Opcje tematu
#3624278 - 17/01/2010 05:16 Magia Białego Sportu
Patriot Offline
member

Meldunek: 15/01/2010
Witam serdecznie!

Zakładam temat, by dzielić się w nim swoimi spostrzeżeniami związanymi z tenisem. Jestem nałogowym fanem tej dyscypliny od dobrych kilkunastu lat, zaś od kilku swoją wielką miłość próbuję "przełożyć" na pieniądze. W temacie tym będę podawał typy z krótkim uzasadnieniem, a co 10 typów, będę rozliczał się ze swoich zmagań. Zaczynamy od mocnego uderzenia - Australian Open. Miejmy nadzieję, że Melbourne Park będzie dla nas bardzo dochodowym miejscem.

Do góry
Bonus: Unibet
#3625045 - 17/01/2010 18:36 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

1# Carlos Moya v Illya Marchenko 2 2.10 Bet365

Kursy na to spotkanie mocno mnie zdziwiły. Po jednej stronie siatki, Carlos Moya, człowiek który w tenisie osiągnął bardzo wiele i swoje na korcie zarobił, zmierzy się z Marchenko, który musiał przebrnąć kwalifikacje, by dostać się do turnieju. Co mnie skusiło, by zagrać przeciwko wielkiej postaci tenisa? Hiszpan z racji wieku nie gra już na pełnych obrotach. Carlos, to wyeksploatowany tenisista, który gra w tenisa bardziej rekreacyjnie, niż dla pieniędzy. Z racji 34 lat na karku może on nie wytrzymać tenisowego piekła, jakie czeka go dzisiaj w Australii. Gorąco, parno, duszno, a na dodatek po drugiej stronie siatki stoi młody chłopak który wypruje z siebie falki, by dobiec do każdej piłki. To dla Hiszpana będą prawdziwe schody. Organizm już nie ten, sił i chęci do biegania na pewno brakuje. Pamiętajmy, że dzisiaj gramy do 3 wygranych setów. To może okazać się zabójcze. Ukrainiec ostatnimi czasy nieźle sobie radzi. W zeszłym sezonie ograł kilka głośniejszych nazwisk, a w swoich meczach prezentował się naprawdę bardzo dobrze. Według mnie kurs, naprawdę warty zagrania. Nie sądzę, by wielki Hiszpan wytrzymał kondycyjnie trudy spotkania. Kurs na pewno warty gry.

Do góry
#3625642 - 17/01/2010 22:46 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

Andrew Murray vs Kevin Anderson(+9.5 gema)2 1.72 bet365 4/10

Szkot swoją grą absolutnie mnie nie przekonuje. Mam wrażenie, że wielka nadzieja Brytyjczyków nieco zatrzymała się w rozwoju. Ostatnimi czasy dochodziły do nas wieści, że rozstał się ze swoją dziewczyną, że nie widzi świata poza grami komputerowymi. Troszkę to niepoważne, jak na zawodowego tenisistę. Wszyscy wiemy, że Murray bardzo powoli wchodzi w wielkie turnieje. Pierwsze mecze, gdzie jest zdecydowanym faworytem gra ospale, jakby leniwie. Krótko mówiąc, nie zależy mu na pogromie, a na wejściu we właściwy rytm. Po drugiej stronie siatki Anderson, który znany jest ze swojego znakomitego serwisu. W kwalifikacjach spisywał się znakomicie, pokazując, że będzie ciężki do złamania. Atomowy serwis ustawia jego gemy serwisowe, przez co jest ciężki do złamania. Handicap +9.5 to w tym wypadku spore zabezpieczenie. Myślę, że reprezentant Południowej Afryki powinien spokojnie je pokryć. Kurs na taką opcję wyśmienity, więc czemu nie spróbować? Jeżeli Kevin zostanie złamany "po razie" w każdym secie, owy handicap zapewni nam wygraną. Według mnie wygląda to rewelacyjnie.

P.S Z edytowałem wcześniejszy post, dodając stawkę, za jaką zagrałem spotkanie.

Do góry
#3625903 - 17/01/2010 23:53 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

Z racji tego, że poprzednich postów nie da się/nie mogę edytować, chciałem poinformować, że pierwszy typ zagrany został za stawkę 4/10, tak jak typ na Kevina Andersona.

#3 John Isner vs Andreas Seppi 1 1.50 188bet 6/10

Kolejną, bardzo ciekawą propozycją dzisiejszej nocy, jest typ na młodego Amerykanina, wielką nadzieję tego sportu w Stanach Zjednoczonych. John, to typowy drwal - trudno się z tym nie zgodzić, jednak ten drwal jest naprawdę w niezłej formie. Świadczy o tym zwycięstwo w ostatnim turnieju.Trzeba również nadmienić, że owy drwal mocno poprawił swoją grę z głębi kortu i obecnie w wymianach radzi sobie naprawdę przyzwoicie, uwzględniając przy tym jego gabaryty. Hard to jego nawierzchnia, a pamiętajmy, że hard w AO jest wręcz stworzony pod zawodników z takim serwisem. Jego rywalem będzie dzisiaj Włoch, którego nijak nie wyobrażam sobie w tym pojedynku. Jak powszechnie wiadomo Andreas najlepiej czuje się na nawierzchni ceglanej. Jego styl gry nie pasuje na kort twardy. Owszem, zdarza się, że Seppi zabłyśnie i na tej nawierzchni, ale są to wyjątki, które potwierdzają regułę. John jest w dobrej formie, gra na nawierzchni, która powinna mu odpowiadać, a na przeciwko siebie ma Włocha, któremu owa nawierzchnia nie pasuje, a jego forma pozostawia wiele do życzenia. Widziałem go w meczu z Hewittem. Fakt, Australijczyk zagrał bardzo dobre zawody, ale Seppi praktycznie nie istniał. Dzisiaj będzie mu jeszcze trudniej zabłysnąć, gdyż John, będzie wszelkie zapędy Włocha gasił swoimi ponadprzeciętnymi gemami serwisowymi. Kurs, wystawiony przez bukmacherów, to według mnie spora przesada. Nie ma sensu doszukiwać się niespodzianek tam, gdzie nie mają one racji bytu. Taki kurs biorę z pocałowaniem ręki i czekam na pozytywne rozstrzygnięcie.

