Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#358432 - 09/06/2005 09:52 Re: Wasza ulubiona książka
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
ja jestem fanem Kinga, z tym że moje ulubione jego książki to: Cztery pory roku i Zielona Mila, a więc trochę nie pasujące do większości jego książek

Quote:

A czytaliscie "Miasto utrapienia" Pilcha?

Czytałem i tą książką Pilch sprawił, że na dobre zraziłem się do polskiej prozy (za którą i tak nigdy nie przepadałem).
Jak myślę, że po napisaniu czegoś takiego dają mu nagrody, to źle się dzieje w naszym literackim światku, oj źle...

Ta książka to totalny shit

Do góry
Bonus: Unibet
#358433 - 09/06/2005 13:04 Re: Wasza ulubiona książka
Beerhouser Offline
old hand

Meldunek: 03/12/2004
Ja tam lubie ksiązki Dana Browna.Kod Leonarda Da Vinci czy tez Cyfrowa twierdze czyta sie jednym tchem,a przy okazji mozna sie dowiedziec kilka ciekwych rzeczy.Zdecydowanie polecam

Do góry
#358434 - 09/06/2005 15:43 Re: Wasza ulubiona książka
Mastro Tomo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/08/2003
Quote:

Brawa dla autora tematu, sam chcialem kiedys taki zalozyc

wkońcu normalny temat, w którym w spokoju można wymieniać swoje poglądy, nie żadne ''Pasztety'' etc

Pozdrawiam

Do góry
#358435 - 09/06/2005 20:50 Re: Wasza ulubiona książka
carvenko Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2004
Quote:

Sex i Wejsc miedzy lwy... Follet umieszczal duzo seksu w swoich ksiazkach... Nie wspomniales o Czlowieku z Petersburga Tez ciekawe sceny.. ale niezapomniana bedzie wlasnie ta z Wejsc miedzy lwy...

Racja g00niek - Follett + sex w ksiazce o ktorej mowisz: scena ta trwa bodajze 5 czy 6 stron, jak dla mnie super. I to nie tylko dla tej "akcji", podobala mi sie ta "wolnosc", przyjemnosc jaka czerpali z tego kochankowie, to taki czysty, przyjemny sex.

Pojawily sie rowniez w jego ksiazkach rozne fantazje typu 2 kobiety + 1 mezczyzna (KLUCZ...), swietnie sie to... czyta

CZLOWIEK... - tu mowisz zapewne o Lidii i Feliksie i ich potajemnych spotkaniach jeszcze w Rosji

ps. sorry za jakiekolwiek bledy, przejezyczenia itp. - jestem po spozyciu...

ps. nr 2: jutro tez bede, hehe

Do góry
#358436 - 10/06/2005 07:58 Re: Wasza ulubiona książka
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

Ja tam lubie ksiązki Dana Browna.Kod Leonarda Da Vinci czy tez Cyfrowa twierdze czyta sie jednym tchem,a przy okazji mozna sie dowiedziec kilka ciekwych rzeczy.Zdecydowanie polecam

Te ksiazki na pewno waro przeczytac ale... nie wiem czy we wszystkich wydaniach ale w tym ktore mam reprodukcja "Ostatniej wieczerzy" jest mocno naciagana, tak, zeby lepiej pasowala to teorii autora. No ale to nie jest ksiazka naukowa tylko bajeczka wiec mozna to wybaczyc ;-)

Wojtek

Do góry
#358437 - 10/06/2005 14:10 Re: Wasza ulubiona książka
Cezar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/02/2005
Ja w swoim życiu dużo już książek przeczytałem.W wieku 9 lat zaczełem czytać serie Pana Samochodzika Nienckiego-to był przebój na tamte czasy,jeszcze nieraz lubie powrócić do tych książek.Lubiłem jeszcze książki Verne i przygody Tomka Szklarskiego Lubie Ludluma-prawie wszystkie jego książki przeczytałem.Lubie też poczytać coś o zabójstwach Najlepsze książki z tej tematyki według mnie to książki Agaty Christie-ponad 60 książek jej przeczytałem.Lubie też książki Alistara Mac Lean. Polecam książki Suworowa-Żołnierze Wolności-poprostu trzeba przeczytać!Lubie też książki Archera-a szczególnie Dziennik Więzienny!Stefan King też dobrym autorem jest. Spodobała mi się jego książka Buick 8. Ktoś czytał??Lubie książki też o tematyce wojennej-tutaj warto przeczytać książki Higginsa-Noc Lisa czy Lot orłów-świetne książki.Przygodowe książki też lubie. W tej tematyce warto przeczytać książki Wilbura Smitha-Ptak Słońca czy Oko tygrysa-to świetne przygodowe książki!Natomiast nie moge ścierpieć Mickiewicza-a szczególnie Pana Tadeusza-dla mnie to jeden wielki chłam.To bybyło na tyle! jeszcze wiele innych ciekawych książek jest do polecenia!pozdro

