnie wzruszył. Otóż przyznał stypendia sportowe dla seniorów i juniorów za wybitne osiągnięcia sportowe w roku 2009. Gruszka i Woicki (Delecta Bydgoszcz) zostali wsparci zapomogą 1000zł miesięcznie  No tak. Chłopaki ledwo wiążą koniec z końcem, kasa się przyda.  --- "Już w tym roku, poza biegami przełajowców, odbędą się w Bydgoszczy dwie stałe lekkoatletyczne imprezy: 10 lutego kibice przybędą do hali Łuczniczka na Pedro's Cup, a 6 czerwca - na stadion Zawiszy na mityng Enea Cup. Szef tej imprezy Krzysztof Wolsztyński chce ściągnąć do Bydgoszczy wspaniałego sprintera z Jamajki Usaina Bolta, który będzie w Europie, a tydzień wcześniej wystartuje na mityngu w czeskiej Ostrawie." Za występ Bolta Bydgoszcz chce wyłożyć jakieś 900.000 zł  Nie ma to jak dobra inwestycja. Pustki na stadionie podczas wszelkich mityngów jeszcze nikogo nie nauczyły, że bydgoszczanie mają w y j e b a n e na lekką atletykę?  Prawie milion złotych, żeby przez mniej niż 10 sekund zobaczyć Bolta. rotfl A autobusy wciąż brudne, drogi nieodśnieżone, na drogach dziury. Ale nie. Bolt musi być 
|
Do góry
|
|
|
|
#3658948 - 30/01/2010 04:22
[Re: ArtekPotito]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
BEZSILNOŚĆ... pewnych rzeczy, nawet jak człowiek bardzo by chciał czy pragnął, nie przeskoczy w sumie nie piję dużo, ale dziś 
|
Do góry
|
|
|
|
#3658988 - 30/01/2010 04:48
[Re: kadus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
co to ma w ogóle być?! spotykałem się troche z dziewczyną, pisała mi potem jak już było między nami fajnie, że szuka stabilności, chce się czuć bezpieczna itp. potem mi pisze ze dziwnie sie czuje ze sie tak spotykamy całujemy itp a nie jesteśmy parą, przez cały czas nam się świetnie gada, a ta dziś wyjeżdża że musimy zostać przyjaciółmi, że między nami nic nie będzie itp. Ale spotykać się żeby się całować itp to spoko. Nie wiem co o tym myślec ale wziąłem to troche do siebie :/
|
Do góry
|
|
|
|
#3659073 - 30/01/2010 05:27
[Re: Self-Confident]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
co to ma w ogóle być?! spotykałem się troche z dziewczyną, pisała mi potem jak już było między nami fajnie, że szuka stabilności, chce się czuć bezpieczna itp. potem mi pisze ze dziwnie sie czuje ze sie tak spotykamy całujemy itp a nie jesteśmy parą, przez cały czas nam się świetnie gada, a ta dziś wyjeżdża że musimy zostać przyjaciółmi, że między nami nic nie będzie itp. Ale spotykać się żeby się całować itp to spoko. Nie wiem co o tym myślec ale wziąłem to troche do siebie :/ wszystkie takie są nie martw się  to samo miałem znajdziesz inną z czasem to przyjdzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3659080 - 30/01/2010 05:35
[Re: Bezdomny]
|
Pooh-Bah
|
ale kurde poczułem się jak gówno, zawsze to ja mówiłem "ale wiesz i tak będziemy tylko przyjaciółmi" do tego ona nie jest jakąś tam super laską. A potem baby narzekają że faceci to świnie "miłość w naszych czasach nie istnieje trzeba robić melanż i się nie przejmować"
|
Do góry
|
|
|
|
#3659284 - 30/01/2010 06:53
[Re: lucart]
|
Pooh-Bah
|
no dobra, ale nie mam zamiaru dalej być spontaniczny i romantyczny. Klapki na oczy i jazda 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|