Do góry
#3627169 - 18/01/2010 06:54 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

#4 Viktor Troicki - Nicolas Lapentti 2 4.00 bet365 1/10

Analizy nie będzie. Zainteresowanych typem, zapraszam na tenisowy chat, gdzie "rozpętała" się ciekawa dyskusja na temat tego spotkania. Z dyskusji wnioski można wyciągnąć samemu. Ja osobiście uważam, że za małą stawkę typ warty gry.

Do góry
#3636189 - 21/01/2010 05:04 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

40 stopni gorączki, więc dzisiaj daruję sobie opisywanie spotkań.

#5 M. Berrer vs D. Istomin 1 1.741 Pinnacle 3/10

#6 J. Monaco vs M. Llodra 1 1,45
L. Kubot vs S. Giraldo 1 1,694

Ako: 2.46

Pinnacle
4/10

Do góry
#3642365 - 23/01/2010 16:18 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

7# Lleyton Hewitt v Marcos Baghdatis 1 2.00 Bet365 4/10

Marcos osiąga ostatnio fenomenalne wyniki, jednak natężenie spotkań jakie posiada on w swoim kalendarzu daje o sobie znać. Już w ostatnim, długim spotkaniu z Davidem Ferrerem Cypryjczyk miał spore problemy ze zdrowiem. Może nie tyle ze zdrowiem, a z mięśniami, które powoli przestawały wytrzymywać tempa spotkania. Okrutne skurcze, jaki dopadły go w 5 secie są oznaką wyczerpania organizmu. W myśl nowych przepisów, nie można wziąć przerwy, by doprowadzić się do stanu używalności. Dzisiaj Cypryjczyka czeka kolejna, bardzo trudna przeprawa. Po drugiej stronie stanie gospodarz turnieju, który prezentuje tutaj dobrą grę. Panowie niedawno się ze sobą spotkali i wówczas obejrzeliśmy zacięty pojedynek. Dzisiaj spodziewam się podobnego scenariuszu. Im dłużej będzie ten mecz trwał, tym większe szanse na zwycięstwo będzie miał Hewitt. Myślę, że po takim kursie wato spróbować zagrać przeciwko Cypryjczykowi, który jest już zmęczony. Lleyton to wielki walczak i dzisiaj na pewno zostawi serce na korcie. Biorąc pod uwagę niepełną dyspozycję rywala, nie wierzę, by pozwolił sobie na odpadnięcie w tej rundzie.

Do góry
#3649999 - 26/01/2010 06:15 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

8# A. Roddick vs M. Cilic 1 1.741 Pinnacle 7/10

Według mnie, kurs ten jest niesamowicie przeszacowany. Okolice 1.5 to i tak za dużo, a co dopiero mówić o >1.70! Analizy jako takiej nie będzie, bo szczerze powiedziawszy nie ma co analizować. Każdy, kto ogląda tegoroczne AO wysnuje podobne wnioski co ja. Cilic gra tutaj słabo. Gdyby znalazł godnego przeciwnika w dobrej formie, to już dawno nie oglądalibyśmy Chorwata w zawodach. Tomic - nieokrzesany młodzian, któremu brakuje doświadczenia, Del Potro - bez formy, a na dodatek kontuzjowany. Z takimi rywalami Marin odpaść nie mógł. Jego gra na tym turnieju jest pasywna, popełnia całe mnóstwo niewymuszonych błędów. Poza tym może odczuwać zmęczenie, gdyż jego boje były bardzo zacięte.
Po drugiej stronie Amerykanin, który w ciągu ostatnich 2 sezonów przeszedł ogromną metamorfozę. Jak na razie wychodzi mi tu na dobre, gdyż jego gra, jak i wyniki znacznie się poprawiły. Tutaj, w Australii gra bardzo dobrze. Spotkanie z Chilijczykiem stało na bardzo dobrym poziomie, a gra Amerykanina mogła się podobać. Nie widzę żadnych, ale to żadnych argumentów po stronie Chorwata, którymi mógłby zagrozić Roddickowi. Kurs fenomenalny, więc trzeba brać i czekać na pozytywne rozstrzygnięcie.

P.S Chaotycznie, ale jestem zmęczony i nie mam siły.
P.S2 Taki kurs złapałem wczoraj. Nie wiem, jak to dzisiaj wygląda.

Do góry
#3674030 - 05/02/2010 19:09 Re: Magia Białego Sportu [Re: Patriot]
Patriot Offline
member

9# Robert, S - Brown, Dustin 1 1.82 Unibet 9/10

Krótko, zwięźle i na temat. Myślę, że styl, jaki prezentuje Dustin, jak najbardziej odpowiada Robertowi. Kurs interesujący, więc trzeba zagrać. Z tego co pamiętam, to Włodar w jednym ze swoich typów opisał upodobania Roberta. odsyłam więc wszystkich zainteresowanych do Jego tematu.

Do góry

Moderator:  rafal08