Do góry
#358438 - 10/06/2005 21:28 Re: Wasza ulubiona książka
MARIOZET Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/06/2003
U mnie nr 1 często się zmienia a to dlatego że często ostatnio przeczytana książka zajmuje tę pozycję - w tej chwili jest to "Worek kości" Stephena Kinga, jak dla mnie mistrzostwo świata.
Zaczęło się oczywiście od Nienackiego , Bahdaja i Niziurskiego przechodząc potem chyba przez każdy gatunek literatury zaczynając od Sienkiewicza a kończąc na Ludlumie, Grishamie i Mcleanie :-)
Aha no i warto jeszcze wspomnieć o autorze który chyba jeszcze nie był omawiany w tym temacie: Jonathan Caroll (chyba tak to sie pisze) człowiek którego książki również czytywałem z zapartym tchem zapominając o całym świecie.

Do góry
#358439 - 11/06/2005 08:50 Re: Wasza ulubiona książka
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

Ja w swoim życiu dużo już książek przeczytałem.W wieku 9 lat zaczełem czytać serie Pana Samochodzika Nienckiego-to był przebój na tamte czasy,jeszcze nieraz lubie powrócić do tych książek.Lubiłem jeszcze książki Verne i przygody Tomka Szklarskiego Lubie Ludluma-[...]

Cezar - przypomniales mi to co czytalem kilkanascie lat temu Pan samochodzik, Tajemnicza wyspa (bo 20tys mil jakos mniej mi sie podobalo) MacLean, Agatha Christie - sporo tego czytalem i czasem wracam z przyjemnoscia.

Wojtek

Do góry
#358440 - 14/06/2005 16:52 Re: Wasza ulubiona książka
feyefan Offline
member

Meldunek: 15/04/2003
Mam zamiar cos sobie poczytac Grishama. Jaka mi polecacie na początek??

Do góry
#358441 - 14/06/2005 18:08 Re: Wasza ulubiona książka
smog Offline
old hand

Meldunek: 14/12/2004
Quote:

"Klient"

Do góry
#358442 - 14/06/2005 18:33 Re: Wasza ulubiona książka
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
Czy wie ktos w jakiej bibliotece jest taka pozycja: "Pamięć, smutek i cierń"?? Bo bardzo bym chcial ja przeczytac, ale niestety 200 zl nie moge w tym momecie zaplacic za ksiazke.

Wiec jeszcze raz : Spotkal ktos w jakiejs bibliotece ta ksiazke: "Pamięć, smutek i cierń"?? Oczywiscie biblioteka w Warszawie

pozdro

Do góry
#358443 - 14/06/2005 18:55 Re: Wasza ulubiona książka
smog Offline
old hand

Meldunek: 14/12/2004
200 zł? Wątpie żebyś ją jeszcze spotkał w jakiejś bibliotece

Do góry
#358444 - 14/06/2005 19:24 Re: Wasza ulubiona książka
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
Quote:

200 zł? Wątpie żebyś ją jeszcze spotkał w jakiejś bibliotece

200 zl, ale za 6 tomow
wiec moze gdzies jest...

Do góry
#358445 - 14/06/2005 19:48 Re: Wasza ulubiona książka
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Quote:

możesz kupić sobie "Ławę przysięgłych" - w serii Focusa za 9.90 , jeszcze powinna być w kioskach/empikach

wczoraj ją przeczytałem - podobała mi się, choć już w jej połowie..... odgadłem rozwiązanie

Do góry
#358446 - 14/06/2005 20:36 Re: Wasza ulubiona książka
Wembley4 Offline
journeyman

Meldunek: 29/03/2005
Dla mnie najciekawsze od zawsze są książki z dziedziny literatura faktu.
Czytałem m.in. o:
- katastrofie w elektrowni atomowej w Czarnobylu
- rządach talibów w Afganistanie
- niemieckich obozach koncentracyjnych
- obozach pracy na Syberii
- wojnie w Czeczenii
- zamachach na World Trade Center
- życiu i karierze Maradony
- walkach polskich partyzantów
- ucieczkach więźniów z obozu w Oświęcimiu
- Gestapo i SS
- katastrofach statków i samolotów
- seryjnych mordercach
- mafiach
- Hitlerach, Stalinach
- masakrze robotników na Wybrzeżu i stanie wojennym
- karierach miliarderów
- szalikowcach
I mógłbym tak jeszcze długo wymieniać. To są naprawdę świetne książki, niektóre o wielkim ładunku emocjonalnym i przeznaczone raczej dla osób o silnej psychice. Można się z nich naprawdę wiele o życiu dowiedzieć. Polecam.

