Witam wszystkich zainteresowanych handlem kursami na
Betfair, Betdaq i pozostałych giełdach.
Zanim zacznę ożywiać ten dział chciałbym poświęcić trochę czasu na dyskusję jak on powinien wyglądać od strony technicznej. I tutaj właśnie liczę na pomysły i propozycje przyszłych stałych bywalców tego działu.
Na pewno pojawi się jakiś przejrzysty poradnik dla początkujących, wyjaśniający podstawy tradingu i przyklejony temat do ogólnych pytań. Oczywiście nie zabraknie tematu o programach ułatwiających handel i zbioru przydatnych linków (w tym do blogów).
Betfair i Betdaq też otrzymają swoje osobne tematy.
Co do strony najbardziej rzeczowej to ja to widzę tak, że dla każdej popularnej dyscypliny powstanie osobny temat z numerkiem i po przekroczeniu określonej liczby postów będę zakładał nowy.
Nie wiem tylko czy dla piłki zrobić jeden temat, czy dzielić go na ligi lub na rynki (dokładnego wyniku, under/over, zwycięzca meczu), bo z tego co śledzę poczynania niektórych traderów to takie rozgraniczenie jest widoczne.
Myślę również o otwarciu osobnego podddziału na wzór Private Picks, aby w nim każdy chętny mógł prowadzić swój prywatny blog (coś na wzór tematu czyzyka).
Od razu powiem też, że jestem kompletnie zielony w temacie handlu na koniach, a mamy sporo specjalistów z tej dziedziny i właśnie na nich liczę, że podsuną ciekawe propozycje jak oni widzą dyskusje w tym dziale pod kątem wyścigów (jakie tematy by się przydały). Niewykluczone, że dołączy do mnie jeszcze jeden moderator, zajmujący się właśnie koniami i służący pomocą w tej dziedzinie.
Narazie tyle z mojej strony. Czekam na Wasze pomysły i sugestie.