Do góry
#358447 - 14/06/2005 20:48 Re: Wasza ulubiona książka
yazsm Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004
Quote:

Nie wiem czy już był taki temat, ale według mnie warto porozmawiać na temat waszych ulubionych książek, a przez to poznać jakie rodzaje książek najbardziej Was interesują. Chciałbym aby ten temat przyjął sie na naszym forum

Chciałbym aby każdy kto będzie się wpisywał w tym temacie, podał tytuł swojej ulubionej książki, oraz argumentacje przemawiające za tą wybraną ksiażką

Moja ulubioną książką/mi, przeczytanymi przeze mnie około 3 razy jest trylogia Tolkiena, pt: ''Władca Pierścieni''.

Super fabuła, osadzona w wyimaginowanym, ale omówionym w najdrobniejszych detalach światem, to jest to co lubie najbardziej, zawsze z sentymentem myślę o tej trylogi

a inni forumowicze?

Też jestem Wielkim fanem przygód Froda i całej paczki.

Quote:

Dla mnie najciekawsze od zawsze są książki z dziedziny literatura faktu.
Czytałem m.in. o:
- katastrofie w elektrowni atomowej w Czarnobylu
- rządach talibów w Afganistanie
- niemieckich obozach koncentracyjnych
- obozach pracy na Syberii
- wojnie w Czeczenii
- zamachach na World Trade Center
- życiu i karierze Maradony
- walkach polskich partyzantów
- ucieczkach więźniów z obozu w Oświęcimiu
- Gestapo i SS
- katastrofach statków i samolotów
- seryjnych mordercach
- mafiach
- Hitlerach, Stalinach
- masakrze robotników na Wybrzeżu i stanie wojennym
- karierach miliarderów
- szalikowcach
I mógłbym tak jeszcze długo wymieniać. To są naprawdę świetne książki, niektóre o wielkim ładunku emocjonalnym i przeznaczone raczej dla osób o silnej psychice. Można się z nich naprawdę wiele o życiu dowiedzieć. Polecam.

Ksiązki o tej tematyce to coś dla mnie

Do góry
#358448 - 14/06/2005 21:19 Re: Wasza ulubiona książka
PJ_8 Offline
2 x Playoff Winner

Meldunek: 22/12/2004
A znacie jakieś książki o hazardzie???:)

Do góry
#358449 - 01/07/2005 13:06 Re: Wasza ulubiona książka
Cezar Offline
Carpal Tunnel

Mam do Was pytanie!! Chętnie na plaży przy browarze poczytałbym jakąś fajną sensacyjną bądż przygodową książke.
Tylko nie wiem co warto byłoby przeczytać,bo ostatnio nie było czasu na czytanie! Czekam na wasze propozycje Pozdrawiam

Do góry
#358450 - 01/07/2005 13:18 Re: Wasza ulubiona książka
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Quote:

Mam do Was pytanie!! Chętnie na plaży przy browarze poczytałbym jakąś fajną sensacyjną bądż przygodową książke.
Tylko nie wiem co warto byłoby przeczytać,bo ostatnio nie było czasu na czytanie! Czekam na wasze propozycje Pozdrawiam

Frederick Forsyth - "Pięść boga" - ciekawa, sensacyjna. Angielski lub amerykanski (juz nie pamietam) członek oddziału specjalnego trafia do centrum Bagdadu podczas piaskowej burzy. Ma za zadanie siać chaos...ogólnie potem wiele ciekawych zwrotów akcji...

Tom Clancy - wszystko

John Grisham - "Raport pelikana" - po 9.90 w każdym kiosku

Cezar, a z fantastyki czegoś nie przeczytasz? "Świat Dysku", "Narrenturm", "Sługa Boży"....

Do góry
#358451 - 01/07/2005 13:46 Re: Wasza ulubiona książka
Cezar Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Frederick Forsyth - "Pięść boga" - ciekawa, sensacyjna. Angielski lub amerykanski (juz nie pamietam) członek oddziału specjalnego trafia do centrum Bagdadu podczas piaskowej burzy. Ma za zadanie siać chaos...ogólnie potem wiele ciekawych zwrotów akcji...

Tom Clancy - wszystko

John Grisham - "Raport pelikana" - po 9.90 w każdym kiosku

Cezar, a z fantastyki czegoś nie przeczytasz? "Świat Dysku", "Narrenturm", "Sługa Boży"....

Dzięki Kameleon za propozycje z pewnością przeczytam klka z wymienionych książek Pozdro

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08